Fitch’in açıklaması :
https://www.fitchratings.com/researc...-bb-21-08-2020
Özetle : Döviz rezervlerinin azalması, reel faizlerdeki sert düşüş para politikası kredibilitesini zayıflattı , ayrıca dış finansman risklerinde arttı
Printable View
Fitch’in açıklaması :
https://www.fitchratings.com/researc...-bb-21-08-2020
Özetle : Döviz rezervlerinin azalması, reel faizlerdeki sert düşüş para politikası kredibilitesini zayıflattı , ayrıca dış finansman risklerinde arttı
Fitch ödül vermiş resmen Türkiye ye çok kıyak geçiyor bu kurum 2 kademe kırılsa yeri var -40 m rezervlerden bahsediliyor
döviz rezervinin hızlı azaldığını söylüyor.
There have been large currency interventions to defend the lira, which has depreciated 16% against the US dollar since March on the back of net capital outflows and a worsening trade deficit. Gross FX reserves (including gold) fell to USD88.2 billion in mid-August from USD105.7 billion at end-2019. This is despite a USD40.5 billion boost from additional FX swaps (to end-June) as a result of regulatory limits on banks dramatically shrinking the offshore swap market and a USD10 billion increase in the swap line with Qatar. Gross reserves minus swaps have fallen more sharply, from USD87.3 billion at end-December to USD29.3 billion, which better highlights the underlying trend. Net reserves (net of FX claims, mainly from Turkish bank placements) minus swaps are negative at -USD30.2 billion.
Kanal İstanbul anketini İBB açmış bize doldurmak düşer.
Haydi
Bol bol yayalım
bit.ly/3kOvhoe
Not kırmak öyle kolay değil.
üstelik de içerde yabancı varken.
sonuc itibariyle elde bisi yok gaz patladi hava kacti fitch durumu begenmedi..hayelle yasmaya devam..petrol gaz isi pek sarmiyor sinirlari zorlamaliyiz uranyum bulmaliyiz bir dahaki mujdede nukleer santrali bosa yapmiyoruz ona yakit lazim..
gaz ve petrolu fazla bulduk bosuna akiyor tekirdagda nehre ulasti manisada uzum baglari telef oluyo siirtteki petrolden koyler petrol altinda kaldi cogu ist goc ediyor ve daha niceleri yazik hepsi bosa akarken hala aramaya niye dev ediyoruz onlari satalim dolarlar gelsin bizde bir elimiz yagda bir elimiz balda yasayip gidelim..
19 : Güncelleme- Fitch, Türkiye'nin kredi notu görünümünü düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notu görünümünü
stabilden negatife indirdi. Notu BB- olarak teyit etti.
Fitch'in konuya ilişki kararında öne çıkan bazı detaylar şöyleydi:
- Fitch, Türkiye'de cari açığın GSYH'ye oranını gelecek yıl %2.4 olarak bekliyor
- Fitch, Türkiye'de cari açığın GSYH'ye oranını 2022'de % 2.8 olarak bekliyor
- Reel faizlerdeki keskin düşüş, dezenflasyon öngörüleri ve para politikası kredibilitesini
zayıflattı
- Türkiye ekonomisinde 2020'de %3.4 daralma bekleniyor
- Türkiye ekonomisinde 2021'de %5.4 büyüme bekleniyor
- Türkiye'nin genel jeopolitik riskleri şubat ayı öngörüleri ile benzer
- Banka ve şirketlerin dış finansman pozisyonları dirençli olmaya devam ediyor
- Türkiye'nin banka kredi profilleri makro ve lira volatilitesi bağlantıları nedeniyle
baskı altında olmaya devam ediyor
-iDeal Haber Merkezi-
- twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.com.tr -
- Türkiye ekonomisinde 2020'de %3.4 daralma bekleniyor
bize büyüme olacağı söylenmişti. Kafam karıştı :)
daha bunun akdeniz mujdesi var bi asagi yukari sert harekette o zaman yapariz kanal istanbulu var ihaleye ciktik cikiyoruz baltayi vurduk vuruyoruz..ne demistik gozunuz tavuklarda olsun..
dinini tilkiden ogrenirsen tavuk calmayi sevap zannedersin..
Aynen çalmakta sıkıntı yok sadece kümesin sahibine yakalanmamak lazım.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu köprünün altından daha çok sular akar. alın verin işte.. adam yukarı aşağı volta atıyor sende takıl:)
Fich kararı ve açıklama metni
Hoş değil arkadeşler
Baskı yapacaktır .
Hem yeni bir eksendesiniz artik..:he:
fitch olayını o kadar takmayın...
zaten yatırım yapılabilir seviyeden çok uzaktayız...
biride bir binide bir hesabı ölmüş eşşek kurttan korkmaz...
borsamız zaten bitmiş bankalar yerlerde fitch not indirmiş kaldırmış çokta şey değil...
Fiçinde eksenini kaydırırız. Talnız bu doğalgaz bulumusı işi meden eksen kaydıroyor. O zaman rusya azerbeycan lazakiztan falan eksenin anasını bile kaydıroyordur. Zırt pırt gaz buluyorlar. Hemide bu bizim buldupumız6n bir defada 3 beş katını buluyorlar.
Uçakta yakıt kalmamış serbest düşüşe geçmişiz kaptan 8 yıla yakıtı bulacağını söyleyip alkış istiyor...
Ülkenin eksenini bilmem ama senin eksen çok pis kaymış ve başkan...
TUPRAS alan/satan ilk5'e baktığında ..
ana takastaki en büyük CITI görünmemesine rağmen,
%10 gibi toplam hisselerinden azalma görülüyor (2,7 mil.Lot gibi)
GARANTİ YAT:Maliyetide 104.4 TL:..ilginç...
https://i.hizliresim.com/rcmgZ0.png[/IMG]
Insanda biraz utanma olur.
Ayni yer, simdiye kadar 8 kez bulduk diye duyurulmus. ( Yilmaz OZDIL, 8 kez, secim oncesi aciklanan bu konulari yazmis.)
Bunlari trollere soyleyince, adam ezberinden sasmiyor, biz, farkli goruslere tolerans gostermiyormusuz.
Sahtekarligin nesini savunacaksin.?
Algi yonetmekten, devlet yonetmeye sira gelmiyor.
Simdi, millet Fitch'e inanmiyor..! der cikar.
Eksen kaymasiymis.
Sevsinler sizin ekseninizi.
Hayır rezerv eriyince bu doların çıkacağı belli ekonomistler bu enflasyonu tetiklicek daha sonra yüksek faiz arttırımı yapmak zorunda kalicaz ve bunu daha önce yaşadık diyor. Hep aynı terane hep baskı bırak kardeşim faizi 200 300 baz puan zaten millet faiz dusukken alacağını aldı. Ev araba ates pahası faiz düşük olsa Ne olacak adam 300 bin lik evi 450 Bin yaziyo...Neyse...
yahu bulmuş bulmamış sorun değil , faydalanın işte..:)
Trump, diğer ülke liderlerinin Erdoğan ile görüşmesi için kendisinden yardım istediğini iddia ederek, "Bir ülkenin lideri beni arayarak, çok iyi anlaştığım Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramamı istedi. Dedi ki 'Lütfen bana bir iyilik yap ve Erdoğan'ı ara'. Ben de 'Neden sen aramıyorsun?' diye sordum. 'Onun saygı duyduğu tek kişi sensin' dedi" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Başkan Trump, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında liderlerin "Erdoğan, bir tek seni dinler bizi dinlemiyor" dediklerini öne sürmüştü.
https://www.sabah.com.tr/dunya/2020/...aramami-istedi
İnternette yayın yapan bir ekonomi kanalı var. Ona da dikkat edin. Türkçe konuşan sanırım İngiliz petrol uzmanı kılıklı birisi 20 trilyon metre küp gaz bulundu falan diye bazı bilgiler verdi programlarında.
dolar
günlük.
müjde diye pisi pisine %2 yedim dolardan.
sattım sonra aldım yine.
sat sinyalini bekleyeydim%1 yerdim.
https://i.hizliresim.com/q6fbIG.png