mps ve ıdh uzun süredir zarardan çıkamadılar artık bıktırdılar ben de dün satıp kurtuldum. herhalde uzun süre hisse fonlara bulaşmam borsadan da umudum yok.
Printable View
Nitelikli yatırımcı olma özellikleri taşınsa bile; hemen atlayıp alabileceğiniz bence bir fon yok. Çok ince olmasa da tüm serbest fonlara şöyle bir baktım. En iyi getiride başı Özel fonlar çekiyor. O da yılbaşından bu yana getirisi %35 civarı. Diğer fonlara göre iyi sayılır. Ancak herkese (nitelikli) açık olan fonların getirileri ise %25 civarı. Tabi 1,3 ve altı aylık getirilerini ayrıca incelemek gerekir. Burada hep konu ediliyor da, acaba diyorum benim gözden kaçırdığım bir şey mi var. Bazı fonların fiyatların öyle haftada bir gün açıklanması ya da satış için beklemek bunları pek çok yatırımcının istediğini sanmıyorum. Siz bazılarından memnun bazılarından ise değildiniz. Şimdi de aynı fikirdemisiniz. Memnun iseniz hangi fonlar? Bol kazançlar
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=BRG
Sadece Burgan Bank'tan alınıyor. Yeni açıldığı için mi böyle? PPF için getirisi epeyce yüksek geldi bana.
evet güzel keşif, ppz'nin yaklaşık 3-4 katı getiri var gibi. tefastaki fon varlık dağılımında diğer ile ne kastediliyor orası çokomelli. kapta portföy dağılımı da yok..yada ben bulamadım. ziraatten alınamıyor dediğin gibi, şirkete mail attım bakalım cevap gelince burdan paylaşırım.
Evet ve bu bilgi YPL için de (muhtemelen diğerlerinde de) geçerli;
"A grubu paylar, fiyatı TL olarak ilan edilen ve TL cinsinden ödeme yapılarak alınıp satılan payları; B Grubu paylar ise fiyatı Amerikan Doları (USD) olarak ilan edilen ve Amerikan Doları (USD) cinsinden ödeme yapılarak alınıp satılan payları ifade eder."
https://www.yapikrediportfoy.com.tr/...ileri/ypl.aspx
direkt euro alımında alış + 1 satış +2 valor evet .maksat eldeki dovız i degerlendirmek oluyor
brg fon ile ilgili sabah bir aracı kuruma bir de burganbanka mail attım. burgan bankta 2018'den kalan mevduat hesabım vardı bugün paramı burgana aktarıp fonu alabilirmiyim diye. önce fon yöneticisi aradı tabiki alabilirsiniz burgan banka yetkilendirme verdik dedi. sonra burgan bank aradı tefas'ta işlem görmüyor diye belirtmişiz zaten görmeye başladığında tefas sayfasında yazar dedi. iyi de fon yönetimi alabilirsiniz diyor hem de rakam 5 gündür işlem görerek yükseliyor nasıl oluyor bu iş dedim, o da şimdilik özel fon statüsünde sıradan müşteriye yassah hemşerim dedi: ) ne zaman işleme açılır bizim için dedim. belli değil tefastan takip edin açıldığı gün bankamıza para havalesi yapar alırsınız dedi. yok sadece imtiyazlı müşterimize özel, yok çalışanlarımıza özel, yok tanıdık yoksa olmaz böyle hastalıklar akp öncesinde vardı şimdi fazlasıyla geri dönmeye başladı.
Arkadaşlar biliyorum bu başlıkta bunu sormanın manası yok ama belki tecrubelilereen bir iki kelam okuyup ona göre hareket ederim. Geçen ayki faiz indiriminden sonra döviz bazli fonlar (IPV, KUB, vs.) en az %3 kazandırdı. Acaba onumzdeki ayda muhtemel bir faiz indirimi için bir yuzde beş döviz bazlı fonlar kazandırır mi?
21 Ekimde bir faiz indirimi daha gelirse dolar soluğu 10 TL de alacağından döviz bazlı fonlar artar. Ama.......
cds'te artacağından ıpv getirisi törpülenir.
ABD borsalarında düşüş olursa kub'da törpülenir.
En temizi doları dolar olarak alıp beklemek, fonların %10 stopajından da kurtulunur böylece
Yok artık aldığım fonu seçemeyecek kadar yaşlanmadım, alayım mı sana da ne kadar istersin?Ek 27683
BRG'nin Tefas'ta işlem görmemesi gayet normal.
Bence Tefas'a hiç açılmayabilir de.
Çünkü bankaların ppf'lerinin çoğu tefas'a kapalılar.
Banka ppf'lerinden tzl, vk6, sfl, anl vs hiçbiri tefasta işlem görmüyor.
Bunu sadece burgan müşterileri alabilecek.
Getiride normale döner en kısa zamanda.
Ben de akşam üzeri Burganbank hesabımdan deneme amaçlı aldım.Ek 27685
bu ayın 11 inde isportfoy fon işlemleri yapmamış , satışsan dönen parayı 12 sinde hesaba geçmiş . yabancı fon larda boyle bir sey yapma yetkileri varmi (itp)
+3 valor, 6 ekim saat 12:57 de verdim .zaten verirken 11.ekimde dönüş gözüküyordu.11 inde valorun 12 ye attığı gordum , sorduğumda isportfoyun 11 inde islem yapmadığı soylendi
burgancılar sabah genel müdürlükten akşam da tekrar mail atınca müşteri hizmetlerinden arayıp brg satın almış olamazlar hata var diyorlar hala yaw :kmk: ya adamların kendi bankasından haberi yok yada fazla adam gelmesin diye resmen yalan söylüyorlar. her iki durumda da bu soytarılığa nasıl güvenilip fon alınırki şimdi bunlardan..kötü oldu. sabaha kârınızı alabilecekmisiniz bide ona bakalım yarın.
Şöyle izah edeyim. Bazı serbest fonlar aslında TEFAS fonlarindan daha başarılı oluyorlar. Ama hepsi için bunu söylemek mümkün değil. Benim halihazırda taşıyıp memnun olduklarım: IIS, GZN, IZS,GZM ve GJM. Beğenmediklerim ise özellikle EUZ,YZK ve IJT (Tarım Serbest fon)
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bankalar kapalıymış, borsa açık. Benim de bazı fonların alım valörü 12'sine sarkmıştı.
https://www.getmidas.com/yatirim/ame...-tatil-gunleri
bunları bizmi takip edecegiz ,ben fonu satıs girdigimde 11.ekim gosteriyordu.11 inde birden 12 si olarak degiştirdiler.
https://tr.sputniknews.com/20211014/...049810475.html
Türk lirasının Rus rublesi karşısındaki değer kaybı rekor düzeye ulaştı.
13 Ekim’de kur 7.88 rubleye kadar düştü. Vedomosti’nin haberinde 13 Ekim’de Türk lirasının 7.88 rubleye kadar düştüğü aktarıldı.
Refinitiv ve Rusya Merkez Bankası verilerine göre bu 1992’den beri kayda geçen en düşük rakam.