Dvk hocam burdamısın?:rules::)
Printable View
Peki diyelim ki BYD ile anlaşma sağlandı ve bu liman kullanılacak. EGGUB Limanı BYD tarafından veya olası diğer otomobil üreticisi firmaların üreteceği tekerlekli araçları taşımaya müsait mi, gerekli şartları sağlıyormu? Bu araçlar normal gemilerle mi taşınıyor. Şayet normal taşımacılık değilde Ro-Ro taşımacılığı yapılacaksa; PCC Ro-Ro gemi (Sadece tekerlekli araç taşıyan gemi) taşımacılığa uygun limanların, kapasitesi, uzunluğu. derinliği, asansörü, rampası vb özelliklerin bu taşımacılık için tercih edileceğini varsayarsak, mevcut limanın böyle bir özelliği var mı? Ya da limanın uzatılacak kısmında buna yönelik bir planlama olurmu.
En önemlisi bölgede bu özellikleri taşıyan başka liman/limanlar varmı.
https://www.esalco.com/ro-ro-tasimacilik-nedir/
Sultan Krokodil Hazretleri El Muzaffer Daima :kalp:
Eggub iskele uzatmayı bunun için yapıyor bence. BYD gibi devlerle çalışabilmek için. Dev vinçlerde bunun için satın alınıyor bence. Ege bölgesinde bu iş için uygun 2 liman var. Nembort ve Ege liman, Alsancak limanı şehrin göbeğinde kalıyor alternatif olamaz
Bu işi yapacak 2 liman var yani bölgede. Nemrut körfezi liman dolu ama hiç biri yapamaz böyle bir işi. Ne limanları yeterli nede liman sahaları. Hepsi zaten kendi fabrikaları için edinmiş limanları
Limanın dibindeki 700 dönüm arsa liman sahası için bulunmaz bir nimet. Muhtemelen oradaki gübre fabrikaları kapalı alan depoları olarak kullanılacak yada yıkılacak liman sahasına dahil edilecek
Kredi yasağı gelmiş eggube. Yarın biraz volatil olabilir açılışta ama yön yukarı bence
Zaten eggub kısa süre önce tank çiftliğini kapatacağını söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam epeyce büyük bir alan kaplıyordu.
Nemport veya tce ege de mermer dolumu yaptırıyoruz. Nemport daha yoğun oluyor işler tır boşaltımları akşama doğru kalabiliyor. Boş ve dolu konteyner operasyonları yani yoğunluğu ancak karşılıyor. Tceege sahası daha büyük avantajlı bence. Tceege ve nemport dışında dolum yapılan yer yok. Yani depolarda olur bazen onlarda limanlara yakın oradan limana gider. Alsancak limanı kullanılmıyor gibi birşey özellikle mermer de belki çok azdır.
2209116AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında EGGUB.E payları 26/07/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/08/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
23106RN0DA cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alsancak limanında liman sahası yok zaten. BYD gibi şirketler için mümkün değil o liman. Liman sahası 15 dönüm müydü neydi. Biz BYD ye 700 dönüm yeter mi diye düşünürken o limandan düdük makarnası olur ancak
1. Adres TCE, 2. adres Nemport bence. Bunların dışında alternatif yok gibi
yunanistan pire limanı 6.5 milyon teu %80 aktarma yapıyor,tekirdağda asyaport 2,5 milyon teu aktarma yapıyor.Mısardaki konteyner geçişindeki zorlaşmalar türk limanlarının aktarma limanı olarak kapasite artırma hızını artıracaktır.Liman uzatımı sonrası büyük vinç siparişleri gelecektir.1 milyon teu dan rahatlıkla 2-3 milyon teu ya çıkabilir büyük vinçlerle..konteyner kısmı daha karlı olduğundan çift iskele konteyner elleçlemesi yaparsa zaten geri plan yeterli bir mersin limanı yada asyaport neden olmasın?
yıllardır iskele uzatma projesi onaylanmıyordu...bir çeşit takoz koymuşlardı egegübrenin büyümesine...ama artık bu takozlar kalktı...şirket gerekli yatırımları peyder pey yapacaktır....deniz derinliği en çok olan liman egegübrenindir...megagemilerin yanaşabileceği şartları oluşuyor...
tank çiftliğini kapatması olumludur...çok yer kaplar ama geliri sınırlı olan bir iş...gübre işini de tamamen bırakıp tamamen liman işine odaklanması faydalı olacaktır...yıllar önce bu forumda yorumlar yaparken hayalim de oydu...tamamen limancılık işi dolar bazında gelir getiren temiz iştir....
Bir gemi kalkar bu limandan.:yes:
Tarihi zirve hacimli geçildi ve tavana gidiyor bu kerata sabah sabah maşallah:halay:.
Dün alan meksa aldığını kusmasa tavandık ama bitti malı
kredi yasağı egegübrenin çıkışına engel olamadı...:) ileride belki de brüt takası devreye koyarlar...ama bence oda işe yaramayacak...beklentili hisseyi durdurmak çok zor..bunu gesandan ve atatp den biliyorum...onlar da her türlü engeli aştılar...
ben de hep bunu diyorum dostum...gesanda ben ancak gerçek anlamda 5 kat kazanmış iken ,beni takip eden bir dostum tam 20 kat kazanmayı başardı....:) üstelik de ta 19,70 ten beri hissedeydim, beklentilerini biliyordum güya çok biliyor ve çok tecrübeliydim...:kahkah:
Endamın yeter senin kral.:bravo:
https://youtu.be/rGUh8ZRF1J4?si=wXb_A2RyD3FaA4gc
Hele bitince devasa bir şey olacak. An itibarıyla geçen sene gördüğü zirveye (65.25) henüz yeni gelmiş durumda. Yani buraları startın başı sayarım ben.:yes:
Bu liman iskele uzatmalarınla, gelecek devasa vinçleriyle 700.000 m2 liman sahasıyla bitince en az 1 milyar dolardan babasının oğluna bile satabilecek duruma gelecek
Patron 2-3 milyar dolar beni gıdıklayabilir imasında bulunmuş oda ayrı konu tabi.:kahkah:
BYD gibi devlerin neden tek adresi Nemrut Körfezi limanları, o limanlar içinde neden TCE EGE
Ege gübre limanın en büyük özelliği
1- 700.000 m2 gibi bir liman sahası imkanı olması
2- 28 metre gibi su derinliğine devasa gemiler gelebilecek
3- 2 tane iskelesini büyütünce dev gemilere hizmet verecek
Nemrut körfez limanları bölgede lokasyon olarak harika bir konuma sahipler. İçinden otoban ve tiren yolu geçen bir körfez burası. Bölge bir çok fabrika, şirket ve OSB var. Hemen hemen hepside bu limanları kullanarak ticaretini sürdürüyorlar. 28 metre su derinliği ile alternatifi olmayan bir körfez burası
Yeterli su derinliği olmadığı için İzmir Alsancak Limanına büyük tonajlı gemiler yanaşamadığı için, büyük kapasiteli post panamax gemiler, su derinliği 28 metreyi bulan Aliağa’daki limanlara yöneliyor. Bu şekilde, İzmir Limanına giden konteyner yükünün önemli bölümü artık bu bölgedeki limanlarda işlem görüyor
Bölgenin limancılık açısından taşıdığı potansiyel BYD gibi global devleride bölgeye çekmiş durumda. Deniz taşımacılığındaki bu imkanlar sayesinde sanayi yatırımları da rotasını Nemrut Körfezine yakın olan Manisa, İzmir, Bergama, Dikili ve Kınık gibi il ve ilçelere çevirmiş durumda
bazı dostlarım özelden egegübreyi soruyorlar...acaba çok mu geç kaldık diye...arkadaşlar benim fikrime göre 100 tl nin altı ucuz....65,25 in altı ise çok ucuzdur...geçmişte gesanda iken de bu tür sorular sorulmuş idi...gesanda da 50 tl ye kadar ucuz demiştim...sonrasına da karışmıyorum demiştim....aynı şekilde atatp ye de 50 nin altı çok ucuz demiştim..yine onda da 50 den sonraya karışmıyorum demiştim...
berkosanda 30 un altı hep çok ucuz olarak görmüştüm...bunu forumlarında söyledim mi ?? hatırlamıyorum...hafızam bu aralar çok zayıflamış arkadaşlar...
bunlar benim tavsiye içermeyen öz düşüncelerimdir..ben tüm ky arkadaşlara başarılar diliyorum...
şehir dışında 20 yıl önce bir tarla aldığınızı düşünün , o tarlanıza bu gün imar vurdu...bu imar ile birlikte yapılaşma izni oluştu...değeri sizce ne kadar artar ?? egegübrenin 700 dönümlük arazisi de bu durumdadır arkadaşlar...yalnız bu değerin gerçek anlamda ortaya çıkması için bir şekilde ya tamamı veya bir kısmı satılmalı veya bağımsız değerleme şirketlerince yeniden değerleme yapılmalı veya da komşu benzer bir arazinin satılması böylece kıyaslama yapılabilmelidir....
patron bu değerin ortaya çıkmaması için yıllarca uğraştı ama artık bazı şeyler bu değerin ortaya çıkmasını zorunlu kılıyor....ileriki ay veya yıllarda BYD fabrikasını kurarsa egegübrenin çok uygun limanını belli bir anlaşma ile kullanmak isteyebilir...buda mecburen bazı anlaşmaları yapmasına neden olacak...bu anlaşmalar da değer konusunda bize belki bir ip ucu verebilecektir...
Daha çok alamayan var, almak isteyen ama çok çıktı diye eli gitmeyende.:notr:
Bunca gelişmeye rağmen fiyatı geçen sene gördüğü yere bugün geldiyse bu hisse bana göre hala buralarda ısınma turları yapıyor diye bakar ve yorumlarım
Bundan sonra zaten endex hisselerinden hayır beklemem. Yan tahtalar çok iyi potansiyel barındırıyor. En potansiyelide bana göre Ege gübre
Vayy, hoş geldin sevgili dostum. Ben dedim bizimki cumadadır, cuma sonrası gelir bir elde o atar kaldırır cenazeyi diye.:)
40 ile 65 arasında çok fark yok dostum. %60 lık bir kaybın oldu sadece.
Amma ilerde olabilecek potansiyel yanında bunun lafı olmaz bu böyle biline.:yes:
Ben hala 2 yıl içinde %1000 civarı bir potansiyel görüyorum naçizane.:ok:
hoş gelmişsin dostum...kazan kazan dostumuz eski kulağı kesiklerdendir...çok kaliteli bir yatırımcıdır...ilk gün maharaj dostum beni de bilgilendirdiği gibi kazan kazan dostumuzu da bilgilendirmişti...ona da almak bu güne nasip olmuş...yanlış bilmiyorsam sürekli alım için fırsat kolluyordu...bir türlü 50 nin altına düşmeyince gözünü karartmış...hayrını görsün diyorum...bu gün için yüksekten almış olabilirsin bence de yarınların fiyatına göre ise ucuz aldığına inanıyorum...bana göre hala çok ucuz...ekim 2023 fiyatında henüz...aradan tam 9-10 ay geçmiştir....%100 enflasyonun olduğu bir ülkede bir ürünü aynı fiyata almak bence yarı fiyatına almak ile eşdeğerdir..
Hoşbulduk dostlar.
Eggub finansal borcu olmayan ve kasası nakit dolu bir şirket. Arsa hariç bu şekilde bile ucuz. 1 senedir de yatıyor.
Eğer salarsa diğer hisselerden geçiş yapıp maliyeti düşürürüm.
Son dakka kim sattı bu kadar.Tavandan rezil kapanış yaptılar...Umarım brüt gelmez
Ne oldu öyle yavv, tavana giderken taban yiyorduk az daha.:)
Neyse sıkıntı yok, bizde her kademeye mermi çok.:)
sert hareketler...tepişsinler bakalım...