TCMB faiz karari sonrasi 10.5 olan resmi oran 9 a dustu.
Bu indirimle beraber bankalarin verdigi kredi faiz orani 28 den 30 a , mevduat faiz orani da 25 ten 27 ye dustu.
Printable View
TCMB faiz karari sonrasi 10.5 olan resmi oran 9 a dustu.
Bu indirimle beraber bankalarin verdigi kredi faiz orani 28 den 30 a , mevduat faiz orani da 25 ten 27 ye dustu.
Hani cırcır olursun, dışarıdasın, zor tutuyorsun, eve yetişmeye çalışıyorsun, gittikçe dayanılmaz bir hal alıyor, adımların hızlanıyor, ama eve daha var, kaslar yavaş yavaş gevşiyor, ufak ufak sızıntı başlıyor, her adımda biraz daha kaçıyor altına, film kopuyor bir noktadan sonra kaslar dayanamıyor, bödöööff diye bir ses eşliğinde patlıyor olay,
İŞTE BÖYLE BİR ŞEY.
Biseyi ispat etmeye calisiyoruz.tavukmu yumurtadan yumurtami tavuktan.birisi gelip.ikisinide haşlicak.yahni yapip yiyecek.ama kim[emoji39]
Boyle durumlarda cami kirin ve 70 lik sisedekini icin yazar.sonra bi tane daha.[emoji39]
TL’ye dönmeyen bankalara yüzde 8 komisyon
TCMB, TL mevduatı düşük bankalara uygulayacağı komisyon oranlarında artırıma gitti.
TCMB, TL mevduatı düşük bankanın zorunlu karşılıklarına uygulayacağı komisyon oranını artırdı. TCMB’den bankalara gönderilen ve Bloomberg HT tarafından görülen belgeye göre TL mevduat/katılım payı oranı yüzde 50’nin düşük olan bankaların zorunlu karşılıklarına yüzde 8 komisyon uygulanacak. Bu oran bir önceki düzenlemede yüzde 3 olarak belirlenmişti.
TL payı yüzde 50 ile 60 arasında olan bankaların ZK’larından ise yüzde 3 komisyon alınacak. TL mevduat oranı yüzde 60’ın üzerinde olan bankalara ise herhangi bir komisyon uygulanmayacak.
Yeni oranlar 23 Aralık hesaplama tarihinden itibaren uygulanacak.
TL’ye dönüşüm oranına göre komisyon uygulamasına son verildi
TCMB, bankaların Dövizden TL’ye dönüşlere göre belirlenen komisyon uygulamasına ise 23 Aralık hesaplama tarihi itibariyle son verme kararı aldı. Bu kalemde komisyon oranı yüzde 5 olarak uygulanıyordu. Dönüşüm oranı ise yıl sonuna kadar dönüşüm oranlarına göre farklılaşıyordu.
TCMB, TL mevduatı düşük bankalara uygulayacağı komisyon oranlarında artırıma gitti.-BLOOMBERG
Nebati : Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon ve perspektif doğrultusunda ülkemizin gerçekleriyle uyumlu biçimde şekillenen ekonomi politikaları sayesinde politika faizi 2 yıl aradan sonra tekrar tek haneye gerilemiştir.
Nebati : Türkiye Ekonomi Modelimiz kapsamında uygulamaya aldığımız politikaların ve yakın dönemde kurumlarımızın koordineli bir şekilde almış olduğu tedbirlerin katkısıyla politika-kredi faizi makası kademeli biçimde kapanıyor. Bu sayede önümüzdeki dönemde piyasa faizlerinin de benzer biçimde tek haneli seviyelere inmesini bekliyoruz.
Nebati : Böylece, tüm dünyada resesyon endişelerinin arttığı bir dönemde Türkiye ekonomisi yoluna güçlü bir şekilde devam edecek; Türkiye ekonomisi Model’in sacayakları üzerinde yükselmesini sürdürecektir.
China: 2022 gold purchase highest since 1967
https://www.youtube.com/watch?v=USZD8Yf70wA
Altın onsu dipten İlk çıkışının dinlenmesini yaptı büyük ihtimalle 2.çıkış 2000 dolara çıkış hazırlığı yapıyor gözüküyor şu günlerde.
Politikacı faizi diyor...
Vatandaş demiyor...:he:
İleride sorumluluk almamak için, ben yapmadım o yaptı demenin altyapısı gibi gibi.
Diyarbakır da C.D adlı çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 2 yıldan beri tutuklu yargılanan imam K.Ö., kendini 15 Temmuz da Diyanet'in çağrısıyla okuduğu sela ile savundu. Savunmasına itibar etmeyen mahkeme, imamı 21 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırdı.
https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...gozdenkacmasin
Başganım sen yılbaşında gelecek asgari ücret ve memur zammını da goy ocakta:)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/kxr8r1y.jpg
Ben baktım filme, daha fazlası bilem bile var.:dvr:
reha bey, black friday'a yakışır daha çikolotamsı görüntüler yakışırdı bu akşama..
Herkes seçiminden sonra ne olacağını biliyor. Seçime yakın kkm den de dövize yığınları çıkma olur. Bunlar her türlü tedbiri alır öyle seçime gidecek. Seçim öncesi çıkan kriz iktidarı bitiririr. Kkm cilerin fırsatı olmayabilir. Ha benim param zaten kur korumalı derse Lübnan'daki kaç tane kur var arada ki farka baksın.
Kızın çeyizi tmm oğlana başladım şu marka model dönemini seçimden sonra geçeriz aldığımiza şükredecegiz. Taksitle beyaz eşyaya başladım üstüne kredi kartı ile her ay 3 gram altın alacağız seçime kadar. Aldığımız parayı karta yatıracağız muhtemelen seçime borçlu ve varlıklı olarak gireceğim. Bakalım tutacak mı. Aldığımız kâr mi olacak.
Biz fakir edebiyatı ile bu kadar yol alabiliyoruz şuana kadar yanılgımiz yok. Seçim sonrasına çok merak ediyorum.
Aynı şekilde emekli iki engelliyiz. Bende kredi kartı var onda yok. Ben ne var yok stok yaptım zamanında. O maaşı çekince alıyordu. Önce Reis büyük bizi yolda bırakmaz ezdirmez diyordu en son geldiğimiz noktada artık maaş yetmiyor geçinemez olduk. Her gün daha da fazla ağlıyor umudu da kalmadı. Bende aynı gemideyim. Son bir yılda %100 den az fiyatı artan ne var. Mayısta şeker aldım ilave 45 TL 5 kgluk İki çuvala tmm. Peynir bastık kg 30 TL den yazın. %100-300 arasında artmış aldıklarım.
Kızın çeyizi covidden önce bitti borcu da bitti. Oğlana da dedim düğünü unut. En kötüsü olursa ev büyük 180 MT ikiye bölüp yaşarız. Kiraya çıkmaz. Misafiri gelince arayı kapatırız. Ben Tansu Çiller döneminde oğlumun yaşından az büyüktüm. Asgari ücret ile taşeron olarak tıpta çalışırdım. Akşam gazetesinden kuponla TV aldım son gazete Parasını maaş yetmedi. Hiç bir geçim masrafım yoktu maaş dolmuş sigara gazete parasına yetmiyordu. Şimdi daha da kötüsünü bekliyorum
Bende stok yapıyordum ama bu işin sonu yok. En fazla 2 ay geriden gidiyorsun. Mesela sizin 1 çuval şeker bittiğinde muhtemelen aynı şekerin kilosunu 100 tl den alacaksınız. Yani fiyat artışları belli bi süre değilki, en az 10 yıl bu iş böyle gider. Benim diyecek 5 seneden önce durduramaz, düşürmeyi düşünemiyorum bile.