Erdoğan: “Ekonomide sıkıntı varmış, yok, biz gayet iyi yolumuza devam ediyoruz”
Printable View
Erdoğan: “Ekonomide sıkıntı varmış, yok, biz gayet iyi yolumuza devam ediyoruz”
Denemedir.
Epeydir yazan yok. Kontrol amaçlı yazdım.
Şerro : 20,001
Dolarla ilgili yeni kısıtlar, yeni limitler devam ediyor, bu da talebin göstergesi. Fizikiye yönelme neyin göstergesi işte onu çözemedim.
Bugün bir katılım bankasındaki hesaptan en fazla 5.000 dolarlık havale yapabildim.
Günlük limiti aşıldı uyarısı geldi.
Ticari faaliyetlerinin hareketi ve büyüklüğü zamanla daralacak gözüküyor yakın zamanda.
Ya bankalar, limit üzeri talep gelince e507 nin dediği gibi, Kapalıçarşıdan tamamlıyor, ya da müşteri çekeceği tutarın limit kadarını bankadan dolar olarak, kalanını ise TL olarak çekip gidip Kapalıçarşıdan alıyorlar ve bunların hepsinde de muhtemelen farklı farklı kurlar uygulanıyor. Müşteri bazlı 2.5 milyon doların üstü hem izne tabiymiş, hem de kuru farklı kurmuş.
Bu durumda gördüğümüz şey, bu limitlerin altında kalanlar, yani aradaki iki farklı makas uygulamasından arbitraj yapılabilme imkanı. Zaten 1-2 hafta önce ben de söylemiştim, misal geçen ay 19.05 den alınan dolara döviz bürosu direk 19.11 teklif etti, pazarlık yapılsa 19.12-13 de yapardı sanırım zaten o an alış satışı 19.10-19.25 gibiydi büronun. Bürodan alayım dediğimde ise 19.20 den verelim demişti.
Yani, doları çekmeyecekseniz, dolar alıp DDKM yapacaksanız düşük kur uygulamasından faydalanmak mümkün, ama 50 bin üstü olacak ve merkezden müsaade alıp özel kurdan verecekler, o da interbank satış kurunun 5-6 kuruş üstü oluyor. Mevzu anlaşıldı.
Kalanı diğer günlere böleceğiz mecburen.Parça parça.Hemde aynı katılım bankasındaki başka bir hesap numarasına.
Alıcı tarafı da fiziki çekmek isteğinde ise sanırım aynı şekilde alabilecektir.
Bir de geçen biri yazmış ama teyit edemedim başkaca, 50 bin dolar nakit çekime 2000 TL masraf almışlar.
Bu böyle gidecek anlaşılan, fizikinin miktarı belli, banknot miktarı.
Sanal olansa sınırsız, kur getirisiyle hesaplanan bir tür TL faiz hesabı DTH, bilgisayarda bir hesap, fiziki çekilmediği bankacılık sisteminde kaldığı sürece bu böyle, yaz deftere alırsın bir gün hesabı....
Sarı Çizmeli Mehmet Ağa olmaz inşallah. Çekeceğim deyince, sanal hesapla gerçek dünya çatışıyor, e bütün bankacılık sistemi zaten böyle, değil abiler bu başka bir şey. Aynı şey değil. Du bakali bu işin sonu nereye varacak....
Yani 5000 dolar limit çok düşük, bi yanlışınız var, bakın bankacılara fazla güvenmeyin, bir şubenin yaptığı uygulamayı diğer şube bilmeyebiliyor. Siz ben tüm paramı çekeceğim dediğinizde 1-2 gün içinde verme zorunluluğu var, limit 2.5 milyon dolarmış, üstü de var da o da izne bağlı, ama izin veriliyor yani ona da.
Bir yanlışlık var o işte, hem de aynı bankanın başka hesabına...
Cep telefonu üzerinden yaptığım bir havale idi.Bayram öncesi için bazı harcamalar ve ödemeler için.
Daha önce 10 bin ve üzerindeki bir havalede böyle bir limit aşıldı uyarısı almamıştım.
Yani o başka şey, ben de dedim 5000 dolara kadar düştüyse bu olay :p
Bankadan yapsaydınız canım siz de.
Geçen aylardaydı sanırım, yurt dışı swiftlere 500.000 dolar sınırı getirilmişti. Onun dışında bir şey görmedim. İnternet/mobil için bir kısıt olabilir, bankayla görüşüp belki limiti tekrar arttırılabilir, bakmak lazım.
İkili kur muhabbetlerini görünce Buenos Aires'in Florida caddesinde Cebimdeki fiziki dolarları sokakta 2 kat daha fazlaya Arjantin Pezosuna çevirip Et restoranlarında asado ve empanadaları bedavaya getirdiğimiz günler aklıma geldi
---------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Foruma giremedim. O onu Okşamış. Yok Okşanı herkes okşamış vs vs. Lan nasıl bir ülke... Herkes birbirini okşuyor.
Kolay ve hileli yoldan para kazananların bir kısmının paralarının bir kısmını harcamak için yolları Okşanlardan geçiyordur bir ihtimal olarak.
Eee Okşanlarda o kadar saf değildir. Oyunu kurallarına göre oynamışlardır. Teknolojiyi kullanmışlardır muhtemelen.
Ellerinde geniş bir arşiv olma ihtimali var.
Teker Teker mısır gibi patlatabilirler ellerindeki arşivi zaman içinde.
Bu olasılıklar her zaman matematiksel olarak var gözüküyor.Son patlayanları görünce.
RTE avaneleri öyle propaganda üretmişler ki çoğumuzun haberi yok. Yandaş medyada muhtemelen camilerde her gün Kılıçtaroğlu CHP iktidara gelirse Kur'an kurslarını kapatacak, Bayraktar İHA sihalari kapatacak, bayraktar damadı olan içeri alacak, Abdullah Öcalan'ı serbest bırakacak, HDP ye bakanlık verecek propagandaları yaparken Kılıçtaroğlu danışmanları uyuyor. RTE nasıl her gün seni takip edip ona ilişkin konuşuyor sende yandaş medyayı takip et o iddiaları çürüten açıklamalar yap. Hatta o geminin halka açık olması bu iddialar için. Balıkçı teknesine bilmemiş o amfibi tipi gemiyi uçak gemisi sanar
Cumhur ittifakı her yönde çalışırken millet ittifakı uyuyor. Ha bu seçim kaybedilirse Meral abla ben demiştim der çıkar. Tokmak Meral abla dışında hepsinin beynine iner inşallah olmaz öyle şey de şu seçimi alırız.
Gemilere ilginiz olduğunu gördüm.
"TCG Anadolu" İspanyol Juan Carlos'un aynısı.
https://upload.wikimedia.org/wikiped...ries_chart.svg
İspanyollar gemileri ile gurur duyuyor.
https://www.youtube.com/watch?v=oVBp...ngTranMilitary
Tam yatıyordum bir bakayım dedim.
İbinatör 19,54’e iğne attı.
Saat 00.04’te.
20.82 satışla rekor Kuveyt Türkte gözüküyor şu an.
https://canlidoviz.com/doviz-kurlari...-bankasi/dolar
Isbankasi gunluk yurtdisina SWIFT ile dolar yollamaya 50 bin dolar sinir koymus akrabam anlatti. Her 50 bin dolara 200 dolar masraf
Yapikredi de sinir 100 bin dolar masraf 54 dolar
Bunlar 15 gun once oldu. Sinirin ustune cikinca ekranda uyari cikiyor subat ayinda cikan bilmemne yasasi geregince falan diye
ingiltere de kitap yasaklama devrine giriş....
tarih yazılıyor...
CS Lewis, Tolkien, Orwell among works tagged as triggers for 'far-right' extremism by anti-terrorism group
https://news.yahoo.com/cs-lewis-tolk...060010741.html
MHP lideri Bahçeli, konuşmasının sonunda "1 saniyenizi almak istiyorum" diyerek yaptığı hesabı partilileriyle paylaştı. "Ben biraz da hesap adamıyım" diyen Bahçeli, "3 bölge var İstanbul'da toplam milletvekili sayısı 98. 9 artı 8, 17. Bugün 17 Nisan ise Kadir Gecesi. Bu tesadüf müdür?" ifadelerini kullandı.
Atistler bunu da açıklasın :)
Psikiyatristler altın çağlarının yaşıyor...
Her yer, her şey dökülüyor...
Ben başka bir şey söylüyorum, elbette hepsi dijital. Aracı kurumda yüklü hesabınız var, bir hisse almışsınız longsunuz yani, bloke koydurmamışsınız, aynı aracı kurum, -o da kendi pozisyonu gereği, sizin hissede, sizin varlığınızı sizin pozisyonunuza karşı kullanıyor diyelim yani short, siz bu aracı kurumdan başka aracı kuruma virman yaptığınızda veya takasbanktan blokaj koyduğunuzda, onun da sizin üzerinizden sağladığı sizin hisseye ekstra baskıyı ortadan kalkmasına neden oluyorsunuz. Burada pozisyonlanma gereği sanaldan fizikiye geçişin yarattığı bu tür bir etki olabilir diyorum, pozisyonlanma olmasa, her şey küresel piyasa koşullarına tam entegre olsa, bunun çok da bir anlamı olmayacaktı.
Doktor herkes düşüş derse, bu bir tehlike...
Bakıyorum bakıyorum, herkes düşüş diyor...
Lokma yeterince büyük kümelenmişse, Küresel Erenler FED'i ayartıp şunu yapabilirler mi acaba?
Neticede titanizm felsefesi evrenseldir, bizde böyle onlar da öyle değil....
Olursa, bakakalırız 'gene'
SPX
https://i.hizliresim.com/omhte5k.PNG
Bende acayip şekilde moral bozukluğu var. Ben seçimin ikinci tura kalacağına kesinlikle eminim. Hangisi çok büyük etki etti derseniz seccade olayı HDP olayını yönetemedik. Burada bazı CHP li arkadaşlar bunu anlatmaya çalıştı. Biz onları akp li trol olarak suçladık sıyrıldık. Depremin altında kalmış ekonominin içine etmiş göçmenler ülkesi Türkiye oluşturmuş akp yi en kötü gününde yenmiyorsan tuzlugun kazanacağı seçimi kazanamıyorsan bu ülkede siyaseti bırakacaksın.
İsterseniz beni trol olarak suçlayın bence Meral abla haklıydı kazanacak aday olayını çözemedik. Belki küçük bir bez parçası ama toplumunda gözünde seccade gözüken ayakbasma hatasını yandaş medya trol ordusu çok süper yönetti.
Toplumun ülkenin gerçeklerine hakim gazeteciler var hem CHP li hem eski akp li hepsinin ortak görüşü %60-65 sağ seçmenin olduğu ülkede İmamoğlu yada yavaş gibi adaylar dışında kazanamaz. En basitinden HDP Demirtaş olayını bile yönetemedik. İş algı olarak öyle bir noktada anlatılıyor ki trol ve yandaş medya tarafından PKK ya ülkeyi böldürecek Abdullah Öcalan'ı serbest bırakacak İHA sihalari kapatacak Selçuk bayraktar içeri atılacak.
6 li masa Kılıçtaroğlu adaylığının mimari bir Gültekin uysal ve temel Karamollaogluymuş. Diğerleri akp karşısında bütün olmazsak bu şartlarda seçimi kazanamayız mecburen Kılıçtaroğlu demek zorunda bırakılmış. Meral abla haklı. Meral abla da Kılıçtaroğlu da MV aday seçiminde çok ciddi hatalar yaptı. Ülkenin gerçekleri ortada iken sahada ki trol ve yandaş medyaya yenildik diye bakıyorum ben olaya. Gerçi seçime bir ay var ama hala sahadan kopuk kendisine günlük hamleler yapan RTE ye karşı yeterli sağ seçmeni havuza çekecek hamleler yapamıyor KK.
Düşünün babamla tartışıyorum bana fetocu diyor. Ülkücüler PKK li diyor CHP li arkadaşım bile bu HDP olayını kabul etmiyor. Ayağımıza kadar gelen seçimi kaybedeceğiz.