Sayfa 582/1009 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 4,649 - 4,656 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Bugün bir katılım bankasındaki hesaptan en fazla 5.000 dolarlık havale yapabildim.
    Günlük limiti aşıldı uyarısı geldi.

Ticari faaliyetlerinin hareketi ve büyüklüğü zamanla daralacak gözüküyor yakın zamanda.
    5000 dolar mı, yok artık? E kalanı nasıl yollanacakmış.

2. Kalanı diğer günlere böleceğiz mecburen.Parça parça.Hemde aynı katılım bankasındaki başka bir hesap numarasına.

Alıcı tarafı da fiziki çekmek isteğinde ise sanırım aynı şekilde alabilecektir.

3. Bir de geçen biri yazmış ama teyit edemedim başkaca, 50 bin dolar nakit çekime 2000 TL masraf almışlar.

Bu böyle gidecek anlaşılan, fizikinin miktarı belli, banknot miktarı.

Sanal olansa sınırsız, kur getirisiyle hesaplanan bir tür TL faiz hesabı DTH, bilgisayarda bir hesap, fiziki çekilmediği bankacılık sisteminde kaldığı sürece bu böyle, yaz deftere alırsın bir gün hesabı....

Sarı Çizmeli Mehmet Ağa olmaz inşallah. Çekeceğim deyince, sanal hesapla gerçek dünya çatışıyor, e bütün bankacılık sistemi zaten böyle, değil abiler bu başka bir şey. Aynı şey değil. Du bakali bu işin sonu nereye varacak....

4.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Kalanı diğer günlere böleceğiz mecburen.Parça parça.Hemde aynı katılım bankasındaki başka bir hesap numarasına.

Alıcı tarafı da fiziki çekmek isteğinde ise sanırım aynı şekilde alabilecektir.
    Yani 5000 dolar limit çok düşük, bi yanlışınız var, bakın bankacılara fazla güvenmeyin, bir şubenin yaptığı uygulamayı diğer şube bilmeyebiliyor. Siz ben tüm paramı çekeceğim dediğinizde 1-2 gün içinde verme zorunluluğu var, limit 2.5 milyon dolarmış, üstü de var da o da izne bağlı, ama izin veriliyor yani ona da.

Bir yanlışlık var o işte, hem de aynı bankanın başka hesabına...

5. Cep telefonu üzerinden yaptığım bir havale idi.Bayram öncesi için bazı harcamalar ve ödemeler için.
    Daha önce 10 bin ve üzerindeki bir havalede böyle bir limit aşıldı uyarısı almamıştım.

6.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Bugün bir katılım bankasındaki hesaptan en fazla 5.000 dolarlık havale yapabildim.
    Günlük limiti aşıldı uyarısı geldi.

Ticari faaliyetlerinin hareketi ve büyüklüğü zamanla daralacak gözüküyor yakın zamanda.
    Senin sınırlandırılmıştır onu sen ariyarak artiabilirsin. Bilerek bir limit belirliyor banka eğer artiracaksan arayıp artırma talimatı vermen lazım. Bunu genelde dolandırıcılık işlerini sekteye uğratmak için yapıyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Cep telefonu üzerinden yaptığım bir havale idi.Bayram öncesi için bazı harcamalar ve ödemeler için.
    Daha önce 10 bin ve üzerindeki bir havalede böyle bir limit aşıldı uyarısı almamıştım.
    Yani o başka şey, ben de dedim 5000 dolara kadar düştüyse bu olay

Bankadan yapsaydınız canım siz de.

Geçen aylardaydı sanırım, yurt dışı swiftlere 500.000 dolar sınırı getirilmişti. Onun dışında bir şey görmedim. İnternet/mobil için bir kısıt olabilir, bankayla görüşüp belki limiti tekrar arttırılabilir, bakmak lazım.

8. İkili kur muhabbetlerini görünce Buenos Aires'in Florida caddesinde Cebimdeki fiziki dolarları sokakta 2 kat daha fazlaya Arjantin Pezosuna çevirip Et restoranlarında asado ve empanadaları bedavaya getirdiğimiz günler aklıma geldi

---------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Sayfa 582/1009 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592632682 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •