dövizle de alınabilen serbest döviz fonlarının (örneğin ZP6, UPD) dolar bazlı getirilerini gösteren bir site ya da (beleş) app var mıdır bildiğiniz, yoksa ille para mı bayılacağız fonbul, fonmarket vs gibi site/app lere?
Printable View
dövizle de alınabilen serbest döviz fonlarının (örneğin ZP6, UPD) dolar bazlı getirilerini gösteren bir site ya da (beleş) app var mıdır bildiğiniz, yoksa ille para mı bayılacağız fonbul, fonmarket vs gibi site/app lere?
Sürdürülebilirlik temalı 13 fon için getiriler
https://i.ekonomim.com/storage/files...-1006-lqks.jpg
ALINTIDIR.Alıntı:
Sürdürülebilirlik temalı fonlar, son yıllarda yatırımcıların büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu fonlar yılbaşından bu yana yüzde 41 kazandırdı. Çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini göz önünde bulundurarak yatırım yapıyor ve bu nedenle hem etik hem de finansal getiri sağlamak isteyen yatırımcılar için cazip hale geliyor. İş Portföy Sürdürülebilirlik His.Sen. (TL) Fonu (HSYF) (BIO), yılbaşından bu yana %70,60 getiri sağladı.
Sadece haber paylaşımı.
ne gerek varsa ata portföyün serbest döviz fonu ANZ ye girmiştim, muadillerine göre rezil bir getirisi oldu. geçen sattım yarın dönüşü var. tl olarak. bununla tl ppf alacağım. garanti ppf GAL iyi getirili son 1,5 aydır. aylık brüt getirisi %4,35 lerde portföyümde. buradan bileşik yıllık hesapladığımda %67 civarına geliyor brütte. daha iyisini bilen duyan var ve paylaşırsa ne güzel..
bir de..
RPS diye rezil bir fon var(imiş) döviz ile girdiğim. pişmanlıkla onu da salladım 2 gün önce. o da yarın dönecek. ama yarın (artık bugün) saat 15:30 falan gibi döner hesaba dolar olarak. cuma başka bir dolar fonu için alış versem bayram sonrası hesaba geçer ama cuma kapanış fiyatından mı geçer, önümüzdeki perşembe fiyatından mı bilmiyorum. bilen bilgilendirirse sevinirim.
Perşembe günü ilan edilen fiyattan alırsınız. Yani bu aynı zamanda cuma gün sonundaki hesaplanan kapanış fiyatı olmuş oluyor.
RPS nin son 1 aylık getirisi biraz düşük kalmış ama son 3 aylık usd getirisi Dönemsel Mevduat Eşleniği % 7.94 olarak gayet iyi.
O kadar da rezil değil yani. :)
[QUOTE=shorts;6833834]ne gerek varsa ata portföyün serbest döviz fonu ANZ ye girmiştim, muadillerine göre rezil bir getirisi oldu. geçen sattım yarın dönüşü var. tl olarak. bununla tl ppf alacağım. garanti ppf GAL iyi getirili son 1,5 aydır. aylık brüt getirisi %4,35 lerde portföyümde. buradan bileşik yıllık hesapladığımda %67 civarına geliyor brütte. daha iyisini bilen duyan var ve paylaşırsa ne güzel..
ppf lerde, başa oynayanlar NVB, PPN ve ZBJ benim gördüğüm kadarıyla.
MGH dikkatleri çekmeye başlamış: https://x.com/arifcoskun05/status/1801531209748553773
GPH İngiliz borsasından çıkacakmış. Hisse başı 3 dolar teklif diyor şuan hisse 242 sterlin. IPB %7,78 oranında bu hisseyi taşıyor Bu olay fona nasıl yansır tecrübeli arkadaşlar değerlendirebilir mi rica etsem
https://www.bloomberght.com/global-y...or-2354938-amp
Tüm forum üyelerinin kurban bayramı kutlu olsun.
Bayramınız kutlu günleriniz mutlu olsun.
Hisse fonlarda NNF tutuyorum ama performansı son aylarda çok düştü. Yerine hisse fonu olarak ne tutabilirim?
Öncelikle herkese mutlu ve sağlıklı bayramlar.
Hissenin fiyatı Google da 242 gbx yazıyor.
1 sterlin 100 gbx e esitmis. Yani hisse fiyatı 2,42 sterlin.
ipb nin fon dağılımına baktım bu hisseden 2 milyon lot almışlar.
242 sterlin olsa bu kadar alamazlardi.
Global Ports Holding PLC https://search.app.goo.gl/zFkeMXv
Kurban bayramınız mübarek olsun, sağlık ve huzur dilerim.
Hisse fon seçiminde bir sürü kriter rol oynayabilir(aktif-pasif yönetim, Bist 30, Bist 100 dışı, teknoloji, enerji sektörü vs gibi tematik fonlar, değer - büyüme yatırımı vs vs)
Nnf alternatifi dediğiniz için, borsa İstanbul geneline yatırım yapan, tematik olmayan hisse fonlar arasından bir fikir vermesi açısından ve son aylar dediğiniz için(NNF 3 aylık getiri 10.78) 3 aylık performans olarak tefastan bakarsak,
En çok para yöneten sırasıyla 5 büyük portföy yönetim şirketinin Hisse Senedi yoğun fonları ve 3 aylık getirileri % ;
1 - Ziraat Portföy - TZD : 10.07
2 - Ak Portföy - AK3: 30.81
3- iş portföy - TI2: 39.46
4- Garanti portföy - GHS: 28.43
5- Yapı Kredi portföy: YHS: 23.96
5 büyük şirket teoride iyi fon yönetici ekipleri ile çalışmaları beklenir.
Banka dışı portföy şirketlerinden de 3 aylık getirisi ile dikkat çeken 5 hisse fon;
1 - phillip portföy PPB 36.07
2 - İstanbul portföy IIH 35.98
3 - Azimut portföy GSP 35.39
4 - kare portföy KYA 32.12
5 - Ata portföy AAV 28.97
3 ay hisse fonlar için kısa bir süre, geçmiş 3 ay en geride kalan fonlar önümüzdeki ay zirvede de olabilir.
Ayrıca fon yöneticisi, fon büyüklüğü, yatırımcı sayısı, 3 yıl - 5 yıl performanslarda seçimde göz önünde bulundurulması gerekir. Hisse fonlar uzun vade yatırım enstrümanları, kısa vade için yüksek riskli.
Ayrıca tek hisse fon seçmek yerine, 2-3 adet seçmek, içlerinden birinin iyi performansı göstermesi, diğerleri iyi performans göstermese de, toplamda yeterli olabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Saygılar
Teşekkür ediyorum @tradestop.
merhaba arkadaşlar. müşteri temsilcimin tavsiyesiyle YDZ fon aldık, ben fonlardan hiç anlamam, bu fonun çalışma mantığını anlamadım, neye göre yükselir, neye göre düşer, fonlardan anlayan bir arkadaş anlatabilir mi rica etsem ? ve bu fon güvenli midir ? bu fon yerine eurobond alsaydın der misiniz ?
https://i.hizliresim.com/eyhnavc.jpg
yatırım tavsiyesi değildir.
Merhaba arkadaşlar. 2020 yılından beri borsada hisse yatırımı yapıyorum. Kızıp sattığım hisseler oldu.
Yakın zamanda araştırdığımda bazı fonların aynı süre içinde benden kat kat daha çok kazandığını gördüm. Bu yüzden hisse yatırımı yerine kademeli olarak hisseleri satıp tamamen fonlara geçmeye karar verdim.
Elimdeki hisseler de aslında abidik gubidik değil geçmişi sağlam hisseler. Yine de fon yöneticisi hisseleri benden daha profesyonel yönetir diye düşünerek bu karara vardım.
Kararımdan yüzde 100 emin olmadığım için burada paylaşmaya karar verdim.
Sağlıcakla kalın.
Bence mantıklı bir karar almışsınız.
Bence de doğru bir karar, zamanında erkenden sattığım fonlara bakıyorum da ikiye üçe katlamışlar benim aldığım hisseler yarı yarıya zararda, hisse alınca ani kararlar verilebiliyor insan fonlarda bu pek olmuyor.
Mesela elimdeki hisselerden kurtulabilirsem artık fon dışında bist ile alakam kalmayacak, yönetim ücreti falan hiç önemli değil, iyi yönetildiğine emin olduğum bazı hisse fonları belirleyip düşüşlerde ekleme yaparak uzun vadeli gideceğim, böylesi en iyisi bence.
Fikirlerini belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim. Az önce tüm hisseleri sattım. Cuma hesaba geçince fonlara aktaracağım. Herkese bol kazançlar.
Temettü ödeyen fonlar hakkında bilgisi olan var mı ?
AYA ve GSP var benim bildiğim.
Serbest fon statüsünde değiller,
Temettü veren şirketlere yatırım yapıyorlar ve temettüleri kar payı olarak fon yatırimcısina ödüyorlar.
AYA yılda 4 dönem, GSP yılda 2 donem kar payı ödemesi yapıyor.
Tefas ve KAP'tan yatırımcı bilgi formu ve izahnameleri incelenebilir. Taşıdikları hisseleri de Fintables'tan bulabilirsiniz.
Bunların dışında da temettü endekslerine ve hisselerine yatırım yapan fonlar var.
DPT-GTM gibi. Unuttukların da olabilir, bilgi amaçlıdır, yatırım tavsiyesi içermez.
ben de bir iki hisse dışında tüm portföyü boşaltmayı planlıyorum. ama önce yıl sonunda muhtemel olan ralliden de yararlanmak için bekliyorum. bu arada temmuz başında iş portföyün kar payı ödeyen fonu satışa açılacak. onu almayı planlıyorum... uzun vadede çok faydalı olabilir o fon...
üstteki mesajıma ilave olarak şunu da belirteyim. riski seven ve 6 yıldır tüm portföyü borsada ve bir kısmını da fonlarda tutan biri olarak, önümüzdeki yıllar için planım şu fonları tutup fazla kıpraşmamak... IIH, IHK, TI2, YAS, SAS, IPB, AFT, AFA, TMG... (bunların hepsi hisse senedi fonu ve riski dağıtmamışsınız falan demeyin, çünkü bu bilinçli bir seçim)... herkese bol kazançlar...
sayın yapraksızyonca, yurt dışı fonlar 1 seneden fazladır elimde zaten... yani yeni alacağım ahlamında dememiştim... yazdığım bütün fonları zaten tutuyorum elimde... hisselerden vazgeçtiğim zaman da yine bu yazdığım fonlara ekleme yapacağım... yani uzun vadede (gerçi yaşım da 61 oldu ne kadar uzun vade var o da ayrı) tamamen bu yazdığım fonlarda kalmayı ve başka şeylerle ilgilenmeyi düşünüyorum... selamlar...