Sayfa 585/744 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon
Arama sonucu : 5945 madde; 4,673 - 4,680 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by Para Baronu Yazıyı Oku
    Merhaba arkadaşlar. 2020 yılından beri borsada hisse yatırımı yapıyorum. Kızıp sattığım hisseler oldu.

Yakın zamanda araştırdığımda bazı fonların aynı süre içinde benden kat kat daha çok kazandığını gördüm. Bu yüzden hisse yatırımı yerine kademeli olarak hisseleri satıp tamamen fonlara geçmeye karar verdim.

Elimdeki hisseler de aslında abidik gubidik değil geçmişi sağlam hisseler. Yine de fon yöneticisi hisseleri benden daha profesyonel yönetir diye düşünerek bu karara vardım.

Kararımdan yüzde 100 emin olmadığım için burada paylaşmaya karar verdim.

Sağlıcakla kalın.
    Kesinlikle... hele ki bu dönemde...

2. Fikirlerini belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim. Az önce tüm hisseleri sattım. Cuma hesaba geçince fonlara aktaracağım. Herkese bol kazançlar.

3. Temettü ödeyen fonlar hakkında bilgisi olan var mı ?

4.  Alıntı Originally Posted by ali06 Yazıyı Oku
    Temettü ödeyen fonlar hakkında bilgisi olan var mı ?
    AYA ve GSP var benim bildiğim.
    Serbest fon statüsünde değiller,
    Temettü veren şirketlere yatırım yapıyorlar ve temettüleri kar payı olarak fon yatırimcısina ödüyorlar.
    AYA yılda 4 dönem, GSP yılda 2 donem kar payı ödemesi yapıyor.
    Tefas ve KAP'tan yatırımcı bilgi formu ve izahnameleri incelenebilir. Taşıdikları hisseleri de Fintables'tan bulabilirsiniz.
    Bunların dışında da temettü endekslerine ve hisselerine yatırım yapan fonlar var.
    DPT-GTM gibi. Unuttukların da olabilir, bilgi amaçlıdır, yatırım tavsiyesi içermez.

5.  Alıntı Originally Posted by Para Baronu Yazıyı Oku
    Fikirlerini belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim. Az önce tüm hisseleri sattım. Cuma hesaba geçince fonlara aktaracağım. Herkese bol kazançlar.
    ben de bir iki hisse dışında tüm portföyü boşaltmayı planlıyorum. ama önce yıl sonunda muhtemel olan ralliden de yararlanmak için bekliyorum. bu arada temmuz başında iş portföyün kar payı ödeyen fonu satışa açılacak. onu almayı planlıyorum... uzun vadede çok faydalı olabilir o fon...

6. üstteki mesajıma ilave olarak şunu da belirteyim. riski seven ve 6 yıldır tüm portföyü borsada ve bir kısmını da fonlarda tutan biri olarak, önümüzdeki yıllar için planım şu fonları tutup fazla kıpraşmamak... IIH, IHK, TI2, YAS, SAS, IPB, AFT, AFA, TMG... (bunların hepsi hisse senedi fonu ve riski dağıtmamışsınız falan demeyin, çünkü bu bilinçli bir seçim)... herkese bol kazançlar...

7.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    üstteki mesajıma ilave olarak şunu da belirteyim. riski seven ve 6 yıldır tüm portföyü borsada ve bir kısmını da fonlarda tutan biri olarak, önümüzdeki yıllar için planım şu fonları tutup fazla kıpraşmamak... IIH, IHK, TI2, YAS, SAS, IPB, AFT, AFA, TMG... (bunların hepsi hisse senedi fonu ve riski dağıtmamışsınız falan demeyin, çünkü bu bilinçli bir seçim)... herkese bol kazançlar...
    yurt dışı olanlar zirvede gibi, ya kismi girin yada düzeltme bekleyin derim, fikrim.. qma etkilemeyeyim yine de

8.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    yurt dışı olanlar zirvede gibi, ya kismi girin yada düzeltme bekleyin derim, fikrim.. qma etkilemeyeyim yine de
    sayın yapraksızyonca, yurt dışı fonlar 1 seneden fazladır elimde zaten... yani yeni alacağım ahlamında dememiştim... yazdığım bütün fonları zaten tutuyorum elimde... hisselerden vazgeçtiğim zaman da yine bu yazdığım fonlara ekleme yapacağım... yani uzun vadede (gerçi yaşım da 61 oldu ne kadar uzun vade var o da ayrı) tamamen bu yazdığım fonlarda kalmayı ve başka şeylerle ilgilenmeyi düşünüyorum... selamlar...

Sayfa 585/744 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •