Tohatlı abi benim eşek sonradan açılacak biraz sabır lazım tahtaci şuan korkmaya başladı benden
Printable View
Doler bazlı grafik.
https://img.imgyukle.com/2023/12/22/yO2VRv.png
rüyalarda buluşmak da bu dünyanın içinde imiş
senden sonra ben ne uykusuna yatacağım
:)
Ben normalde 2 tarih arası değer araması yapmam ama ...
Sizi mi kıracağım..İlla ki aralık istiyorsanız..
Thy 2004 yılı 92 cent....2020 yılı 1.07 dolar...
16 senede bu kazanç size iyi geliyorsa sorun yok..
Siz dediniz aralığı seç ve söyle diye...Ben 2 aralık arası fiyat karşılaştırması yapmadım..Şimdi bana dip rakamı söyledin demeyin. İddiayı ortaya atan sizsiniz çünkü.. :)
Bence TL değil dolar grafiklere bakın uzun vade...
Tüpraş da 2008 yılı 1.45 dolar , 2020 yılı 1.12 dolar..
Vs vs..
Ben bu borsada sadece al tut yatırımını doğru bulmam. Çünkü biz de spekülasyon çoktur. Ama her hafta başka hisse al demek değil bu.
İlaveten 500 tane hisse var. En iyi 2 hisseye bakarak genel yorum olmaz
Siz hangi hissede uzun vadecisiniz bu arada?
Ben de kısa vade hisse tutmam da merak ettim portföyünüzü..
Olsa olsa zigzag tır.
İtkisel desek C dalgasına en az kapanmayan bir dalgası var.
Cart diye taban bozarsa, ED ye döner, oyun dışı kalan kumarbazları da torbaya doldurur, devam eder.
Kesin bu ED derler de, şort yaparlarsa ED 2 den, Aga terste kalmayı yediremez, daha alengirli bir B dalgası çızıktırır, misal flat B, üçgen B çizer, ED cileri de pert eder.
Kıssadan hisse, her zaman Pala'nın dediği olur, amen.
https://i.hizliresim.com/peknvxf.PNG
Güzel bir hava durumu, yağış vs sitesi
https://poseidon.hcmr.gr/map?model=m...0.028,19.731,5
Ben bunu kullanıyorum.
Ama sizin paylaştığınız da güzelmiş.
https://www.accuweather.com/en/tr/is...weather/318251
Ayda %10 dan fazla faiz veriliyormuş.. :) Yersen..
Halk TV
@halktvcomtr
Mevduat Faizleri Uçtu! Dudak Uçuklatan Rakamlar! 1 milyon TL'nin 1 aylık faizi 100 bin lirayı aştı
Balıkçı dedim de..bu gün pazardan karadeniz hamsi aldım,1 marul,1 yeşil taze soğan,1 tere otu,salata yaptım,,hamsiyi zeytin yağında mısır unu ile kızarttım...
Restaurantları boykot ediyorum..yukarıdaki menünün maliyeti 120-150 tl..2 kişi +8 kedi+1 köpek toplamda 11 boğaz karnımızı doyurduk..çokta lezzetli idi ....
Yarın çocuklarım bana gelecekler Palamut yapacağım(tost makinesinde,kırmızı toz biber soslu) 4 +1 torun +2 kişi biz, maliyet max.1.000 tl olacağını düşünüyorum,hay Allahım ya neleri hesap eder oldum...inat ettim gitmeyeceğim...:he:
Borsada operasyon da olabilir deniyor.
Akdere vs hakkında söylenti çıkaran tweet'i atan kişi silmiş hesabı.
Malesef borsa birilerinin alıp satması ile çalışıyor. Vadeli hesap, fonlar ve kısmen hazine bonosu vs birlerinin alıp satmasına ihtiyaç duymuyor.
Böyle bir yerde büyük pozisyonu olanlar pazarlama yapmak durumunda, kimi gizli yapıyor, kimi de çakal yöntemler ile yapıyor.
Söylenti vs çıkarılması, tahmin paylaşılması bu işin malesef doğasında var.
Pazar akşmına kadar borsada haftaya ne olacağı belli olur. Bu arada temeli, tekniği, konjoktörü, takası iyi olanlar tespit edilir.
Altı boş hisseler de var, karanlık odada alınanlar da var.
Palamut pilaki yap sn nohut ağabeyim.
Şimdilerde tekde satılıyor ama eskiden genelde palamutlar çift satılırdı (gibi hatırlıyorum).
Sezon açıldımı her seferinde 50 şer çift palamut alırdık.
Rahmetli dedem ve dayılarım için lakerda yaparlardı.(bizede cebren hava keselerini yuttururlardı.).
Yalnız balığın yine yanlış hatırlamıyorsam kuyruk kısımlarını tuza basmazlar onları pilaki yapardı bizimkiler.
Hem çok bereketli hem de leziz olurdu.
Soğan maydanoz limon ve domates konserve kullanılırdı .şimdilerde 12 ay domates var .
Bizim orada yemekler hep suludur.Bereketide ordan geliyor ban ekmeği. Bitmez tükenmez .:)
Saygılar
Asıl spekülasyon olan ortamda al tut yatırımı daha sağlıklı olur(bence) diğer türlü spekülasyonlarla türlü türlü akıl oyunlarının oynandığı bu ortamda insan bir de alıp satmalıyım yerimde durmamalıyım diye kendini şartlarsa kurtlara yem olmama gibi bir şansı kalmaz ama çok parametresi var bu işin. Al ama ne zaman al, tut ama ne kadar tut. Hisse adı vermeyi doğru bulmadığım için yazmayım. Bist 50 den 10 hisseyi geçmeyen bir takip listem var. Genelde 5 i portföyde oluyor. Dönemselliklere göre yer değiştiriyorum veya mevcutlara ekleme yapıyorum. Aldığım hisseyi en az 2-3 yıl tutuyorum, şu ana kadar en fazla 7 yıl tuttum bir hisseyi. Senede yaptığım işlem sayısı 3-5 i geçmez, aracı kurumlar beni pek sevmez :) Alım satım yapmaktan daha çok şu şu olursa bunu yaparım, bu bu olursa şunu yaparım diye dönemsel strateji kurmakla geçiyor zamanım. Bu yazdıklarım yazması çok kolay ama uygulaması çok zor şeyler, hala da zorlanıyorum. Sadece kafa olarak buna hazırlanmam 10 yılımı almıştır.
Bence bir hissenin atıyorum, 2 katı fiyat teklif edince şirketin seramye artımı vs yapıp teklif yapana geçmesi lazım.
ABD'de buna benzer şeyler oluyor, borsada başka türlü fiyatlar hep düşük kalır. Ben de şirket sahibi olsam satmayacak isem düşükten işlem görmesini isterim.
İn cin top oynayan bir hisse mi, tüm spekülatörlerin içinde olduğu bir hisse mi deyince hareketli olan spekülatif hisse cazip olur.
İn cin top oynayan hisse balıkçıya gidip vegan yemek ısmarlamak gibi olur.
Öte yandan junk hisse portföyü veya fonu da oluşturulabilir.
Palamatun mevsimi başladı,çocukluğumda rahmetli anam kremitte fırına verirdi,domates,soğan,sarımsak yeşillik vs.
Benim yaptığım tembel işi,palamutu takoz kestiriyorum,üzerine toz biber,zeytin yağına bandırıp 5+5 dk. tost makinasında pişiriyorum..
Lakerda,İzmir de yaptırıyorum tanıdık balıkçılara,fakat daha iyisi İstanbul Beyoğlunda lakerdacı Reşat tan alıyorum,torikten yapıyor ...
Afiyet olsun...:drunk:
Eski bir borsacı açığa satış açılmadan yabancı gelmez dedi.
Herifler alacağı hisselerde önce açığa satış ile baskılama yapıyormuş, millet de açığa satış var deyip alıyor paraları bitince geri satıyordur, yabancı da alttan topluyordur.
ne sen yorgunsun ne ben yorgun
ne bofa yorgun ne pala yorgun
kederli bir akşam
endeksin içinden geçmişiz
hepsi bu
yeni bir rakam yeni bir hayat
hepsi bu
[IMG]https://i.hizliresim.com/g5142c8.png[/IMG]
Bana göre neşeli güzel bir klip.
https://www.youtube.com/watch?v=tiuP5IHC67U
Fatih Ürek - Seni Yakacaklar
Yaz sonu, Güzelbahçe den, 2 çipura alıp,
Sığacıkta, evde yiyeceğiz..
İri olanın kg 400 TL, daha ufakları 200 TL /kg
150 TL verdim, 2 kişi doyduk, + Jack russel
Ekmek arası balık yaptırdığım oldu, ama restauranta para vermedim gibi..
Her şeyi enginar la yapan Artemis Rest. hariç.. Makul fiyat, muhteşem lezzetler..
Kemeraltı, Deniz Yıldızı da favorim. Bu kadar uygun fiyata, balık evde bile zor!
düşünceler muayyer olmalı ki, trampaya açık olsun.
portföy konusunda bi şey demiyorum, tek bi husus var- hem kozaa hem kozal listede.. ama ipeke yok
şimdi bu üçü aynı şirket, kozal çekirdek şirket altını o çıkarıyor, kozaa elinde kozal hisseleri var, ipekede de kozaa hisseleri var.. devlet bunu satmak istiyor, ama üçü birleşecek tek şirket olacak, bu birleşmede en karlı çıkacak olan ipeke hissedarları olacak, öğrendiğim kadar
Şuan küçük yatırımcılar Cimeri yakıyordur çok sürmez el atarlar.
İlgilenebileceğim hisseleri Google Finance'da sıraladım. Bazıları tepelere yakın bazıları diplere yakın. IPEKE de diplere yakın.
Hazır fonksiyonları var, oldukça basit. Çok hisse koyunca yavaşlıyor.
20 dakikada bir güncelleniyor.
https://i.hizliresim.com/dyxvqbx.jpg
Klip TV'de yayınlandığı zamanlarda 1:54 deki etek mi short mu diye incelediğimi hatırlıyorum.
Videoda short olduğu anlaşılıyor.
Duvar da mesajını netleştir dedi.
https://youtu.be/tiuP5IHC67U?t=114
Kerem bey geçen yaz restaurant fiyatları daha makul idi,güncelde kişi başı 1500-2000 arası, 6 kişi gidince 10-12 bin tl...1 asgari ücret parası..,fiyatlara henüz alışamadık..
G.Bahçede Limanda Restaurantlar var, Gemi rest. Reis ve Ümit arkadaşlarımızın mekanı,salaş yerler...
Küçük ev balık ekmek, rahmetli kardeşim açmıştı takılmak için...tavsiye ederim..
Güzelbahçe Çeşme ye göre çok makul,diğer mavi yıldıza gitmedim....Seferihisar da kalıyorsanız G.Bahçe size daha yakın ve seçenek çok...müzikli mekanlarda var...
Son dakika kara haber geldi maalesef...
Bursadayım, kısmet olurbu senede gidersek
Yeni mekanları sorarım..
Çeşmeye fazla gitmedim busene..
Urla, sahil haftada 2..3 gün gittik..
4 ay Sığacıkta kalıyorum..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.