Hala ikinci sırada.
Printable View
Yahudiler Filistinlileri linç etti! Kudüs'te skandal! Taşlarla saldırıya geçtiler
SANKOYDU..Orada kontrat başına bu fiyatlara göre 8.5 tl öderdim..Herşey içinde.Vergisi-takas payı vs...
Sonra satıldı..yeni kurumda herşey dahil. 14-15 tl ödüyorum..
Herşey dahil onbinde bir veren kurum varmı?
Borsa payı olan yüzbinde 4.8,takasbank payı..içinde olacak.
Bana bildirirseniz memnun olurum.
Tabi şu var.Eğer onbinde 2 bile vergi gelse,hangi krum olursa olsun ben de işlem hacmimi 1/4 e indiririm..
Komisyonla beraber (vergi olursa) her kontratta 38 tl masraf çıkacak.Zaten kaldıraçlar en iyisi 6-7.Bir de viobun riski var...VİOB ,biter.
Arkadaşlar ben yuzbinde 5 komisyon ödüyorum spotta. Onbinde 2 bile gelse maliyetime 4 kat vergi geliyor. Kimse işlem yapmaz aracı kurumlar batar. Bu isin oluru yuzbinde 1 maksimum 2 dir. Binde li rakam araci kurumları batırır. Yuzbindeli rakam işlem hacmini yariya düşürür.
KAP: OYAKC [ ] OYAK ÇİMENTO FABRİKALARI A.Ş. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1295158
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8fe920b1f63149
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...8fe920b290314a
Net Dönem Karı veya Zararı 807.025.603
Anzer balı 3500tl miş, balparnk 2000metre üstü 600tl , zenginlik böle bişi
Vergi oranına göre yaptığım işlem hacmi azalabilir,
izlediğim film adedi çoğalabilir.
BORSA....! Yes I Love you...
Adios Amigos...:wave:
https://www.youtube.com/watch?v=VnLG7VUeaRM
Uzuncuyu geçtim ,orta ,orta uzun takibi yapan biri senede en fazla ne kadar işlem yapıyordur? bu kesimi fazla üzmez
Uzun ,uzun orta işlem yapan birinin yıllık işlem totalini vobcu veya günlükçü belki bir günde bir haftada yapıyordur
Vobcuların/günlükçülerin çok da umurlarında olduğunu sanmıyorum
Belki daha az volatil ,stabil istikrarlı bir borsa planlıyorlar bu sayede ,bir taşla birkaç kuş
Şimşek şu ara yımırtalı pide peşinde olanı düşünecek durumda değil
Benim başka bir düşüncem var bu konuda ama linç yerim diye paylaşmıyorum ama ileride mutlaka yapılması gerektiğine inanıyorum çünkü tüm gelişmiş borsalarda bu olay mevcut .
Sizlere hangisi uygun ise o şekilde vergilendirilsin ağabeyim.
Ben işlemleri emekli modunda yapıyorum.İşlem yapsamda olur yapmasam da olur.
Film olarak...
https://www.youtube.com/watch?v=arOyKXnmuWY
Saygılar
Bence ABD gibi olsun işlem yapmak için minimum bakiye kuralı Nasdaq da toplam borsada 25 bin doların yoksa haftada üç gün içi işlem yapabilirsin .
Misal vergi olmasın ky yi korumak için işlem adetini kısıtlasın örneğin 1 milyon altı veya 500 bin altı insanlar küçük parayla full kaldıraç batmasın teminatı sağlam olsun olmayan ise az işleme girsin zararlı işlemlerin sayısı azalsın vurgun yemesin .
Bence ky güniçi 50 bin ile 40 işleme girdiği için bu caydırıcılığı koymak istediler yoksa robotlar ve fonlar muaf tutulacağını düşünüyorum bu uygulamadan
Mesela 25 bin dolardan az ise kaldıraçlı işleme hiç işlem alamıyorsun çoğu platformda
hemen film linkini atmışsın bu kadar poz varken wc ye bile girmeye vakit yok :kahkah: ne filmi
gerçekleşen 340 poz endex işlemim olmuş bugün.
vergi gelir işlemlerimi kısıtlayacak olursa izleriz.
https://r.resimlink.com/HbTSZcIoE8.png
Doğru abi orta-uzun vadeci için binde iki bile önemsiz. Zaten bu tarz yatırımcıların komisyonu binde iki, binde iki de devlete verse banane der.
Ama borsadaki asıl hacmi yapanlar bunlar değil ki. Manuel günlük işlem yapanların komisyonu (hacme göre değişmekle birlikte) onbinde 1 diyelim. Devlet binde 2 isterse bu adam bana müsade der, onbinde iki derse bir düşüneyim der. Hft ve algolara onbinde iki bile fazla gelir.
Geçmiş sayfalarda arkadaşlar belirtti, aracı kurumlar çok yüksek hacme ulaşan hesaplara on binde 0.8 civarına kadar düşüyor. Bu komisyonla işlem yapanlar tek kademede bile al-satta kâr yazar. Binde 2 vergiyi geçtim onbinde iki vergi gelse bile kar edebilmesi için gereken kademe ciddi sayıda artar.
Çok basit bir hesap yapalım, hisse fiyatı 100tl olsun, komisyon oranı onbinde iki olsun, vergi binde iki olsun. Bu şartlarda 100tlye aldığı hisseyi 100,50tl'ye satsa net kâr etmeden anca kafa kafaya işlem yapmış olur. Yani hisse %0.50 artınca sadece masraflara çalışmış olur.
Komisyon on binde 2 vergi on binde 2 olsa; 100,10 TL'ye satarsa anca masrafları çıkarır üstünde satarsa kâr elde edebilir. Yani hisse %0.10 artınca sadece masrafları çıkarıyor.
Tabi bu durumlar teoride, pratikte işlemleri pasif emirle değil de aktiften yaparsanız, kademe farkı sebebiyle aradaki makas daha da açılıyor.
Hft-algolara hiç girmedim. Dediğim gibi o kısma on binde iki bile çok fazla gelir. Onlara onbinde iki vergi gelirse borsayı gün içi takip etmeye gerek kalmaz, kademe kalkınca insanlar telefonla birbirine haber verir Twitter'da gündem olur :)
Son 3-4 yıldaki enflasyon ile 0.50 gibi rakamlar bize ufak gelmeye başladı ancak enflasyonun olmadığı bir ülkede günlük 0.50 güzel rakam.
Şimdi bunları Mehmet Şimşek'in geçenlerde verdiği "BORSA OYUN ALANI DEĞİL" beyanıyla birleştirirseniz. Aslında yapılmak istenen belki de dediğiniz gibi az volatil, stabil bir borsa.
Daha bu hesaba reel getiri elde edebilmek için geçmemiz gereken günlük faiz (veya enflasyonu dahil etmedik mesela). Onu da dahil edince reel getiri elde edebilmek için günlük trade yapmak inanılmaz zor bir hal alıyor.
İşlem hacminden değil de gelirden vergi olayı enflasyonist olmayan ülkelerde mantıklı ama yüksek enflasyon yaşayan ülkelerde o da çok mantıksız, borsadaki özsermayeniz reel olarak erir böyle bir durumda da.
https://i.hizliresim.com/knyave1.jpg
Teknik analizciler anahtarları getirin masaya bırakın.
Adios
Pysco kuccuk yatırımcı zaten Astor da Sasaniler de hektasiler de falan... Ne kadar halka arz dandik hisse varsa orada... Hepsi de zarar çıksın diye hareketsiz duruyor. Tek özelliği likidite olan BIST in içine edecek zaman değil. Ekonomi finans bir yerine otursun sonra belimizi bukecek bir yontem dusunsunler. Benzin 2,5 dolar yapmadan hemen buraya ne bakıyorlar.. nasdaq bire bura bire... Yap endeksi 20)30 dolar, o zaman bulaş buraya. Vallahi bunlar art niyetli başka bir anlamı yok. Aynı gün gelen haberlere bak. Brics e girelim, anayasa mahkemesi merkez bankası atamasının engellenmesi, Hakkari kayyum atanmasi ve borsada vergi alınması. Aynı gün gelmesi ve teskin edici haber gelmemesi sadece jöleli nin BIST te at kosturmasi içindir başka bir anlam olamaz.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
memedi dinleyin
vob yapman birgün mutlaka batarsınız
Kafamızı kti
ama adam haklı :kahkah:
https://youtu.be/1LQjaSaarE0?si=isOtFb78hW3r_gKM
Dayu ne diyin şindi asla başaramıycaz mı
Yok mu bu işin yolu yordamı çıkış kapısı :he:
Ayasofya abi yakınlarına 14 liradan göltaş çimonto aldırıp paraları nasıl katladığı anlatıyor biz suyuniçindeyik, ne alsak gitmiyor ya bu kadar mı bahtsızlık olur
Abi kardan degil işlem vergisi dedi az önce TV de.
Epik abi enayi gibi borçlu kalacak olan kişi birde bu salakligi için işlem yaptığındsn dolayı vergi ödeyecek
Epik değil mi ?
Madalyonun birde diğer tarafından bak dayucuğum.
kardan alınmış olsa hep herif ve çetesinin cebinden çıkacaktı, yani kar eksilecek.
İşlemden olunca herkesin cebinden üc beş guruş gelir elde edecekler, böylece ekşi rezerv dahada artıya geçmiş olucak
Müthiş bir buluş, çokepik derecede mikemmel ötesi vurgun
Aynı marketlerde alış veriş yapıp poşeti parayla verdikleri gibi düşün
Kırk yıl düşünsem bele bişe aklıma gelemez idi.
Epik değil mi şimdi bu ?
Enayi gelip 1 trilyon kaybedecek onu uten ise 1 trilyon kazanacak aynı vergiyi odehecekler
Abi bu epistemolojik kopuş değil mi ?
Epik dayı bele bişe çok değişik. Enayi VOB da borçlu kalırsa birde vergi borcu mu çıkacak peki ? Hesap patlayınca stop outta işlem vergisi nasıl ödenecek ?
Ordan da e hacız. Epik dayı gerçekten neden kazanandan dibine kadar vergi alınmıyor zihnim durdu.
Dayı siz bilirsiniz
Hala verginin gelmeyeceğine inanıyorum veya çok çok sinek ısırığı kdr birsey
Tüm otoriteler bir oldu dombili ahmağı kar ettirmeye ugrasiyorlar
Yalan haberler son dakika konuşan yetkililer panikletmeye çalışıyorlar
1.5 ayda 40 milyar olmuştur dünyayı aciga bastı yine beceremiyor
Örtülü ödenek fln karşılaşırlar şu salağın zararını işlemler haberler gittikçe çirkinleşmeye basladi
Kazansak vergimizi seve seve veririz dayucuğum.
Misal yüzde10 kazanmışsın binde2 sini devlete versek sıkıntı olmaz yani burda sıkıntılı kısım işlemden kesilmesi
İşlem başına vergi vermiyoz mu zaten biz
İşlem başına komisyon ödüyor
Onun içinde de vergi yok mu
Tam bir akıl tutulması. Piyasa daha da sığlaşır. Volatilite inanılmaz artar. Büyükler devlete verdiği komisyondan çok daha fazlasını tahtadaki garibandan alır. Büyüklerden destur almadan verebilecekleri bir karar değil zaten. Siz garibanları daha fazla yolacaksınız bize de avantasını vereceksiniz demişler. Win win. Bizim borsamız artık yatırım odaklı bir yer olmaktan çıkmak üzere. Finansal bir enstrüman olma yolunda ilerliyor. Endeks mühendisliğinden sonra gelinecek seviye buymuş demek ki. Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa derdine girdiklerinde asıl o zaman seyreyleyin gümbürtüyü.
Türkiye Risk Primindeki düşüş devam ediyor,
Türkiye CDS 5 Yıllık USD
253,56 -5,79 (-2,23%)
Abi borsadan vurgun vurandan, utenden niye kazanç vergisi almıyor ? Gidiyor kaybedende kazanandanda ayni işlemin vergisini alıyor gercekten akıl alır gibi değil.
Kazanan ne zaman vergi ödeyecek dayı ?
VOB yapmayin hem herşeyi kaynedip hem borçlu kalip üstüne masrafida odersiniz bir daha asla beyniniz aynı çalışmaz..
Adios Esen kalın
https://i.hizliresim.com/p9i9giu.png
Memedim sana katkımız olsun ,yazacam diye yorma kendini
Kamu spotu gibi düşün
Bunu paylaş yeter Arif olan anlar
Mucos Grasyas
Günaydın cemaat:)