Sayfa 583/999 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon
Arama sonucu : 7991 madde; 4,657 - 4,664 arası.

Konu: Viop LVII

1. Bence ABD gibi olsun işlem yapmak için minimum bakiye kuralı Nasdaq da toplam borsada 25 bin doların yoksa haftada üç gün içi işlem yapabilirsin .

Misal vergi olmasın ky yi korumak için işlem adetini kısıtlasın örneğin 1 milyon altı veya 500 bin altı insanlar küçük parayla full kaldıraç batmasın teminatı sağlam olsun olmayan ise az işleme girsin zararlı işlemlerin sayısı azalsın vurgun yemesin .
    Bence ky güniçi 50 bin ile 40 işleme girdiği için bu caydırıcılığı koymak istediler yoksa robotlar ve fonlar muaf tutulacağını düşünüyorum bu uygulamadan

2. Mesela 25 bin dolardan az ise kaldıraçlı işleme hiç işlem alamıyorsun çoğu platformda

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,251
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Sizlere hangisi uygun ise o şekilde vergilendirilsin ağabeyim.
    Ben işlemleri emekli modunda yapıyorum.İşlem yapsamda olur yapmasam da olur.

Film olarak...

https://www.youtube.com/watch?v=arOyKXnmuWY

Saygılar

hemen film linkini atmışsın bu kadar poz varken wc ye bile girmeye vakit yok ne filmi

gerçekleşen 340 poz endex işlemim olmuş bugün.

vergi gelir işlemlerimi kısıtlayacak olursa izleriz.

Bear_Bull
    @BearBull26

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    bir tiyo daha (ben % 99 tuttuğuna bizzat şahidim,viop tahtasında çok oldu )

DENİZ YATIRIM

ne olursa olsun, bir yerde yüklü bir poza girmiş ise... İŞ BİTMİŞTİR

o salağı kandırmışlardır artık

ne tesadüftür ki

haziran vade dolar vadelisine, dün 165.000 adet şortluyor, dolar bugün tersine % 1,5 yapıyor
    DENİZ YATIRIM

1157500'den... 10.000 adet şortlamış... haberiniz olsun

5.  Alıntı Originally Posted by bahriyeli Yazıyı Oku
    Uzuncuyu geçtim ,orta ,orta uzun takibi yapan biri senede en fazla ne kadar işlem yapıyordur? bu kesimi fazla üzmez
    Uzun ,uzun orta işlem yapan birinin yıllık işlem totalini vobcu veya günlükçü belki bir günde bir haftada yapıyordur
    Vobcuların/günlükçülerin çok da umurlarında olduğunu sanmıyorum

Belki daha az volatil ,stabil istikrarlı bir borsa planlıyorlar bu sayede ,bir taşla birkaç kuş
    Şimşek şu ara yımırtalı pide peşinde olanı düşünecek durumda değil
    Doğru abi orta-uzun vadeci için binde iki bile önemsiz. Zaten bu tarz yatırımcıların komisyonu binde iki, binde iki de devlete verse banane der.

Ama borsadaki asıl hacmi yapanlar bunlar değil ki. Manuel günlük işlem yapanların komisyonu (hacme göre değişmekle birlikte) onbinde 1 diyelim. Devlet binde 2 isterse bu adam bana müsade der, onbinde iki derse bir düşüneyim der. Hft ve algolara onbinde iki bile fazla gelir.

Geçmiş sayfalarda arkadaşlar belirtti, aracı kurumlar çok yüksek hacme ulaşan hesaplara on binde 0.8 civarına kadar düşüyor. Bu komisyonla işlem yapanlar tek kademede bile al-satta kâr yazar. Binde 2 vergiyi geçtim onbinde iki vergi gelse bile kar edebilmesi için gereken kademe ciddi sayıda artar.

Çok basit bir hesap yapalım, hisse fiyatı 100tl olsun, komisyon oranı onbinde iki olsun, vergi binde iki olsun. Bu şartlarda 100tlye aldığı hisseyi 100,50tl'ye satsa net kâr etmeden anca kafa kafaya işlem yapmış olur. Yani hisse %0.50 artınca sadece masraflara çalışmış olur.

Komisyon on binde 2 vergi on binde 2 olsa; 100,10 TL'ye satarsa anca masrafları çıkarır üstünde satarsa kâr elde edebilir. Yani hisse %0.10 artınca sadece masrafları çıkarıyor.

Tabi bu durumlar teoride, pratikte işlemleri pasif emirle değil de aktiften yaparsanız, kademe farkı sebebiyle aradaki makas daha da açılıyor.

Hft-algolara hiç girmedim. Dediğim gibi o kısma on binde iki bile çok fazla gelir. Onlara onbinde iki vergi gelirse borsayı gün içi takip etmeye gerek kalmaz, kademe kalkınca insanlar telefonla birbirine haber verir Twitter'da gündem olur

Son 3-4 yıldaki enflasyon ile 0.50 gibi rakamlar bize ufak gelmeye başladı ancak enflasyonun olmadığı bir ülkede günlük 0.50 güzel rakam.

Şimdi bunları Mehmet Şimşek'in geçenlerde verdiği "BORSA OYUN ALANI DEĞİL" beyanıyla birleştirirseniz. Aslında yapılmak istenen belki de dediğiniz gibi az volatil, stabil bir borsa.

6. Daha bu hesaba reel getiri elde edebilmek için geçmemiz gereken günlük faiz (veya enflasyonu dahil etmedik mesela). Onu da dahil edince reel getiri elde edebilmek için günlük trade yapmak inanılmaz zor bir hal alıyor.

İşlem hacminden değil de gelirden vergi olayı enflasyonist olmayan ülkelerde mantıklı ama yüksek enflasyon yaşayan ülkelerde o da çok mantıksız, borsadaki özsermayeniz reel olarak erir böyle bir durumda da.

7. Teknik analizciler anahtarları getirin masaya bırakın.
    Adios

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,012
     Alıntı Originally Posted by MiniYatirimci Yazıyı Oku
    Doğru abi

Şimdi bunları Mehmet Şimşek'in geçenlerde verdiği "BORSA OYUN ALANI DEĞİL" beyanıyla birleştirirseniz. Aslında yapılmak istenen belki de dediğiniz gibi az volatil, stabil bir borsa.
    Süper çok iyi yakalamışsın

ben de öyle düşünüyorum

Sayfa 583/999 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •