Ha özellikle aselsan ve isdmr de iyi tanırlar beni, sorabilirsin....... :)
Printable View
Ha özellikle aselsan ve isdmr de iyi tanırlar beni, sorabilirsin....... :)
Bir kaç aya froto 1300-1400 yapınca kuyruğunu kıstırır kaçar bu ....... :)
Ben de ortalama yazayım mı;)
Ben yazarsam buffet ağlar ama😀
Şimdi de buffet ın apple hissesi satmasına dikkat keislmiş borsa alemi.
Şu çizgiciye iki üç tane hisse söylesem teknik analizli gider alır.
Bilmez ki para tekniği çizer.
Bazı hisselerde teknik işlemez çoğu zaman.
Mal almayı kaçırır insan.
Aselsan thayo işgyo asuzu mavi kuyas vs hepsi teknikle dipten alıp zirveden asagıda sattık ama büyük şirketlerde çoğu zaman teknik malsız bırakır.
Büyük şirketler uzunvade ortaklık sever.
Neyse hedefime geleyim de vakıf kurdugumda bu yasananları anlatıcam örnek olsun.
Kargadan uzak durucaksın.
Zamanında 2013 lü yıllarda hektas için de bir banka personeli elinde kalır alma demişti de dünyanın parasını kazandık.
Bunları morali bozuk varsa onlar için yazıyorum.
Kendi analizinizi yapın olumlu olumsuz yazılara kulak tıkayın.
Ytd
Lot artıracam diye üç beş grafik çizer kendinide inandırısan elinden bir gün malını mutlaka alırlar... Bu tür iyi şirketlerde kaçınılmaz sondur... Adam 3-5 grafik atınca kendini teknik analist sanıyorsa, başından kaybetmiş demektir.. Çünkü teknik analizde geçmişi yorumlarsın, geleceği görmek istersin.. Ama asıl piyaayı yapanda büyük paradır....Büyük paranın dediği olur... 3-5 grafikle bu iş olsaydı memlektte herkes zengin olurdu.
Bunu hemasetle söylemiyorum, 27 senelik tecrübe ile söylüyorum... Çok zarar ettik geçmişte..Bu yollardan gittik gençliğimizde....
froto/tuprs ve froto/ttrak grafiklerinin ikisi de froto aleyhine çalışıyor bir süredir. froto/ttrak 2019'da 4 iken şu an 1.21 e inmiş. Uzun vade grafiğinde en düşük noktası 0.75 civarı.
froto/tuprs da 2021'de 16 görmüş, şu an 5.30 civarı. Onun da en düşük noktaları 1.5-2 civarı uzun vade grafiğinde.
Bunu niye yazdım ona gelelim.
Şirkette durum iyi gidiyorsa fiyatı şişiyor, işi kötü giden rakiplerine fark atıyor.
Burada önümüze iki seçenek çıkıyor.
İşi kötü giden iyi şirkete mi, yoksa işi iyi giden iyi şirkete mi ekleme yapmak lazım...
Benim düşünceme göre işi kötü giden iyi şirketin işlerinin iyiye dönmesi, işi iyi giden şirketin işlerinin daha da iyiye gitmesinden daha sık gerçekleşiyor gibi.
Aynı şekilde, işleri iyi giderken tıkanıp birden ters yöne koşmaya başlayan şirketler son dönemde bolca görüldü.
Eregl'nin işleri 2.5 dolar iken çok iyiydi çakıldı. Froto'nun işleri 1200 tl iken çok iyiydi o da güm.
Şimdi TTRAK'ı TUPRS'ı satıp FROTO'ya mı eklemek mantıklı, yoksa tam tersi mi :oleyo:
Ben ikisini de yapmam hepsine birden azar azar ekleme yaparak devam ediyorum ama ucuzlamış olanlara daha çok ekliyorum genelde alışkanlık gereği.
ytd
Üstteki yazı 2 ağustos . froto kapanış 949. Son alımlarını yapmış ortalama 981!!
11 ağustos froto son fiyat 869 maliyet birden bire 5 günde 100 tl düşmüş. 980 den 890 a düşürebilmek için ilk aldığın miktarın kaç katını almak lazım ? Matematik bilen bir arkadaş hesabı yapsın lütfen. Hemde son!!! alımlar yapılmış durumda iken . Bu arkadaş 1100 lerde biz satarken 1400 hedefi ile hisse almaya başlamış idi bu arada. Yani aslında maliyetlenme 1100 lerde başladı.
Yarın öbür gün hisse 750 olsa son!! alımlarla maliyet 752 olacak herhalde. :kahkah:
Patrik eregl 2.5 dolardan çakıldı mı!!! ??? Allah aşkına ?? Çakılmamış sana öyle gelmiştir. Şurada kimlerle muhattap oluyoruz kimler ne bilgilerle ile yazıyor yargı dağıtıyor ahkam kesiyor. Yatırımcı adam gerekirse 2 sene yüzde 50 ekside beklermiş. Tesbit gibi tesbit. Bunu çerçeveletip duvara asmak falan lazım. ee hocam fırsat maliyeti de içinde mi ? İçinde içinde hepsi içinde.
Çok haklısınız, ben çok anlamam ama Tüpraş ve froto ikisi de gerilerde, şu an için Tüpraş satıp da frotoya girmek çok akıllıca olabilir, lakin Tüpraş’ın da motoru ısındı gibi her an atağa da geçebilir diye içimde bir his var, his, sadece his ;)
Bu saatten sonra da froto hiç satılmaz bana göre, bize düşen, satanların dalga geçmelerine katlanmak şimdilik 🙂 6600 olunca düşünürüz,