TL mevduatta indirilen stopaj oranları bakalım bankaların bundan sonra vereceği faiz oranlarını nasıl etkileyecek.
Başka bir deyişle bankalar bu indirimi kendilerine mi alacaklar...
Genelde hep öyle olmuştur.
Printable View
TL mevduatta indirilen stopaj oranları bakalım bankaların bundan sonra vereceği faiz oranlarını nasıl etkileyecek.
Başka bir deyişle bankalar bu indirimi kendilerine mi alacaklar...
Genelde hep öyle olmuştur.
QNB Finansbank'ta çalışan arkadaşımla konuştum. Gecelik hesaplar için yeni stopaj düzenlemesini sistemlerine yansıtmışlar. Ancak normal vadeli mevduatlar için henüz sistem geliştirmesi tamamlanmamış, bu hafta tamamlanacakmış. Yeni düzenleme ne diyorsa hesapların vadesinde o oran üzerinden hesaplar temdit olacakmış. Bu söylenenler Enpara için de geçerli, aynı sistemi kullanıyorlarmış.
TCMB: Eylül toplantısında parasal duruş yeniden şekillenecek.
anladım anladım ama az anladım. Ne kadar yeniden şekillenecek?
TCMB: Enflasyonla ilgili ciddi riskler oluştu artık ona göre düşün.
devlet kanadında destek ne durumda?
Albayrak: Geldiğimiz seviye enflasyon ile top yekün mücadele gerektiriyor.
polemik değildi amacım, peki, yazdıklarımı tekrar okuyunuz. mevduat kabul etmedikleri için tasfiye süreçleri mevduat bankalarından farklı olduğunu kabul ediyorum, ama bu husus onların banka olmadıkları anlamına gelmez.
mevduat güvencesi olmadığı için, tmsf ye bundan dolayı bir sigorta primi ödemedikleri için haliyle tmsf ye devirleri söz konusu değildir.
sadece siz mevduat güvencesi olmadığından onlar banka değildir gibi bir algı içerisindesiniz. bu ciddi bir yanılgıdır. verdiğiniz referans kanun bile bankacılık kanunu. neyse isterseniz mevzu net. siz bankacılık kanunu ile tüm faaliyetleri düzenlenmiş bir kuruma banka demiyorsunuz, ne derseniz deyin ama kanun farklısını söylüyor.
daha uzatmayacağım,
ben 10 yıl banka müfettişliği ve bahsi geçen finansal kurumlarda (leasing-factoring) denetim müdürlüğü yaptım. bu konuda beni ikna yoluna değil, kendinizi ikna etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
TCMB her toplanti oncesinde beklenti olusturup bu beklentiyi yerine getirmemekle unlu
Zaten TCMB nin yaptigi en buyuk hata piyasalarla iletisimsizlik ve ongorulemezlik
Kendilerine oyle gizemli bir misyon yuklediler ki SARAY disinda kimse bilmiyor ne yapacaklarini