tahminler? ne kadar artırır sizce? benim tahminim 5-6 puan. çıkan enflasyon 18, şu anda politika faizi 17,75.
tahminler? ne kadar artırır sizce? benim tahminim 5-6 puan. çıkan enflasyon 18, şu anda politika faizi 17,75.
Tcmb: Tcmb fiyat istikrarı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecek
Bakın benim bu kuruluşları gerçek bir banka olarak nitelendirmememin kanun ile ispatlı nedeni. Bu kuruluşlar aşağıda belirtildiği gibi normal bir A.ş. Anonoim şirket gibi muamele görüyor.
Bu aşamada 4389 sayılı Bankalar Kanununun yaptığı ayrımı dikkate alarak mevduattoplama işlemi yapmayan bankalara, yani yatırım bankalarına ilişkin olarak kısaca şuaçıklamada bulunmak istiyorum.Bankalar Kanununun 20 nci maddesinin 2 nci fıkrası,... Kurum bu Kanunun 14 üncü maddesinin (3) numaralı fıkrasında belirtilendurumları tespit ettiği takdirde bunların bankacılık işlemleri yapma izni Kurulun en az beşüyesinin aynı yöndeki oyuyla alınmış kararıyla kaldırılır ve bunlar genel hükümlere göre tasfiye edilir hükmünü taşımaktadır. Bu bankaların mevduat toplamamaları ve bu nedenlede TMSF tarafından sigorta edilebilecek bir faaliyetleri olmamaları nedeniyle, yönetim vedenetimin Fona devri öngörülmemiş, doğrudan bankacılık izinlerinin kaldırılmasını ve bunabağlı olarak da bankanın tasfiye haline girmesini hükme bağlamıştır. Gene 20 nci madde ilebu bankalara 4389 sayılı Bankalar Kanununun 16 ncı maddesinin uygulanmayacağı hükme bağlanmış olduğundan iznin kaldırılması halinde de Fonun herhangi bir yetkisi olmayacaktır.Dolayısıyla, bankacılık izni kaldırılan bir mevduat toplamayan banka, Türk Hukukunun anonim şirketlere ilişkin kuralları çerçevesinde tasfiyeye girecek ve bu arada alacaklılartarafından iflası da istenebilecektir.
NOT: Bir kuruluş size kredi verebiliyor veya leasing yapabiliyor diye gerçek bir banka olarak nitelendirilemez.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Önden Yüklemeli Faiz Artışı
TCMB: EYLÜL TOPLANTISINDA PARASAL DURUŞ YENİDEN ŞEKİLLENECEK
TCMB: TCMB FİYAT İSTİKRARI DOĞRULTUSUNDA ELİNDEKİ BÜTÜN ARAÇLARI KULLANMAYA DEVAM EDECEK
Artık her ay artış yapicakti.TL yi desteklemek zorunda.
Reel faiz vericek.
AKBANK temdit 1M %20
stopaj %5
32 gün bağlandı..
AL SAT TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Yer İmleri