tahminler? ne kadar artýrýr sizce? benim tahminim 5-6 puan. çýkan enflasyon 18, þu anda politika faizi 17,75.
tahminler? ne kadar artýrýr sizce? benim tahminim 5-6 puan. çýkan enflasyon 18, þu anda politika faizi 17,75.
Tcmb: Tcmb fiyat istikrarý doðrultusunda elindeki bütün araçlarý kullanmaya devam edecek
Bakýn benim bu kuruluþlarý gerçek bir banka olarak nitelendirmememin kanun ile ispatlý nedeni. Bu kuruluþlar aþaðýda belirtildiði gibi normal bir A.þ. Anonoim þirket gibi muamele görüyor.
Bu aþamada 4389 sayýlý Bankalar Kanununun yaptýðý ayrýmý dikkate alarak mevduattoplama iþlemi yapmayan bankalara, yani yatýrým bankalarýna iliþkin olarak kýsaca þuaçýklamada bulunmak istiyorum.Bankalar Kanununun 20 nci maddesinin 2 nci fýkrasý,... Kurum bu Kanunun 14 üncü maddesinin (3) numaralý fýkrasýnda belirtilendurumlarý tespit ettiði takdirde bunlarýn bankacýlýk iþlemleri yapma izni Kurulun en az beþüyesinin ayný yöndeki oyuyla alýnmýþ kararýyla kaldýrýlýr ve bunlar genel hükümlere göre tasfiye edilir hükmünü taþýmaktadýr. Bu bankalarýn mevduat toplamamalarý ve bu nedenlede TMSF tarafýndan sigorta edilebilecek bir faaliyetleri olmamalarý nedeniyle, yönetim vedenetimin Fona devri öngörülmemiþ, doðrudan bankacýlýk izinlerinin kaldýrýlmasýný ve bunabaðlý olarak da bankanýn tasfiye haline girmesini hükme baðlamýþtýr. Gene 20 nci madde ilebu bankalara 4389 sayýlý Bankalar Kanununun 16 ncý maddesinin uygulanmayacaðý hükme baðlanmýþ olduðundan iznin kaldýrýlmasý halinde de Fonun herhangi bir yetkisi olmayacaktýr.Dolayýsýyla, bankacýlýk izni kaldýrýlan bir mevduat toplamayan banka, Türk Hukukunun anonim þirketlere iliþkin kurallarý çerçevesinde tasfiyeye girecek ve bu arada alacaklýlartarafýndan iflasý da istenebilecektir.
NOT: Bir kuruluþ size kredi verebiliyor veya leasing yapabiliyor diye gerçek bir banka olarak nitelendirilemez.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Önden Yüklemeli Faiz Artýþý
TCMB: EYLÜL TOPLANTISINDA PARASAL DURUÞ YENÝDEN ÞEKÝLLENECEK
TCMB: TCMB FÝYAT ÝSTÝKRARI DOÐRULTUSUNDA ELÝNDEKÝ BÜTÜN ARAÇLARI KULLANMAYA DEVAM EDECEK
Artýk her ay artýþ yapicakti.TL yi desteklemek zorunda.
Reel faiz vericek.
AKBANK temdit 1M %20
stopaj %5
32 gün baðlandý..
AL SAT TUT TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri