Bes eðitimine gitmiþtim ..Oradaki hoca sistem çok guvenilir demiþti.devlet garantisi bile yok bu yüzden ...bir miktar para acaba bes hesabýna aktarilabilirmi diye sesli düþünüyorum ...altin fonu alýnabilir yada yabancý para fonu ...y.t.d.
Bes eðitimine gitmiþtim ..Oradaki hoca sistem çok guvenilir demiþti.devlet garantisi bile yok bu yüzden ...bir miktar para acaba bes hesabýna aktarilabilirmi diye sesli düþünüyorum ...altin fonu alýnabilir yada yabancý para fonu ...y.t.d.
Su asamada banka batma olmaz , kuresel.sisteme dahil turkiye , usa tamamen gozden cikaracagini sanmiyorum
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Londrali abilerle yapilan pazarligi new yorklu abiler haber almaz mi? Goldman’dan gelen 7.1 yorumu ve akabindeki amerikan devleti aciklamasi. Yani ola ki kaynadi gitti aman gitmesin diye cift dikis.
Zaten 5 TL olacak kuru 6 TL yapmak icin bunca polemik ve kriz zahmetine deger mi dusunmek lazim. 5 TL’de sene sonunu bekler ve sonra 6 TL yaparlardi. Ancak bu kadar polemikcilik oynamak falan acikcasi sanki daha buyuk hedeflere isaret ediyor.
Bakanlýklara fiilen baþlamayan veya baþlasa dahi çoook zaruri olmayan projeleri durdurmasý yönünde yazý gönderildi.
Devlet kemer sýkmaya baþladý , deniz bittii..
Olumlu biþeyler olacak yeterki uzun biraz sussun..
Ne olduysa o konuþtukça oldu..
Adam resmen ekomomiyi bir baþýna krýze soktu helal olsun
“Baþkalarý aç gözlü olduðunda kork ve geride dur; baþkalarý korktuðunda ise aç gözlü ol.” Warren Buffett
Sirket borclarina cok takilmamak lazim. Babalar zaten hedge etmis. Digerleri de batmasin yuzsun diye matbaa tam randiman calisiyor. Istediklerini sectiklerini bir guzel yuzdururler.
Vatandas sirketlere ne olacagini degil kendi halini dusunsun. Butun bu uckagit vatandasin birikimiyle finanse ediliyor. 2-3 senedit EMCI ile birlikte hareket ediyor olsa 2018’i en kotu USD=4TRY’den kapatabilecek olan TR, onumuzde durmasinlar; onumuzu kapamasinlar diye feryat eden hirsiz ceteleri yuzunden seneyi belki USD=10TRY’den kapatacak. TR bankalarindakl TL cinsi toplam mevduatin USD karsiligi birkac yuz milyar dolar azaldi ve azalacak. Londrali abilere de, uzak(?) akrabalari insaatci pakro cetelere de bayram var bayram.
Umut fakirin ekmeði! Bu adamlarýn bir planlarýnýn olduðunu düþünenlerin hala var olduðunu görmek beni þaþýrtýyor vallahi. Dün okuduðum bir ekonomist þöyle bir þey diyordu, Berat'ýn 100 günlük deðil ilk önce 100 saatlik bir plana ihtiyacý var diye. Dün erken seçim yok dediler yine. Artýk erken seçim konusunda emin olabilirsiniz.
Ülkeyi yönetenlerin temel sorunu düþünmeden konuþmalarý. Çünkü konuþmayý çok seviyorlar; tipik egosu ezilmiþ narsist davranýþý, karþýlarýndaki þakþakçýlar alkýþladýkça daha fazla baðýrarak konuþuyorlar. Sabah ayýlan alkolik gibi uyandýklarýnda "akþam ne yaptým lan ben" sorusunu soruyorlar. Ama ders almayýp ayný þekilde akþam olunca alkole devam. Bugüne kadar deðiþim için çok vakit vardý ama deðiþmek istemediklerinden durum daha da kötüye gitti. Þimdi neden deðiþeceklerine inanayým?
En güvenli kaydi yatýrým BES, çünkü kurum iflas etse bile varlýklarýnýz TAKASBANK ta sizin adýnýza saklanýyor ve ASLA HACÝZ EDÝLEMÝYOR! Mevduatta ise sadece 100bin TL devlet güvencesi var banka baþýna. Yatýrým fonlarýnda ise hiçbir güvence yok. Yapacaðýnýz ilk iþ kaydi tasarruflarýnýz için BES hacmimizi arttýrmak olmalý. Benim varlýklarýmýn önemli bir kýsmý BES te %100 ALTIN fonunda bu sebeple en kötüsü olduðunda riskim en az. Ayrýca hesabýmda olmayýnca harcayamýyorum parayý. Bazý BES firmalarý esnek olarak para ekleyip çýkarmanýza da imkan tanýyorlar. :-)
Yatýrýmý nakdi olarak tutanlar zaten yastýkalcýlar; Kendi kasasýný veya Banka kasasý kullananlar. Bunun güvenlik ve çalýnma riski olmamalý önlem almalýsýnýz! Ayrýca karýnýzdan çocuklarýnýzdan ve aç gözlü akrabalarýnýzdan gizli yapmanýz lazým iþlemi ki harcamasýnlar veya borç istemesinler. :-) Bu sebeple yastýkaltý miktarýnda aþýrýya kaçmak gece uykularýnýzý kaçýrabilir. :-)
Yer Ýmleri