GÜN Sonu...
https://i.hizliresim.com/se9o57l.PNG
Printable View
GÜN Sonu...
https://i.hizliresim.com/se9o57l.PNG
Dolar bazında 5,51 USD bitirdi.
5,75 USD üzerinde başka şeyler konusuruz.
https://www.resimupload.org/images/2022/11/22/kront.png
YTD.
Twitterda genel kurula katılan biri sorduğu soruları ve verilen yanıtları paylaşmış.
İsmi Aziz Serin, Sn.51TARIMDÜNYAM. (@azizserin75). #kront diye aratınca ve en son tweetler seçilince şu an 6. sırada çıkıyor.
Sağolun Sayın Forza körfez kardeşim, buldum bilgiseli.oldukça yararlıymış bilgiler.
Şimdilik böyle olmuş..
https://i.hizliresim.com/bfqutae.PNG
A1 Capital'i şimdilik yendim.. :)
https://i.hizliresim.com/j0wiur3.PNG
Twitter'da bazı yorumlar okuyorum. "2022 son çeyreği de bu fiyatın içinde" şeklinde. Bu hissede herşeyi mümkün görmekle birlikte epeydir aklımda olan bakkal hesabını bu sayede yapayım dedim.
Şirketin 2022 son çeyreğinde 3 aylık cirosunu TL bazında % 30 oranında artırdığını (Şu anki Dolar/TL fiyatı 2021 yıl sonu fiyatının yaklaşık % 40 üzerinde) kabul ettim.
Net kar/hasılat oranının (2021 son çeyreğinde olduğu gibi, 2022 son çeyreğinde de) 0,66 şeklinde oluştuğunu kabul ettim. Bu oran, geçen yıl ilk üç çeyrekte 0,1 olmasına rağmen son çeyrek karıyla 0,65'e kadar yükselmiş. Muhtemelen, yıllık lisans ödemelerinin çoğunlukla son çeyrekte yapılması sayesinde, son çeyrek hasılatının büyük bir kısmı direk kar olarak yazılıyor.
Buna göre, son çeyrek için 3 aylık hasılat 47,33 x 1,30 = 61,53 TL, yıllık hasılat ise 155,82 mln TL şeklinde oluşur.
Son çeyrek karı 61,53 x 0,66 = 40,61, 2022 yılsonu karı ise 74,86 mln TL olarak oluşur.
TL bazında,
Yıllık hasılat önceki yılın 1,84,
Yıllık kar ise önceki yılın 2,13 katına çıkmış olur.
Dolar bazında ise,
Yıllık hasılat (şu anki USD/TL fiyatıyla) önceki yılın 1,32 katına,
Yıllık net kar önceki yılın 1,51 katına çıkmış olur.
F/K ise (şu anki fiyata göre) 19,14'e düşer.
Bu hesaplamalar hiçbir öngörü ve bilgiye dayanmamaktadır. Sadece yukarıda belirtilen kabullerin hesaplamaya dökülmüş halidir.
Twitter'da Uğur (@druars) isimli bir kullanıcı şu paylaşımı yapmış:
''Teknoloji şirketleri karlarıyla değil, cirolarıyla ve ciro büyümeleriyle değerlenir.'' Lütfü Yenel
#kontr 2 yıl önce 35 Milyon$ değerleme ile arz oldu. Cirosu 2 yılda dolar bazlı 2 kat, Piyasa değeri ise 60 kat yükseldi..! Halka açıklık oranı da %20'den %40'a yükseldi."
Sn.Lütfi YENEL'in bu sözünü hatırlamıyorum, ancak katılıyorum.
Bakkal hesabi olarak dogru olabilir. Konsolide falan derken daha kompleks bir bilancoyla karsilasabiliriz. Bu teknoloji ismi vergi avantajiyla iliskilendirsek ayrica bide dovizin artisi desek kimsenin beklemedigi guzellikte bir bilanco gelebilir.
Su anki fiyat ici boş Kron ofisinin fiyati degil...
Ytd.
Benim de beklentim bu bilançonun üzerinde. Sadece "4. Çeyrek bilançosunun fiyatın içinde olduğu görüşüne katılmadığımı, şirketin alışılagelmiş bilanço dinamikleri üzerinden göstermeye çalıştım. Bu dinamikler değişir mi? 3. çeyrekte pozitif yönde değiştiği gibi, 4. çeyrekte negatif yönde değişebilir. Ancak, işin içinde art niyet yoksa bunun daha düşük bir ihtimal olduğunu değerlendiriyorum.
Benim takip edebildigim kadari ile su an cok daha aktif, belki de aggresif bir sekilde pazarlama faaliyeti ile ugrasmaktalar. Fuarlar, cok buyuk sponsorluklar, Ispanya'da B2B calismalarina katilmalar, vs. Ha bunlar hemen yansimayabilir, sonucta PoC test calismalari vakit alan seyler. Ama 2023'te donusu olacaktir diye umit ediyorum.
Lutfi Bey'in teknoloji cirosunun hisse degeri uzerine sozu oldugunu yazan arkadas saka yapmis olmali. Malum, o ifade herkesin bildigi bir ifade. Mevlana yazacakti, el surmesi olmus olmali :)
Yatirim tavsiyesi degildir
Övdükçe düşüyor , normalde sevdikçe yükselmesi lazım :one:
ytd.
30 Kasım 2022 haftaya çarşamba https://www.siberguvenlikhaftasi.com/ siber gübenlik haftasında konuşacakmış.
15:15 - 15:30
Lütfi YENEL
Kron Yönetim Kurulu Başkanı
Yerli ve Millî Ürünlerle Global Pazarlarda*Büyümek
Davetli Konuşmacı
Tam iş anlaşması yapılacak zamanlar. Yeni yıla 1 ay var. Şu sıralar 2-3 anlaşma patlatsalar bilançoya çok güzel katkısı olur.
Heryıl aynı yorumu yazıyorum
YTD.
Ocaktan itibaren Yildiz Pazara girecektir. Cok onemli mi bilmiyorum ama. Onemli olan sayin Yildiz Tozunun dedigi gibi is anlasmalari elbette. YTD
Şirket personel maaş ödemelerini hangi Banka üzerinden yapıyor acaba?
Bir yatırımcı olarak şirketle ilgili o kadar çok bilgiye ulaşamıyoruz ki, bu bilgiye ulaşabileceğimizi sanmıyorum.
Müşterimiz olan bankalar üzerinden yapsınlar maaş ödemelerini ya da maaş ödemesi yapılan bankaya ürün satsınlar anlamında mı sordunuz? Ya da bankaya ulaşıp ortalama maaşları öğrenelim diye mi?😂 Ya da yeni bir banka satışı hakkında duyumunuz mu var? Açıkçası anlayamadım soruyu.
Maalesef pek yararlı bir soru değil. Aylardır aklımda ama sormaya çekiniyordum. Kendimi tutamadım sonunda.
Takas neredeyse hiç renk vermeyecek şekilde ayarlanıyor bana göre. Iki aylik gözlem sonucu bir kurumdaki saklama değişikliklerini anlamlı buldum. Bulduğuma kendim bile inanmıyorum henüz. Sirket çalışanlarının yatırımını genel olarak hangi kurumda tuttuğunu öğrenebilsem teorimi destekleyecek. Piyasa değeri çok küçük olduğu için bu bilgi bugün değilse bile ileride işime yarar diye düşündüm.
Anladım Sn.Yatır'ın tavsiyesi. Takaslar karışık evet. Ama oyuncular aynı. İşlem hacmin BofA yapıyor. BofA, Yatırım Finans, Ak, TEB, Yapı Kredi, A1 vs. Bence hissedeki takas hareketleri de diğer tüm şeyler gibi tesadüf değil.
Şirket çalışanlarının yatırımlarını değerlendirme şekli önemli bir detay olabilir. Ama takas saklamalardan net sonuca ulaşılabilir mi bilemiyorum.
Şirketle, ürünlerle ve piyasayla ilgili olarak ise hiç bilgimiz yok. Ürünler iyi mi, şirketler ne ölçüde ihtiyaç duyuyor bu ürünlere, satış fiyatı nasıl belirleniyor, ürünler ortalama kaç liradır vs... hiçbir fikrimiz yok. Şirkete yatırım yapan, sektörden bir mühendis belki genel olarak yanıtlayabilir bu soruları ama malesef öyle biri yok bildiğim kadarıyla foruma yazan.
Sn. Forza korfez,
Kront ürünlerini tam anlamıyla tanıyorum demek için sektördeki bugünün ve yarının tüm ürünlerini de tanımak gerekebileceğini düşünüyorum. Fiyatlandırmayı öğrenmek daha da iddialı olabilir. Bu derece bilgiye sahip kront çalışanı sayısının bile az olduğunu sanıyorum. (Zeynep Yenel bunlara hakim olarak ortak olmuştur sanıyorum)
Yine de önümüzdeki fuar sorulara cevap bulmak için yararlı olabilir. Forumda bu heyecan hissediliyor zaten.
Bir emekli kadar vaktim olsa saatlerce standta takılır, gelen giden müşterilerden bile bir şeyler öğrenmeye çalışırdım. Oradan çıkacak ev ödevime çalışma motivasyonum yüksek olurdu.
Kamu yönetiminin hedeflerine ulaşmak için nasıl yöntemler izleyebileceğini/ izlemesi gerektiğini iyi bildiğimi düşünüyorum. Keşke konferansta ve fuarda kamunun hedeflerini ve kront'un bu hedefe giden yoldaki rolünü tartabileceğim imkanım olsaydı.
Siber güvenlik sektöründe olup halka açık olan tek şirket kront değil. Bu açıdan fuarı görüp özellikle Havelsan stadındaki havayı koklamayı isterdim.
Yakınlarıma kront tavsiye etmiyorum. Sebeb olarak karanlıkta (kör) yatırım yapıyorum, ben zor taşıyorum sana aldıramam diyorum. Fuardan bu derece yararlansam belki söylemim değişirdi.
Karanlıkta kalmamız bu işin doğasından kaynaklı da olabilir. Bu iş domates fiyatıyla salça fiyatını kıyaslayıp stokla çarpmaya benzemiyor. O yüzden mevcut fiyat ve aşağı/yukarı potansiyel arasında her zaman ciddi fark olacaktır bence. Belki de karanlık sayesinde ekmek yiyebilecegiz. Kim çok net ve absürd yüksek kazancını paylaşır ki.
".., Kim çok net ve absürd yüksek kazancını paylaşır ki."
İşte bence sorun da burada Sn.Yatır'ın tavsiyesi. Ortada kazanç paylaşma yok ki. Halka açık bir şirket, borsada oluşan fiyat hareketlerinden kazanç sağlayamaz. O kazanç yatırımcılarının hakkıdır. Şirketin kazancı ise sattığı ürünlerden elde ettiği kardır. Yatırımcılar da (temettü dağıtılmıyorsa) bundan kazanç sağlayamaz.
Ama işte herhangi bir şirket kendi kazanç kaynağıyla yetinmeyip, hisse fiyatına kumanda/etki ederek, yatırımclıarının dişinden tırnağından artırarak biriktirdiği hisselerin artması sayesinde elde edeceği üç kuruşa göz dikince böyle tatsız durumlar oluşabiliyor.
Sayın Forza korfez size tamamen katılıyorum. Sirketin kazancı ayrı, ortakların kazancı ayrı şeyler. Ortakların birbirine karşı niyetiyle ilgili bir şeyler söylemeye çalışmıştım.
Üşenip yazmadığım kısmı da eklemem lazım ki fikrim tamam olsun. 10 kat 100 kat yükseliş çok yüksek olasılık olsa şirketi kottan çekerler. Çok örneği var. Değer artışı çok yüksek oranda olmasa bile kesinliği yüksek oranda olduğu için şahsi servetleri yettiği ölçüde dolaşımdaki miktarı azaltmak gibi orta yolda gidenler de var.
Yükselişin kesin olduğu buna rağmen kottan çekilmeme örneklerini de gördük yakın zamanda. Bu kesinliği sadece planı yapanlar bildiği için veya kesinlik onların ellerinde olduğu için halka açık kısımın çoğuna sahiptiler. Başka örnekte hisse fiyatının yüksekliğine endeksli iş modeli kurdular. Diger yüzlerce örnekte adi ve bilinen şişir devret yöntemi uygulandı, halen uygulayanlar var.
Krontta bu modeller işlemiyor gördüğüm kadarıyla. İşlemesini arzu etmiyorum.
Çok sayıda ortağı olmasından bilinirlik, var olmayan bir pazarın oluşturulması, otoriteye karşı destek gibi avantajlar sağlayan ve bu amaçla küçük bir oranda halka açılmış şirketler de var. Bu misyon tamamlaninca yine kottan çıkıyorlar. Bunlar aslında kim bile isteye absurd kazancını paylasir ki soruma kendi cevaplarım.
Özetle demek istediğim iki sene sonra kront'un milyar dolar edeceği kesin olsa, mevcut patronların maddi gücü hiç olmasa bile anlasacakları bir varlıklı kişi desteğiyle kottan çıkar giderler. Bu kesinlik olmadan bu değerlere çıkarsa köşeyi döneriz.
Bu sektör bu kesinlikte öngörülebilir bir sektör değil anladığım kadarıyla. Öngörülebilir olmamasına sinirleniyoruz ya, böyle teselli bulabiliriz demek için yazıyorum.
Satışların zamanlaması veya şirketle ilgili haberlerin açıklanma kriterinin zaman içinde art niyetle değiştirilmesinden kaynaklı öngörülemezlikten bahsetmiyorum, ona kızana bir tesellim yok maalesef.
Öncelikle teşekkür ederim. Hiç aklıma gelmeyen bir bakış açısı kattınız. Söylediklerinizin her kelimesine katılıyorum. Özellikle de öngörülemez bir sektör olduğuna. Sn.Lütfi Yenel de geçmişte tam da açıkladığınız ve örneklendirdiğiniz bir yol izlemiş. Şirketin sektörde tutunabilmesi adına %65 gibi bir halka açıklığa razı olmuş. Netaş'a günümüz fiyatlarına göre çok ucuz fiyatlardan %10 oranında hisse satmış. Sonrasında o hisseleri (kızına) geri almış. Ve bunu hisse fiyatının yaklaşık 11 dolardan 2 dolara düştüğü/düşürüldüğü dönemde yapmış. Netaş'a (ZTE) bunu yapan KY'ya ne yapmaz? Şirket nihayet büyüyor, biz de kazanacağız sonunda diye düşünürken işin içinden bir çapanoğlu daha çıkar mı diye de düşünmeye başladım şimdi. Yıllarca hisseyi biz KY'ye taşıtıp, sonrasında yavaş yavaş gelen büyümenin hisse fiyatına yansımasını engelleyip (mecburi olanlar haricindeki KAP haberlerini müşteri istemiyor diye göndermeyerek, müşteri sayısını ve isimlerini gizleyerek vs) gerçek büyüme gerçekleştiğinde bundan sadece ortakların yararlanabileceği bir tertip alınabilir mi? Olur demiyorum ama olmaz da diyemiyorum.
Şu zamanda şu iletisim durumda yazdiklariniz ütopik geliyor bana.
Netas isi tamamen Netas yonetiminin Kron uzerinden para nemalanma isiydi olmadi, Bay L de Netasi , dagitim, isim ve musterilerinden faydalanirim diye dusunmustur. Ikisininde elinde patladi. Netas Kronu resmen kilitlemis yillarca. Ayrildilarda kurtulduk netastan.
Diger durumda zaten araci kurumlar her bilanco donemi rapor yaziyorlar. Bilancoyu gizleyecek bir durumlarida yok 6 ve 12. Lerde ope ope denetimli aciklayacaklar.
Hadi temelden kaptan bilgi atmadilar , hadi takastanda anlamadik ama alis-Satis bist ozelinde olacagindan Teknik olarak kesinlikle anlasilir bence.
Bu yuzden temel teknik birlikte bakinilmali gibi dusunuyorum.
Ytd.
Burada Gözluklu diye tasvir edilen bir Beyefendi var. Teknik baglamda uzman oldugunu dusundugum bir isim. Kimse farketmese o farkeder.
Teknik olarak👍
Netaş olayında sizinle aynı düşünmüyorum Sn. Yıldız Tozu. Hisse satışı olayına da sizin kadar masum bakamıyorum. Çok tatsız şeyler oldu hissede. Umarım olmaz ama, olmaz öyle şey denecek bir hissede de değiliz. Dolar bazlı olarak bırakın kazanç sağlamayı, yatırım tutarımız iki yıl önceki değerinin yarısında bile değil şu anda. Bu iki yıl süresince, son iki ay hariç, siz dahil satan herkes kazandı, alan ya da tutan herkes kaybetti sonuçta. Hem de şirket böylesine büyürken.
Sn Yıldız Tozu,
Tepki olarak algılamayın lütfen;
Benim dişe dokunur bir iddiam yok.
Verdiğim bir bilgi yok.
Bilip de yazmadığım bir şey yok.
Sadece acemi ve küçük bir yatırımcıyım.
Şirkette yatırımım bulunmaktadır. Her an yatırımımı sonlandırabilirim.
Yazdıklarım hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.
Kullanıcı adım bile gayriciddi. Beni ciddiye almayınız.
Aslinda ben tepki olarak yazmadim ama oyle anlasilmis olabilir.
Acikcasi patron veya yonetim artik icerden kim ne yaptiysa bir isler döndü.
Hisse satıs konusunda sahsi olarak bir sey kazandim diyemiyorum . Ben A1 kapitalin 80 TL lik hareketiin bile yasamadim.
Hisseye olan inancimi bile kaybettigim soylenebilir. Son donemdeki kap hanerleri ve Havelsanla yapilan is anlasmasi olmasa, netastan ayrilik olmasa yine bir cacik olmazdi da , prangalarindan yeni yeni kurtuluyor.
Simdi uçusuna ortak olayim diye geldim.
Bol kazanclar.
Saygilar.
Ben de asla öyle düşünmedim Sn.Yıldız Tozu. Siz bu şirketin çok eski bir yatırımcısısınız ve şirketi gayet iyi tanıyorsunuz. Herkes fikrini beyan ediyor ve bence farklı tezler her zaman tartışmaya değer katar. Herkes aynı fikirde olsa tartışmanın ve forumların anlamı kalmaz.
Şirketle ilgili güzel gelişme ve satışlar oluyor son dönemde. Bunun hisse fiyatına yansımasını dört gözle bekliyoruz. Son bir haftadaki düzeltme-geri çekilme böyle bir bilanço açıklayan şirketlerde son dönemde pek de görmediğimiz bir durum. Diğer hisseler, piyasadaki lot sayısına bakılmaksızın hakettiği yere kadar (hatta çok üzerine) ilerlerken bu hissede aşağı devre kesmeler, oynaklıktan kaynaklı kredili işlem yasakları, RSI soğutmalar vs. gibi durumların olması, henüz 3. çeyrek dahi fiyatlanmamışken, tamamlamayan 4. çeyrek bilançosunun fiyatın içinde olduğu değerlendirmelerinin olması, alıcı-satıcı kurumların hergün aynı olmasına rağmen fiyatın yükselişe devam etmemesi (hatta geri çekilmesi), kredili işlem yasağı sayesinde hisse fiyatını daha kolay belirlemek üzere işlem hacminin düşürülmesi, düşen işlem hacmiyle hisse fiyatının yükselişinin durması gibi birçok olay hisse fiyatını uzun süredir baskılayan etkinin devam edip/etmediğine yönelik şüphe, hatta endişe oluşturuyordu. Hisse devir işleminin gerçekleşmesiyle, hisse fiyatı üzerindeki baskının devam etmesine bir gerekçe kalmamıştı aslında. Netaş'tan sonra sıra piyasadaki lotlar mı sorusu da pek akla gelmiyordu. Olmasın tabi ki, böyle bir şeye hiçbir şirket yöneticisi tenezzül etmesin. Ama her ihtimali de değerlendirmek lazım. Ayrıca, hissenin belli oranlarda piyasadan toplandığını teknik analizle anlamanın mümkün olduğunu düşünmüyorum. Takas analiziyle de anlamak mümkün değil bence. Zaten hergün alan-satan aynı kurumlar. Piyasa haricinde de çağrı yapılarak piyasadaki lotlar toplanabiliyor bildiğim kadarıyla. Ve son 3 aylık fiyat ortalaması esas alınıyor yanlış hatırlamıyorsam. Yani hisse fiyatı hakettiği değerin ne kadar altındaysa bu iş o kadar mümkün. Tekrar söylüyorum, bu konuda hiçbir bilgim yok ve daha önce hiç aklıma gelmeyen bir ihtimali değerlendirdim sadece.
:ok::ok::ok:
Bunlar yeni mi eski mi?
https://teslabilgi.com/kron/
https://synaxtech.com/blog/what-is-t...-does-it-work/
https://www.elko.by/kron-singleconnect
Birde burada er alan Kripto Algoritmaları yazıyor.... Ulen şurdan birsey yakasalar süper olur.....
https://www.resimupload.org/images/2...-Alintisi1.png
Gartner 68.
Doğru tespit edebildiysem, yeni eklenen değerlendirme ABD'den bir enerji şirketi. Hissenin düşüş yaşadığı bu son dönemde hiç Gartner yorumu düşmemesini (yükselişte sık sık değerlendirme düşmesi sebebiyle) ilginç bulmuştum. Yarın hisse fiyatı yükselirse daha da ilginç bulurum olayı.
Hisse fiyatı ile için ilgililik durumum tamamen kayboldu öyle beklentilere girdim ki bazı durumlardan ötürü zerre umurumda değil fiyat, artık yıl kapanış fiyatı ne 2023 kapanışı ne olacak şeklinde merak etmeye başladım isterse 58 deki 60 kuruşluk boşluğu kapatsın isterse kilit tavan yapıp 10 lira boşluk bıraksın ticari göz ile gördüğümü düşündüğüm şeyi yanlış görmüyorsam beklediğim tuhaf gelişmeler beklediğimden erken olacak gibi hadi hayırlısı yıl sonu kapanışı beklemeye gidiyorum ben.