İstanbul'da konut fiyatları pek de değişmiyor..Özelikle site tarzı üst segment konutlarda fiyat düşüşü bile oldu..Fakat kiralar da düştü..Yani kira çarpanları değişmedi..Sizce önümüzdeki dönemlerde kira çarpanlarında bir değişim olur mu?
Printable View
İstanbul'da konut fiyatları pek de değişmiyor..Özelikle site tarzı üst segment konutlarda fiyat düşüşü bile oldu..Fakat kiralar da düştü..Yani kira çarpanları değişmedi..Sizce önümüzdeki dönemlerde kira çarpanlarında bir değişim olur mu?
Evet düşüncelerime uygun cevap vermişsin iz.benimde aklımdan geçen rakam 150
Ancak şöyle bir durum var.
Bu tip yerlerde satıcının pozisyonu önemli..
Eğer orayı gözden çıkardı ise 3üne 5ine bakmaz verir.
Birde dümeni iyi olup tok satıcılar var.. bu paraya olursa satarım, yoksa dursun akmaz kokmaz diyor adam..Böyle birinin malını almak zordur.Alirsinda değerinin üzerinde alırsın ondan sonra senelerce bekler zarar edersin.
Ben yatırım amacıyla düşündüğüm için pahalı geldi.
Gerçi söylediğim rakamın içinde pazarlık yok henüz.
Cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ve benzeri durumda onlarca proje biliyorum. Dün akşam paylaşmıştım Nef in projelerini, şu an için marka diye bir şekil satıyorlar ama projeler o kadar absürt ve pahalı ki ve üstelik aidat sistemleri tam deli dumrul cinsi o nedenle bu projeleri alanlar benim düşüncem uzun yıllar bunun acısını çekecek heleki beton işi tam duvara vursun elde kalan konutlarının deve yüküyle aidatlarını da ödemek zorunda kalacaklar işte o zaman haykırışlar taaa ! fizandan duyulacak.
Eyüp Göktürk bölgesinde de geçenlerde de paylaşmıştım 3+1 site içi dairenin kirası 3850 Tl aidat 1350 Tl ki bu aidat bence bu yılın aidatıdır Ocak 2018 de bunun üzerine min. %10-15 ekleyin.
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...78690265/detay
EYÜP GÖKTÜRK FORS'DAN KC RESİDANCE'DE 3+1 150M2 ARAKAT DAİRE 3.850 TL
Aidat (TL) 1.350
Mağdurlar isyan etti: 'Bizi soydu soğana çevirdi!'
İstanbul Bayrampaşa`daki Caprice Gold ile Maldivler`deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, dava dosyasının bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mağdurlardan Yakup Terzi, "Fadıl Akgündüz bizi soydu soğana çevirdi. 4-5 senedir bizim hakkımızı yiyor" dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/magdurlar...virdi-40631339
Bunlar kendilerine MAĞDUR diyorlar, bunlara mağdur denmesi için BİLMEDEN GÜVENEREK BİRİLERİNE PARA KAPTIRMAK gerekir .
Herifin ne kenef olduğu daha önceden belli iken sen hala kör güzüme hesabı gider bu dolandırıcı , hırsıza para kaptırırsan sana mağdur değil beter ol denir. Acınacak halleri yok hala mağduruz da mağduruz diyerek gazetelere çıkıp yardım bekliyorlar. Memlekette bunlardan bol miktar varken zaten KAZIKLAMASAN enayisin...
merkezi site tarzı evlerde kayda değer bir düşüş yok emlak arama motorunda favori olarak işaretlediğim evlere ara ara bakıyorum yapılan maksimum indirim evin değerinin yüzde 10 u kadar tlf açıp daha düşük ücret teklif ettiğimde hadi ordan cevabı alıyorum :) ! sıkıntı merkezde olan ancak dar sokaklı asansörsüz park sorunu olan bitişik nizam evlerde ve birde merkeze uzak yeni evlerde var !
Bu global para bolluğunu gören geçmişi bilmeyen 30 lu yaş ve biraz altı kişiler 1994 de, 1998 de, 2001 de BETON fiyatlarının nasıl yerlerde süründüğünü bilmedikleri için BETON asla düşmez diye bir yanılgı içindeler. Tamam Türkiye o dönemdeki Türkiye değil ama dünyada o dönemdeki dünya değil ve MOK gibi para her yerde olduğu gibi betonda da ister balon, ister köpük, ister hazımsızlık deyin bir şeylere sebep oldu. Bu eni sonu düzelecek ama tabi düzeltme tasarrufu Tl de olanlar için pek fazla hissedilmeyebilir bir şey diyemem.
Dindar kisvesi altinda birbirlerini soyuyorlar is'te.
Birakin soysunlar.
Mustehak bunlar.
Fotografta arka planda uzun gencin kiyafetini gordunuzmu ?
Militanlik yapmak yerine gozunu acmaliydi.
Af buyrun yazınızdan alıntı yapıyorum sadece sizinle aynı hisleri paylaşarak diyorum ki `beter olsunlar` .. Herifin dediğine bak `insanlar FIDIL`a İslami duygularına güvenerek para yatırmış`. Müslümandan terörist olmayacağı gibi HIRSIZDA olmaz dersen ahanda böyle ..lar adama. Son söz herkes layığını yaşar.
Pardon erenköy demek istedim
2001 krizinde bodrumda müstakil yazlık vardı, hesap ettim inşaat maliyetinin altında bir rakamdan vermeye hazırdı mal sahibi.. arsa payını geçtim, harcanan düz inşaat maliyetinden bile daha düşüktü fiyatı.. hala hayıflanırım almadığıma :)
bugünkü TR ile o günkü TR arasındaki farkı sadece global likidite bolluğuna bağlıyor olsak bile, likidite koşullarının majör değişme ihtimali düşük.. çünkü bu likidite bolluğu çevre ekonomiler bundan faydalansın diye icat edilmedi, para basma tekelini elinde tutan merkez ekonomiler esas olarak kendi çıkarları için yaptılar- çevre ekonomiler de saçılan kırıntılardan fayda gördü..
geri dönüş olur mu, dolar/avro/yen faizleri 2008 öncesine döner mi ? avrupa ve japonya için bu matematik olarak imkansız, büyüme olamaması ayrı bir konu, mevcut kamu borç yükleri bir kaç puanlık faiz artışını bile karşılayamaz, bütçe açıkları ilk anda 3-5 kat artar, borç yükü kısa sürede iflas noktasına sürüklenir..
2013'ten beri benim durumum iyi, faiz artıracağım diye yaygara koparan abd bile 4 yılın sonunda en fazla %1 faize varabildi.. oysa makro rakamların (büyüme-işsizlik) bugünkü kadar bile olmadığı 2004- 2007 döneminde dolar faizi %5 idi.. küresel likidite- faiz oranları yükselirse TR bundan zarar görür, bu muhakkak, lakin merkez ekonomilerin göreceği zarar bizdekinin on katı olur, bu da muhakkak..
Aslına bakarsanız memleket insanımızda geçen bunca zaman içinde çok fazla bir şey değişmemiş. Benim gibilerin yetiştiriliş tarzı bunları kazıklamaya uygun değil yoksa FIDIL ve benzerleri az bile yapıyor bu uyanık geçinen takımına, layıkları bu.
Galata Köprüsü'nü Satan Adam : Sülün Osman
https://www.youtube.com/watch?v=IjqgIk5UkMQ
Zeki Alasya - Sülün Osman Hikayesi
https://www.youtube.com/watch?v=jTTGELXDiFc
En güzelini rahmetli Zeki Alasya demiş ben hakim olsam bu kazığı yiyenleri döverek atarım, Sülün Osmana`da `git daha uzun mesafelerde bu salakların paralarını al ki alay konusu olmasın` derim diyor. Bencede şimdi hakimler bizim FIDIL dan şikayetçi olanlara aynı muameleyi yapıp FIDILIN hakkını fıdıla vermeli.
arkadaşım, ticari gayrimenkulün değerlemesi konuttan farklıdır, beklenen çarpan oranları da farklıdır.. mesela şu anki kiralarla, konutta 20 yıllık kira çarpanı, ofiste 15 yıllık kira çarpanı ve dükkanda 12 yıllık kira çarpanıyla hesap yapmak baz senaryodur.. lokasyon, binanın yaşı/altyapısı, kira getirisinin güvenilirliği- sürdürülebilirliği falan gibi parametreler işin farklı boyutu ama kira çarpanı diyorsan, bunlar mantıklı rakamlardır.. bir insan için konut mutlak ihtiyaçtır, o yüzden kira çarpanı daha yüksek.. dükkan ve ofis içinse ekonomik aktivitenin canlı olması koşulu vardır ve ekonomik faaliyet döngüsüne bağlı olarak- boş kalabilir yada kiralar düşebilir, bu nedenle çarpanları daha düşük tutmak gerekir..
istanbulda yeni yapılmış ve boşluk oranı yüksek sitelerde kiralar düşük olur, oturmuş bir piyasa olmadığı için değişkenlik hızlıdır- ayrıca müteahhit piyasa yapıcı olarak fiyatları suni yüksek tutmuş olabilir vs buralarda 30- 40 yıllık çarpan var diye mukayese yapmak yanlış olur, elmayla armutu karşılaştırmak olur..
küçük şehirlerde de merkez zamanla kayabilir, şehrin dışına bir yere üniversite, kamu binaları, hastane otel falan yaparlar, zamanla şehrin merkezi oraya doğru kayabilir, ana cadde dediğin yer gözden düşebilir vs
2001 gibi zamanlarda elinde parası olup da BETONA yatırım yapılmaz diye hiç bir şey savunmadık, zaten savunsak aptal yerine düşerdik. Bizim sözümüz BETON `u şimdilerde alırken hesabı kitabı doğru yapmayıp , BETONCULARA haksız kazanç imkanı verenlere.
Her yatırım aracı için geçerli, `doğru zaman doğru fiyat `bunu anlamamak o kadar zor olmasa gerek. Ama bunu hala anlamamış olan o kadar çok ki, UZMANLARI 20-25 yıl üstü kira çarpanı BETON için pahalı diyor adamlar projeden 30-40 yıl kira çarpanıyla beton alıyor. Her neyse yukarıda videoları paylaştım artık bundan kim kendine hangi dersi çıkarırsa çıkarsın.
Cahillik ve aptallık gibi özellikler biyolojik sosyolojik ve hatta coğrafi bir çok parametreye bağlıdır. Ayrıca bu kavramlar toplumdan topluma görecedir. Yani mutlak bir aptal veya cahil yoktur. Farkli referans noktalari ve gruplar için cahilin bilgili bilgilinin de cahil kabul edilebileceği konumlar oluşabilir. O nedenle bir insan o an bulunulan konuma yani referansa göre aptal ve cahil bir karakter ciziyorsa bu onun iradesiyle oluşmamıştır. Ayrıca diğer forumdaslarinda belirttiği gibi aptal veya cahil bunun farkında olmadığı için onları suçlamak ve aşağılamak doğru bir davranış olmaz.
Zeka kisilerin beyninde degildir.
Sezgilerle, duygularla bir baska enerji boyutundan alinir, kullanilir.
Zeka geriliği genetik değilse ben herkesin yaptığı APTALLIĞI cahilliğine bağlarım ve cahillik den kurtulmakta insanın kendi elinde , helede bu çağda, o halde sadece FADIL AKGÜNDÜZ yazıp google `dan arayıp bu çakalın ne boktan bir adam olduğunu görme imkanı varken bunu yapmadan gidip parasını bu pisliğe kaptıran sonrada ahlayıp sızlayanlar için sadece layığın neyse onu yaşarsın derim.
http://www.hurriyet.com.tr/fadil-akg...lledi-29198491
Fadıl Akgündüz: İmza otomobil fabrikasını birileri engelledi
SİİRT bağımsız milletvekili adayı Fadıl Akgündüz, İbrahim Hakkı Hazretleri`nin 6, İsmail Fakirullah Hazretleri`nin ise 8`inci kuşak torunu olduğunu belirterek,
Ne kadar önemli bir husus sırf bu altı çizilen hususa bakar ben bu adama güvenir tüm servetimi gözüm kapalı verirdim. :kahkah:
son cumleye katilmiyorum
Teknoloji gelisiyor insanlar toplumlar degisiyor eger kisi bazi gelismeleri -sebep ne olursa olsun ama cogunlukla dindir bu - BILE BILE takip etmeyip geride kaliyorsa yani bile bile cahil kaliyorsa kusura bakmayin asagilanmayi da hakeder. Zaten asagilamaya gerek yok kapitalizmde olur silinir gider. Ama olan ona bagli olan kisilere olur ve onun bakmakla yukumlu oldugu kisilerde mahvolur.
Bu yasima kadar cok gordum bunlardan
Zeka Amerikada intelligence denen sey
"Intelligence is the propensity to acquire knowledge" diye bir yerde okumustum
Benim merak ettiğim, hala projeden projenin biteceğine güvenipte BETON alan kaç uyanık kaldı bu memlekette ! Tamam BETONDA balon yok , köpük yok, hazımsızlık da yok hepsine olur diyelim, `dünyada mekan ahirette iman` onuda anlarız dini söylemler açısından da bugünün kaotik ortamında projeden beton almak nasıl bir cengaverliktir onu anlamakta güçlük çekiyorum. Hayır yeni projeler etraftaki bitmiş , oturmayı bekleyen sürüsüne satılık betonlardan ucuz olur ileride prim yapacak diye alırsın anlarımda yeni projelerin çoğu eski bitmişlere göre daha pahalı satılıyor ama hala birileri bunlara para yatırıyorsa ben bunu anlamakta zorluk çekerim . Varsa bir anlayan hele gelsin benim gibi cahillere anlatsın bu işin sırrını...
Acmak zor, cok derin arastirma konusu bu.
Insan, ruh zihin ve bedendir.
Olur, ruh ve zihin olarak gider.
Is'te zeka dedigimiz sey, bir zihin faaliyetidir ve belli bir ogrenimden sonra, zihin, zekayi kullanmayi ogrenir.
O yuzden okumak ibadettir.
O yuzden yuce Kur'an oku diye baslar.
Burada ifade edilen okuma, ilimi fenni bilgiyi anlatir.
Yoksa milletin yaptigi gibi gonderene Kur'an ayetini geri okumak degildir.