BitCoin Fed parasının yarı hacmine de ulaşabilir iki katı da olabilir ne engel var ki!..
Sonra ne olacak birarada kardeşçe yaşayacaklar mı? Çekirdeğimizi çitip izleyeceğiz, helecanlı filim olacak....
Printable View
BitCoin Fed parasının yarı hacmine de ulaşabilir iki katı da olabilir ne engel var ki!..
Sonra ne olacak birarada kardeşçe yaşayacaklar mı? Çekirdeğimizi çitip izleyeceğiz, helecanlı filim olacak....
Sn delta bitcoin anladığım mevzu değil.Ne alıyorum anlıyamıyorum ki ,kimden alıyorum kime satıyorum,bitcoin ne işe yarar neden artar neden azalır parametreleri nelerdir anlamıyorum.Gelecek elbet digital parada ama sakat bir durum olsa o digital para mikcoin olacak deseler bitcoin ne olur hep belirsizlikler.Bitcoin daha rüştünü tam ispatlamadı,altın 4000 yıllık bir değişim aracı bitcoin 12 yıllık.Ha 200 bin de olur 300 bin de ona bir şey demem,ama aniden mektepler tatil olasılığı da var,benim ilgimi çekmiyor .
BASEL III bankacılık kuralları anlayabilenler, altın fiyatlarının ne yöne gideceğini görebilecekler. Bu konuyla ilgili yerli kaynak bulamadım; yabancı kaynaklar ise sınırlı. Sanki herkes konuşmaktan çekiniyor gibi.
Dikkatimi çeken önemli nokta: "The new rules will require a provable 1:1 ratio of fully allocated gold reserves, with no counterparty risk. " ( Yeni kurallar, karşı taraf riski olmaksızın kanıtlanabilir 1: 1 oranında tam tahsis edilmiş altın rezervi gerektirecek. )
LBMA için bu yeni kuralların büyük bir endişe kaynağı olduğundan bahsediyorlar.
Kaynak
https://kinesis.money/blog/basel-iii...geable%20asset.
Haziran'dan Ocak 2022'ye kadar kademeli geçiş sanırım. Ama hiçbir şeyden emin olamıyorum çünkü kaynak bulmak çok zor.
Dediğiniz doğru, saatli bomba gibi.
Ben, altın ve gümüş fiyatlarının manipule edilerek düşük tutulmasının nedeninin de bu kurallar olabileceğini düşünüyorum.
Ömrümüz yeterse göreceğiz neler olacak bakalım.
'''ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizleri bu hafta ciddi bir şekilde yükselerek son bir senenin en yüksek seviyesine ulaşırken altın fiyatları faizlerin yükselmesiyle sert bir düşüş kaydetti. Peki faizler yükselmeye devam ederse hisse piyasalarında da düşüşe neden olabilir mi?
ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin faizi, aşılama programı ve mali teşvik paketinin ekonomik toparlanmayı körükleyeceği beklentileriyle son bir yılın en yükseğine çıkarak yüzde 1,36 seviyesine ulaşırken bu hafta altın fiyatları üzerinde ciddi bir baskı oluşturmuştu.
Hisse piyasaları bu yükselişten etkilenmezken, bazı yatırımcılar artan tahvil faizlerinin göreceli riskli varlıklar olan hisse senetlerini baskılayabileceğini düşünüyor.
''Tahvil faizleri arttığında diğer tüm varlıkların fiyatı biraz düşer. Teori böyle söylüyor'' diyen US Bank Wealth Management Yatırım Müdürü Eric Freedman, faizlerdeki artışın henüz hisselere alternatif olacak kadar yükselmediğini belirtti.'''
https://www.bloomberght.com/yukselen...rde-mi-2275022
Faizler yükselirken altın düşebilir ama hisse piyasaları düşebilemez..:oleyo:
Hani olur ya hisse piyasaları mazallah %10 felan düşsün FEDcim hemen devreye girer ve eğri kontrolüne başlar..sonrası(belirtmiştik) sarı kız tatile çıkar, ancak ikici bir emre kadar tabi..:)
Ayrıca bu ekonomi siteleri/programları gerizekalı mıdır nedir yahu..yukarıdaki gibi tahvil faizlerinin yükselişini enflasyon harici olmadık şeylere bağlıyorlar..:) :rules:
Ayrıca son bir ayda 10 yıllıklarda yükseliş keskin olmuş, devamı gelecek gibi gözüküyor..ne kadar ekmek(enflasyon) o kadar köfte..:)
Yükseliş devam ederse(vede ciddiye alınmaya başlanırsa) içeride dolar/tl yede etki edebilir bu durum..çünkü borçlanma maliyetleri paralel olarak artmış olur globalde..izleyelim bakalım..
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, bilgilendirme amaçlıdır..
Biraz evvel Basel-III ve altın fiyatlarındaki düşüş arasındaki ilişkiyi açıklayan en mantıklı yorumu okudum:
https://twitter.com/TheTendalorian/s...448148992?s=19
Kısaca, 100% fiziksel destekli sanal altın tutmak istemeyen (ya da tutamayacağına inanan) bankalar, Basel kuralları işlemeye başlamadan önce sanal altınlarından kurtuluyorlar. Fiziksel stok eksikliğine rağmen fiyatların geri gelmesi bu yüzden muhtemelen.
Burada önemli sorular:
1- Peki 100% fiziksel karşılığa uymak isteyecek bankalar çoktan bunu sağladılar mı? Yoksa ne zaman bu alımları yapacaklar?
2-Haziran sonrası ne olacak?
3-Kuralların uygulama takvimi tekrar ertelenir mi?
Kafamda deli sorular. Cevapları milton dolarlık :)
Vid3o ilk çıktığında seyretim... verdiği tarih güncel değil.. bu kez pandemiden dolayı yine uzatıldı
https://www.bis.org/press/p171207.htmAlıntı:
The revised standards will take effect from 1 January 2022 and will be phased in over five years.
Fazla yükselmesine izin vermezler.. aynen yield curve control kaçınılmaz...
Doların yönünü belirleyen euro ...
Northstars :
https://pbs.twimg.com/media/EusdSZFX...ng&name=medium
Olay gümüşte kopacak,kim ne derse desin redditçilerin başlattığı çığ durmadı,sadece gözden saklanıyor.SLV izahnamesini değiştirdi,gümüş bulmada sıkıntı yaşanabilir diye bankaları uyardı,gümüşte bunlar son dönemler.Gümüş kopunca elbet sıra altına gelecek,şimdiye kadar altın diğerlerini taşıdı şimdi de gümüş ve platin altını yukarı taşıyacak.Paladyum zaten koptu o konu dışı,gümüş şimdi paladyumun 4 yıl önceki durumunda.
Sn. Hkm, faizler artmaya devam eder ve ciddiye alınmaya başlarsa dolar(dxy) güçlenir ve ons düşer..ons un kopması FED in bu oluşabilecek yüksek faizlere müdehalesi(tahvil alımı) ile olabilir..her şey enflasyonun gücü ile alakalı sanırım..
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, bilgilendirme amaçlıdır..
Sanmam sn enki bu sefer o korelasyon tam olarak öyle çalışmayabilir.Misal Tl faizleri yükselttik doları düşürdük,bu ne kadar devam edebilir.Bir süre bir baskı olabilir ,ama amerika bu kadar borçluyken doların faizleri eskisi gibi etki yapmaz.1980 de volcker doların faizini yüzde 17 yapınca altın düştü ama o zamanki amerika ile şimdiki arasında hiç ama hiç korelasyon yok,o nedenle o denklemde aynı şekilde çalışmayabilir.
Şu anda açın bakın,gümüş fizikide yok çekiyor,paladyum 4 yıldır koptu gidiyor 5 katına çıktı,platin 4 ayda 850 dolardan 1300 dolara çıktı,bakır ,buğday,pirinç,alumınyum hepsi koptu gidiyor,30 trilyon borcu olan amerika yüzde 1.3 olan faizi misal yüzde 2 yaptı diye bu olay geri dönmez.
Zaten 30 trilyon borcu olan bir ekonomide faizler yükselirse olay karakolda biter.
Yatırımcıların çoğu pozisyonunu aralıkta aldılar. . dönemsel olarak yılın ilk 3 ayında cıkıyordu... yine ters köşe .... basınc yavaş yavaş yükseliyor fiziki fonlarda gümüş miktar tarihi seviyeyi görmeye başlamış... çok yakında https://m.youtube.com/watch?v=PTER-5Tc0-E
Haklısın, faizler yükselirse eğri kontrolu kaçınılmaz ama zamanlama açısından hangi seviyede yapacağı önemli..
Diğer taraftan bana göre doların değeri epeydir gerçeklikten kopuk..çünkü global piyasalarda dolar(dxy) bu saatten sonra ciddi değerlenirse(ve kalıcı olursa) bu ilave sıkılaştırma olur ve buna dayanamayarak havlu atanlar çok olur..benzer şekilde doların bekçileri ve şurekası ciddi zararlar yazar..
Dolayısıyla FED faizlerin ve aynı zamanda doların yükselmesine bir noktadan sonra tolerans göstermez sanırım..tabii bizim hesaplar çarşıya ne kadar uyar bilemem..:)
GMSTR yi iki yıldır alırım,gümüşe biraz erken uyanmıştım:))))))))2019 temmuzunda piyasada 700 bin lot vardı,şu anda 14 milyon 700 bin lot var.Bu kadar gümüşün 8.5 milyon lota kadar ki kısmı 2020 sonlarına kadar alındı ve fiyat 15 ila 20 dolar arasındayken alındı.Bu fonun elindeki lot sayısı 2011 deki 50 dolarlık fiyatda 3 milyon lotmuş o zamandan sonra 2019 yazına kadar 700 bin lota kadar düşmüş.Şimdi 2019 yazından 2020 sonuna kadar fiyat değişmediği halde bu 10 kat gümüş talebi neden oldu.Hep derim birileri hep haberleri erken alır.8.5 milyon lotdan 14.7 milyon lota çıkışını anlarım çünkü fiyat 30 dolara kadar gitti millet gümüşe uyandı,ama ilk 8 milyon lotluk alım garipti,sessiz sessiz birileri sürekli topladı.Fonu aradığımda valla biz de bilmiyoruz ,gelen hemen satılıyor dediler.
Bitcoin 50 bin dolar olacak,altın 1500 dolara düşecek.E bizim kurda 5.9 a düşecek ,gavurlar her gün rapor yayınlıyor,notumuzu da artırdılar,bizim dolar hesaplarından bir 30 milyar dolar 7 altındaki seviyelerden çözülse gavur ordan bir toplasa ,bizim ne cds imiz kalır ne rezervlerimizin azlığı ne de ekonomimizin felaket durumda olması kalır.Şimdilik naci ağbal güvenilir adam,biz de parlayan ekonomiyiz,ne yapacaksınız bir insanın yüzüne direk salak denmez,öyle davranırsın ki bir nevi sen salaksın demiş olursun.Bu gavurlar da bize böyle muamele ediyor,allahtan bizim halkın artık bu numaralara karnı tok,satmıyor aksine topluyor.
Sayın doktor bey,dediklerinize aynen katılıyorum.Son 1 haftada dth lar 2.7 milyar dolar arttı.Dolar 7.60-8.00 arası olsaydı eminim dövizde çözülmeler olurdu.Türkiye'de yaşıyorsanız illaki bir kenarda döviz ve altın olmalı.Bunun önemini Mart ayından itibaren daha iyi anlayacağız.
Kim ne derse desin 10 bin dolardan 57 bine giden bir sey var..yok bir gecede yok olacakmisda bilmem ne.burada bu altin denilen essek 2 yilda 1300 den 1800 e geldi..500 dolar 2 yilda...hayatta en onemli sey zamandir...yok beklicezde 3000 olacak..hayat bitti...gercekten tam gerikafali isi bu.yil 2021 ne yatiriyorsun altina falan..simdi buraya kuyumculqr gelip laf atmasin..dogruya dogru.
tam bu noktada spekülatör Elon abimizin kuşlu sitede paylaştığı videoyu izleyelim... https://twitter.com/elonmusk/status/...684201472?s=20
Çağ değişiyor..
Haklısın çabukcacık köşeyi dönmek lazım..:)
Eskiler ''azla yetinmeyen çoğunu da bulamaz'' derler, boşuna demezler..
2 yılda ons 1300 den 1800 e dolar bazında %40 a yakın kazanç yapmış, nesini beğenmedin acaba..
Ben deyiverim de sen inanma; o şey bir söze, iki düzenlemeye bakar..
Üstelik bitcoin 10 bin den gelmiyor ,misal 20 kasım 2015 de 315 dolarmış,daha evveline gitmeyeyim şimdi.Bu hızla giderse seneye 200 bin dolar rahat olur,meraklısı varsa gitsin alsın 58 bin çok değil,bu hızla daha çok gider.
12 yılda üç beş dolardan 58 bin dolara gelen şey ilerde milyon dolara falan rahat gider,çağ değişiyor,hadi gençler az bişi cesaret ,alın bitcoinleri bekleyin,bu fırsat kaçmaz.
Aslında çiftlikbankın tosunu çok ileri görüşlüydü bitcoin çiftliği de kurmuştu,ne oldu acaba o coinler.
Şimdi zaman makinası olsa tarihin geçmiş gelecek herhangi bir zamanına herhangi bir yerine sizi ışınlayacağız yanına orda işine yarasın diye ne alırsın deseler,altın alırsın.Ama işte ne yaparsınız 12 yıllık ne olduğu bellisiz bitcoin 58 bin dolar altın tu kaka.