Sayfa 585/1040 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon
Arama sonucu : 8319 madde; 4,673 - 4,680 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

Neyse elbet bitcoin işi anladığım bir konu değil,o kadar da şeetmiyelim,yatırımcısı varsa burda elbet kazansın yolu açık olsun,şimdi bilmediğim konuda ne desem boş.Biz gene altın gümüş platin falan konuşalım arkadaşlar.

2. Ben kripto parayı altınla kıyaslamadım.
    Paranın bir kısmı şuan oraya gidiyor.
    Ben birikimimi güvendiğim altınla yapıyorum.
    Dediğim gibi benimki tahmin.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Lütfen kripto paralarla altın ve gümüşü aynı cümlede kullanmayın ,dayanamıyorum cidden,aklım ermiyor,anlıyamıyorum çözemiyorum olayı)))))2009 da dolarda para tabanı 850 milyar dolardı şimdi 9 trilyon dolar,nerdeyse 10 kat artmış bir para tabanı ve bu sadece FED in bastığı miktar diğer merkez bankalarını hiç saymayalım ama bu kadar genişlemeye rağmen altında tavan aynı olsun üstelik bir de geri çekilsin,gümüşte eski tavanın yarısında olalım herhalde altın çekilince onda da geri çekilme bekliyorsunuz,bunlar sizce mantıklı mı.Altın piyasası takriben 10 trilyon dolarlık bir piyasa,gümüş piyasası yaklaşık 1.5 trilyon dolar kadar.Sadece apple benim bildiğim trilyon doları geçti.Böyle bir dünya olabilir mi.

Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Ben kripto parayı altınla kıyaslamadım.
    Paranın bir kısmı şuan oraya gidiyor.
    Ben birikimimi güvendiğim altınla yapıyorum.
    Dediğim gibi benimki tahmin.
    Neyse kriptolara giden para benim bildiğim 1 trilyon dolar kadar,henüz apple kadar bile etmiyor o piyasa,topu topu 12 yıllık hadise bence finansal piyasalarda çok önemli bir olgu değil,o piyasa yön belirleyici falan şimdilik olamaz

Yani sadece amerika her yıl kriptoların toplam değerinin 2 katı kadar para basmak zorunda,hem de her yıl.

ECB başkanı ve Abd hazine bakanı bir hafta arayla coinlere bir düzenleme gereğinden bahsettiler..tabi yarattıkları balon borsalar onlar için pek önemli değil, çünkü finansal bir tehdit oluşturmuyor yada olursa da çözümü var..ancak coinlerde balon büyüdükçe finansal etkileri de büyük olabilir..bu bakımdan yılanın başı küçükken ezilir şeklinde düşünebilirler mi, hani iş yapacaklar ya!!
    Ha birde kara para felan cabası..

not: coinler konusunda taraflıyım dikkate almayın..

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    ))))))) Yoksa sizin para bitcoinde mi
    Üstad kasım 2018’den beri bitcoin biriktirmekteyim.

Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla usd enflasyonunu da, dünyanın içinde olduğu değişimin de net bir şekilde farkında biri olduğunuzu gördüm.

Bitcoin’e yaklaşımınızdaki soru işaretlerini merak ettim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Bitcoin vs sanal paraları ilk kim yaratmış, şimdi kim o madenlerin sahibi, yani kw’larca elektriği kim harcıyor o paraları orada tutmak için? Zerre anlıyorsam arap oliiiim.

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Haklısın aslında, bu konu epeydir konuşulur ancak pek bir şeyde olmaz..bu anlamda Japonya nın borç GDP oranı %250 nin üzerinde mesela, yine bugün kendi haline bırakıverseler Avrupa Birliği de batık sayılır..

50 milyar dolar dış ticaret açığı nominal değer olarak yüksek gibi gözükebilir ancak cari açığa az önce baktım, yanlış görmediysem GDP ye oranı %3-4 arasında..rezerv para için sürdürülebilir bir rakam gibi gözüküyor..diğer taraftan özellikle başta Çin gibi dolar bağımlısı ülkeler için oyunun sürdürelebilir olması önemli..yani aynı masadalar ve dolar bir sıkıntıya girerse kendileride bu işten benzer ölçüde zarar görebilirler..yada şöyle söyliyeyim Çin ABD tahvili almasa da(ellerindekilerini satamaz ama) birileri mutlaka almak zorunda..10-20 sene sonra ne olur bilemem ama şimdilik 'the only game in town' durumu var pazarda..

Diğer yandan biliyorsundur ABD default edemez, gerekirse dolar basar öder borçlarını..birde genelde yaygara koparan çok oluyor dolar kullanımı azalıyor şeklinde..bakıyorsun verilere, atıyorum son 5 senede ticarette dolar kullanımı %58 den %56 ya düşmüş..bu tür düşmelerle düşme denmez normalde, bir şey söyleyebilmek için çok daha fazla düşüşlere ihtiyaç var..bir de tabi doların alternatiflerine bakmak lazım, euro, yuan, yen gibi..hiç birinde hayat emaresi yok bence..o yüzden enflasyon karşısında topluca değer yitirecekler gibi duruyor..

Evet gpd'ye göre no big deal denilebilirdi ... son 20 yılda ticaret dengesinde ki kayma net bir şekilde görülüyor... süre uzun olabilir ama bir trend oluşmuş

Luke gromen :

Dan popescu:

Sayfa 585/1040 İlkİlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •