Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
Benimkisi tahmin. Tabiki yükselme ihtimali var. Benim için de güzel bir birikim aracı.
Benim argümanımda benzer durum 2009 dan sonra oldu. Ons 1950$ dan 1100$ civarlarına kadar geri çekildi.
Benzer durum şimdide yaşanıyor.
2150$a gitti, kademe kademe geri geliyor.
İkincisi ise serseri paranın şuan gidecek bir yeri daha var. Kripto para. Tam bir dipsiz kuyu. Çevremde en az 10 tanıdığımız 6-7si parası a veya çok burada. Sonu ne olur meçhul.
Son olarak bu altın gümüş platin gibi varlıklar dramatik bir şekilde düşmemesi gerektiği gibi 1e 5 gibi yükselmesi de sektörlere ciddi zararları olur.

Tabi bunlar benim gibi konuya cahilce bakan birinin bakış açısı.
Ne olur bilinmez.
Düşmesi benim için daha iyi olur ama kesinlikle düşecek algısı oluşturduğumu düşünmeyin.
Ytd
Lütfen kripto paralarla altın ve gümüşü aynı cümlede kullanmayın ,dayanamıyorum cidden,aklım ermiyor,anlıyamıyorum çözemiyorum olayı)))))2009 da dolarda para tabanı 850 milyar dolardı şimdi 9 trilyon dolar,nerdeyse 10 kat artmış bir para tabanı ve bu sadece FED in bastığı miktar diğer merkez bankalarını hiç saymayalım ama bu kadar genişlemeye rağmen altında tavan aynı olsun üstelik bir de geri çekilsin,gümüşte eski tavanın yarısında olalım herhalde altın çekilince onda da geri çekilme bekliyorsunuz,bunlar sizce mantıklı mı.Altın piyasası takriben 10 trilyon dolarlık bir piyasa,gümüş piyasası yaklaşık 1.5 trilyon dolar kadar.Sadece apple benim bildiğim trilyon doları geçti.Böyle bir dünya olabilir mi.