yarınki mc 739.347.803 tl çok can yanacak.
Printable View
yarınki mc 739.347.803 tl çok can yanacak.
Yapay Zeka İlk Kurşunu Sıktı: 14 Yaşında Bir Çocuk Öldü!
https://www.youtube.com/watch?v=cF46rjKL8bk
:drunk::drunk:
Tehlikeli işler bu yapay zeka falan...
Allah tan biz ilim-irfan ile değil de orucu neler bozar ile uğraşıyoruz hala..
İnsan ürküyor ...Allah muhafaza gelişiriz falan da ülkeye yapay zeka gelir..
Zaten ben matbaanın gelmesine de karşıydım...Ama onu da utanmadan getirdiler...
Hamdolsun. Sıkıntı yok.
Bütün dünya geriye giderken, biz olduğumuz yerde durabileydik o da iyiydi...! :vk:
'Türkiye “küçük Amerika” olacaktı, ABD “büyük Türkiye” oluyor'
https://yetkinreport.com/2022/07/25/...urkiye-oluyor/
tehlikeli değil aslında..
bilinç dediğimiz şey mevcut zeka ve eski insangörünümlü beyin zekasından kuantum eşiğe geçti bana göre bir şekilde , mevcut ortalama insan zekasına bu beyin artık yetmiyor yani bilinç dediğimiz o organizma beynimizden hızlı gelişme sağlıyor bana göre..bunların kanıtlarını geçmiş insanlarda fi tarihinde yaşanmış dinsel mitolojiden tutu tekerleğin icadına kadar insanoğlunun toplam yaşam süresi boyunca ne kadar ilkel bir varlık olduğunu burada çok kez yazdım.
güneşe tapanlar o devirde güneşin ve bizim içimizde bulunduğumuz galaksinin sadece bir parçası ve bizim bir güneş sistemine bağlı olduğumuzu güneş denen şeyinde hidrojenden başka birşey olmadığını bilimsel anlamda bilebilecek görebilecek ellerinde imkanı olsaydı sence güneşe taparlarmıydı ?
ilgili algoritmada insanlar artık bilemeyeceği herşeye tapıp inanmak yerine gerçeği sorguluyor. bu işte yukarıda bahsettiğim bu eşiğe gelmiş insan zekasını köreltiyor insanlar artık buna dayanamıyor.
zavallı insanoğlu dememin nedenlerinden biri de bu :)
bu nedenle tonlarca din ve tanrılar yaratmışız..
yukarıdaki algoritma aslında insanoğlunun bilincinin resmen bir kopyası yapıldığına.. beynimizdeki o nöral ağın aynısını ve daha gelişimişini. karakterler bile atayarak veya sıfırdan bir karakter oluşturarak kopyalanıp veya yeniden yaratılabildiğinin bir kanıtı.
yeterlimi değil yinede en üstün bir bilinç yok.. çünkü kopyalanan o bilinçte zavallı insanoğlunun bir kopyası.
bilince kalsa bizim bedenimize muhtaç olmayıp artık bu kafatası denen fanustan kurtulmak istiyor çünkü yaşaması için bizim bedenimize ihtiyacı var..
gelecekte bilinç ve yapayzeka ile nasıl bi bağ kurulur ve kendi kendini sınırsız geliştirebilir azçok fikirlerim var ama şuan bu iş insanların gerçek fantazilerinin birbirleri ile çatışmasından ibraret.. bir çıkış yolu bulamamasından kaynaklanıyor. iki tarafta birbirini zorluyor.
beyin kesinlikle manipüle edilebilen bir yapıda çünkü.
madde kullananlar bunu çok iyi bilir... adam ikinci dünya savaşına girer çıkar o ortamı bizzat yaşar :he:
blinmeyen herşeye ise bu zavallı durumdan çıkmak için inançlar edinir.. akıl sağlığını bu şekilde kullanır beyin.
yoksa eminim hiç kimse tanrıdan korkmuyor.. korktuğu şey bana göre gerçekte yani.. inandığı tanrının yok olduğu gerçeğidir.
:drunk::drunk::drunk:
13 şubat depremi olduğu an yani ölüme yaklaştığında herkesin ağzında ne vardı biliyor musun..Allah..Allahım sen yardım et diye duadan başka bişey çıkmadı milletin ağzından..işte bunun adı iman, inanç..bunu küçük görmek kimsenin haddine değil..
sana göre başka korkular olabilir ama herkes öyle değil..
Üstad. Sıkı bir bilim takipçisinin biliyorum.
Lakin ifadede mi yanlışlık var? Kurguda mı?
O(makinelere aktarılmış olan...) "bilinç" değildir, bilinç olsa duramazsın...
İkincisi de bazı bilim insanları da bu yanılgıya düşerler;
Bilimin ulaştığı bilgi, toplumun ortalamasının mevcut algısı, bilgisi, zihni ile uzak veya yakından ilişkili değil.
Hala dünyanın düz olduğuna inanan küçümsenemeyecek bir kitlenin varlığı bunu ispatlayabilir sanıyorum.
Ayrıca...
Felsefi ve sosyolojik açıdan başka biçimlerde ifade edebiliriz ama...
Tanrı, Allah vb. ne dersen adına... Gayet de korkuyor toplum.
Bu salt bilinmezlikle de ilgili değil...
Yukarıda söylediğim gibi, felsefi, sosyolojik başka açıklamaları da var elbet meselenin.
önceden güneş in sistemin parçası olduğu bilinmiyordu, bilinmediği için tapılıyordu..bence yanlış..ilahi bir güç inancını hissediyordu da tapıldı..Türkler de göktanrı inancı vardı mesela..ee şimdi güneş sistemini gezegenleri yıldızları biliyoruz tapmayalım mı Allah a yani şimdi..
DEMİREL, anapa tarih dersi veriyor..
Beğen, beğenme! Ayrı mesele..
Ne çaptaki adamlardan ne basit, cahil adamların eline düştü, ülke..
https://youtu.be/0smEVTk7VVw?si=PsqstZtr_waT_ics
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cuma akşamı viop30 LONG kontrat sayımı 67 çıkarmıştım... akşam seansı hareketlilik olunca.... Yarın kısmetse açılışta yükselişle birlikte tamamını speğe teslim edip seyredecem.... bakalım
.....
detaylı yazarım ama
yine makina nasıl öğrenir ? yapay zeka nasıl öğrenir.
insandaki nöral ağ ile aynı şekilde kurgulandığı için ve yapı olarak bire bir olduğu için makina öğrenebiliyor zaten.
bilinç kopyalama derken.. zaten insan bildiklerini bir araya getirip davranış değişimi " öğrenme" bu şekilde olmuyor mu ?
işin özü yine atoma geliyor..
:kmk:
Yahu sen tezini koydun ortaya...
Dinleyen dinledi, anlayan anladı. Kabul eden etti, etmeyen etmedi.
Daha niye ayrıntıda polemiğe giriyorsun ki?
Bu polemik binlerce yıldır var.
2 dk.da sen mi ikna edeceksin tersine insanları?
Aynı tutum... Binlerce yıldır var bu mevzu... Bilimle vb. zerre ilgisi yok... :notr:
Sonra da vay efendi bana sataşıyorlar :evil:
Diğer tarafta da senin diğer kutbun var.
Sen verince coşkuyu; onlar da, "Vay efendi! Din elden gidiyaaa!" diye gelip...
benim komşum da Allaha inanmadığını söyler sürekli..Abi derim şöyle düşün en azından..inanmıyorsun ya o yüzden, Ya Varsa ..bana hemen cevabı yapıştırdı, hazır cevap ya; ya varsa diye inanılır mı diye..işte bunu yaparsan inancın en alt boyutudur, dedim..Ya Varsa..ne yapacaksın o zaman..ne halt yiyeceksin karşısında..sana göre bu ihtimal dahi yok mu..bu kadar mı güveniyorsun kendine..
nice bilimadamları var..öyle bir noktadan sonra Allah a inanıyor..diyorki bu düzen sadece ilimle açıklanamaz..bu sistemi tutan güç olmasa bu işleyiş ilim olarak bozulmaya mahkum..
dediğim gibi akıllı adam en azından kendini garantiye alır..en azından ya varsa , der..
milyarlarca insan gelmiş geçmiş, yaşamış, inanmış, çok sayıda peygamber gelmiş ve Allah ı tanıtmaya çalışmış, der..bu kadar toplumun hepsimi hayal gördü, der..ya varsa, der..ya varsa beni kim kurtaracak, inandığım bilim beni kurtarır mı acep, der..öldükten sonra sonsuz hayat vaadeiliyor..ya varsa der..aklı olan yani..
komşuna ya tutarsa diyip komşunda he valla ya varsa diye ikna olduysa...
beni bağlayan hiç bir şey yok
:drunk:
ya tuttamazsa kısmıda va tutarsa kısmıda tamamen varsayımdır.. hemde felsefi varsayım.
bunlarla ne tanrıların varlığı ne de yokluğu ispatlanabilir.
boş tartışmalar.
tamm..ya tutmazsa diyorsun ya..benim kaybedecek bişeyim yok, ya tutmazsa..ya tutarsa sen ne yapacan..
ben bununla ispata çalışmıyorum..ya varsa demek, inancın en alt kısmıdır..senin için yazıyorum bunu..
bu neye benzer biliyor musun..adam para kazanmak istiyor ama hiçbişey yapmıyor, risk almıyor , zaten kazanamamki diyor..ulen risk almazsan para gelmezki..yok gelmezdi zaten diyor..mantık hatası var..eee yat o zaman..
bak abey sen heral beni tanımıyorsun.
benim tanrının varlığı ile ilgili bir problemim yok.. din düşmanı veya tanrıların olmadığını ispatlamaya çalışan biri değilim.
tanrının varlığını durmadan ispat etmeye çalışan sizlersiniz.
ben tüm dinleri kabul eden biriyim.. niye bunu anlamıyorsun ? niye işi iddaya götürüyorsun ?
bunlar binlerce sene önce zaten tartışılmış edilmiş.. her varsayım ortaya atılan varsayım doğrultusunda çürümeye mahkum edilmiş.
felsefe böyledir.. konuştuğumuz şeyse felsefi bir idda zaten. tanrı maddi birşey olmadığı için ve inanc olduğu bir varsayım bir idda olduğu için. bu felsefi yöntemle tanrının yok olduğuda var olduğu çürütülebilir. ama felsefi anlamda.
geri kalan safi inancındır. o da seninle tanrın arasındadır.
Emlak kardeş, biz körü körüne inanmıyoruz..saf değiliz..bir ilime bakan sen de değilsin..herkes sorguluyor ve inancı ağır basıyor kardeş..o yüzden ya varsa kısmını en azından aklında tut..ilim beni kurtarmazsa kime sığınırım de..inanmayabilirsin sen ama şeytan kibiri yüzünden kovuldu
bu şeyi kim yarattı diye sorarsan..
tanrıyı bulursun :)
soru hatalı...
bu şey nasıl meydana geldi diye sorarak başlayabilirsin.
işin özü bu.
Tek adam ya da askeri dikta fark var mı?
Her ikisi de sorguya çekilmez, hesap vermez, tüm demokratik kurumları etkisiz hale getirir, mahkemeler işlemez, ne doğru? Ne yanlış? Bilemezsin, kaybolur gidersin yalanlarla, dikta dönemlerinde..
SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
o patlama bir teori.. ama yapılan tonla hesaplama fizik vs göre en tutarlı olanı bu. şimdilik aksini çürütecek bir yanlış hesaplama çıkmadı. diğer teorilerde var ama bunlar zayıf.
patlamadan sonrasına kadar herşey biliniyor tek bilinmedik patlamadan önceki kısmı. neden bilinmiyor çünkü bizim evrenimizin zaman noktası. yani zamanın var olduğu yer.
patlamadan 0,00000000000000001 saniyesine kadar olan zaman bile bilinebilir bilim ilerledikçe ama asla 0 noktası bilinemez.
çünkü orada artık hesap edecek veri veya bilgi yoktur zaman yoktur :)
bu sorduğun soruyu zaten kimse bilemez.. /şimdilik.
belki yanlış bir örnek ama, bazı doktorların hastalarına özellikle psiklojik vakalarda sahte ilaç yani şeker benzeri gıda diyelim, veriliyor ve hasta aynı gerçek ilaç almış gibi iyileşiyor..inancın bünyedeki etkisi bu..
bunun tanrı ile ilgisi ne peki ? tanrımı patlattı. kanıtı var mı ?
şuanda tonla uzayda benzer patlama oluyor zaten. çoğu karadelik çevresindeki gezegenleri yıldızları yutup kendi üzerine çöküp benzer devasa patlamaları yapmaya devam ediyor :)
tam tersine işte bilime bu kadar güçlü inanmamın nedeni bu. 0,000000000001 lik bilinmez kısım belki/ şimdilik
bu bilinmezliği değil 99,9999999999999 kısmı bilinen ve doğruluğu ispatlanmış olduğu gösteriyor zaten :)
peki sen neden 0,000000000000001 den sonraki kısma inanıyorsun ?
böyle sorman lazım:drunk:
küçükken siğil çıkardı elde ayakta falan..köydeki büyüklerimiz derdiki bağırsak düğümle çatıya at, kuruduğunda siğilde geçer. vallahi geçiyordu..ilim olarak var mı ispatı..yok..hurafe dersin ama inanç işte..hurafe değil..inancın bünyedeki etkisi bu..
demekki bilime yön veren bişey var..inanırsan iyileşiyor , inanmazsan iyileşmiyor..
gerçeklerde kişiye göre değişir mi..hangi gerçekten bahsettiğimize bağlı..
hocam bak bunları.. koca karı ilaçları gibi..
tersini ispat etmek gayet basit.
inancın felsefi bir şey olduğunu anlaman lazım.
ozaman sana şans getiren bir elbise veya seni kötülüklerden korduğuna veya sana uğur getirdiğini inandığın bir "şey" işte.
göktelenin tepesinden atla.
bakalım seni koruyacak mı?
inanç etki edecek mi ?