MHP / Celal Adan : En derin yaramýz sarýlmýþ kan ve kin devri kapanmýþtýr / NTV
Printable View
MHP / Celal Adan : En derin yaramýz sarýlmýþ kan ve kin devri kapanmýþtýr / NTV
Bunlara inanan ýn aklýna þaþarým..
Bak o zaman ne diyordu.
https://www.youtube.com/watch?v=72QC...nel=ALATURKATV
Þimdi buna mý inanacaðýz.
Pardon yine yanlis basliga gelmisim.
Burada bildigin dolar konusuluyor.
[emoji23]
Zamanýnda Diyarbakýr Cezaevinde mahkuma köpek pisliði yedir.
Sonra, Sýrrý Süreyya'nýn hastalýðýnda hastaneye kan vermeye git.
Çalýk Holding'in Türkmenistan'daki tekstil fabrikasýnda çalýþan ve iþten çýkarýldýktan sonra 10 yýl boyunca tazminatýný alamayan Erol Eðrek, holdingin Þiþli'deki binasý önünde þirketin korumalarý olduðu iddia edilen kiþiler tarafýndan feci þekilde darp edildi. Eðrek yaþamýný yitirdi.
10 yýl tazminatý vermemek!!
Pakistan Hindistan birbirini yine vurmaya baþladý sertleþiyor durum Trump ben karýþmam diyor. Pakistan'ýn arkasýnda çin var uçaklarý ortak üretiyor ABD de Hindistan'ýn arkasýna geçip dolaylý yoldan savaþýp yenilme riskini anlayýp çin in önünü iyice açmak istemiyor. Hindistan in zarar görmesi Çin in iþine yarar.
Hindistan ve Pakistan ateþkes ilan etti.
Duyuran Tump.Yine havasýndan geçilmez.
Biraz da spor
Ankara takýmlarýndan
Genclerbirligi Süper lige çýktý.
Ankaragucü 2.lige düþtü.
Beþiktaþ'a anlamsýz düþmanlýk yapan Bursa ve Ankaragucü 2 .ligte beraber oynasýnlar.
Cihangir neredesin.
Ýnterneti baðladýlar herhalde, meþgulsün.
Saðlýk durumunu merak ettim bi ses ver.
Fasfakir degil fakfakir (fuckfakir)
Ahanda link.
https://youtu.be/1voPbe9MKOE
ipi yular yaptýlar birilerinin boynuna taktýlar þu günlerde oradan oaya sürüyorlar
3 ortaklý kullanýlan bir banka kasasýnda ortaklardan biri vefat etti ise süreç nasýl iþliyor acaba .
Nasýl veraset vs veriliyor bu konuda bilgisi olan var mý
Veraset ilami ile bankaya muracaat edilir.
Bir gun belirlenir ve Maliye gorevlisi, kuyumcular odasindan bir eksper, mirascilar, diger 2 ortak ve banka memuru huzurunda acilir.
Cikan kiymetler listelenir ve deger belirlenir.
Toplam degerin 1/3 u olen kisinin mirascilari tarafindan beyan edilir ve vergisi odenir.
Vergi borcu yoktur kagidi ile bankaya tekrar gidilir.
Kiymetlerin 1/3 u mirascilara veraset ilamindaki hisseleri oraninda dagitilir.
kalan 2/3 diger kasa ortaklarina teslim edilir.
Teþekkür ederim . Peki bir soru daha sorabilir miyim mirasçýlardan biri mahkeme yoluyla karar alýndýktan sonra veraset alýnmadan önce vefat etti ise ne oluyor peki ona geçme iþlemi olmuþ oluyor mu paylar ondan da tekrar mirascýlýk belgesi mi almak gerekiyor tekrar veraset vs mi yapmak gerekiyor
Bu durumda süreç nasýl iþliyor egeduk bey
Soruyu tam anlayamadim.
Soru þu 1 miras býrakan var .
3 tanede mirasçý .
3 tane mirasçýdan biri miras intikalinden önce ölüyor . Miras kalan kiþi sayýsý 2 oluyor doðal olarak .
Mahkeme kararý 3 e bölünecek þeklinde idi ama þimdi 2 mirasçý var .
Veraset ilamý da o þekilde yapýldý .
Ölen üçüncü mirasçýnýn doðrudan mal varlýðý yok ise buna miras kalýr mý tekrar mirascýlýk belgesi vs veraset intikal mi yapýlýr kalan iki mirasçýya yoksa ilk mirascýlýk belgesi mi için mahkemeye gidilip karar mý deðiþtirilir .
Yani 1/3 1/3 1/3 mi bölünür sonra 1/6 1/6 mý eklenir diðer iki mirasçýya yoksa 1/2 1/2 olarak mý bölünür direkt bunu sormak istemiþtim kýsa özetle
Olen kisinin 3 mirascisi var.
Bunlarin 1/3 pay aldigini var sayalim. ( Esi ve iki cocugu var ise esi % 25 iki cocuk da % 37,5 ser alir
Bu 3 misascinin bir olduyse, olenin mirascilari 1/3 u hisseleri oraninda bolusur.
Hayatta olan 2 kisi 1/3 paylarini zaten alir
Ýntikal öncesi , ölen mirasçýnýn alt soyuna geçer.
Miras payý.!!
Çocuklarý varsa miras payýný alýr.!!
Çocuklarý yoksa!!!
Miras býrakandan önce ölmüþ olan ana ve babanýn yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoylarý alýr. Yani miras býrakanýn kardeþleri halefiyet ilkesi gereði onlarýn yerini alýr. Ancak kardeþlerden biri ölmüþse bu defa onun altsoyu, yani miras býrakanýn yeðenleri mirasçý olur.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasý.!!!
miras ölüm ile baþlar. kiþi öldüðünde mirasçýlarý kimse o anda hakeder. (anne karnýndaki çocuklarýn hakký saklý)
veraset ilamý çýkancaya kadar mirasa hak edip ölen birisinin hakký kaybolmaz. o ölen ikinci kiþinin kendi mirascýlarýna kalýr.
mirasçýlýk belgesi aradaki kanuni iliþkiyi tasdik eden belgedir
miasçýlýk belgesi alýnmadan önce isterse tüm varisler ölsün, ne fark eder ki..?
bu sefer kalan akrabalar aradaki kanuni zinciri göstermek için müteveffalarýn veraset belgesini çýkarýr..
daire satýþýnda usulsüzlüklerin tespit edilmesi
gayrimenkul alým satýmýnda usulsüz beyanlara karþý hazine ve maliye bakanlýðý'nýn attýðý yeni adým. gelir idaresi baþkanlýðý, daire satýþ bedellerinde gerçek deðer yerine düþük bedel bildiren alýcý ve satýcýlarý yapay zeka yardýmýyla tespit ederek adreslerine resmi tebligatlar göndermeye baþlamýþ. taraflarýn ifadeleri alýndýktan sonra bildirilen satýþ bedelinin gerçekte yapýlan ödeme ile uyuþmadýðý tespit edilirse, aradaki farký faiziyle birlikte tahsil edeceklermiþ.
https://www.sozcu.com.tr/tapu-sahipl...asladi-p172640
Tühhh... Her zamanki gibi yanlýþ topiðe dalmýþým dolar topiði dedik, veraset ve intikal topiði çýktý.
Reha bey,
Veraset intikal ile ilgili bir katkiniz varsa alalim. Bu konuda kafaniza takilan sorulari da sorabilirsiniz.
Dolar topigini bulursaniz bana da haber edin lutfen.
Zira ben de epeydir bulamiyorum.
Cevaplar için teþekkürler. Peki aklýmda olan son bir soru daha var onu da sorayým .
Yýkým kararý çýkan binadaki bir mülk sahibi pay paydaþ çoðunluðuna sahip deðil malýn yarý sahibinin nerede olunduðu bilinmiyor ise bu durumda binayý yýkýp yapmaya engel durum oluþturur mu veya bu durum nasýl aþýlmasý gerekiyor .
https://kulacoglu.av.tr/kentsel-donu...kuki-sonuclari
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
:ok:3'cü kiþi ölse bile yasal iþlem geriye göre çalýþýr,çünkü benim baþýmdanda geçti,bazý arazilerde 42 veresiyeciyiz ailede bu iþlerlen peder uðraþýrdý,o öldü,þimdi onun yerini ben aldým,yani ben kürek çekiyorum mirasçýlar börek yiyor,hiç biri mok anlamýyorlar,üstelik dua bile etmiyorlar beleþten arsaya paraya konuyorlar,mesela izmir çeþmedeki dedemden kalan yer için uðraþýyorum,onlara sizde uðraþýn diyorum hýk gýk,iyiki dedem çoðu yerleri baðýþ yapmýþ yoksa uðraþ gez :notr: