https://www.youtube.com/watch?v=jRvaCQg60jE
Printable View
Dolar şimdilik mecrasından çıkınca, meydan gayrımenkulculara kaldı..Başlık da emlak başlığına döndü.
Mesele nedir biliyor musunuz?
Geçmişte yapılan emlak yatırımlarının doğruluğu yanlışlığı bir yana, içinde bulunduğumuz dönemde ve yakın gelecekte emlak alımının akılcı ve karlı olup olmayacağı...
Bunu unutmadan tartışmak gerek.
Bir de bu emlak konusunda, adam bir emlak reklamı veriyor...
% 30 indirim demekte...
Nereden indirim acaba?
Maliyeti, makul satış fiyatı nedir o dairenin kimse söylememekte...
Aynen alışveriş sitelerinde bir ürününü üzerine 1000 lira yazıp üstünü çizerek 400 liraya etiket konması gibi...
İki gün önce yaşadığım bir örnek...
İşbankası internet sitesinde bir işlem yapmak üzere girdi.
Sitede banka müşterilerine "Goldmasterhome" sitesinden yapacakları alışverişte % 45 indirim için kupon veriyorlardı.
Hazır girmişken bir tane aldım ve Goldmasterhome sitesine girdim.
El feneri ihtiyacımız vardı.
Philips 4000 marka bir el fenerini beğendim.
203 lira etiketi var.
% 45 indirim alırsam güzel olur diye düşündüm.
Sonra bir anda şimşek çaktı.
Goldmaster sitesindeki el fenerinin marka ve tipini kopyalayıp gugulladım.
Gitti gidiyorda fiyatı 61 lira...
:)
İşbankası müşteri hizmetlerine durumu şikayet dilekçesi haline getirdim ve banka olarak müşterilerini bu üç kağıtçılara peşkeş çekmesinin doğru olmadığını lisanı münasiple bildirdim.
Neticesi olumlu.
Ama biz tüketiciler hemen her konuda kandırılabiliyoruz.
Devletin emlakçileri düşük faizle kollaması da İşbankasının durumuna benziyor aynen.
TL bazında üstüne koyar dolar bazında düşmez işine gelen alır... Kimsenin aman düştü aman söyle oldu derdi yok alan alır almayan almaz pazarlık %1 bilmedin %2...
Balonu zaten değerli olmayan yerlerde lüks ve markalı konut projesi yapan firmaların projelerinde arayın.
Gidip referans güneşliden ev aldıysanız örneğin bekleyin ki müşteri gelsin
Ancak sarıyer gibi bölgelerde konutlar reşat altın değerindedir 10 kuruş eksiğine satuyorum dediğiniz an ham ederler :)
Yatırım yapmak bilgi ve tecrübe eşliğinde değerli olur...
Şimdi ev Almanın tam zamanı . Kredi işine bulaşmayacaksan yatırımlık da alınır. Kesinlikle Sahibinden fiyatlarını baz almayınız. Piyasada inanılmaz düşük fiyatlar var. Bu arada yanlış yere atmış olduk. Ksr bakmayın [emoji16]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çorbalı evlerin linkini ataydın eyiydi..
Hiç vergi verilmeyen, 3 kiracı değişiminde boş 1 gün dahi kalmayan, şu anda 2000TL istenen yerden(kendiniz linki verdiniz) son 3 yıl içinde ortalama 2250TL kira elde edilen, 3 yıl sonra bilmem kaçyüzbin TL karla satıp hiç değer artış vergisi verilmeyen vergi kaçakçısı konumunda olduğunuz yatırımlarınızla sizi başbaşa bırakayım ben en iyisi.
Düzenleme1: Vergiye tabi hasılata isabet eden indirilebilecek gider kısmı (İndirilebilecek Gider=Toplam Gider X Vergiye Tabi Hasılat/Toplam Hasılat) formülü kullanılarak hesaplanır. Yani ödediğiniz kiranızın tümünü katiyetle indiremezsiniz.
Beyanname dahi vermemişsiniz ki, verseniz bilirdiniz, bir çok yönden ispatlamaya çalıştığım şey hayal ürünü yatırımınızdır. Birde tüyo vermişsiniz, betona yönlendirme niyeti apaçık. Burada yemez bunu kimse.