Sayfa 117/1000 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 929 - 936 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Şu ortamda ev alip borca giren ağır kerizdir nokta
    Şöyle yazılar yazmayın ağrıma gidiyor.
    Mayıs ayında zorunlu olarak 20 yıllık evimi satıp, oturmak amaçlı 215k ya yeni bir ev aldım.(110k tl si kredi)

Tek tesellim bu günkü şartlara göre krediyi o gün 0,98 den kullandım.

Bugün itibariyle 100k üzerinde faizden karım var.

Zaten o gün evi alamasaydım, evide satmistim hayatımda ilk defa kiralık eve çıkacaktım.

Evi alamasaydım ne olacaktı eski evin parasını döviz yapacaktım.dovizden kazanacaktim.
    Ama aylık 800-1000 arası kira verecektim.

Yani direksiyonu ne tarafa dondurursen dondur sarampole yuvarlanan kişi biz oluyoruz.

2.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Krizde nakit kraldır , 2001 ve 2008 de evler ne fiyatlara gitti. Çekini odeyemeyip işyerini kaybetme tehlikesiyle geçirenler yeri geldi yarı fiyatına satamadiko evlerini.
    Suanki krizin adı üstünde likidite krizi nakit şuan altın oldu piyasada, hele betoncu lar üç kuruşa muhtaç şuan bırakın surunsunler aciyipda bunlara şu verenin de ne diyim.
    Öyle dememek gerekir
    Yüzlerce insan ekmek yiyor
    Mesele piyasanın inşaat yönelmesidir...
    Ülkeyi yönetenler yanlışın içerisinde olmuştur
    İnşaat işiyle uğraşmam ama doğruyu söylemek icap eder sayın abim

3. bugün 300 al 6ay sonra 400 devri bitti artık çarklar tam tersine işleyecek her dönem bir sektör kral olur sonra o kral lık herzaman yerini degişmeyen gercek kral nakite bırakır dönem dönem sektörel yatırımlar çok kazandırır vaktinde çıkmasını bilirsen

4. Evet dolarda yükseliş kaçınılmaz topiğindeyiz, konuyu açan da ben değildim sadece yine söylüyorum 600 K lık bir evin 1.000TL gibi komik bir rakam getirilmesine inanan arkadaşa cevaben yazdığım bir cevaptı.

Siz konuları yok dolar alsaydın söyle olurdu şunu yapsaydın böyle olurdu.

Tuvalet kağıdına yatırım yapsaydım dolardan fazla kar yapardım ee nolcak şimdi?

Bu doların yatırım yapılamaz olduğu anlamına mı gelirdi?

Yok kiracısı çıkarmış, boş kalırmış yok vergisi algısı varmışâ€¦

3 sene boyunca 3 kiracı değiştirdim 1 gün boş kalmadı…

Her kiracı çıktığında da evi baştan aşağı boyatıp yeniletip çıkardım…

Sözleşmem sağlam, eşyalar için 10 bin TL senet imzalattım!

Tek kuruş vergi de vermedim kiracıydım aynı zamanda sonuçta…

250 ye aldım 450 ye sattım.

36*2250 (ortalama kira) 81.000 TL

281.000 TL net kar bana yeter oldu mu rahatladın mı?

Benim yaşadıklarım bunlar, kime al demişim sat demişim?

610 K ile 1000 TL kirası olan bir evi almayın diyorum aksine..

Herkes kendi işine baksın…

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Meselemiz benim dolar alıp almamam değil. Betonun dolara karşı(ek olarak enflasyona karşı)kaybettirdiğidir.

Malum dolarda yükseliş kaçınılmaz topiğindeyiz.

Ayrıca kiranın gelir vergisi vardır, emlak vergisi vardır, geçen yıl için senelik 70binTL kazancın üstünde net kiranın %30 unu gelir vergisi olarak ödersiniz. 110binTL üstünde istisnayı düşemezsiniz. Artık %30-40 enflasyonumuz mevcut bu enflasyonun yarısı kadar kaybınız olur aylık kirada. Kafadan %20 çarpan ekleyin.

Konuştuğumuz bölge öğrenci bölgesi, eşyalı kira çarpanı bürüt 200, 70 bin tl üzeri geliriniz varsa verdiğiniz örnekte net çarpan 330'ları bulur. Öğrencinin eve ve eşyalara verdiği zarar dışında kiracınız okul bittiğinde çıkarsa 2-3 ay boş kalır vs. aidat size kalır, kira elde edemezsiniz.

Beton işi ne zaman 120 çarpana geriler ha o zaman bakarız. Değerlendiririz.

Tüyo dediniz de o yüzden ayrıntıya girdim.

Satıp kurtulmuşsunuz.
    Evet dolarda yükseliş kaçınılmaz topiğindeyiz, konuyu açan da ben değildim sadece yine söylüyorum 600 K lık bir evin 1.000TL gibi komik bir rakam getirilmesine inanan arkadaşa cevaben yazdığım bir cevaptı.

Siz konuları yok dolar alsaydın söyle olurdu şunu yapsaydın böyle olurdu.

Tuvalet kağıdına yatırım yapsaydım dolardan fazla kar yapardım ee nolcak şimdi?

Bu doların yatırım yapılamaz olduğu anlamına mı gelirdi?

Yok kiracısı çıkarmış, boş kalırmış yok vergisi algısı varmışâ€¦

3 sene boyunca 3 kiracı değiştirdim 1 gün boş kalmadı…

Her kiracı çıktığında da evi baştan aşağı boyatıp yeniletip çıkardım…

Sözleşmem sağlam, eşyalar için 10 bin TL senet imzalattım!

Tek kuruş vergi de vermedim kiracıydım aynı zamanda sonuçta…

250 ye aldım 450 ye sattım.

36*2250 (ortalama kira) 81.000 TL

281.000 TL net kar bana yeter oldu mu rahatladın mı?

Benim yaşadıklarım bunlar, kime al demişim sat demişim?

610 K ile 1000 TL kirası olan bir evi almayın diyorum aksine..

Herkes kendi işine baksın!

İnşaat işi kendi mecrasında bırakılsa peşin para ile alan alabilse evleri mesele yok.Ama sistem cebinden 5 kuruş koymayanların kat karşılığı inşaata başlayıp ona buna daire vererek inşaatı tamamladığı ve bu tamamlanan inşaatı da borçla bankadan para çeken insanlara satılması şeklinde olunca insan haliyle kıllanıyor.Bu sisteme daha fazla bel bağlamak para akıtmak mantıklı mı.Devlet malı mülkü satıp dövizi ve faizi baskılayınca millete git parayı emlağa göm demiş oldu.E sanayicisi de,esnafı da ,otomotivcisi de inşaatçı oldu çıktı. Herkes işi gücü bırakıp bu ponzi sisteminden beslenir oldu.Devlette bu ponzi sisteminden beslenince o da giderek gözünü karartarak eli büyüttü,gele gele bu işin herhalde saçmalıkta zirvesi olan kanal istanbula kadar geldi iş.O kadar arazi pazarlandı,millet o arazileri topladı falan,ama gözüken o ki olmayacak olmamalı bu proje.Zaten olursa ben oturduğum evi bile satıp altına geçmeyi düşünürüm.Neticede kira versem de zarar edeceğimi sanmam,üç beş yıla baya kazanırım.)))))))))) Yani hala inanamıyorum bu ortamda bu projenin ciddi ciddi tartışılması bile bana kara mizah geliyor.

7.  Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    bugün 300 al 6ay sonra 400 devri bitti artık çarklar tam tersine işleyecek her dönem bir sektör kral olur sonra o kral lık herzaman yerini degişmeyen gercek kral nakite bırakır dönem dönem sektörel yatırımlar çok kazandırır vaktinde çıkmasını bilirsen
    Yerine göre gel Zekeriyaköy'e orda konuşalım piyasa nasıl diye? Ben popüler yerlerin herzaman üstüne koyduğunu bir gün değer kaybettiğini görmedim.

Bu kesimde yaşamak ayrıcalıktır...siz esenyurttan bahsediyorsanız o sizin sorununuz....

Saygılar

Şimdi devlet istiyor ki dolar artmasın,faizler düşük olsun.Bankalar dışardan borçlansın paralar getirsin borç olarak,o borçları da vatandaş 20 yıl vadeli kredi çeksin o 150 bine mal olmuş evi 600 bine alsın 20 yıl boyunca bu sistemi finanse etsin.Ya dünya nereye gidiyor bizim hükümet ne planlarda. Korumacılık almış yürümüş,trump her gün uluslararası ticarete çakıyor,FED faizleri artırırım ben başka yol yok diyor,doları da her ay ekim ayından itibaren 40 mı 50 mi herneyse o kadar milyar dolar piyasadan çekerim diyor.Dünyada para kıtlaşıyor,faizler artıyor,biz çözümü kanalda ararsak.Ben evi satar altınımı alır kiraya çıkarım.)))))))

Sayfa 117/1000 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217617 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •