REİS sağolsun biz dolarcılara çalışıyor.
Printable View
Hay bin yaşa benden önce yazmışsın..olabileceği hepi topu bunlar..amma kafayı taktık bu faiz artışına..
Globalde ne olacak ondan haber verecek var mı?..rüzgar ne yönde esecek; EM'lere doğru mu, EM'lerden dışarı doğru mu?..önemli olan bu..kimse kusura bakmasın döviz açığını portföy yatırımlarına, namı diğer sıcak paraya bağlamış bir ekonomide rüzgarın nireden eseceği son derece önemlidir..:(
Ha bu arada altında FED(birazda ECB) sonrası beklenti alınır, gerçekler satılır mı?..biraz ekledim bakalım, ne olacak..
Konuyu biraz daha açayım...
Diyelim ki siz bu ülkenin MB Başkanısınız...
Hiç dilemem ama diyelim ki öylesiniz...
Ve son bir kaç gündür, uzmanlarınız danışmanlarınızla, "şu an tam da zamanı. Hazır kur kulaklarını dikmiş benden haber beklerken, şöyle etkili bir oranla faizi artırıp kuru gömeyim 3,60 lara " diye düşünürken...
Hayya lesselah...Hayya lesselah...
Hoca mikrofonla başladı yukarıdaki demeci verdi...
"Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum...Ben, yüksek faize karşı olduğumu burada tekrar açıklıyorum, açıklamaya da devam edeceğim. Çünkü yüksek faizin olduğu bir ülkede enflasyonun düşmesi mümkün değildir. Bunu sizler hafıza kaydınıza alınız..."
Üzerinize bir sıkıntı gelir de "bana mı söylüyor acaba?" demez misiniz?
Altının biraz daha aşağı gideri var gibi.
$1,200/ounce önemli.
https://invst.ly/62bw1
TL4,600/ounce da önemli.
https://invst.ly/62bx5
Alla allaa.. eskilerdenvilyım uğramaz oldu topiğe.. :)
Mart 2015....Başcı ve Babacan yıkama yağlamadan geçerken;
Başcı'nın Erdoğan'a cevabı;Alıntı:
İşsizlik sorununu çözmek için buna ihtiyacımız var. Merkez Bankası sadece benim görevim enflasyon ve fiyat istikrarı derse, bir defa kendi görevini anlayamamış demektir. Merkez istikrar, büyüme ve kur hareketlerini takip etmek durumundadır. Ama sen sene içinde 3-4 kere enflasyonu revize etmeye kalkarsan burada bir yerde su kaçağı var demektir. Ama sen ne yapıyorsun, Cumhurbaşkanı'na ve aleyhte konuşanlara laf yetiştiriyorsun. Yarın 'kur yine sıçradı' diyecekler, tamam da tedbiri al. Bu konuda Merkez hassas ve tedbirli olmak zorundadır. Bu işi Batıcı güçlerin verdiği kararlara göre hareket etmekle sürdüremez, faiz lobisinin verdiği talimatlarla hareket edemez. Faiz lobisi alkışlıyor diye bir karar alamazsınız.
Yukarıdaki faiz polemiklerini az çok biliyoruz..benim dikkatimi çeken reisin şu açıklaması:Alıntı:
Başçı, Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı ile Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Türkiye'nin Başkanlığında G20 Gündemi" konferansındaki konuşmasında enflasyona değindi.
Başçı, enflasyonun düşmesinin formülünü ABD'yi örnek göstererek açıkladı.
Başçı, ABD'nin enflasyonu yüksek faizle düşürdüğüne işaret ederek şunları söyledi:
Tarihe baktığınızda her zaman enflasyon problemine karşı uygulanabilir bir çözüm vardır. Çoğu insan bunu unutuyor ama ABD'de enflasyon 1970'li yıllarda petrol fiyatlarından dolayı çift haneye çıkmıştı ve bunun bir çözümü vardı. Çözümü hızlı ivedi bir şekilde parasal sıkılaştırmaya gitmekti. Paul Volcker bunu yaptı.
Para arzını sıkılaştırarak bankalararası gecelik faizi yeterli yüksek seviyeye çekti ve bu sayede enflasyon beklentisi ve enflasyonun kendisi hızlı bir şekilde sadece bir sene içinde düştü. Çarpıcı sonuçlar yaşandı. Uzun vadede bunun ABD ekonomisine ve küresel ekonomiye faydaları oldu.
''Yarın 'kur yine sıçradı' diyecekler, tamam da tedbiri al.''
Bir süre sonra rüzgar tersten esti diyelim..Malum sebeplerden MB'sının faiz arttıramadığını düşünelim..eee yeterli dolar rezervide yok, müdahele etsin..MB ne yapacak..nasıl tedbir alacak..bilgisi olan var mı?
Kur tavana vurduğunda Reis'in ''tedbirini alsaydın'' diyeceği kesin..daha öncede döviz arttığında böyle bir cümle sarfetmişti, hatırlıyorum..ama faizsizinden tedbir ha..:(
Eeee MB başkanın koltuğu sıcacık olmalı ki insan bu tür durumlarda bile oturabilsin, ne diyelim..:)
Adnan hoca bize diyor....
http://www.harunyahya.org/Image/quot...1740021969.jpg
tekrar yazıyorum faizde artış beklemiyorum tam tersi -100 puan düşüş bekliyorum süpriz sabit kalması olur :party:
3,80 in görülmeside imkansız orayı herkes bekliyor o yüzden görülmez :party:
bana inanan tek bir kişi çıktı :) 3,96 iken düşecek yazdığımda burda çok dalga geçen oldu 3,80 ve 4,50 dip yazdım o gün tepki çok sert geldi büyük para terse yatırmayı sever acımaz. 2018 bulanık bir yıl olacak piyasalarda tusinami olacak çoğu kişi batacak terste kalan parasını eritecek peşinen yazayım çok akıllı olanlar ayakta kalacak şimdi bu yazımada tepki gelirse yine cevap yazmam okur geçerim :party:
şöyle bir haber vardı bugün:
Ziraat Bankası New York Şubesi ni kapattı mı?
Ziraat Bankası'nın New York şubesini sessiz sedasız kapattığı iddia ediliyor. Google'a göre şube kalıcı olarak kapalı bankanın yurt dışı temsilcilikler bölümünde ise New York'un adı geçmiyor.
Ziraat Bankası nın internet sitesindeki yurt dışı şubeler bölümünde New York lokasyon olarak yer almıyor.
Şube arandığında ise telefonlar cevap vermiyor. Ziraat Bankası 1983 yılından beri ABD de iş yapıyordu.
Dünya Gazetesi de okurlarına haberi, "Ziraat Bankası New York Şubesi ni sessiz sedasız kapattı" başlığı ile duyurdu.
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...ti-mi-2128217/
parite önce 1,30 sonra 1,40 2018 beklentim gerçekleşecek :party:
an itibariyle şortçular kesiliyor....
sonra da sıra longculara gelebilir.....
düşüncesindeyim...
:notr:
.. para'nin, tanımı.. fiyat, eder , deger ölçüsü'nun kurallari, 1347 adet KRİPTO para tarafindan yıkıldı beylerrr.! uykudan uyanın artik. (a) ne dedi, grafik ne söylüyor., x olursa y olur,/olmaz.. geçti, bitti o devirler. beylerrr.. :)... herkesin sanal paralardan oluşan bir sepeti olmalı.. o piti, piti karemela sepeti.. bitcoin, litlecoin goldcoin. ethereum. cashcoin. iota, dash.
Entersan MB Muhasebesi .
ABD Doları 3.90'ların üzerinde iken USD Rezervi 2 Milyar artaken .
Geçen hafta o kadar TL'nin değer kazanmasına rağmen 6.5 milyarlık bir azalma oldu ...
Gelin de işin içerisinden çıkın ...
Sakın bu iş Türkiyenin büyümesi gibi olmasın ?
Bir sürü sanal paradan 7 tanesini saymışsınız ama toplam rakam 1347 sanırım..seneye bu rakam 13470, sonraki sen 134700 olur:)..anladığım sanal parada enflasyon kaçınılmaz gibi duruyor..birileri hop-çüşş diyene kadar tabii..:)
Heç fonlar bu konuda iyidirler..kuşa çevirmeden bırakmazlar..:)
Yatırmama tavsiyesi değildir..
Ben çıkartayım sizi işin içinden... konu Zorunlu Karşılıklar.
Dolar kuru çok yükseldiğinde, bankaların yatırdıkları fazla dolarlar gereğinden fazla bir zorunlu karşılığa denk geliyor (Rezerv Opsiyon Mekanizması sayesinde, TL pasiflerin ciddi bir kısmı için döviz ve altın tutabiliyorlar) 14 günde bir ayarladıkları bu karşılıkları sonraki dönemde azaltıyorlar. Böylece yükselen kurların ertesindeki 2 haftada MB döviz rezervi düşüyor. Buna, Londra faiz oranlarına göre azalıp artan TL karşılığı döviz depolarını eklerseniz (aka fx swapları), MB'nin oynak döviz rezervleri "gizemini" de çözmüş olursunuz kısa vadede. MB piyasadan dolar almıyor. Dolar da satmıyor (ihracatçıların reeskont kredileri hariç). Bu nedenle rezervdeki oynaklıkların ana sebepleri hep bu tür para piyasası hareketleri. Gizem oluşturacak hareketler ya uzun vadede oluşur veya MB piyasayla gerçek döviz işlemleri yaparsa soru işareti oluşur. Bir süredir ikisi de yok.
Ağırdan ve derinden giden bir sorunda bu:
Trump kurallar değişti diyor..ben sana sen bana derken işler sakata sarabilir..Alıntı:
Financial Times gazetesi; İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya Maliye Bakanlarının, Beyaz Saray'a ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e gönderdikleri mektupta vergi reformuyla ilgili endişelerini dile getirdiklerini yazdı. Avrupa'nın güçlü ekonomilerinin, Trump'ın yeni vergi reformuyla "Önce Amerika" politikasını ileriye taşıyarak ticaret alanında Avrupa aleyhine kararlar almasından endişe ettiği belirtiliyor.
Avrupalı bakanlar, vergi tartışması konusunda ABD'nin iç işlerine karışmak istemediklerini, ancak vergiyle ilgili alınacak önlemlerin Avrupa'yı ve uluslararası anlaşmaları olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.
Bu kadar borçla resesyon hiç çekilmez..:oleyo::oleyo:
Asya ile olan TRADE den bahsediyo tvit te
Deficit te ikili olarak onlarla
US & Asian
Biz Asia liginde değiliz
Ama tabi ikisi arasındaki
O didisme
Didismede sayılmaz
Adam deficit vermiycem der ondan gelir bizden alır ikame
Kimse bu olumlu görüşe baliklama dalmasın :-) troliteden değil o tvit bunu diyo
All countries in Asia. Yani dio ki
Sadece karşıtı olduğum değil yandaşı olduğum asyalilarda buna dahil
Daha onlardan anca laptop Handy tablet network system filan alır. Kalanı nerden alcak. Meksikayada köpuruyo. Bence İhracatçılar odaklanmali boslugu mutlak biri doldurcak. Güzel tüyo vermiş Trump tvit ile
Yani havadaki nemden oksitlenip paslanilma dusunulecegine golluk pası değerlendirme yerinde olur
Bırakın asyalilar dertlensin
Bu güzel hbr güzel tvit
Dünya ticari sistemi karşılıklı dengeler ile sürdürülür. Amerika cari açık verdiği için yüksek katma değerli ürünlerini dünyaya satmasına izin verilir. Amerika cari açık vermeyeceğim dediğinde o ürünlerin aynı katma değer oranında ithalatına izin verilmez. Aslında dünya üzerinde belirli ürünleri üreten ülkelere bağlı karteller yoktur, sadece o ülkelerin politik konumları gereği konumlandırıldıkları ticaret alanları vardır. Bu politik konumlandırma zarar gördüğünde bu denge de değişir.
Trump haricindeki amerikalı tüccarlar özellikle yüksek katma değerli ihracat yapanlar (google, facebook, apple v.b) bu durumun farkında olduklarından belirli bir süre sonunda Trump'un arkasında durmayı bırakmışlardır.
Amerika'nın yüksek katma değerli imalatı ve ihracatı böyle bir durumdan olumsuz etkilendiğinde sarmal bir döngü ile politik gücünüde de örselenme başlayacaktır. Bunun somut emareleri oluşmaya başladığında Trump ya görevden alınacak ya da seçim periyoduna yakın bir zamana denk gelmiş ise değiştirilecektir.
Cek cak cuk
Bende diomki
Geleceğe tapulu senet yok
Ve genel temayul
US başkanları hep 2 dönem art arta seçilir
Bu da su demek
Örnek veriyom
Sizin yazi sofistike
X çelik firmasının asyadaki bant ürünlerini değilde Tr deki fabrika ürünlerini alacak yada moritanyadan ama illa bi yerden alcak
Koca Trump sakaciktan böyle tvit atmaz
Trump görevden alinacakta bi şehir efsanesi
Yani sayın rxpu dediğin tarz kıyamet senaryoları 1 e 10 ihtimalle olmayacak olup
Ama gündem hep bu tarz sulandirilacaktir
Dikkat dağıtma adına bu yapılmak zorunda
Hamburger İşletmesinde yer beziyle yer silen saatlik 7 dolardan fazla ücret aldığı bi yerde kimse üretim yapmaz yapamaz
Kamu bik bik aglamasina kendim yapcam dio
Ama dio
Alacak cak cak cak. dışardan
El mecbur
Haklı olabilirsiniz . ama hayatta bazı anlar vardır
Ticaret anliktir . karar vermekte
Karar verilmiş tvit atılmış
Şimdi Trump gider crump gelir
Bunların politikaları tipik Kafkas Ortadoğu politikaları gibi sabah güneş öğlen yağmur akşam karlı olmaz
Deficit i sifirlayip bi dönem öyle goturcekler
Hatta Hillary gelsin. O da daha bu tvitten donemez. Adamlar mutlak eldeki data setleriyle
Katma değer üreten az üreten
Wol striyit i az geren çok geren
Halkın karnını guruldatan guruldatmayan bi çoklu parametre denklemi bu çıkmış. belki mini etek altı erkeklik organı çıkar onu kimse bilemez :-) açıp bakmadan ama batı dünyasının en batısınin tarz olarak gördüğüm çok hızlı değişim gösteren tarzda yer değil
İhtimal var. siz haklı çıkın ben haksız . Bura forum zati sozkonusu yerde US bize ne. Asyadan almaz belki bizden hiç almaz
Ben tvit i yorumladim naciz. O tvitte TRADE in byk yazılı oluşunu da
Amerika defizitini yani cari açığını sıfırlayamaz, zira doların egemenliği ve gücü zaten çok büyük oranda bu defizitten gelir. Amerika cari açığını sıfırladığında amerika dışı aktörlere başka bir mekanizma üzerinden cari açık miktarı kadar borçlanma kanalı açılmalıdır. Bu kanal açılmadığında dünya ticaretinde dolar hakimiyeti fiili olarak zayıflar. Amerikayı ayakta tutan güç kendi parası üzerinden borçlanma hakkına sahip olmasıdır. Cari açıkta bunun teminatıdır. Konu sizin bahsettiğiniz kadar basit olsaydı Amerika'nın bunu çok daha önce uygulayabilecek gücü zaten her zaman vardı. Sizce neden yapmadı?. Bir Trump mı var uyanık olan?
Bu soruya bi tahminim varda onu yazcek yürek bende yok daha doğrusu kafam yüreğime nazaran eylemlerimde daha ağır basiyo malesef