Sayfa 588/1001 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,697 - 4,704 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Son iki yıla bakıldığında özellikle otomotiv ihracatımız, dış pazarlardaki olumlu seyir nedeniyle yüzde 20’nin üzerinde artmış durumda.

Bu ivme önümüzdeki süreçte de sürecek ve otomotiv üretimi ve ihracatında bir sıkıntı olmayacaktır. Lakin, ağır ticari araç satışları can sıkıyor.

Zira, bu araçlar zevk için değil, iş hacmi artacaksa alınıyor. Otomobil gibi bir tüketim ihtiyacı değil. O yüzden eğer gelecekte firmalar işlerinin artacağına yönelik bir öngörüde bulunuyorsa araç yenilemeyi ya da yeni alım yoluna gidiyor.

Ülke içinde ticaretin çarklarının döndüğüne işaret eden bu rakamlar maalesef son iki yılda yüzde 46’lık bir daralmaya işaret ediyor. 2002 yılındaki topyekün çöküşü bir kenara bırakırsak, “teğet geçen” global krizle aynı seviyelerdeyiz. 2009’da 14 bin 915’lik pazar mevcuttu. Bu yılın on ayında ise 15 bin 188 oldu, son iki ayda 20 bin düzeyine çıkılsa bile durum vahim. Son 10 yılda 2009 hariç ağır ticari araç satışlarının 28-41 bin aralığında olduğunu görüyoruz. Ortalama 35 bin desek, gerileme yaklaşık yüzde 50.

Bu rakamın içinde hükümet eliyle pompalanan inşaat sektörünün yaptığı alımları da unutmayalım. Ülke bir şantiye halinde ve bu şantiyenin ihtiyaç duyduğu kamyonlar satılıyor. Lakin, şantiye ortamının da suni olduğunu sanıyorum hepimiz biliyoruz. O yüzden reel ticaret açısından durum aslında görülenden de kötü.
    https://www.dunya.com/kose-yazisi/ra...anilsin/393967

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    arkadaşlar şaka yapmıyorum TL'de %31 için tahminleri alalım. 1 sene 2 sene 3 sene hangisi? ben bunlar oldukça bu oranın geleceğini sanmıyorum ama belli olmaz farklı düşünceler çıkabilir.
    Soruya burada cevap vereyim..

Böyyük MB'ları aşağıdaki gibi söylediklerini yapabilirlerse 2018 sonu, 2019 başları gibi %31 faizlerin olmaması için sebep yok bence..yani bir sene civarı makul gözüküyor..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Hayaldi gerçek oldu..daha doğrusu olacak mı?..para miktarı azalacak mı?

Mart ayında paranın zirvesi geçilmiş..sadece bu sene ECB ve BOJ'un gün yüzüne çıkardığı para 2 trilyon dolar civarında..şekilde görüldüğü gibi 2018-2019'da para miktarında azalma devam edecek (şaft dağılana kadar-bence)..sanırım bir kaç ay içinde etkileri hissedilir veya tedbirler alınmaya başlanır..Esas kilit dünyanın kreditörü olmasından mütevellit, dünyanın içine mıçan Japonya'nın elinde.. Japonya'nında ''taper'' a gidebileceği konuşulmaya başlandı..izleyelim bakalım..

3.  Alıntı Originally Posted by TemelciNurullah Yazıyı Oku
    Çok da rüya gibi değil
    Ne gibi.....
    Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
    Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    arkadaşlar şaka yapmıyorum TL'de %31 için tahminleri alalım. 1 sene 2 sene 3 sene hangisi? ben bunlar oldukça bu oranın geleceğini sanmıyorum ama belli olmaz farklı düşünceler çıkabilir.
    Ayrıca bazı kaynaklara göre globalde 7-8 trilyon dolar, bazı kaynaklara göre de 10 trilyon civarında negatif faizli bono var..yatırımcılar paralarını eriteceklerini bile bile bu bonolardan niye alırlar ki?..çok detaya inmeyelim, dışarıdaki yatırımcı yada para sahibi bizden beter..Sn.Power sen biliyorsun dışarıdaki mevduat oranlarını ve karşılğı enflasyonu..burada dolara 4 civarı faiz alabiliyorsak öpüpte başa koymakta fayda var zannımca..TL'de ise zaten enflasyon altı faizlerde durum malum, özelikle büyük bankalarda..

Neyse diyeceğim dışarıdan adamların küçük bir getiri için bile EM'lere aktığı bir ortamda, yok ben faizleri arttırmıyorum, yok faizi arttırmak vatan hainliğidir, felandır filandır..bütün bunlar hikayedir bana göre..yada olsa olsa içerideki faiz-enflasyon-reel getiri ilişkisine bakaraktan dışarıdaki modaya uymaktır kısaca..yoksa 94 yılı hafızalardadır hala!!..

Haa akılıma gelmişken bir zamanlar yerliye yapmazken, yabancıya borsa ve bonoda stopajı kim sıfırlamıştı, bunlar değil mi?....İşte böyle..denize düşmeye gör, yılana sarılırsın..Denize düşmemek içinde önce iyi yöneteceksin..başka yolu yok..

Herkese iyi geceler..

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ayrıca bazı kaynaklara göre globalde 7-8 trilyon dolar, bazı kaynaklara göre de 10 trilyon civarında negatif faizli bono var..yatırımcılar paralarını eriteceklerini bile bile bu bonolardan niye alırlar ki?..çok detaya inmeyelim, dışarıdaki yatırımcı yada para sahibi bizden beter..Sn.Power sen biliyorsun dışarıdaki mevduat oranlarını ve karşılğı enflasyonu..burada dolara 4 civarı faiz alabiliyorsak öpüpte başa koymakta fayda var zannımca..TL'de ise zaten enflasyon altı faizlerde durum malum, özelikle büyük bankalarda..

Neyse diyeceğim dışarıdan adamların küçük bir getiri için bile EM'lere aktığı bir ortamda, yok ben faizleri arttırmıyorum, yok faizi arttırmak vatan hainliğidir, felandır filandır..bütün bunlar hikayedir bana göre..yada olsa olsa içerideki faiz-enflasyon-reel getiri ilişkisine bakaraktan dışarıdaki modaya uymaktır kısaca..yoksa 94 yılı hafızalardadır hala!!..

Haa akılıma gelmişken bir zamanlar yerliye yapmazken, yabancıya borsa ve bonoda stopajı kim sıfırlamıştı, bunlar değil mi?....İşte böyle..denize düşmeye gör, yılana sarılırsın..Denize düşmemek içinde önce iyi yöneteceksin..başka yolu yok..

Herkese iyi geceler..
    aldığım haberlere göre USD 'de %5 veren banka var. bu bizim için iyiye işaret, diğerlerinide sürükleyecek. hakikaten USD'ye %5 faizi dünyada sayılı ülkede alırsınız.(afrika gibi ciddiye almadığım ülkeler hariç). o yüzden usd yatırımcısı için bu ülke cennet.

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    aldığım haberlere göre USD 'de %5 veren banka var. bu bizim için iyiye işaret, diğerlerinide sürükleyecek. hakikaten USD'ye %5 faizi dünyada sayılı ülkede alırsınız.(afrika gibi ciddiye almadığım ülkeler hariç). o yüzden usd yatırımcısı için bu ülke cennet.
    https://www.izlesene.com/video/egeba...r-2000/8409090

Yaşınız müsait mi bilmem ama birileri de 250 dolara bile faiz veriyordu. sonunda anaparada buharlaştı....
    Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
    Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.

olaya teknik olarak bakacak olursak;
    10 gunluk aort:3.8743
    50 gunluk aort:3.8063
    200 gunluk aort:3.6215
    Rsi ; 41.59 seviyesinde mfi ise 21.83
    yataya baglamis bi goruntusu var; 50 gunluk kirilmadiktan sonra kisa vade sikinti yok, 200 gunluk kirilmadiktan sonra uzun vade yukselis trendi devam ediyor..
    sonuc: gosterge sogutuyor, al paran oldukca al , al ve tut..ytd

Ocak 1 dedin mi ;

otomatik anasın nikahı kamu zamları ekstra vergiler devreye girecek ...

asgari ücret artışı artı 100 TL'lik kamu payının ortadan kalkması ile işverene maliyet % 20 gibi artış gösterecek .

ABD'de her ay FED'den para çekişi devam ediyor ...

Avrupa Merkez Bankası piyasaya sürdüğü parayı azaltacak ve SIFIR'a düşürecek .

Türkiye Azerbaycan dışında (belki bir tarihle onunlada ) herkesle PAPAZ Olmaya geçmiş tecrübelere bakarak rahatça diyebimemiz mümkün gözüküyor .

TC istediği kadar faiz artırsın veya artımasın maalesef enflasyon Türk Halkının makuz talihsizliği olmaya devam edecektir.

Sayfa 588/1001 İlkİlk ... 88488538578586587588589590598638688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •