Sayfa 650/997 İlkİlk ... 150550600640648649650651652660700750 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 5,193 - 5,200 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Vakiftan oran alan oldumu. Yarin temdit gunu

2.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Şimdi, bu konuya bir açıklık getirmek adına;
    Benim vade dönüşüm bugün, oranda da anlaşamadım diyelim,
    - ücretsiz eft yapar( kabul)( ücretsiz olacak, değilse nakit isterim)
    - makul orandan günlük faiz verir (kabul)
    - değilse nakit istiyorum, haber filan da vermedim önceden diyelim, banka yasal açıdan aynı gün içinde mesai sonuna kadar nakit vermeye mecbur mu? Değil mi? Cevap mecbur ise, izleyeceğim yol nedir?
    O kadar Burgaz ile mesaj geçildi ki bugün bu yazıda bile o bankayı gördüm . İyi değilim sanırım 😀😀😀

3.  Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Neşeli günler kumpanyası gibi sonunda bankalar sırayla yavaş yavaş oranları artırıyorlar. Anadolu bank akşam 17 gibi aradı, yarın için 32 - 90 güne her miktara 15 verebileceklerini söyledi. Yararlanmak isteyenler değerlendirebilir.
    hoşgeldin mi temdit mi?Hangi şube?Şimdiden teşekkürler.

4. arkadaşlar şaka yapmıyorum TL'de %31 için tahminleri alalım. 1 sene 2 sene 3 sene hangisi? ben bunlar oldukça bu oranın geleceğini sanmıyorum ama belli olmaz farklı düşünceler çıkabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    arkadaşlar şaka yapmıyorum TL'de %31 için tahminleri alalım. 1 sene 2 sene 3 sene hangisi? ben bunlar oldukça bu oranın geleceğini sanmıyorum ama belli olmaz farklı düşünceler çıkabilir.
    Dolar yıl sonu 4.25 olunca faizlerde olur belki ))

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. [QUOTE=r.lucas;1374159]Dolar yıl sonu 4.25 olunca faizlerde olur belki ))
    Tahminim TCMB Faiz artırırsa yıl sonu dolar max 3.90
    Artırmazsa 4
    (1/3 dolardayım)
    Artış tahminim 75bp

7.  Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Tam da bahsettiğim konu bu durumdur. Müşterinin vadeli mevduatı bir sözleşme niteliği taşır. vadesinden önce ( 1 gün bile önce ) bozarsa hiç faiz alamaz. Banka mutludur. Sözleşme böyledir eyvallah. Peki vade bitimini bilmez mi bu banka , bal gibi de bilir. Nakit vermek istememesi , 1 ) grup masrafı 2) müşteriyi EFT ye yönlendirerek maliyeti 3 lira bile olmayan işlem için 60 - 150 tl. arasında keyfi para tahsil etme arzusu.

Her müşteri bilinçli olmalı. Bakıyorum 2 sayfa bankaları savunan yazılar yazılmış. Hem de mevduatçılar tarafından. Benim için farketmez herkes bildiğini yapsın. Benim başıma bir defa geldi ve banka özür dilemek zorunda kaldı. Ayrıca da faiz farkını fazlasıyla ödediler. İşi bilmek ve kararlılık meselesi. Fazla takmaya gerek yok. Sonuçta bir acizin dediği gibi 340 k lık kıytırık ! miktar için bankayı mı suçlayacağız ! ( Alınteri ile kazanmayanlar için bu miktarlar kıytırık olabilir, hakkıyla kazanan için 1 TL bile büyük paradır )
    Bilmedigi konuda ahkam kesen sensin bana aciz diyorsun. 340bin tl banka için mühim bir rakam değildir, sana o rakamı nakit vermedi diye bankanın battığını ima etmen kusura bakma konudaki cahilliğini gösteriyor.

Sayfalarca yazdığımızı adam gibi okusaydın şubelerin nakit tutmadıklarını öğrenmiş olurdun şimdiye kadar. Adam elinde olmayan şeyi sana nasıl versin? Arkada matbaa var ordamı basıyolar zannediyosun parayı. Hay allahım ya... bide ajitasyon yapıyo alınteri filan diye. He kardeşim he ben parayı ayakkabı kutusunda buldum

8.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Hiç kimse banknota hiçbir zaman faiz kazanmaz. Olayın tüm özeti bu. Bunu dikkate almadan yorumluyorsunuz:

Şubeye "şubeler cari* faiz cezası yazılır" derken bunu şubecilerin diliyle (aslında kısmen hatalı bir deyiştir) yazdım. O nakti başka bir bankaya veya kredi çekenlere verebiliyorlarmış gibi bir algınız var, o kısım yanlış. Bankaya banknot yatırıldığında aktif-pasif elbette tutar; o dengeyi bozabilecek bir işlem türü zaten yok. Ancak "her aktif ve her pasife her zaman faiz tahakkuk ettirilir" de bir diğer hatalı düşünceniz. Bu örnekte pasife faiz ödeniyor (nakit yatan mevduata) ama bankanın aktifi faiz kazanamıyor (kasada yatan banknot).

*Bankaya yatan para genelde valörlü mevduat yapılsa bile, o gün müşteriye faiz ödenmiyor diye şube o gece işleyecek olan şubeler cari faizinden mahrum olmak istemez. Elinde imkan varsa gruba gönderir (Gruplar ihtiyacı olana götürür, fazlayı TCMB'ye yatırır). Mevduat valörlü ise, o günkü şubeler cari faizi şubeye net, kılçıksız kar yazar (12 birim). Valörsüz mevduat ise, çok çok daha az kar yazar (1 birim). Valörsüz mevduat olduğu halde nakit gruba verilememişse; mevduatın günlük karşılığı kadar şubeye zarar yazar (12 birim). Hem valörlü mevduat hem de gruba verilemeyen para için hiçbir etki uyanmaz (0 birim). Her 4 ihtimal de olasıdır, hiçbirini "olamaz" diye kesip atamazsınız. Gruba devredilemeyen para için şube ya 12 birim zarar yazıyor; veya 12 birim kar yazacakken 0 birime razı olmak durumunda kalıyor. Her durumda şube relatif olarak zararlı. Bunu da gündelik dilde "hazine bize şubeler cari cezası kesti" diye belirtirler. Teknik açıdan "Dijitalleşen para faiz kazanır. Dijitalleşemeyen para da kazanamaz". Ortada şubeye bir ceza yok; alternatif kazancın kaybı var. Bunun müşteriye yansıması da "Öğleden sonra hiç nakit talebi yok; lütfen 350 bin TL banknotu saat 16:30'da kasaya dayayıp bizi üzmeyin" 'dir.
    Aslında anlaşıyoruzda ben başka bişe demek istiyorum hocam, şimdi geç oldu yarın yazıyım.

Sayfa 650/997 İlkİlk ... 150550600640648649650651652660700750 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •