Tüpçünün medyasında çıkan hiç bir habere itibar etmeyin . Bekleyelim bakalım ABD listesinde belki bu tüpçünün de adı vardır.
Printable View
Tüpçünün medyasında çıkan hiç bir habere itibar etmeyin . Bekleyelim bakalım ABD listesinde belki bu tüpçünün de adı vardır.
Benim hanım maaşından arttırdığı parasını yıllardır maaş hesabında TL olarak tutar. Bense uzun yıllardır borsada işlem yaparım. Kazanamazsam da kaybetmedim çok şükür. Çok ısrar ettim ver borsada değerlendirelim diye vermedi. Ama dolar 4.20'lerdeyken bana dolar al dedi. Ben de dolar çok yükseldi, ya düşerse dedim almadım. Ama o sürekli olarak aynı ısrarını sürdürdü durdu. Dün gece baktığımda dolar 5.28 civarındaydı, dolar çok yükselmiş dediğimde bi anda patladı, ben sana ne zamandır dolar al demiyor muyum, niye almadın, hemen şimdi al yoksa yarın ben gidip bankadan kendim alırım dedi. Ben de ya düşerse dedim ama daha da kızıp üstüme gelince sen bilirsin dedim ve hesabına girip bütün parasıyla 5.38 TL den 22.000 adet dolar aldım. Sabah baktığımda dolar 5.22 civarındaydı. Hanıma dolar düşmüş diye söyledim. Kendisi ekonominin e'sinden anlamaz. Merak etme bizde bu hükümet ve bu ekonomik politikalar olduğu sürece dolar düşmez, daha çok yükselir dedi. Görelim bakalım nolacak.
http://www.paraanaliz.com/2018/piyas...-5-kala-25159/
Köprüyü taşıyan şu taş ya da bu taş değil, taşların oluşturduğu kemerin kavisidir.
O bu değilde iyi düştü dolares.
Doğalgaz için İranâna yılda 4 milyar dolar ödüyoruz.!!
Türkiye ham petrolün yarısını İran'dan alıyor
Türkiye'nin ham petrol ithalatında komşu ülke İran'ın payı, yılın ilk çeyreğinde yüzde 50,3'e yükseldi.
Eksi 3 oldu, ne oldu petrol mu bulduk?
Ona ne şüphe ama biraz soluklansın biraz dinlensin yol zaten uzun.
Tek cent çalışmaz benden.
Çalkalayın bakalım.
https://www.youtube.com/watch?v=NAHRpEqgcL4
tarkanın bu şarkısı türkiyenin geldiği noktayı nasılda özetliyor.. papazı vermem ha! elin oğlu papazı da alır , kızı da.
Asparagas tüpçü medyası ile ülke ekonomisi yönetilmez ancak bir gün bilemedin iki gün gaz verirsin, sonuçta o Tüpçü dahi gazı Dolar ile alıyor.
hani "papaz" işine "bağımsız türk yargısı" bakıyodu, hani hukuk devletiydik ? :)
Hafta sonuna kadar böyle geçer.
5.30 civarları ile 5.20 civarları arasında gittikçe daralarak, 5.18 bile yapmış.
Evet gördüm dostum abd ile ilişkiler düzelmiş miş bütün konularda anlaşılmış miş 2 gün içinde bir heyet gidip anlaşmalar resmiyet kazanacakmış mış.
Adamlar bizi zayıf yerimizden yakaladı bizden istediklerini almadan bırakmazlar. İstediklerini verdiğimizde ise çok daha fazlasını isteyeceklerdir.
bu dalgalanmayarı çok gördük.. yıllardır elinde dolar tutanlar zaten ne yaptığını bilen insanlar, tabi al-sat yapanlarada birşey denmez sonuçta kendi riskidir. bekliyeceğiz ve yine muhtemelen beklediğimize değecek..
zira amerika ya boyun eğseler de faizi bol kepçe arttırmaları bu zihniyetin çok zor.
Borsada ralli olacak bugün galiba.
Ne günler göreceğiz ne garip ülke olduk.
Bungee jumping çılgınları hep bizim piyasada.
Bunun benzerini bir kere daha geçen hafta yaptılar.
Singapur toplantısından 1 gün önce fln dı sanırım.
Bu haberlerin adresi zaten piyasalar ya da az/çok kendince piyasaları takip edenler değil, direk vatandaş..
Tüpçü o medyayı doğandan aldım diye o kadar borca girdim diye geceleri uykuları kaçıyor ondan haber yapmıştır sabahın köründe.
Valla doğru yanlış bilmem gelen para ile 203 den gram altına daldık gene .Hayırlısı artık.
hep aklıma bu kavga acaba "tiyatromuydu" diye takılıyor.. değilse abd gerçekten türkiyenin bu "başkaldırısının" bedelini ağır ödetir. affetmez, unutmaz.. hele ki trump...
Bıst de el mecbur bankalara oynuyorlar, ilk asparagas haberle onları alıyorlar, aman sakın oyuna gelmeyin bu işin sonunda feleği en çok şaşacak kesim bankacılık olacak.
Bu arada bakıyorum Dolar Tl karşısında -%1.89 gösteriyor. İşte algılarla oynamak böyle bir şey halbuki dün bizim piyasa kapandığında Dolar 5.18 idi şimdi 5.23.
Yalan dolanla ne ekonomi ne ülke yönetilir.
bu "tüpçü" aydın dan aldığı medyayı vs bedavaya getirir heralde hani bir laf var. "eş...k değiliz ya"
Ben tüpçü medyasını tebrik ediyorum yürekten.
Ama tüp patlarsa elinde dilimden kurtulamaz.
Dün kapanışta aldığımı bu gün açılış senasında verdim....Kısa gününün sigara parası ...Allah bereket versin...
Dolara da amma gömmüşler aq.......%52 de sağlam gömmüş :kahkah:
Dolar düştü diye sevindirik durumlar görüyorum . Eğer düşmüş hali bu ise vay borç kusan işletmelerin ve onlara dünya kadar kredi veren bankaların haline, ayvayı yemişler şimdi çekirdeklerini mıçıyorlar ! demektir. Bu seviyede ki Dolar bile sıraya girmiş bekleyen binlerce işletmenin nalları dikmesi demektir.
Sabah eksi 3 olduğunda alan varsa yürekten tebrik ederim.
Biz alamıyoruz zira küp ağzına kadar dolu.
Dolarla değil ha turşuyla.:oleyo:
umutabi biraz önce "algı oyununu" ne güzel ortaya koydun.. bunlara göre dolar birgün de 5 tl den, 6 tl ye gitse sonra papazı serbest bıraksalar dolar 5.5tl ye düşse borsa şaha kalkması lazım, insanlar dolar düştü diye don-gömlek sokağa çıkıp en büyük türkiye sloganı atması lazım..
yani bu kadarmı aklımızı aldılar?
Bu arada YKB dikkatimi çekiyor, Halkbank bile asparagas falan bir olumlu gaz ile prim yapabiliyorken bu banka hissesi bırakılan yerde kalıp habire aşağı geliyor. Hayır Koç bankası sağlam diyeceğim ama koç kurban bayramında kesim haneyi gitmesin .
Biraz eksilerde gezsin kur bugün bence, hayırlısı böyle.
Yine yeşile dönerse panik oluşur her kesimde.