Tesekkurler
Printable View
VK6 ve VKT oranını yazabilen olursa sevinirim.
Venus_V4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende de kredi kartı borcum kadar TI1 var geri kalan günlükte AHU ve aktife verdim.
IST'te öst yoğunmuş. Tahvil riskine girmek için APT ve HST mantıklı geldi.
ÖST işinde dolaylı riske girmek ne kadar mantklı tartışmak gerekli...
Teşekkürler. Birde mevduat karşılığını hesaplamanın kısa yolunu tekrar yazar mısınız.
Temerrüde düşmüş ÖST için ÖST büyüklüğüne kadar fon belirli karşılık ayırması gerekiyor direkt ÖST almaktan daha az riskli geldi bana. Tabi bu biraz zaman alıyor haliyle 90 güne kadar sürüyormuş biraz daha incelemem gerekiyor o kısmı. Tahvil riski almak isteniyorsa uzun vadeli tahvil içeren fon daha fazla getirecektir orta vadeli ya yükselirse denerek kaybı bir miktar azaltabilir.
İyi akşamlar. İs bankası 801 fonun mk olarak 22.84 hesapladım doğru mu acaba? İlk defa hesapladım da.
Mustafa Hocam merhaba, IST'in getirisini FIL ile kıyasladım da, yıllık getiride FIL'in getirisi daha fazla olmuş, diğer kısa vadelerde IST önde. Bunun sebebi sizce ne olabilir? Mevcut durumda borçlanma araçları fonları daha mantıklı hâle gelmeye başlamış gibi. Bu IST'teki valör OKT'deki gibi T+1 midir? Yeni "sıkça sorulan sorular" bunlar olmaya aday. :)
Çok teşekkür ederim.
Kısa vadeli borçlanma araçları fonları genelde PPF gerisinde getiri elde ederler Sn.Batakçı. Bunun nedeni genelde devlet tahvili taşımaları. Ayrıca PPF'lerde yapılan son düzenlemeler mevduat yapma zorunluluğu, fon işletim gider kesintisinin yarıya düşürülüp tekrar yükseltilmesi gibi etkenler PPF'leri biraz daha geriye itecek faizler belli bir yere oturana kadar. Yani şu an bulunduğumuz durumu göz önüne aldığınız da genelin dışındayız ve genel durumun dışındaki fonlar biraz daha iyi getiri elde ediyor. IST devlet tahvilinden ziyade ÖST taşıyor. Son 1-2 aylık getirisi PPF'lerin üzerine hatta yoğun şekilde ÖST içeren OKT'nin getirisiyle yarışıyor. Diğer kısa vadeli borçlanma araçları fonları gibi valörsüz olmasıda en büyük artısı hatta bu yönüyle OKT'nin önüne geçiyor. TEFAS işlem hacimleri sıralamasında da gözüme çarpıyordu o yüzden yeni FIL benim için IST. Bakalım ne kadar süre götürecek bizi.
Sizin hesap doğrudur. Ben tefas bakıp yaptım ama yanlış yapmışım sanırım. Teşekkürler
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben güncel veri sandım. İş bankasında bulamadım güncel veriyi. Siz nereden bakıyorsunuz acaba. Mutlaka önceden de sorulmuştur kusura bakmayın
Ben hisse senedi al- sat yaparım genelde. Boşta kalan parayı da fonda değerlendiriyorum o yüzden bu 801 nolu fonda tutuyordum. Getirisi diğer fonlara göre biraz düşük kalmış galiba.Bugün osmanlı yatırım ile telefonda görüştüm işbankası hisse senedi al- sat komisyonları yüksek diye. Bizde de fon var dedi aylık%29 getiriyor dedi. İçinde hisse senedi vardır onun dedim yok dedi. Telefondan girdigim için pek inceleyemedim ama çoğu fonlarında hisse senedi görünüyor. Yarın gidip hesap açtıracagim bakalım detaylı bilgi almak lazım
Genelde 2 gün blokaj oluyor. Bazen de ilginçtir olmuyor. Bugün mesela 2 defa hisse aldım sattım ama 801 fonu aldım :) normalde cuma günü almama izin vermesi lazımdı. Komisyon oranları işlem hacmi az olsa da isbankasina oranla çok düşük kalıyor. İşlem hacmi arttıkça komisyon da giderek düşüyor. İşbankasından 2senede sadece 1 defa dusurtebildim komisyon oranımı ve hala çok yüksek. Düşürmezseniz sizinle çalışmam demiştim artık taşıma zamanı. Fonu heryerden alırım nasılsa. İlgin için teşekkürler dostum iyi geceler
Kiraz hesap 23.5 e inecek bugün yeni müşteri için
HUAWEI KII-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
okt mk %35.75
Anl kaç hesplayan var mı
IST Mk 26.01
tüm filleri sattım elimde böyle ppf kalmamış oldu,bugün normal mevduatta kalacak yarın ist alınacak.
İST fonu hangisi kodu bulamadım ?
Merhaba, aylık 2,9 mu dedi acaba ? TEFAS'taki Osmanlı fonlarına baktım. Hisse senedi olan fon aylık 11,48 getirmiş, Avrasya fon 3,69 getirmiş (eurobond ağırlıklı).
Osmanlı yatırım'da hesap açtırdım, hoşnut kalmadım. Boşta kalan parayı otomatik repo yapın dedim, olmazmış, müşterilerinin faiz hassasiyeti varmış, kendim fon alacakmışım, yoksa faizsiz olarak boşta kalırmış para. Saçma geldi bana, vaz geçtim.