kümeslerden de hoşlananlar var sonuçta.. :)
ama neticede bir kümes.. ilk tercih asla olmaz..
Printable View
şu an evet bangladeş kategorisindeyiz..istanbul berbat.. ucube..her yer kümes dolu..
ama bu noktadan çıkış mümkün.. kendinizi zevksizliğe ve kalitesizliğe mahkum etmeyin..
en azından kümes olduğunu bilin ve ona göre fiyatlayın.. kümesleri size gerçek bir evmiş gibi fiyatlar üzeirnden satmalarına izin vermeyin.. koskoca bir ülke.. daha güzel yerler arayın.. daha güzeli talep edin..
Ev mi bunlar ev mi:)))))))40 bin dolara alınan pencereler ve arkalarındaki insanın temel ihtiyaç karşılama alanları sadece bunlar.Ben bunlara ev ,yuva falan demeye cidden zorlanırım,insan doğasına aykırı eski komünizm mimarisi işte.Zaruretten yaşanan yerler bence,yaşayanların olsa olsa yüzde onu memnundur .Ha zaruret başka ,mecbur olanlar,başımızı sokacak bir yer olsun diye buralarda yaşayanlara elbette tek sözüm yok,ama insan doğasına insan yaşamına saygı falan denince insan üzülüyor tabi.
Ha komunizm mimarisinde bu dev bloklarda evler küçük falan ama bloklar arası mesafe çok geniş ve bloklar arası baya baya park yeşil alan falan düşünülmüş.En azından benim gördüğüm örnekler öyleydi.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...IimAA&usqp=CAU
konut fiyat endeksiymiş.. pehhh.. hahahaaaaa.. bu kümesler için bu endeksin adını "kümes fiyat endeksi" olarak değiştirmek lazım.. geçmişi unutun.. geçmişte öyle yada böyle bir şekilde istanbul vardı.. şimdi bangladeş..
https://teyit.fra1.cdn.digitaloceans...ma-iddiasi.jpg
bunlar o kadar zevksizki iki kuleyi yanyana dikiyorlar birisinin penceresinden adeta diğerine dokunabilrsin.. o derece rezil bir uygulama pratiği var son yıllarda.. tamamen akapenin rant ile ülkeyi çirkinleştirmesi.. tüm bu imar konuları onlardan soruluyor..
şehirleri geçtim trabzon uzungöl gibi yerleri bile betonlaştırdılar, ki orası binlerce yıl dayanmış karpostallık bir güzellik olarak ama bu akape döneminde kaderi betonlaşmak olmuş.. adeta akape her yeri uzungöl yaptı..
Nereyi vardı..Istanbul her zaman, her dönem leş bi yerdi...Istanbulun bi haritasına tepeden bak. 40-50 yıl önce yapılanlara bi bak. Esenler, şirinevler, bagcılar, sultangaziler, tarlabaşılar, kuştepeler, bogazdaki gecekondular, gaziosmanpaşalar... Bunlar 20 sene önce yok muydu ?
Buranın gettolaşmasının uzun gecmişi var.
Şimdi hiç yoktan krediye uygun imarlı, güneşin odalara girdiği evler yapılıyor.
Git bi bagcıları, şirinevler, gazi mahallesini bir gez...Hepsinin 30-40 yıllık mazileri var. Onları gez, sonra bu bok attıklarına bi bak : D
Beyler burası fakir cografya..Kabullenin : D
https://www.emlakhaberi.com/images/r.../innovia-4.jpg
"geçmişteki fiyat şuydu şimdide o kadar etmeli" mantığının ne kadar boş olduğu bu resimlerde çok açık..
Ben foto ekleyemiyorum. Bağcılardan, gazi mahallesinden de fotolar koyabilir misin ? Orda güneşin eve girmesi imkansız. Onların da fotolarını ekler misin ?
Bence gelişme var.
50 sene önce evlere güneş girmiyordu, şimdi giriyor.
Bunlar gelişmedir arkadaşlar.
şu an getto dediğimiz yerlerin çoğu son 30 senenin ürünü..
nufus çılgın arttı istanbulda.. nufusu imar hileleri ile arttırırsan cennet bir mahalleyi bile cehenneme çevirirsin..mesela son dönemdeki bagdat caddesi.. resmen berbat hale geldi.. oysa eskiden harikaydı..
o nedenle ne olursa olsun eskiden bir istanbul vardı diyoruz.. 4-5 milyon nufus.. daha az belediye.. daha merkezi yerlerdeki yapılaşma.. daha makul bir trafik.. daha yürünebilir sokaklar..
evet bunların hepsi eski istanbul ile bugun istanbul dediğimiz ama aslında bangladeş tarzı yeri birbirinden net ayıran şeylerdi.. fark yaratan şeylerdi..
Hocam rant nerdeyse orda bitiveriyorlar.
Şehirler krizde durunca , gecmis aylarda lanse edilen 100bin konut kapsaminda bizim denizlide ki köye 150 konut yapilmasina karar verildi.
Köylünün samanini kurutup, hayvanlarini otlattigi koy icindeki en degerli yeri toki konutuna ayirdilar. Bu temmuz da kuralar cekilip projelendirmehe gecilecekmis.
Yahu devletin arazisi tamam da , hayvancilik yapan köylünun kafasina sikiyosun. Adam merasini kapatiyosun. Ondan sonra et niye pahali deyip angus getirirler.
Köy yerinde katli apartmanda oturmak isteyenleride anlamiş degilim tabi.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teknik yapının kartaldaki uplife projesinden bir ev alıp satmıştım.Ev bir artı birdi.Bu tek odalı evler iki ayrı tip blokta vardı.Benim aldığım blokta tek odalı evler iki odalı evlerle kombine edilmişti.İki blok sadece tek odalı evlerden oluşuyordu .Birkatta 9 adet tek odalı ev vardı.9 adet kapı ufacık koridorda yanyana dizilmişti:)))))))) Sanki otel ,otel odasına giriyorsun duygusu veriyordu.Ki teknik yapının eski projelerinde işçilik kalitesi çok iyiydi,son projeleri bildiğin TOKİ.
Ben yardımcı olayım tam 50 yıl önce bağcılar siyah beyazmış o günler hatta güneşin Gsi yok
https://i.hizliresim.com/oS4zri.jpg
Istanbul her zaman les gibi bir yer degildi
Anadolu yakasinda buyudum 75 ten 93 e kadar yasadim. Bu zaman araligi icin konusabilirim. O beton binalar dikilmeden once yesillikler icinde yasiyorduk. Minibus yolunun az uzerinde piknik yapiyordu insanlar. Kucukyali Camliktan denize girdinizmi o deniz billur gibiydi, Adalarda denize girdiginizde kiyidan ufakta olsa baliklari sayiyordunuz
Istanbul her zaman les gibi degildi
bak bu doğru gözlemle kendini yanlışladın.. yukarıda "tüm fakir ülkelerde aynı" dedin..
ama Turkiyede geçmişte özellikle istanbulda seninde belirttiğin gibi gayet nezih yerler vardı.. fakir bir ülke olmasına rağmen..
olay estetik ve kaliteyle alakalı.. son 30 yılda kalitesiz ve lümpen bir toplum olduk.. olayın fakirlikle alakası yok..
Antalya değişik bir olay,tüm türkiyenin ve dünyanın gözünün üstünde olduğu ikinci şehrimiz.Herkes istanbul ve antalyadan bir ev almayı hayatında en az bir kez düşünür.Yazın iki ay sıcaktan korkmayanlar için türkiyenin bence en yaşanası şehridir.Bu yıl ve önümüzdeki 5 yıl turizm kötü gitse de antalyanın alıcısı bitmez ,büyük çöküş olmaz.Bu kadar değişik milletten insanın yatırım yaptığı en geniş spektrumlu yatırımcı kitlesi antalyadadır.Antalyada çok sıkıntı olmaz,durgunluk elbet olacaktır da çöküş çok olmaz,ya da göreceli olarak diğer illere göre az olur.
https://emlakkulisi.com/kadikoy-kent...e-kadar/333484
Bu haberi okuyun. O zaman sesiniz soluğunuz cıkmıyordu..Herkes yeni ev alacam diye sevincliydi.
bu emsal konusunu bu forumda 7-8 yıldır yazıyorum.. istanbul için yapılan en büyük kötülük..
hem kaliteyi sıfırlıyor hem de altyapının hızlı biçimde yetersiz hale gelmesine neden oluyor fazla nufusa yolaçtığı için..
her durumda kısır döngü..
gayet güzel olabilecek bir şehir resmen bangladeş kategorisine sokuldu son 20 yılda..
https://emlakkulisi.com/kadikoy-kent...e-kadar/333484
Secimleri kazanmak için reisin inşaat hamleleriydi bunlar.
Benzer hamleyi 2022de bekliyorum. Insaat ile istihdamı artırmak. Sonrası çöküş olur tekrar.