Bir maşallah çekelim... En kötü böyle kapansın :)
endeksin azizliğine uğramayalım da...
Printable View
Bir maşallah çekelim... En kötü böyle kapansın :)
endeksin azizliğine uğramayalım da...
hay maşallah hay..
Maşallah çok güzel bir kapanış yaptı, eksi endexte %6.5 pirimle gayet iyi bir aylık kapanış yaptı
insanoğlu %8 görünce buna üzülüyor.
maşallah tabii, şükür! :)
Mevsimlerden yaz, buz gibi soğuk bir EFES ile sıcaklar bile ayaz.:)
Her şey 6 aylık bilançoya bağlı... TMS-29 olmadan 3 aylıkta ki gibi Bira grubu sürpriz yaparsa bu yılı 4 hanede kapatırız mı a.q...Teknik olarak 9.7 dolar falan var o da 300 üzeri yapıyor...Burayı delip geçmek 6 aylığa bağlı...
Ahlatcı uzun vade portföye eklemiş.
https://x.com/mehmetmesci/status/180...400396045?s=46
Vadelisi daha yüksek kapattı!
4 hane mi?
Sanırım öyle büyük bir hayal kuramam.
Piyasa İş yatırımın hedef verdiği hisseye prim yaptırıyor, hedef de gayet iyi. Daha yolu var gibi, bugün biraz daha ekledim. Aklıma takılan tek konu bu hedefler yıllık mı? Yani ne zamana 385 tl öngörüyor, 31 Aralık tarihine mi yoksa 4.çeyrek bilanço açıklanma tarihine mi yoksa bulunduğumuz tarihten 1 sene sonrasına mı? Bilgisi olan ortaklar cevap verebilir mi acaba?
Benim portföydeki ağırlığı da %16ya yaklaşmış.
Kurumlara belli olmuyor, senelik veriyorlar genelde ama bilançolar iyi gelince 3 ayda bir revize etmeye başlıyorlar fiyatlarını. Çünkü iyi bilançolar ile verdikleri fiyatlar kısa zaman içinde yalan oluyor yeni bir hedef fiyat vermek zorunda kalıyorlar
Trump büyük ihtimalle geliyor. Rusya ve Ukrayna savaşı biter bence
O bölgede savaşın bitmesi en çok Efese yarar gibi görünüyor
https://www.sozcu.com.tr/biden-in-za...ondurdu-p62108
Savaşı Rusya istedi ; zannettiki Ukraynayı bana geri verecekler; İngiliz fransız alman abd hepsi birlikte Rusyaya hoop ne oluyor dedi...Adamlar istemedimi Rusya hiçbirşey yapamadığı ortaya çıktı , kendine dost bula bula kuzey koreyi bulmuş :oleyo:
Rusya çok yoruldu ; Efendi efendi geri çekilecek...
Putin Doları yasakladı falan filan sonra 1 yıl bile geçmeden herşeyi normale döndürdü...
Adam üfürüyor;
Trump denen adamı ABD Derin yapısı gerekli şekilde kulağını çekti ; Trump da eski trump değil...
Bence Biden tekrar seçilir ,
Bizim hissenin önü açık...CCola bangledeşe girdi...Aefes te orada fabrika kurabilir...
İşyatırım ilk hedefi 230 aşıldı...Bilanço sağlam gelince 230 çok kısa zamanda vardı...Şimdi 380 hedef fiyat dolar bazlı direnç noktası ve teknik olarakta hedef ....6 Aylık güzel bir sürpriz olursa orayıda delip geçer..Şurada 2 ay bile yok...Ağustosda bilançolar düşmeye başlar....
Sözümü tuttum, 2. biradayım, 3’te bırakırım.
Hazır bu vadeliler de spottan yüksek kapamışken haftaya da %5-6 koysak üstüne güzel olurdu!
Abd seçimlerine Trump ve Biden girer ve Abd derin devleti bir hamle yapmazsa Biden’ın kazanma ihtimali SIFIR!
Trump kazanırsa Rusya savaşı biter!
Savaş biterse bizim işler ivmelenir! Savaş biter bitmez bence yatırım tavsiyesi olmayacak şekilde hisse üstüne en az %50 koyar!
Fakat hisse Trump’ı önden fiyatlar da ( ????) Biden kazanırsa sıkıntı çıkar!
Forumun da ruhu yok 😂 Kaldıracağız ayağa ELHAMDULİLLAH! 😂😂
Politikanın bizim hisse ile ne alakası var pek anlamadım ...
Savaş olduğu sürece Aefes Rusya bira pazarında 1 numara..:oleyo:Biterse rakipler geri gelir biz 3-5 sıraya düşeriz...Ukrayna da kapanan fabrika açılalı bayağı zaman oldu...Fabrikaların tekrar açılması 1 yıl bile sürmedi...
Savaş Aefes lehine işliyor,:drunk: avrupalılar ruslarla ticari faaliyetlerini askıya almışlar , Aefes pazarı komple ele geçirdi diyebiliriz...Çünkü rakipler işi bıraktı...
Asyayı deli koreli ile , arapları iran , avrupayıda ruslarla konsolide eden ABD neden savaşı bitirsin a.q...
Hmmm!
Bu açıdan bakmamıştım!
E ama bu savaş mutlaka bir gün bitecek! Tarihte bitmeyen savaş var mı?
Dün benim portföydeki 3 hisseye kurumlar tarafından raporlar ve yeni hedef fiyatları verildi
Ülker, aefes ve aghol
Bu üçlüye mahşerin 3 atlısı ismini taktım.:)
https://x.com/valueinvest0/status/18...T7g_WciuCo62VQ
https://x.com/finnovaadv/status/1807...f6mGFGF8Cmn8XA
Coca-Cola İçecek, Azerbaycandaki 2. fabrikasının inşaatı için temel atma töreni düzenledi.
Tesisin 2025 te faaliyete geçmesi bekleniyor.
#CCOLA için pozitif bir haber. Hissedarlarına hayırlı olsun
#AEFES #AGHOL
Ablan dünya starı bebeğim.:drunk:
Yüksek vergi farkından olmasın o.:yes:
https://x.com/tarikulu2/status/18071...f6mGFGF8Cmn8XA
Trump’ın gelmesi dünya için daha iyi gibi duruyor ama belli olmaz tabi ve fakat dünyada savaş çıkarmayan tek ABD başkanı olan Trump abd derin devletini de yenmeli ya da onlara bazı sözler verecek, bakalım.
Savaşın bitmesi bence aefes için iyi olur, Rus pazarından çıkan şirketler öyle hemen kolayca geri dönemez hele ki stratejik bir ürün değil ise ki bira öyle bir ürün değil. Ruslar milliyetçiler, bu firmalara koşa koşa geri gitmezler bence. Savaş biterse Ukrayna tarafı biraz canlanabilir, o açıdan faydalı olur diye düşünüyorum.
Yıllardır alıp satarım...Bilançosunda 3 önemli pazar var...TR, Rusya , Kazakistan....Diğerleri tırı vırı olsa da olur olmasada ....
Şimdi TR de pazarı tborg ile paylaşıyor , pazarda liderliği kaptırmıştı ki geri aldı...Rusya da Avrupalılar çekildiğinden Yabancı firma olarak tek tabanca...Kazakistan ekonomik sorunlarını çözerse oradan da güzel satış hacimleri gelir...
Bangladeş ve Hindistan pazarlarına girebilirse torunlara bırakılacak hisse olur...:oleyo:
borsa ahalisi fonların ıvırına zıvırına çok takılıyor ama şöyle bir şey var.
https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx
kurumsal fonlar muazzam kazandırıyor. diğerleri çöp.
Kedi her zaman pilav yemez fon mon hikaye bence
Benim portföyün 3 hissesi 1 yılda %500 verdi
Ülker, Aefes ve Aghol
İyi hisseler her zaman çok daha potansiyeldir bence
Tekniğe çok güzel uyuyor, her %8 veya %10 gibi yukarı yaptığında %2-3 düzeltmesi geliyor ardından. Teknik olarak ralli modunda ilerliyor yani, arada düzeltmelerini yaparak sağlıklı bir ilerleme yapıyor
Biz görece iyi direniyoruz ama endeks vahimm!!
Nerede ise +2’den eksiye…
Sıkıntı yok düzeltmesi bitsin rallisine devam eder