değil [emoji846]???
Printable View
Lafla peynir gemisi yürümez aslan parçası:)
https://www.hisse.net/topluluk/showt...12#post5712012
Ben samimi olanı severim ..ve
Sen samimisin :)
Yaw çok keyifli
Tw izlerken hatırlarsınız belki bu adam aklıma geldi :dvr::dvr::dvr::dvr::dvr: 4:28 dk dan sonra
https://www.youtube.com/watch?v=f_zU4JYkS1c
https://www.hisse.net/topluluk/showt...47#post5719247
Sen de samimisin :)
18.00 Pin barını gören bir matematikçi var mı Benjamin'de :he:
ben 13.50 rakamını hatta 14 ü görse iyi olur baabında ele aldım konuyu. (ama 16.50'yi de görebilir bilemiyorum)
ama sonuçta / finalde yani
12.50 (12 40 / 60) stabilizasyon için olması gereken rakam diye düşünüyorum. 16.50'ye gitse bile örneğin 12.50'ye döner/döndürülür gibi bir düşünceye sahibim.
ama artık konu fal açmaya benzedi[emoji846]
16'dan 12.50'ye döndürmek mesele değil; 10 daha gömerler iner 12.50'ye.... sonra noolcak, kalacak mı 12.50'de?
borç harç rezervle daha kaç kere "10 daha" satabilecekler...
Kritik bir noktayı hatırlatayım. Yılın son çeyreği stopaj mahsuplaşması için son çeyrek. Bir çok kişi aralık long dolar kontratlarını yüklü zarar ile kapatıp, long Ocak kontratlara geçti. Ocak kontratlarda şu an ciddi kâr birikmiş durumda ama pozisyon kapanmadığı için bunlar geçmiş zarar ile mahsuplaşmayacak ve 2022'ye taşınacak. İlk çeyrek içinde kapandığında kârda gözüktüğü için durduk yere %10 stopaj yiyecek. Bu durumda olanların yılın son günü pozisyonu kapatıp açması gerekiyor. Yoksa şu ortamda stopaj çok sağlam çıkar ilk çeyrek.
Mahsuplaşacak zararı olmayanların bunu yapması aleyhlerine olur ona dikkat edin.
Bakan biraz gergin
İlk günkü neşesi yok
Parti mahalle temsilcisinden öte bir performans gösteremiyor
Hazine Bakanı Nebati: “Döviz düşüşünü gördüğümde kıpır kıpır oldum, arkadaşlara sordum biz bir şey yaptık mı diye. Lan nasıl?
aps rekoru bu vadede oldu 690.931...şimdi şubat vadeye baktım 250 bin falan...resmen içinden geçmişler piyasanın be...kurutmuşlar resmen...
adama biraz baktım kanalı çevirdim, izlenebilir değil.. asap bozuyor sadece...
sadede gelelim...
1. Enflasyon her zaman her yerde parasal bir olgudur...
2. Ülkelerin para birimleri iki ülke arasındaki enflasyon farkı kadar değer kaybeder...
çok yoğun para girişi yaşanırsa ülkeye 2003-2008 aralığındaki gibi, bu değer kaybı yaşanmaz ancak; o giren para verim artışı yönünde kullanılmazsa çıkarken hesabı keser...
var mı bu sene böyle akın akın ülkeye giriş ve yatırım; yok hatta kalanlar da kaçmaya çalışıyor...
Hem gıcır gıcır para basacaksın, hem asgari ücrete %50 zam yapacaksın, seçim sathı mahaline girdik parasal sıkılaştırma yok bu sene diyeceksin... sonra da azan ve daha da azacak enflasyona rağmen dolar düşsün isteyeceksin...
ekonomi bir bilim, kuralları da belli... abuk subuk işler yaparsan piyasadan abuk subuk tepki alınca da şaşırmayacaksın...
adam bireysellerin 161 milyar doları var diyor... :notr:
insanın gözünden akp li değil mi anlarmış...
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: "(Kur korumalı TL mevduata katılım) Bugün 51 milyar lira. Bireysellerin döviz mevduatı 169 milyar dolardan 162 milyar dolara düşmüş durumda."
Sanki bugun Usd vadelide viopda yani baya short açıldı gibi duruyordu :Sad:
Ama yanlışda anlamış olabilirim.
çakmak çakmaya geldik
çevirdim zehirlendim çünkü...
Orta oyunu tadında....
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi