dax %-1 olunca, palanın eli kaydı,istemeden..
Printable View
dax %-1 olunca, palanın eli kaydı,istemeden..
https://i.hizliresim.com/ozuhj08.png
Ekonomist bunu açıklaması gerek .
gidişat iyi değil .
Spor yasası çıkarıyorsun orada bir madde diyorki bulunduğu süre içinde kulübü zarara uğratan BAŞKAN zararı kendisi ödeyecek diyor.
şimdi ne olduğu belli olmayan ekonomik modeller , suriyelilere harcanan söylenen doğru ise 90 milyar dolardan bahsediliyor , yanlış dış politikalar , ranttın alıp başını gittiği bir yönetimin ülkeye getirdiği faturayı neden HALK ödüyor.
yazık bu millete.Ve aynı yanlış ve kibirle devam ediliyor niçin Seçim ekonomisi olsun Koltuk ta kalalım.
eksi kapanış beklıom hayırlıs bakalım..bozgurtdayu e dion??
https://i.hizliresim.com/lv2giqr.png
kendi topiğimde dün akşam paylaştım.
gelmişken şortçular topiğindede paylaşayım:)
graf 240 dk 34380 altı formasyon çalışmaya başlar.
pala gömmeye gömecek orası öyle de, her düşüş alım fırsatı oluyor. bunu da unutmamak icap eder.
ayı formasyonunu ihlal etmeden milimetrik yerde zirve yaptı. piyasa çok kontrollü.
bu ortamda yüklü viop yapmak delilik.
buraya yazıp çıkarım...
kafa karışmaması için en iyisi izlememek...
https://i.hizliresim.com/jzq93dt.jpg
akşam fed tutanakları varmış..eğer kötü ise bize seans sonu vermeleri lazım...
Dün Alper kardeş Ereğli dedi az kalsın savaş çıkıyordu. Eğer aldıysa hanımının ilk işi Ereğliye bakmak olmuştur. Sonra Alper bey aranır. Karşıda yükselen bir ses Allah canını almasın Alper diye başlayan fırça seansı. Bu arada Alper kardeşim akşama bir çiçek bir pırlanta ile savaş biter yada gecici sulh olur peşinen söyleyeyim
Ayhan başkanım bugünler de pek bir sessizsiniz ortalıkta trol olmayınca senin vites atmıyor.
Bu arada baktım pala hava sahası kapalı olunca eşşek ile kaçacak. Eşeği kuytu bir yere sakladı. Ben dururmuyum eşeği kestim sucuk pastırma yaptırdım. Akşama ekmek arası sucuk pastırma var beleş
Önemli bir yazı
Bankaların karı neden patlıyor
ve devam edermi
sn kerim rota bugün yazmış
yazının tamamı
https://www.hisse.net/topluluk/showt...52804&page=592
yazıdan bir bölüm
Bankalar 2021 başında enflasyona endeksli tahvillerden %15 civarında bir faiz geliri elde edeceklerini varsayıyorlardı. Oysa enflasyon 2021 yılını %36 ile kapattı. %15 ile yola çıkıp gerçekte %36 enflasyon oluşunca aradaki %20’ye yakın oluşan kârın hepsini Aralık ayından başlayarak Şubat’a kadar yazdılar (Enflasyona endeksli tahviller, yapıları gereği 2 ay önceki enflasyon oranıyla değerlenirler).
Ancak turpun büyüğü hâlâ heybede. Bu ay %61’e ulaşmış olan enflasyon, yılı %45-%50 civarında kapatsa bile bankalar bu tahvillerden 2022 yılında da önemli bir kazanç sağlayacaklar.
Ver Tahvili, Al Ucuz Parayı.
Yatırımcılar için enflasyona endeksli tahviller enflasyondan korunmak için faydalı bir enstrüman. Bankalar ise diğer yatırımcılarda olmayan eşsiz bir ayrıcalığa; yıllık %50-60 getirisi olan bu tahvilleri TCMB’ye teminat olarak verip %14 ile borçlanma imkânına sahipler. Vade riskini aldıkları sürece bu enstrümanla kârlarını sürekli artırma imkânları var. Bakan Nebati boşuna “Enflasyonun altında faizle kredi kullanıyorsunuz, kendimizi muhteşem başarılı buluyoruz†demedi.
PALA, GLOBAL DÜŞÜYORKEN,DAX -%1.28 iken bile artıda..Global toparlarsa topuklama niyetinde
hani bi hizli co vardi cnnturk te ozgur demirtas la programda bi 10 milyar çakarim bir on daha kafasina kafasina cakarim gibi bsyler diyen adamin taktigi uygulansaydi 128 mly dolari birilerine siparisle dagitmalarindan sonra ki eller yukari donlar aşaği durumundan daha mi iyi sonuc verirdi..bazen cahil cesareti mi lazim nedir acaba..ekonominin kitabini yazanlarin sonucu da ortada malum..
bu arada coinlerde ki hareket sinyal mi acaba endeksler icin...
twitwrda harun kahraman seçim olursa pıyasa ne olur demiş???kesin biyerlerden duyum almış yine...Ne dionuz??
seçim olmaz.Anket sonuçları böyle iken...Pragmatik yaklaşıp ,bol keseden dağıtıp(EYT,3.600 VS.),NİSBETEN anketlerdeki sonuç düzelince gider.
Üstelik yeni çıkan seçim yasası 12 ay sonrasını etkiler.O yasa dün onandı (resmi gazete)
Seçimlerden önceki piyasa tepkisi adaya bağlı.yani anketlere.
KK olursa bence hiç bir şansı yok.Mevcut düzen aynen devam.AKP bunun 100 katı daha berbat olsa bile sağ seçmen için KK ya vermek tüm varlığını inkar etmek olacağından ...
Sağ seçmenin KK ya oy verme ihtimali; yılların CHP lisinin AKP ye oy verme ihtimalinden daha az değildir..
Ama MANSUR olursa HDP gider ama kocaman merkez sağa talip olunur.
Aday belirleme aşamasında HIRS, öyle bir körlüğe sebep olur ki:Bunu ülke siyasetinde çok gördük.
kısacası erken seçim olsa bile ADAY HER ŞEYDİR...PY. çok zeki-analitiktir.bunları hesaba katmadan hareket etmez.Hatta kendi anketini de yapar-yapmıştır da.
Alper kardeşin durumu nedir. Ereğli yüzünden başına bir şey geldi mi
Alper kardeşim sayende dün çok güldük. Başkara kardeşin dayısının sözü ve senin esprili cevabın sayesinde Rabbim seni de güldürsün
Aksa 2 ayda %50 yaptı..Bozkurt para dağıtıyorlar koş..:oleyo: temettü hissesi diye aldık uçtu ben %50 ye dayanamam..şeye çevirdim geri çekilirse tekrar döneriz..
viop 2662 den 2614 e kadar yukselisini surduruyor..
dusmeyen borsayi icat edenler kendileri dusmesini istedigin de de apışıp kaliyorlar galiba :)
Asuzu 5 aylık prim %500 ü geçti , Tuncay elinde viskisi nasıl keyiflidir şimdi büyük bir operasyon bu..
Tahtaya ufacık bir alıcı gelsin lak diye aşağı basıyor gelmedimi çek çekebildiğin kafar yukarı ulan anladık robot mobotta bune ya. Hisseler %2 ekside endeks %0,01 %0,05 ulan ralli oldu gitmeyen zibil hisse var endeksde düşüşlerde gene ilk düşen onlar ne thy miş ne tavmış ne pegasusmuş be arkadaş
benim yakınımın tanıdığı bir asker yüzbaşı AKSA al 50 bin olacak demiş bana söyledi ben o gün bu gündür almadım ama yakın markajda takip ediyorum fazlası bile oldu neredeyse ... maşaallah
https://www.imagevisit.com/images/2022/04/06/3.png
2000 li yılların başında borsa dergileri olurdu.TEKBORSA vs...
Orada AYI-BOĞA-TİLKİ vs. olurdu.
şimdi öyle dergiler var mı?...özellikle borsa dergisi...
endeksi düşürmemek için bir yerlerini yırttılar..avrupa fln artıya geçse herhalde yuzde 5 yapacaz..
https://www.imagevisit.com/images/20...ion-maniac.png
amerika önüne gelene havlayan bir köpek gibi
Yanlış birşey yapılırken yanlış yapılır mı ? Bizde yapıldı, faizi yavaş yavaş düşürdüler en azından bir seferde düşürselerdi etkileri bu kadar kötü olmazdı 19 dan iki seferde 14e çekselerdi artık indirmeyeceğiz deselerdi böyle olmazdı resmen eziyet çektirdiler..
85 bin diğer shortçu var. Öyle fışkırtmalı çöküş beklemiyorum...
Bir sonraki devre kesici haber kaynaklı olacak şeklinde bir beklentim var.
Rusya tahvillerinde bir yıl içinde temerrüt riski %99 olarak fiyatlanıyor vayyss
ee napıoz eğlenioz mu arkıdesler...??bozgurtdayu nerdesin??