Sayfa 592/1007 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 4,729 - 4,736 arası.

Konu: Viop XL

1. Dün Alper kardeş Ereğli dedi az kalsın savaş çıkıyordu. Eğer aldıysa hanımının ilk işi Ereğliye bakmak olmuştur. Sonra Alper bey aranır. Karşıda yükselen bir ses Allah canını almasın Alper diye başlayan fırça seansı. Bu arada Alper kardeşim akşama bir çiçek bir pırlanta ile savaş biter yada gecici sulh olur peşinen söyleyeyim

2. Ayhan başkanım bugünler de pek bir sessizsiniz ortalıkta trol olmayınca senin vites atmıyor.

3. Bu arada baktım pala hava sahası kapalı olunca eşşek ile kaçacak. Eşeği kuytu bir yere sakladı. Ben dururmuyum eşeği kestim sucuk pastırma yaptırdım. Akşama ekmek arası sucuk pastırma var beleş

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    trolde kalmadı mazot onlarıda bitirdi
    Reha başkan dolar topiginde dayıyordur yakaladığı troller e

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sorunlarimizin buyuk kismi toplumun yeterli ve kaliteli sex yapamamasindan kaynaklaniyor bence..

Syg,
    günün tespiti bu
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    günün tespiti bu
    Abi oradaki sorun prez.... delik olması mı. Yoksa işin aceleye gelmesi mi bu konuyu acarmısin başkanım

7. Önemli bir yazı
    Bankaların karı neden patlıyor
    ve devam edermi
    sn kerim rota bugün yazmış
    yazının tamamı
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...52804&page=592

yazıdan bir bölüm

Bankalar 2021 başında enflasyona endeksli tahvillerden %15 civarında bir faiz geliri elde edeceklerini varsayıyorlardı. Oysa enflasyon 2021 yılını %36 ile kapattı. %15 ile yola çıkıp gerçekte %36 enflasyon oluşunca aradaki %20’ye yakın oluşan kârın hepsini Aralık ayından başlayarak Şubat’a kadar yazdılar (Enflasyona endeksli tahviller, yapıları gereği 2 ay önceki enflasyon oranıyla değerlenirler).

Ancak turpun büyüğü hâlâ heybede. Bu ay %61’e ulaşmış olan enflasyon, yılı %45-%50 civarında kapatsa bile bankalar bu tahvillerden 2022 yılında da önemli bir kazanç sağlayacaklar.

Ver Tahvili, Al Ucuz Parayı.

Yatırımcılar için enflasyona endeksli tahviller enflasyondan korunmak için faydalı bir enstrüman. Bankalar ise diğer yatırımcılarda olmayan eşsiz bir ayrıcalığa; yıllık %50-60 getirisi olan bu tahvilleri TCMB’ye teminat olarak verip %14 ile borçlanma imkânına sahipler. Vade riskini aldıkları sürece bu enstrümanla kârlarını sürekli artırma imkânları var. Bakan Nebati boşuna “Enflasyonun altında faizle kredi kullanıyorsunuz, kendimizi muhteşem başarılı buluyoruz†demedi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    PALA, GLOBAL DÜŞÜYORKEN,DAX -%1.28 iken bile artıda..Global toparlarsa topuklama niyetinde

Sayfa 592/1007 İlkİlk ... 92492542582590591592593594602642692 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •