Enflasyonun suçlusu belli, Jehabe :-)
https://youtu.be/3yEKkBobULY
25 i , 30 yapti evet arttiran yokmu.[emoji39]
Bakan Nebati, İstanbul'un yer aldığı 1. Bölge'de azami geliri 80 bin lira, 2'nci Bölge'de azami geliri 65 bin lira, 3'üncü Bölge'de azami geliri 45 bin lira olanların kampanyadan faydalanabileceğini dile getirdi.
Bakan ın orta gelir tanımı...
TC de kaç kişi bu tanıma uyuyor?
Bizde giderdik 3 film bir aradaya.yer gosterici Para almadan oturamazdin.alaska frigo yerdik.balkon vardi sinemada.orasi pahaliydi.
https://twitter.com/SerdarSezenn/sta...I0mtKpgLw&s=19
Haksızlıklar ülkesi
Artık konuşmanın bir faydası yok !! Sadece kendimi kanser ediyorum. Bu nedenle etrafımda SUSMA eylemi yapıyorum. Bu yöntem gerçekten çok etkiliymiş. BEN SUSTUKÇA - neden konuşmadığımı - merak eden, ilgi gösteren çoğaldı. Nedenini cebimdeki hazır yazılı metni uzatınca hak verenler arttı.
Bu ne yahu. 3 yıl önce emekli olan ( 65 yaş nedeniyle ) kapıcımızın maaşı 800 tl. idi. Ben o zaman 6500 tl. emekli maaşı alıyordum. Şimdi ben 9500 tl. SAYIN Kapıcımız 5500 tl. alacak. SUSUYORUM.
Bu memleket tarihinde hiç bu kadar okumuşlara eziyet etmemişti. Tahsil, ilim hiç bu kadar aşağılanmamıştı. İlkokul mezunu dolmuş şoförü profesöre - hadi len tükürürüm senin profluğuna, bas git - diyemezdi, cesaret edemez ancak saygı gösterirdi. Hocam hocam diye peşinde koşulan adamlar şimdi sadece tarikat adamları ve nalum hocalar.
SUSUYORUM, SUSTUM.
https://youtu.be/euHuSjmhlnU
Bu isler artik grup indirimi yaparsak cozulur[emoji39]
Eyt kanun teklifi halen Tbmm ye gelmemiştir.
Özel okul zammı %65 olacak
seçim otobüsünden çay atar gibi memura emekli,ye %5 daha atmış
utandım
https://twitter.com/necmbatirel/stat...G-mtUZ7_g&s=19
Neco bildi :)
Sosyal medyada bu konuda çok tepki var.Adam diyor ki tabandan 500 fazla maaşım vardı şimdi bende taban maaşın içine girdim.Bu mantık devam ettiği sürece ben tabandan çıkamayacağım...
Veriyorsa herkese %57 vermesi gerekiyordu vermiyorsa onlarla sandıkta hesaplaşacağız...Görüldüğü gibi adamlar emeklileride bölmeyi başardı a.q.Biri sevinirken diğeri üzülüyor...
Neyse Bizler hak ettiğimiz gibi yaşıyoruz...
zaten sorun en altta maaş alanlarda değil en aşağıdan maaş alanların üstündeki insanlar hızlı bir şekilde en aşağıdan maaş alanalr grubuna düşüyorlar
artış eşit yüzdelerle yapılmadıkça 3 yıla kalmaz tüm emeklilerin %70 i en aşağıdan amaaş alan gruba girer
ülkede son 2 yılda asgari ücret alanların oranı hızla yukarı gitti
bunlar herkesi açlık ve sefalete mahkum edecekler
Vasatta, asgaride, fakirlikte, cahillikte, egitimsizlikte v.s esitleme calismalari devam ediyor hiz kesmeden..
Syg,
Kamu-Sen: Ek zammı yeterli bulmuyoruz, seyyanen bir artış olmalı
Bloomberg HT yayınına katılan Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Başkanı Önder Kahveci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur ve emekliler için açıkladığı ek zammı az bulduğunu belirterek, "Randevu istedik, seyyanen bir zam olmalı. Çünkü en az maaş ile en çok maaş arasındaki makas gittikçe açıldı" diye konuştu.
hakikaten içten içten sorguladığım bir konu...ilk defa bahsedildiğini görüyorum ve gerçekten haksızlık ama kimse dile getirmiyor..
Emekli zam oranı herkese eşit olmak zorunda..hakikaten içten içten sorguladığım bir konu...ilk defa bahsedildiğini görüyorum ve gerçekten haksızlık ama kimse dile getirmiyor..
Zam oranlarının açıklanmasıyla hangi memurun ne kadar maaş alacağı da belli oldu. İşte aile ödemeleri dahil olmadan 2023'ün ilk 6 ayı için uygulanacak memur maaşları...
01
Hizmetli (Lise- 15/1)
10 bin 965
Memur (Lise 15/1)
11 bin 767
02
Teknisyen (Teknik Lise- 13/1)
12 bin 687
03
Öğretmen (9/1)
13 bin 61
04
Vaiz (Lisans 9/1)
13 bin 841
05
Hemşire (Lisans 9/1)
14 bin 638
Şube Müdürü
16 bin 876
06
Avukat (9/1)
17 bin 421
Polis memuru (11/1)
17 bin 71
Başkomiser (8/1)
18 bin 630
08
Mühendis (8/1)
18 bin 77
09
Araştırma Görevlisi (8/1)
18 bin 906
10
Pratesyen hekim (8/1)
19 bin 842
Uzman hekim (7/1)
20 bin 774
11
Vali
42 bin 480
Genel Müdür (1/4)
36 bin 897
Kaymakam 1. sınıf (4/1)
22 bin 918
Asgeri ücret altinda calisan memur varmış hani nerde:kmk:
03
Öğretmen (9/1)
13 bin 61
Bekar işe yeni girmiş olan öğretmen maaşı 8600x1.3=11800( branş öğretmenleri)
Ailede çok öğretmen olduğundan 4/3 öğretmen maaşı 9800x1.3=12740...Aile yardımı vs..300 falan da onu ekleyin...Sınıf öğretmenleri ek dersle beraber maaş aldıklarından maaşları yüksek görünüyor...
Magnum cubuklarini biriktirirseniz bedava maserati veriyor.bu spor salonuna gelenler cok magnum yemis olmasin sakin[emoji39]
Oda fışkırmıyor mu konser fiyatlarını niye isyan ediyor
Araç muayenesine %122,93, özel okul ücretlerine %65, asgari ücrete %55 zam yap.. Memur ve emekliye gelince %30 zam yap...Bu ne perhiz ne lahana turşusu....
"biraz" peşinat dediği 1-2 milyon lira, ülkede maaşlıların ortalama aylık geliri belli, çok büyük çoğunluk yani memuru özeli emeklisi asgari ücretle asgarinin iki katı arasında. Bu miktarı maaşından biriktirmesi on yıllar alır, o da biriktirebilirse..
5 milyon kredinin aylık geri ödemesi ne kadar, kaç kişi aylık geliriyle o krediyi ödeyebilir?
Cümleye "insanlar" diye başlamış, yani nüfusun büyük bölümünü kastediyor da o nedenle itirazda bulundum. "insanların küçük bir bölümü" diye başlasa doğru olacak.
Hocam sizin muhit süpermiş, bozmayın ortamınızı..
Benim spor salonunda hocalar asgari ücretin 1.5 katı oranda maaş alıyor, şimdi asgariye hayvan gibi zam gelince salon sahibi kara kara düşünüyor, çalışanların maaşını aynı oranda artıramam müşteri isyan eder keser gelmeyi kimse ödemez diye. Toplayıp konuşacaktı daha az zam için ne oldu bilmiyorum. Adam kaç yıldır işletiyor orayı "Hiç bişi de olmaz." demiyor ödemez kimse o kadar aidat diyor biliyordur herhalde piyasasını.
Benim bebenin gittiği çocuk yuvası da pandemi öncesi 50-55 çocuk varken pandemide 8 kişiye kadar düştü, en son biz bıraktığımızda 20 kişi dolayındaydı bir daha eski seviyelerine çıkamamıştı fiyatı da uygundu (en son yazın mayıs haziran gibi aylık yemek dahil iki bin lira veriyordum) . Büyüğün gittiği özel okul da şehrin köklü ve eski okulu: ilkokul için 4. sınıf 4 şube, 3. sınıf 3 şube, 2. sınıf 3 şube ama daha az mevcutlu sınıflar, 1. sınıf zar zor az mevcutlu 3 şube şeklinde, lisede yarım mevcutlu tek şube var. Sınıftan her yıl yeni gelen öğrencinin iki katı giden oluyor. Veli grubundan bildiğim de servis ve yemek kullanımı iyice azaldı insanlar kendi getirip götürüyor ve evden yemek koyuyor, veli grubunda da ucuza muadil forma satan yerler paylaşılıyor vb.
Bu %65 artış kararından sonra iyice düşer.
Ücretli maaşlı kesimin eridiği zorlandığı gerçek, maaşı olmayan kendi iş yapan malı götürüyor olabilir ama bu kesim toplumda azınlıkta. Emekli, memur, asgari ücretli çalışan zaten ülkenin en az yarısını oluşturuyor.