Sayfa 595/1001 İlkİlk ... 95495545585593594595596597605645695 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 4,753 - 4,760 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

Magnum cubuklarini biriktirirseniz bedava maserati veriyor.bu spor salonuna gelenler cok magnum yemis olmasin sakin[emoji39]

2. Oda fışkırmıyor mu konser fiyatlarını niye isyan ediyor

Araç muayenesine %122,93, özel okul ücretlerine %65, asgari ücrete %55 zam yap.. Memur ve emekliye gelince %30 zam yap...Bu ne perhiz ne lahana turşusu....

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Araç muayenesine %122,93, özel okul ücretlerine %65, asgari ücrete %55 zam yap.. Memur ve emekliye gelince %30 zam yap...Bu ne perhiz ne lahana turşusu....
    Tam algılayamqdım ama en yüksek okul fiyatı 700.000 ile hisar okullarında
    Koç 400.000 bilfen bile 250.000 ile düşük kalmış

Algılayamama sebbebim şaka mı diye düşündüğüm den
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Dışın da dışında hatta en dıştaki dıjjj güjj, gılıjdarov...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

6.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Suryapı altan elmas: insanlar çok rahat biraz peşinatla 5 milyon kredi kullanarak ümraniye gibi bölgelerde 6-7 milyona ev alabilir...

kendi bakış açısıyla siyasal islamcıların halkı gördüğü pencere...
    "biraz" peşinat dediği 1-2 milyon lira, ülkede maaşlıların ortalama aylık geliri belli, çok büyük çoğunluk yani memuru özeli emeklisi asgari ücretle asgarinin iki katı arasında. Bu miktarı maaşından biriktirmesi on yıllar alır, o da biriktirebilirse..
    5 milyon kredinin aylık geri ödemesi ne kadar, kaç kişi aylık geliriyle o krediyi ödeyebilir?

Cümleye "insanlar" diye başlamış, yani nüfusun büyük bölümünü kastediyor da o nedenle itirazda bulundum. "insanların küçük bir bölümü" diye başlasa doğru olacak.

7.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Hiç okumayın 1-2 grafikle çok bilimsel çok ince hassas analitik bir yazı sanırsın ama bomboş..

Karı koca bir beyaz yakalı 40-50.000 arası gelire ulaştı..Primler bonus lar yan ödemeler de cabası..
    Bugün hastanede ufak bi işim vardı..
    Son model araçlardan içeri giremedim resmen..Kapıdan içeri burnunu sokan bile olmuş o derece..Koca bi cip idi..
    Her yerden herkesden para zenginlik şaşa debdebe fışkırıyor adeta..
    20-25 yaş arası genç 20 tane!!! (şaka değil 20) trainer alındı bizim spor salonuna..Hepsi araba ile geliyor..Salonun önü araba galerisi gibi.Hani desem yazık çalışıp para kazanacaklar..Yoookk Bunlar zaten çokdan kazanmışlar arabalar çekilmiş altlarına falan..
    Elde kahve..

Burada bi çocuk yuvası var..
    Aynı anda maserati BMW alfa romeo Mercedes araçlarını görebilirsiniz..Oto show fuarı gibi..
    Manevra falan yapıyorlar çarpışmamaya çalışıyorlar zira sokak anca 1 araç geçebilir darlıkda..
    Bacak kadar çocukları alan veliler bunlar..
    Ah pardon siz çıkın tamam ben çıkim falan hepsi de çok nazik..
    Mikrofon uzatsan battık ettik Maseratiye 5 milyon istiyorum veren çıkmıyo falan der..

Bankacımla konuştum..
    Şu an borsaya akan paranın haddi hesabı yok dedi..
    Geçen daha bi müşteri 30.000.000 tl lik hisse fonu aldı dedi..
    10 milyon 15 milyon akıyor adeta..
    Bir eleman 400.000 dolarlık hisse fonu almış..
    Şu an 575.000 doları var diyor..
    2 ay falan olmuş.

Böyle bi zenginlik debdebe şaşa orange country de ibiza da aspen de monte carlo da falan rastlayamazsın..Öyle diyim..
    Hocam sizin muhit süpermiş, bozmayın ortamınızı..
    Benim spor salonunda hocalar asgari ücretin 1.5 katı oranda maaş alıyor, şimdi asgariye hayvan gibi zam gelince salon sahibi kara kara düşünüyor, çalışanların maaşını aynı oranda artıramam müşteri isyan eder keser gelmeyi kimse ödemez diye. Toplayıp konuşacaktı daha az zam için ne oldu bilmiyorum. Adam kaç yıldır işletiyor orayı "Hiç bişi de olmaz." demiyor ödemez kimse o kadar aidat diyor biliyordur herhalde piyasasını.

Benim bebenin gittiği çocuk yuvası da pandemi öncesi 50-55 çocuk varken pandemide 8 kişiye kadar düştü, en son biz bıraktığımızda 20 kişi dolayındaydı bir daha eski seviyelerine çıkamamıştı fiyatı da uygundu (en son yazın mayıs haziran gibi aylık yemek dahil iki bin lira veriyordum) . Büyüğün gittiği özel okul da şehrin köklü ve eski okulu: ilkokul için 4. sınıf 4 şube, 3. sınıf 3 şube, 2. sınıf 3 şube ama daha az mevcutlu sınıflar, 1. sınıf zar zor az mevcutlu 3 şube şeklinde, lisede yarım mevcutlu tek şube var. Sınıftan her yıl yeni gelen öğrencinin iki katı giden oluyor. Veli grubundan bildiğim de servis ve yemek kullanımı iyice azaldı insanlar kendi getirip götürüyor ve evden yemek koyuyor, veli grubunda da ucuza muadil forma satan yerler paylaşılıyor vb.
    Bu %65 artış kararından sonra iyice düşer.
    Ücretli maaşlı kesimin eridiği zorlandığı gerçek, maaşı olmayan kendi iş yapan malı götürüyor olabilir ama bu kesim toplumda azınlıkta. Emekli, memur, asgari ücretli çalışan zaten ülkenin en az yarısını oluşturuyor.

Sayfa 595/1001 İlkİlk ... 95495545585593594595596597605645695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •