bu kaotik çin baskısı altında satış adedini koruması süper ötesi bir durum. euro artışı pozitif etken,
Romanya satışları, iveco ve VW ortaklıklarıyla daha pozitif bir bilanço bekleriz
Printable View
bu kaotik çin baskısı altında satış adedini koruması süper ötesi bir durum. euro artışı pozitif etken,
Romanya satışları, iveco ve VW ortaklıklarıyla daha pozitif bir bilanço bekleriz
ABD yanıyor ABD battı galiba :D sarı bıyık . yaktı abdyi
Trump ın züccaciye dükkanına giren fil olacağı biliniyordu ama çin dükkanına girer diye bekleniyordu.
Kulağını çekmeleri lazım trump’ın.
Ytd
Dünkü yükselişte tüm hisselerimi sattım bugün alttan aldım, boş durman guzum, sat al yapıp lot arttırmaya bakın. Bugün aldım ama beklesem 10-12 lira daha da ucuza alacakmışım. Nasip.
Binek araclarda fiyat indirimi kacınılmaz, avrupa satamadığı aracları bize verecek. Ticari için aynı şeyi söyleyemem. Ticaret savaşlarının ülkemize faydalı olması muhtemeldir. Düz mantık ile şöyle bakalım. Daha önce aralarında anlaşarak yaptıkları ticaret sona geldi. O zaman birileri yeniden başka birileri ile anlaşmak zorunda. Bir çok konuda birileri bizim ülkemiz olabilir. Bence trump geri adım atmayacak ve bize bu işden fayda sağlanacak.
İlginç bir şekilde İmamoğlu davasında bile tutuldu/hala tutuluyor hisse. Dünyada durgunluk fiyatlamaların içine otomotiv sektörü el mecbur etkilenir ama tutuluyor. Ya birileri mal çıkamadı. Yada bir başka koku alınmış. FORD un satışları büyük oranda döviz bazlı. Acaba nas nus kokusu mu alındı. Benim penceremden dolar min 50 tl zaten.
Ticaret savaşlarında ülkeler paralarının değerlerini düşürerek pazarları korumaya çalışacaklardır. Parite savaşları da başladı bir açıdan. Bizim kiler hala doları baskılamakla meşgul. Hoş bir aralar da baş düşman faiz idi. Baskıla babam baskıla . Sonuç ? 8.5 dan 50 ye giden bir faiz. Şimdi de baş suçlu dolar ilan edilmiş. Sonu benzerse hiç şaşırmam.
doları serbest bırakmak istiyorlar lakin KKM halen dolar ve faiz kombinasyonu ile değerleniyor...
Carry trade çıktı/çıkmaya devam ediyor. MB söz verdiği gibi 32 den dolar bozdurup yüzde 50 faiz alanların dolarlarını 38 den iade ediyor. KKM ise en son baktığımda 800 küsür milyar tl ye düşmüş idi. Kurumsal yenileme sonlandırıldı bildiğim kadarı ile ve faizi de gösterge/2. Yani hızla biter KKM. Elleri dolar konusunda çok rahatlamış olacak. Ben şahsen artık Şimşeğin de orada iyice vitrin den ibaret olduğunu düşünüyorum. Hele şu son yurtdışına çıkış yasağı sonrası iyice komik bir duruma düştü. Bir gece aniden affını isterse kimse şaşırmasın.
yine aynı sayıda lot alıp , kar ı belirlediğin bir bebek hisseyi beslemek için kullanırsan ki - 0 maliyet olur- ileride manevra kabiliyetin artar..
bu froto ile teneşir vade nikah mı kıydın Osman...
artı 10-12 lira daha ucuzunu niye kaçırıyorsun.. bu RSı kombini ile yerinde alırdın..
yükselen üçgen oluşmaya çalışıyor. bir kaç iş günü 1030 civarı ve üstü ile 1090 arası zigzaglar oluşumu tamamlar.
olur ise yaklaşık 110 kademelik bir formasyon hedefi mevcut.
görelim bakalım.
https://i.hizliresim.com/qsqqjao.PNG
Trump ın bir kere kulağını çektiler.
Devam ederse kulağını keserler.
Sağdan sola abd dğşünce kuruluşları çin i yazıp duruyor.
Trump yönetimi çuvallama gidiyor ayıklama yapmıyor.
Çin dize gelmezse ki lap diye de gelmez enflasyonları patlar abd nin.
Güzel film dönüyor.
Putin e moskova da bazı hareketler olmuştu bilirsiniz çin hemen misafirliğe gitti.
Tek kurşun atmadan çin i karpuz gibi bölerler.
Seyrediyorum çok keyifli.
Bu yaşananların ticaret ile çok yakından ilgisi var.
Abd de her ekonomik aktiviteyi çin rekabeti varsa ulusal güvenlik atıfı yapıyorlar.
Abd ulusal güvenlik atıfı yapıyorsa çekirdeğimi alır cnn i açarım.
Beklerim.
Ytd syg
Tahtadakş fiyatlar vs o işi kapattık.
Şirket orda payımı tutarım temettümü alırım.
Bir iki hisse daha ekledim yanına bir miktar.
Temettüyü kaydırarak oraya koyacağız.
Bol kazanç herkese.
objektif bir yorum, Çin araçları süslü püslü ama 5 sene sonrasını kimse kestiremiyor, cery dediler 10 ila 12 lit yakıyor, tiguan 6,5 ~7 lt yakıyor.
pasta küçülecek tamam kabul sonsuza kadar sürekli büyüme söz konusu olmaz...
ancak, kim yaygın bayi ağına sahipse kim daha ekonomik ve kaliteli vede ucuz yaparsa o kazanır.
froto cephesinde gelecek 3 yıl için sorun görmüyorum . frotoya bu yarışta bol şans diliyorum
Turamp senin ben amk, zikip attın dünyayı
Arkadaşlar bir konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
%900 bedelsiz tarihi belli oldu mu acaba? Kap'da bilgi bulamadım.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
spk onay verecek.
onaylar genelde perşembe akşamları ilan edilir.
sonra şirket gününü açıklayacak
selam genşler. bi dal sigara ver be abisi
https://firealpaca.com/images/get/Al...T_lkkuia6x.png
günlükte son 3 işlem günü yaptığı mumlarla üçgenin alt bandının dışına çıktı.
aşağı bi selam çakıp gelicem derse 985 seviyesi aşağıda destek noktası. kısa vadede bu seviye güzel destek.
üst banttaki 1085 seviyesi kısa vadeli direnç oldu son 3 haftadaki gitgellerde dokunup geri gelmeleri ile.
şuan için sorun yok bence.
Döviz yükselişi ve euro nun dolara karşı üstünlüğü bilançoyu nasıl etkileyecek. Bence euro borcundan dolayı ilk çeyrek olumsuz etkiler ama ihracattan dolayı borç dışı karlılık artışı olur. Eğer euro bazında ihracatta zamlı satış oluyorsa karlılık mükemmel olur. Bir ay içinde göreceğiz bakalım.
Bu parite 1.15 görecek muhtemelen ve üzerini.
Bize yarıyor muydu bu parite yükselmesi..
İlginçtir parite yükseldikçe basıyorlar kağıdı parite salınca yükseliyor hareketlere dikkat ettim de.
Eğer bize yaramıyor ise parite yükselmesi önümüz bir süre daha baskılı olacak demektir.
Parite 1.15-1.30 görecek teknik bas bas bağırıyor tobo var.
ilk çeyrek kar.
29/04/2025 tarihinde açıklanacak...
Tüpraş çok uzamamıştı ama froto başvurusu uzadı
1.Çeyrek bilanço tarihi: 29 Nisan 2025.
3 yıllık froto yatırımcısıyım al sat yapmıyorum uzun vadeli elimde tutmayı düşünüyorum
3 aydır byd elektrikli araç kullanıyorum araçtan çok memnunum evde şarj ünitesi kurdum şarj ediyorum günlük ortalama yüz km yapıyorum.
tecrübeme dayanarak şunu söylemek isterim ülkemizde elektrikli araçların benzinli ve dizel araçların tahtını yakın zamanda sallayacağını zannetmiyorum çünkü evde şarj etmiyorsanız hem çok ekonomik değil hemde şehirde hayat çok hızlı üç dört günde bir günün herhangi bir saatinde şarj için zaman ayıramıyorsunuz öyle anlar oluyorki benzinliğie uğramak bile zorumuza gidiyorken bir saate yakın bir süreyi kimse şarj istasyonunda geçirmek istemiyor ve elektrikli aracı deneyip geri vazgeçen bir sürü kullanıcı var.Çok fazla km yapıyorsanız sık şarja giriyorsunuz az km yapıyorsanız zaten ekonomik değil
ABD Başkanı Trump, otomobil şirketlerine gümrük vergisi konusunda yardımcı olmayı düşündüğünü söyledi
Bu açıklama sonrasında küresel otomotiv devleri Stellantis, GM ve Ford'un hisseleri yükselişe geçti
#dünya
ABD Başkanı Trump, otomobil şirketlerine gümrük vergisi konusunda yardımcı olmayı düşündüğünü söyledi
Bu açıklama sonrasında küresel otomotiv devleri Stellantis, GM ve Ford'un hisseleri yükselişe geçti
Takaslar da Emeklilik fonları süpürmüş.
Bu neye delalet !!! Ne zaman malı taşıtmak isteseler en iyi taşıyıcı emeklilik fonlarıdır unutmayın bunu.
Tecrübelerim der ki emeklilik fonları bir malı alıyor ise sürünürüz yada stabil takılırız bir süre.
İstisnalar kaideyi bozmaz...
Kötü bir bilanço mu? Kötü bir haber mi?
Bugün yaptığı normal değil
Mart ayındaki develiasyon nedeniyle euro borcunun artma ihtimali var ama diğer çeyrek lerde kar artışı olumlu yönde evrilir. Daha önce döviz 18 den 30 kara çıktığın dada ilk çeyrek olumsuz sonraki çeyrekler kar yönünden olumlu olmuştu. Bu çeyrekte borç artışı hariç tutulursa iyi bir faaliyet karı gelebilir. Net kar da ben olumsuzluk olabileceğini düşünüyorum. Ama borç koruma altına alındıysa olumsuzluk olmaz.
eksi 5.5 milyar tl lik euro pozisyonu %95 korumalı, eksi 2 milyar tl lik dolar pozisyonu korumasız. yaklaşık 2.1 milyar tl zarar yazacak. yani zarar çok büyük değil. Ama ihracat gelirleri euro old için euronun artması diptoplamda artı yazacak
ilk iki ay faizlerde düştüğü için faiz gideri de nispeten az olacak. ayrıca enflasyon muhasebesinden dolayı geçen senenin çok yüksek enflasyonu ile karşılaştırıldığında bilançoya pozitif katkısı olur diye düşünüyorum