Originally Posted by
wiseinvestor
Sayın human01 siz burada lüzumsuz bir polemik peşindesiniz, belli ki amacınız üzüm yemek değil, gidin başkaları ile yapın polemiklerinizi veya yazılarımı okumayın veya yasaklayın.
Bana göre herşey çok açıkken ve dönemsel hareketlerin ve senetlerin para kazandırdığını anlatırken, aynı örnekleri verip farklı birşey anlatırmış ki karşı argüman sunduğunuzu mu zannediyorsunuz. Cımbızla senet çekerek ve belli dönemleri alarak, borsanın kazanç sağladığını anlatmaya çalışıyorsunuz. Endeksin tarihsel değeri apaçık ortada, içinden senet çekip performansı budur derseniz gülerler adama, borsanın ortalama performansı endekstir.
90'larda 20 milyar dolar piyasa değerlerine gelmiş bankalar 3-4 milyar dolar piyasa değerine gelmiş, hala kriz sonrası çıkışları gösterip uzun vadede para kazandırır diyorsunuz, tutarlılık bunun neresinde.
Şimdi geriye bakıp banka alınır mı diyorlar, o günleri yaşadın mı acaba, banka almayanı, hatta ömürlük banka almayanı dövüyorlardı şimdi egeen dediğiniz gibi.
Bizim söylediğimizi tekrar rakamla gösterip tekrar bize anlatıyorsunuz. Ortada rekor enflasyon var, kaç sene öncenin Tl'si ile karşılaştırma olabilir mi? Eur doları da alır saklarsın zannediyorlar, euroboond nedir, mevduat nedir, bileşik faiz nedir yok lugatlarında.
Sayın cautionary lütfen moderasyon için yardımcı olun, daha önce de benzer provokasyonlar oldu burada biliyorsunuz, yine aynı noktaya taşımaya çalışıyorlar, hiç hoş değil. Hatta kapattınız açtınız aynı durum yine hayretler içindeyim nedir bu gayret.
En iyisi ben yazmayım diyorum sürekli provokasyon. Neyi tartışıyoruz hala, 10 yıl önce endeks 5,1 cent iken bugün 1,5 cent'lere gelmiş, hala içinden cımbızla senet çekip borsa uzun vadede kazandırırı ıspatlama kavgası var.
Bu bir realite, kabak gibi ortada, hala tersini iddia etmenin akılla bağdaşır bir tarafı var mı? Efendim şu senet kazandırdı, biz de bunu yapmaya çalışıyoruz zaten, başka birşey mi diyoruz, bu kadar da olmaz yahu, pes doğrusu.