Sayfa 118/1230 İlkİlk ... 18681081161171181191201281682186181118 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 937 - 944 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Sayın human01 siz burada lüzumsuz bir polemik peşindesiniz, belli ki amacınız üzüm yemek değil, gidin başkaları ile yapın polemiklerinizi veya yazılarımı okumayın veya yasaklayın.
    Bana göre herşey çok açıkken ve dönemsel hareketlerin ve senetlerin para kazandırdığını anlatırken, aynı örnekleri verip farklı birşey anlatırmış ki karşı argüman sunduğunuzu mu zannediyorsunuz. Cımbızla senet çekerek ve belli dönemleri alarak, borsanın kazanç sağladığını anlatmaya çalışıyorsunuz. Endeksin tarihsel değeri apaçık ortada, içinden senet çekip performansı budur derseniz gülerler adama, borsanın ortalama performansı endekstir.

90'larda 20 milyar dolar piyasa değerlerine gelmiş bankalar 3-4 milyar dolar piyasa değerine gelmiş, hala kriz sonrası çıkışları gösterip uzun vadede para kazandırır diyorsunuz, tutarlılık bunun neresinde.
    Şimdi geriye bakıp banka alınır mı diyorlar, o günleri yaşadın mı acaba, banka almayanı, hatta ömürlük banka almayanı dövüyorlardı şimdi egeen dediğiniz gibi.
    Bizim söylediğimizi tekrar rakamla gösterip tekrar bize anlatıyorsunuz. Ortada rekor enflasyon var, kaç sene öncenin Tl'si ile karşılaştırma olabilir mi? Eur doları da alır saklarsın zannediyorlar, euroboond nedir, mevduat nedir, bileşik faiz nedir yok lugatlarında.

Sayın cautionary lütfen moderasyon için yardımcı olun, daha önce de benzer provokasyonlar oldu burada biliyorsunuz, yine aynı noktaya taşımaya çalışıyorlar, hiç hoş değil. Hatta kapattınız açtınız aynı durum yine hayretler içindeyim nedir bu gayret.
    En iyisi ben yazmayım diyorum sürekli provokasyon. Neyi tartışıyoruz hala, 10 yıl önce endeks 5,1 cent iken bugün 1,5 cent'lere gelmiş, hala içinden cımbızla senet çekip borsa uzun vadede kazandırırı ıspatlama kavgası var.
    Bu bir realite, kabak gibi ortada, hala tersini iddia etmenin akılla bağdaşır bir tarafı var mı? Efendim şu senet kazandırdı, biz de bunu yapmaya çalışıyoruz zaten, başka birşey mi diyoruz, bu kadar da olmaz yahu, pes doğrusu.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Aslında bu başlıkta hisse seçimi yaparken hepimiz sizin gibi hareket etmeye çalışıyoruz bir şekilde.

Bu nedenle sizin tercih ettiğiniz hisseleri, tercih sebeplerinizi de okumak isteriz
    Beni amatör bir değer yatırımcısı görebilirsiniz, her zaman ben bu işi öğrendim demekten ya da kendimi öyle görmekten açıkçası çekiniyorum. Örnek portföyümde bulunan EGEEN'i seçim dönemindeki düşüşlerden sonra 270-280 aralığından almıştım o zaman değerlememe göre 400'ün üzerinde olması gerekiyordu. Ya da daha önce 2 liralardan aldığım BOLUC'yi değerine ulaştığını düşündüğüm için 2017'de 6,30'lardan satmıştım. Şuanda portföyümde ALKIM,ERBOS,EGEEN,EGSER,FMIZP,AYGAZ gibi hisseler bulunuyor. Genelde maksimum 10 hisseye kadar çıkmaya çalışıyorum fakat bazen heyecan olsun diye ufak miktarlarda trade işlemi yapabiliyorum.

Eğer firmanın nakit akışı iyiyse, masraflarından sonra elinde her nakit kalıyorsa(FCF), işletme karlılığı(ROE,ROC) uzun yıllar iyiyse ve
    ucuzsa firmayı daha derinlemesine araştırıp karar vermeye çalışıyorum. Bunları yaparken her zaman yanılabileceğimi düşündüğümden güvenlik marjını yüksek tutmaya çalışıyorum.

Ayrıca ülkemizde daha çok döngüsel firmaların bulunmasını buradaki yatırımcılar için bir dezavantaj olarak görüyorum. Eğer şu sıralar rekor üstüne rekor kıran aşırı değerli olarak gördüğüm amerikan piyasalarında bir fırsat görürsem orada da yatırım yapmayı planlıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Sayın human01 siz burada lüzumsuz bir polemik peşindesiniz, belli ki amacınız üzüm yemek değil, gidin başkaları ile yapın polemiklerinizi veya yazılarımı okumayın veya yasaklayın.
    Bana göre herşey çok açıkken ve dönemsel hareketlerin ve senetlerin para kazandırdığını anlatırken, aynı örnekleri verip farklı birşey anlatırmış ki karşı argüman sunduğunuzu mu zannediyorsunuz. Cımbızla senet çekerek ve belli dönemleri alarak, borsanın kazanç sağladığını anlatmaya çalışıyorsunuz. Endeksin tarihsel değeri apaçık ortada, içinden senet çekip performansı budur derseniz gülerler adama, borsanın ortalama performansı endekstir.

90'larda 20 milyar dolar piyasa değerlerine gelmiş bankalar 3-4 milyar dolar piyasa değerine gelmiş, hala kriz sonrası çıkışları gösterip uzun vadede para kazandırır diyorsunuz, tutarlılık bunun neresinde.
    Şimdi geriye bakıp banka alınır mı diyorlar, o günleri yaşadın mı acaba, banka almayanı, hatta ömürlük banka almayanı dövüyorlardı şimdi egeen dediğiniz gibi.
    Bizim söylediğimizi tekrar rakamla gösterip tekrar bize anlatıyorsunuz. Ortada rekor enflasyon var, kaç sene öncenin Tl'si ile karşılaştırma olabilir mi? Eur doları da alır saklarsın zannediyorlar, euroboond nedir, mevduat nedir, bileşik faiz nedir yok lugatlarında.

Sayın cautionary lütfen moderasyon için yardımcı olun, daha önce de benzer provokasyonlar oldu burada biliyorsunuz, yine aynı noktaya taşımaya çalışıyorlar, hiç hoş değil. Hatta kapattınız açtınız aynı durum yine hayretler içindeyim nedir bu gayret.
    En iyisi ben yazmayım diyorum sürekli provokasyon. Neyi tartışıyoruz hala, 10 yıl önce endeks 5,1 cent iken bugün 1,5 cent'lere gelmiş, hala içinden cımbızla senet çekip borsa uzun vadede kazandırırı ıspatlama kavgası var.
    Bu bir realite, kabak gibi ortada, hala tersini iddia etmenin akılla bağdaşır bir tarafı var mı? Efendim şu senet kazandırdı, biz de bunu yapmaya çalışıyoruz zaten, başka birşey mi diyoruz, bu kadar da olmaz yahu, pes doğrusu.
    cidden saçmalamaya başladın..artık muhatap olma benimle...yoksa ağır konuşurum.senin niyetin başka......sana yazmayacağım sende bana yazma.önceden de dedim...burası kimsenin tapulu malı değil..emirdağlı kardeşim sana grafik bile attı..anlayana...artık sakın yazma bana..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Tam olarak istediğim de bu hiçbir şekilde benim herhangi bir yazımı okuma yorum da yapma ve yasakla, ben de şimdi böyle yapıyorum böylece bir daha muhatap olmayız umarım.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

5.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Sayın human01 siz burada lüzumsuz bir polemik peşindesiniz, belli ki amacınız üzüm yemek değil, gidin başkaları ile yapın polemiklerinizi veya yazılarımı okumayın veya yasaklayın.

Cımbızla seçmiyorum,Dediğiniz gibi dönemsel al-sat'a pek girmiyorum.

ihracat geliri olanları alıyorum, Anacm,tuprs, eregl, soda,sise,alkim,alka,trkcm,egeen, cimsa, froto, parsn,enkai diye uzar gider.

TL bazlı isyat gibi şirketler de var ama oranı az. Şimdi y.dışında yaşıyorum, hala arada tr'ye para gönderip dolar bozup alıyorum, dolarla aldığım halde dolar bazında da artıda.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Cımbızla seçmiyorum,Dediğiniz gibi dönemsel al-sat'a pek girmiyorum.

ihracat geliri olanları alıyorum, Anacm,tuprs, eregl, soda,sise,alkim,alka,trkcm,egeen, cimsa, froto, parsn,enkai diye uzar gider.

TL bazlı isyat gibi şirketler de var ama oranı az. Şimdi y.dışında yaşıyorum, hala arada tr'ye para gönderip dolar bozup alıyorum, dolarla aldığım halde dolar bazında da artıda.
    arkadaşım onun niyeti başka......fikir olarak tartışmayı başka bir platforma çekmeye çalışıyor...sıkıntısı var galiba.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Tam olarak istediğim de bu hiçbir şekilde benim herhangi bir yazımı okuma yorum da yapma ve yasakla, ben de şimdi böyle yapıyorum böylece bir daha muhatap olmayız umarım.
    tamam yazma artık....inan bende senin saçmalamanı okumak istemiyorum.anlaştık.

8. Cımbızla seççmesin, TR'nin en büyük sanayi şirketi neyse onu alcam diyip aldı diyelim.

En büyük sanayi şirketi Tüpraş, son on yılda yıllık ortalama temettü verimi %8civarında. Bu temettüyü her yıl %9 arttırmış. Her yıl favök'ü %8-9 artmış, beklediyse, al-sat yapmadıysa nasıl zarar edecek.

Sayfa 118/1230 İlkİlk ... 18681081161171181191201281682186181118 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •