Aslında doğru bir yaklaşım.......Tüketim ekonomisinden SS kuralı ile üretim ekonomisine geçiş yapılır....Sonraki nesiller rahat yaşar.........
Printable View
Trump'ın eski kampanya danışmanı suçunu kabul etti!
https://pbs.twimg.com/media/DNZ4bzxW0AA_UVy.jpg
ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası döneminde dış politika danışmanlığını yapan George Papadopoulos'un, Trump kampanyası ile bazı üst düzey Rus yetkililer arasında ayarlamaya çalıştığı görüşmeler konusunda Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) yalan söylediğini kabul ettiği bildirildi.Rusya soruşturması kapsamında adı geçen ABD Başkanı Trump'ın kampanya dönemindeki danışmanlarından Papadopoulos'la ilgili federal yetkililer yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, Papadopoulos'un, 2016 yılının Mart ayında Trump'ın kampanyası ile üst düzey bazı Rus yetkililer arasında ayarlamaya çalıştığı temaslar konusunda FBI'a yalan söylediğini kabul ettiği belirtildi. İlgili federal konsey, Trump'ın eski danışmanının, suçunu 5 Ekim'de kabul ettiğini açıkladı.
Rusya soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller tarafından daha önce sorgulanan ve FBI'ın ilişkilerini incelediği Papadopoulos'un, "söz konusu temasların yeri, zamanlaması ve içeriği" konularında FBI ajanlarını yanılttığı kaydedildi.
Papadopoulos, Trump'ın seçim kampanya ekibine katıldığında uluslararası enerji avukatı olarak çalışıyordu.
https://pbs.twimg.com/media/DNZ87GDXkAEaVyb.jpg
TRUMP'TAN İDDİALARA YALANLAMA
Öte yandan Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, eski kampanya menajeri Paul Manafort'a yöneltilen suçlamalarla kendi kampanyası arasında herhangi bir ilişki olmadığını savundu.
Trump, "Özür dilerim ama bu (Manafort'a itham edilen suçlar), Paul Manafort Trump kampanyasına katılmadan yıllar önceydi. Neden sahtekar Hillary ve Demokratlara odaklanılmıyor ? Ayrıca (Rusya ile Trump kampanyası arasında) Hiçbir gizli işbirliği yok!" açıklamasını yaptı.
https://www.ahaber.com.tr/dunya/2017...tti-1509385548
ABD 10 yıllıklarındaki 2.45'ten 2.37'lere düşüşün sebebi bu haber...
Belki de faiz artışı başka bir bahara mı kaldı ?
Zeki Müren Pardon yüksek faizli paralara saldıran uyanık takımı yine Türk Lirasını da Görecekler mi ?
Merak konusu olduğu idda ediliyor...
Şimdi Türk Dostu ABD Başkanı Turmp gidecek olursa Bize kim kol kanat gerecek ?
Malum Şahsen bizim Reisle arası çok iyi .
Ancak ne partisi ne de muhalefetteki patide Türkiyeyi kolayacak birileri YOK...
Onun için TL'de Şok düşüşler de olabilir...
Çok uzun sürmez gibi duruyor.
Hep beraber yaşayacağız...
Nasıl olucak 11.5 ? 2000 yılında mı Türkiye , şimdi şirketler USD borçu tavan nasıl çevirecek bu borcu ? Mevduatlarda ki USD zaten öZel sektöre borç olarak verililiyor. Adam ödemeyecek nasıl çekeceksin paranı ? Olmaz demiyorum ama olursa öyle eskisi gibi Yaptım devali oh ihracat tavan işleri biraz nanay..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TC Maliye Bakanlığının Taşı Sıkıp Suyunu Çıkardığı Ortaya çıktı :
'ÖNCE ÖTV ALIP, ÖTV'NİN KDV'SİNİ ALAN TUHAF BİR HÜKÜMET
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...nflasyon-faiz/
Tek sloganları "faiz yüksek...Enflasyon nedeni. Yatırım da bu yüzden yapılamıyor"...
Oysa akaryakıta hemen her hafta yapılan zamlar TÜFE ve ÜFE ye en çok etki yapılan temel fiyat artışı.
Bunu gizliyorlar.
Neden?
Çünkü devletin akaryakıttan aldığı vergi ve benzeri yükler, devlet gelirlerinde büyük paya sahip.
Ona laf yok.
Ama nedense bankaların uyguladıkları faizler hemen herşeyin nedeni olarak gösteriliyor.
İnanılmaz bir algı operasyonu.
Cambaz ipte olayı.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzin ve motorine yapılan son zammı eleştirerek, "Biz zam yapmayın demekten usandık, özellikle motorine yapılan 18 kuruşluk zam, esnaf ve çiftçiye büyük bir darbe olur" ifadelerini kullandı.
Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve çiftçinin yapılan son zammı kaldıramayacağını belirterek, "Benzinin litre fiyatı 5,50, motorinin ise 4,97 lirayı aştı. Esnafın ve çiftçinin en büyük maliyet kalemi motorin. Esnaf da çiftçi de 5 liralık motorin fiyatının altından kalkamaz" değerlendirmesinde bulundu.
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/benzi...TkOmPYbgY7bBhg
AK Yönetimin en büyük destekçisi esnaf sızlanmaya başladı...
Yakında muhtarlar da söylenmeye başlarsa şaşırmam..:)
Sıkıntı yok yola devam. Duvara kadar. Ha duvardan sonra kim ayakta kalır onu bilemeyiz. Sosyal yardımlar bi bitsin hele yada çalışana daha fazla vergi sonuçta ezilen kesim memnunsa bende memnunum. Milli iradeye saygılıyız pek anlamıyorum bu özdeyişi(son yaşanan belediye başkanlığı olayları gibi sebeplerden) ama yine de saygılıyız.
Aslında burada bu konuyu birkaç kez dile getirdim ama forumdaşlar pek üzerinde durmuyor. Bu durum sanki herkesin bildiği tatsız bir durumun hep halı altına süpürülmesi gibi pek kafaya takılmıyor. DTH'ların tamamı firmaların bilançolarında bir taahhüt rakamından ibaret değil mi diyorum. Aslında ortada herhangi bir DTH yok, üstüne üstlük tüm bu DTH'ın üzerine yurtdışından alınmış 300 milyar dolara yakın seküritizasyon ve kamu'nun eurobondları var.
Şimdi tekrar soruyorum, herhangi bir sıkışıklık anında ilk önce , tekrar borç almaları gereken o yurtdışı kreditörlerin mi dolarları ödenir yoksa yurtiçi yerleşiklerin DTH'ları mı?
Yani bir sıkışıklık anında toplam 485 milyar dolar dış borcun , DTH'lar hariç 300 milyar dolara yakın dış borç kısmı mı önceliktedir , 165 milyar dolarlık DTH kısmı mı?
Bu konunun neden detaylı olarak konuşulmak istenmediğini anlayabiliyorum. Ama yorumlarımızı yaparken de bu tür gerçeklerin farkında olmalıyız diye düşünüyorum.
Sn rxpu;
Ben halkın DTHlarının devlet için hiç maliyeti olmayan bir döviz kaynağı olduğunu bu başlıkta bir çok defa ifade ettim.
Ve bu başlıktakileri döviz yatırımları dolayısıyla ihanetle suçlayan geri zekalılara, aslında bizim yaptığımızın bir kamu hizmeti olduğunu belirttim.
Bana göre makro açıdan (yanlışlarım kendi içinde kalmak şartıyla) nasıl ki döviz borcu ister kamunun ister özel sektörün olsun bu ülkenin borcu ise, DTHlar da, nihayetinde bu ülkenin bir varlığıdır...
Günü geldiğinde de, serbest piyasa kurallarının aynen diğer özgürlükler ve mükellefiyetler gibi kolaylıkla rafa kaldırılacağından en ufak bir şüphem yoktur.
Bu başlıkta, şimdi adları aklımda kalmadı, bu temelde, yani devlete ve bankalara güvensizlik temelinde, dövizini altını evinde elinin altında bulundurmak isteyen bir çok forum üyesi vardı.
Hadi bir endişemi daha paylaşayım...
O gün geldiğinde, bırakınız bankalardan fiziki dolarları talep edip de almayı, vatandaşın bankadaki dolarlarının TL karşılığının da devlet tarafından belirlenecek ortalama bir fiyattan fikse edileceğini düşünüyorum.
Tümüyle hayali bir endişe.
Ama bu ülkede hiçbir kuruma güvenim sonsuz değil.
Evde tutmanın sakıncaları ve de al sat zorlukları olmasa, faiz getirisini doğrusu rahatlıkla es geçebilirim...
Bugun istifa eden balikesir bb baskani'nin ibretlik sozleri ve aglayarak (cumleyi ayirirsan manasi bi baska oluyor) koltuguna veda etmesi (70 yasindaki bi insanin koltuk icin gozyasi dokmesi) akabinde antalya bb menderes bey in cikip 'istifa et demesine gerek yok, ima etmesi yeter' sozleri olaylarin hangi boyuttan nerelere evrildigini gostermekte olup yillardir vurgu yapilan 'milli irade' kavraminin sekerli sakiz gibi tadi kacinca agizdan atilmasi mevzusuna benzemistir..
her ne olursa olsun;
yolsuzlugu olan varsa ic isleri orada
fetocu ise savcilar da orada
resen vali atar gibi atamalar veya gorevden el cektirmeler demokrasi kavrami ile hangi sekilde uyusmaktadir?
bunlar olacak isler degildir, ekonomi bi sekilde halledilir lakin guven duygusunu bi kez kaybettin mi her seyini kaybedersin..
ona gore pozisyon alsin insanlar..ytd
Sn. Bora Yaşar,
Bu gerçeği farkında olmayan forumdaşlar için tekrar etme ihtiyacı duydum, zira yapılan bazı çok uç ve biraz da duygusal olduğunu düşündüğüm yorumlarda bu tür bir gerçeğin farkında olunmadığını görecek kadar rahat ve coşkulu bir tarz sezinliyorum.
Sonuçta Türkiye'de hepimiz doğuya doğru yol alan büyük ve uzun bir geminin içindeyiz, yatırımları dolar mevduatında tutmak sadece bu geminin geniş ve uzun güvertesinde batıya doğru koşmak gibi.
bence tl değer kaybı sepet olarak şu aşamada hedefine vardı.
*
gören göz.
geçen gün yanılmıyorsam banucan nickli yazar burada ''fiziki dolar'' deyince bir tek çarmıha gerilmediği kalmıştı.
tam çifte standart olmuş bu akşam..
ama ben de ifade edilen kaygılara tümden katılıyorum..
Süt oğlan şaban emir erim ramazan filminde balıkçı yunusun dediği gibi
hızır idi
yunus idi
...
powell idi
taylor idi
:))))))
sarı kafa hariç herkes yorum yapıyor
powell zor
taylor yakın
fakat önceden de dediğim gibi sürpriz bekliyorum sarı kafadan
ilk göz ağrısı Cohn
bir solukta 3.91 ler
yıl sonu tahminim en az 4 tl
gerçekten hala bir tarafları atarcasına 3.5 bekleyenler var mı gerçekten :)
Ekonomik çöküş ile siyasi olarak bir ülkenin parçalanması arasında ben bir bağ kuramıyorum. Zira ekonomik olarak gemi batabilir ve fakirlik tümden geniş kitlelere yayılabilir. Ancak bu siyasi ve coğrafi anlamda bir parçalanmayı (farklı ülkelere bölünme) tetikleyecek bir unsur değildir kanısındayım.
Bir ülkenin bizim negatif anlamda algıladığımız ve tepki gösterdiğimiz bölünmesi ve yıkılması daha çok toplum yapısının yani halkının tarihsel süreçte evrildiği yapı ile ilgilidir. Türk halkı gözlemlediğim kadarıyla ülkenin parçalanacağı bir ayrışmaya gidilecek veya bunu tetikleyecek unsurlar içermiyor. Tarihten gelen yapısı ve bilinci doğrultusunda , belirli noktalarda halk din,dil,ırk yapılarına ve fikir ayrılıklarına rağmen bölünme riski ve tehlikesi söz konusu olduğunda dayanışma ve birleşme refleksi gösteriyor.
İşte bu refleksin bir türevi olarak ekonomik çöküşün ülkenin siyasi olarak parçalanması ile bağdaştırılması forumdaki çok farklı fikirleri, hatta birbirleri ile zıt forumdaşları aynı savunma ve birleşme refleksi üzerinde birleştirmiş olabilir.
İspanya'dan çok daha zengin Katalunya ülke'den kopmak isteyebilir ama bu o halkın tarihsel evriminin bir sonucudur. Türkiye'de ise yukarıda da belirttiğim gibi ekonomik çöküşler ülkeyi bölecek zemini yaratmaz ancak tabii ki çok geniş kitleler bugüne kadar görmediğimiz bir fakirlik içine girer. Seni öldüremeyen daha güçlü kılar. Zenginleşmeyi ve refahı yakalamak için belki de fakirlik kademesine düşüp oradaki dinamiklerle ileriye atılmak ve tekrar zenginleşmek gibi bir döngü zorunludur.
Zaten yıllardır tekrar eden döngü de bu değil mi? Periyodik devalüasyonlar, fakirleşme. Emme basma tulumba gibi.
Ben uzun vadeli düşündüğüm için al satlada uğraşmıyorum. Paramın da yeterince(bankalardan daha güvenli) güvende olduğunu düşünüyorum. Tek kaybım dediğiniz gibi verilen faiz. Verilen faizi de anlamış değilim. Mesela herhangi bir avrupa ülkesinde dolara verilen faiz oldukça düşük ve %0.5 seviyelerinde. Eee aynı paraya ülkemizde katı katı faiz veriliyor. Bu faizin ben tamamen alınan riske verilen faiz olduğunu düşünüyorum. Aksi durumda bu faiz faydalı bir enstrüman olsa bu yabancı finansörler ülkemize para yağdırmaları lazımdı.. Bur da ki faiz tamamen alınan riskin ödülü olduğunu düşünüyorum.
Ortaçağda bir ülkeyi hangi temelde kurulduysa birarada tutmak bir avuç asilin ve devlet görevlisinin çabası ile sağlanmaktaydı.
Halkın (çiftçinin) derdi bile değildir şunun ya da bunun başta olması. Bilgisi de yoktur zaten olan bitenden. Dolayısıyla bilinci de.
Hadi bırakalım Ortaçağı...Kurtuluş Savaşında halkın hissiyatını anlatan kitaplara bakınız.
Halk cahildir. Cahil olan insanın siyaseten, milliyet temelinde inancı, ısrarı, direnci olamaz.
Okuyun Yakup Kadri'yi.
Okuyun Falih Rıfkı'yı.
Ötedenberi iddia ederim : Türkiyemizde halkın belirli bir konuda ayağa kalkması, direnişi, isyanı diye bir şey yoktur.
Kuzu gibidir halkımız.
Gezinin ideolojik boyutu ve stratejisi yoktur. Tümüyle tepkisel.
Daha yakında olana hiç girmeyeyim.
Böyle olunca da, dosta düşmana aslı olmayan destan yaratmaya meraklı bir toplumuz.
Kurtuluş Savaşı bir grup elit bürokratın eseridir.
Demem o ki, Amasya'da, Erzurum'da, Sivas'ta halk temsilcileri kabul edilen bazı zevatın katılımları vardır ama Kurtuluş Savaşı halkın tepkisiyle ortaya çıkan, o kaynaktan doğan bir savaş değildir. Bir grup Osmanlı bürokrat ve aydınının organize ettiği bir müthiş başarı öyküsüdür. İçinde yabancı devletlerin önemli yardım katkısı bulunmaktadır.
Halk, Osmanlı'da da olduğu gibi, çoğu zaman da zorla (metazori) asker temin edilen kaynaktır.
Kahramanlığa gelince...Açın Sakarya Meydan Savaşını okuyun. Ne kadar asker kaçağımız var bir görelim.
Neyse konu uzun.
Bu köşenin işi de değil zaten.
Ama halkın tepkilerine ben güvenmiyorum.
Belki bir çok kişi itici bulacak ama, PKK nın bu ülkeye en büyük iyiliği, İstiklal Marşımızı sonunda herkesin söyleyebildiği bir duruma getirdi ülkemizi. Bir de her eve bayrak onunla girdi...
Sn ekserji...Yabancılar zaten ülkemize bu tür yatırım yağdırmaktalar çapımıza uygun.
Ama DTH olarak değil tabi.
Onlar da tahvil alıyorlar.
https://invst.ly/5mtql
YTD..
Bırakın da bankalar sağlam kalsın...
"Bu yıl kısa sürede banka zorunlu karşılıkları, sermaye yeterlilik hesaplamaları zaten çok gevşetildi ve bu gevşekliğin, kaynağın geldiği yabancılar tarafından yakından izlendiği, burada kritik eşiğe gelindiğini görmek gerekiyor. Bırakın bunları, bankalar üzerine konuşulduğu gibi büyük bir ceza yükü gelirse sektörün mali yapısının nasıl korunacağı üzerinde kafa yorulması gerekirken, bankaların yapılarını daha da zayıflatmak, sizce hangi amaca hizmet eder?"
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...alsin-40628244
Dün bu konuda uyarıda bulunmuştuk.
Faik Öztrak @faikoztrak
8m
Eylül'de ihracat, geçen yılın aynı ayına göre, % 8,7 artarak 11,8 milyar $ olurken; ithalat aynı dönemde % 30,6 artarak 20 milyar $ oldu. Aynı dönemde dış ticaret açığı % 85 gibi olağanüstü bir artışla 8,1 milyar $'a sıçradı.
https://twitter.com/faikoztrak/statu...62635817406464
Fren patlamış yokuş aşağı son hız gidiyoruz...
Not:Bu tweetin altında ki diploma bilgileri de çok ilginç...
Görün bakın işin sadece "ihracatta artış" boyutu dillendirilecek...
Hep bardağın dolu tarafı.
Hayatları böyle geçti.
Sonunda "kral çıplak" korosu galip gelecek.
Ehhh, sıcak paradan arta kalan zamanlarda, doların durup durup vurması da normal bu durumda..
Ara gazı da eksik kalmamış: ''Goldman EM paralarındaki ağırlığı arttır pozisyonunu güçlendirdi''
Hakikaten dolar alanlar bu iğğnelere karşı kamu görevi görüyor...:)
Diğerleri, bu Goldman'ın vb. getirdiği paraları yiyenler/yedirtenler var ya..onların yatacak yeri yok..:cool:
Not: ucuz milliyetçilik yapanlar bu durumu anlayamaz..boşuna beyin hücrelerini eskitmesinler..:)
Abd katarla terörün finansmanı konusnda anlaşmış.Yani meali Türkiye ye artık dolar gönderme işi duracak gibi.
izlemedeyim.Viop KISA POsizyonlarımı koruyorum.
Dostum merhabalar..o gün söz konusu olan bayanın fiziki dolar biriktirmesi değildi..bu bir tercihtir..bu tercihe ucuz milliyetçilik yapanlar haricinde buralarda çokları karşı çıkmaz..ancak yazısında dağılma ve parçalanma konusu/korkusu geçince, insanlar düzeltme gereği duydu..tepki o yüzdendi..saygılar.
Merakımı celbetti.
Çok calib i dikkat bir yorum olmuş..
1.Türkiye bir terör örgütümü ne alaka.
2.Hadi en iyi TR terör örgütlerini destekliyordu diyelim..Bu durumda bu destek borsa üzerinden mi gerçekleşiyordu.
Ne zaman borsa yükselse dolar düşse katardan gelen para denmiyor muydu..Terör örgütleri hisse mi alıyor.?
3.Araplar ve aslında ABD katar a posta koyunca eyvah katardan para gelmeyecek dediler..Şimdi anlaşmış..Yine eyvah mı diyoruz.?