Sayfa 57/1001 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 449 - 456 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzin ve motorine yapılan son zammı eleştirerek, "Biz zam yapmayın demekten usandık, özellikle motorine yapılan 18 kuruşluk zam, esnaf ve çiftçiye büyük bir darbe olur" ifadelerini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve çiftçinin yapılan son zammı kaldıramayacağını belirterek, "Benzinin litre fiyatı 5,50, motorinin ise 4,97 lirayı aştı. Esnafın ve çiftçinin en büyük maliyet kalemi motorin. Esnaf da çiftçi de 5 liralık motorin fiyatının altından kalkamaz" değerlendirmesinde bulundu.

https://www.ntv.com.tr/ekonomi/benzi...TkOmPYbgY7bBhg

AK Yönetimin en büyük destekçisi esnaf sızlanmaya başladı...

Yakında muhtarlar da söylenmeye başlarsa şaşırmam..

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzin ve motorine yapılan son zammı eleştirerek, "Biz zam yapmayın demekten usandık, özellikle motorine yapılan 18 kuruşluk zam, esnaf ve çiftçiye büyük bir darbe olur" ifadelerini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve çiftçinin yapılan son zammı kaldıramayacağını belirterek, "Benzinin litre fiyatı 5,50, motorinin ise 4,97 lirayı aştı. Esnafın ve çiftçinin en büyük maliyet kalemi motorin. Esnaf da çiftçi de 5 liralık motorin fiyatının altından kalkamaz" değerlendirmesinde bulundu.

https://www.ntv.com.tr/ekonomi/benzi...TkOmPYbgY7bBhg

AK Yönetimin en büyük destekçisi esnaf sızlanmaya başladı...

Yakında muhtarlar da söylenmeye başlarsa şaşırmam..
    Sıkıntı yok yola devam. Duvara kadar. Ha duvardan sonra kim ayakta kalır onu bilemeyiz. Sosyal yardımlar bi bitsin hele yada çalışana daha fazla vergi sonuçta ezilen kesim memnunsa bende memnunum. Milli iradeye saygılıyız pek anlamıyorum bu özdeyişi(son yaşanan belediye başkanlığı olayları gibi sebeplerden) ama yine de saygılıyız.

3.  Alıntı Originally Posted by foxmulder Yazıyı Oku
    Nasıl olucak 11.5 ? 2000 yılında mı Türkiye , şimdi şirketler USD borçu tavan nasıl çevirecek bu borcu ? Mevduatlarda ki USD zaten öZel sektöre borç olarak verililiyor. Adam ödemeyecek nasıl çekeceksin paranı ? Olmaz demiyorum ama olursa öyle eskisi gibi Yaptım devali oh ihracat tavan işleri biraz nanay..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Aslında burada bu konuyu birkaç kez dile getirdim ama forumdaşlar pek üzerinde durmuyor. Bu durum sanki herkesin bildiği tatsız bir durumun hep halı altına süpürülmesi gibi pek kafaya takılmıyor. DTH'ların tamamı firmaların bilançolarında bir taahhüt rakamından ibaret değil mi diyorum. Aslında ortada herhangi bir DTH yok, üstüne üstlük tüm bu DTH'ın üzerine yurtdışından alınmış 300 milyar dolara yakın seküritizasyon ve kamu'nun eurobondları var.

Şimdi tekrar soruyorum, herhangi bir sıkışıklık anında ilk önce , tekrar borç almaları gereken o yurtdışı kreditörlerin mi dolarları ödenir yoksa yurtiçi yerleşiklerin DTH'ları mı?

Yani bir sıkışıklık anında toplam 485 milyar dolar dış borcun , DTH'lar hariç 300 milyar dolara yakın dış borç kısmı mı önceliktedir , 165 milyar dolarlık DTH kısmı mı?

Bu konunun neden detaylı olarak konuşulmak istenmediğini anlayabiliyorum. Ama yorumlarımızı yaparken de bu tür gerçeklerin farkında olmalıyız diye düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sn rxpu;

Ben halkın DTHlarının devlet için hiç maliyeti olmayan bir döviz kaynağı olduğunu bu başlıkta bir çok defa ifade ettim.

Ve bu başlıktakileri döviz yatırımları dolayısıyla ihanetle suçlayan geri zekalılara, aslında bizim yaptığımızın bir kamu hizmeti olduğunu belirttim.

Bana göre makro açıdan (yanlışlarım kendi içinde kalmak şartıyla) nasıl ki döviz borcu ister kamunun ister özel sektörün olsun bu ülkenin borcu ise, DTHlar da, nihayetinde bu ülkenin bir varlığıdır...

Günü geldiğinde de, serbest piyasa kurallarının aynen diğer özgürlükler ve mükellefiyetler gibi kolaylıkla rafa kaldırılacağından en ufak bir şüphem yoktur.

Bu başlıkta, şimdi adları aklımda kalmadı, bu temelde, yani devlete ve bankalara güvensizlik temelinde, dövizini altını evinde elinin altında bulundurmak isteyen bir çok forum üyesi vardı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Hadi bir endişemi daha paylaşayım...

O gün geldiğinde, bırakınız bankalardan fiziki dolarları talep edip de almayı, vatandaşın bankadaki dolarlarının TL karşılığının da devlet tarafından belirlenecek ortalama bir fiyattan fikse edileceğini düşünüyorum.

Tümüyle hayali bir endişe.

Ama bu ülkede hiçbir kuruma güvenim sonsuz değil.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Evde tutmanın sakıncaları ve de al sat zorlukları olmasa, faiz getirisini doğrusu rahatlıkla es geçebilirim...

Bugun istifa eden balikesir bb baskani'nin ibretlik sozleri ve aglayarak (cumleyi ayirirsan manasi bi baska oluyor) koltuguna veda etmesi (70 yasindaki bi insanin koltuk icin gozyasi dokmesi) akabinde antalya bb menderes bey in cikip 'istifa et demesine gerek yok, ima etmesi yeter' sozleri olaylarin hangi boyuttan nerelere evrildigini gostermekte olup yillardir vurgu yapilan 'milli irade' kavraminin sekerli sakiz gibi tadi kacinca agizdan atilmasi mevzusuna benzemistir..
    her ne olursa olsun;
    yolsuzlugu olan varsa ic isleri orada
    fetocu ise savcilar da orada
    resen vali atar gibi atamalar veya gorevden el cektirmeler demokrasi kavrami ile hangi sekilde uyusmaktadir?
    bunlar olacak isler degildir, ekonomi bi sekilde halledilir lakin guven duygusunu bi kez kaybettin mi her seyini kaybedersin..
    ona gore pozisyon alsin insanlar..ytd

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Hadi bir endişemi daha paylaşayım...

O gün geldiğinde, bırakınız bankalardan fiziki dolarları talep edip de almayı, vatandaşın bankadaki dolarlarının TL karşılığının da devlet tarafından belirlenecek ortalama bir fiyattan fikse edileceğini düşünüyorum.

Tümüyle hayali bir endişe.

Ama bu ülkede hiçbir kuruma güvenim sonsuz değil.
    en mantiklisi bu , evde fiziki tutmak..

Sayfa 57/1001 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •