ben %51 evet diye tahmin etmiştim ama gönüller başka tabi.
Printable View
Fox tv de güzel değerlendirme yapıyorlar mantıklı bir yaklaşımları var
Bağımsız kaynaklardan gelen sonuçlar TV'lerdeki ile örtüşmüyor...
Sandık görevlileri ve müşahitler sandıklarını terk etmemeli...
Lütfen bu mesajı dağıtabildiğiniz kadar dağıtın..
Sandık milletin emenetidir..
BU kadar bir farkla rejim değişmez.
Değişirse, tatsız olur.
Olur da ne olur?
Kafalarındaki rejim işler. Artık tüm güç ve kurumlar fiilen ellerine geçti.
Dileyeni diledikleri gibi süründürme olanakları var.
Amaç da buydu zaten.
Referandum sonucu hayırlı olmadı ülkemize.
Bu kadar az bir farkla kabul gören toplumsal uzlaşma metni olan Anayasa ile ülkeyi yönetmek barış ve huzur getirmez o ülkeye.
EVET çıkması halinde kurun nasıl tepki vereceğini herkes gibi tahmin ettik.
Bundan sonrası önemli.
Dolar kuru sadece kısa (belki de çok kısa) bir vadede aşağı yönlü hareket edebilecektir.
Sonrası...
Hele bir alışalım şu sonuca bakın görün olacaklara...
Evet isteyenlerin en önemli dayanağı "istikrar"dı.
EVET-HAYIR arasındaki bu son derece küçük fark ve Türkiye'nin en önemli kentlerinden yükselen Hayır çığlığı, istikrar beklentisini zaafa uğratan bir olgu.
Hele hele, dün Erdoğan'ın referandum sonrasında sanki başka konu kalmamış gibi ortalığa getirdiği idam konusu, en büyük ticari ilişkilerimizin odağı AB ile aramızı açarsa o zaman seyreyleyin gümbürtüyü.
AB bu referandum sonucunu bile şaibeli bulacak, neticeyi de saygıdeğer kabul etmeyecektir.
Aynen benim ve bu ükede yaşayan önemli bir kesimin de reddi gibi.
Referandum haritasında kırmızı ve maviye bir bakın.
Bu haritayla bu ülkenin yönetilmesine bu ülkenin önemli bir kısmının itirazı olacaktır.
İmkanı olan için, bu şartlarda, kurun düşmesi, dolar toplama fırsatıdır.
cuma akşam 18 de kaç kapatmıştı:)
bugün %2.20 düşmüş gözüküyor kaçta duruyor:)
TÜİK Ocak ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik oranı yüzde 13 seviyesinde gerçekleşirken işsiz sayısı 3 milyon 985 bin kişiye çıktı. Böylelikle işsizlik rakamları Şubat 2010'dan beri en yüksek seviyesini görmüş oldu.
Odalar Birliğinin üye sayısını görüp de "her üye birer-ikişer tane işçi alsa işsizlik kalmaz" diyerek, genel kurul da baskı uygulayan Erdoğan'a rağmen durum bu.
Koyma suyla değirmen dönmez.
Hatırla, emirle, baskıyla serbest piyasa koşullarında ticaret, sanayi işlemez.
Rica minnet, hatta madalya ve ödülle yabancı sermaye gelmez.
Gelse de kalmaz.
"Türkiye'nin geleceğini oyladık ve tam ortadan ikiye bölündük.
Kazanan da yok, kaybeden de yok.
Kaybeden gelecek ile ilgili umutlarımızdır. Bu şahane ülkede, birlikte, huzur içinde yaşama umutlarımızdır.
.....
Sorunumuz temel olarak şudur: Türkiye’nin siyasal İslamcıları, gerçek bir demokrasi istiyorlar mı, istemiyorlar mı?
Demokrasinin olanaklarını kendi ajandalarını uygulamak için kullanıyorlar mı, kullanmıyorlar mı?
Yaşadığımız büyük deneyim bu soruya olumlu bir yanıt vermeyi olanaklı kılmıyor."
İşte tam da bu...
Mehmet Y. Yılmaz böyle demiş.
Hislerime ve yargıma tercüman olmuş...
Biliyoruz ki bugün iktidara sahip olan zihniyet, kendi amacına ulaşmak için bu sonucu sonuna kadar kullanacak.
Bu bizi iyi bir yere götürmez.
Görülmesi gerekiyor ki bugünkü Anayasa ile daha ileriye gidemeyiz. Bu değişikliklerin de bizi götürebileceği bir yer yok.
İhtiyacımız, geniş bir mutabakata dayanan, demokrasiyi geliştirecek, güçler ayrılığını güçlendirecek bir anayasadır.
(Mehmet Y. Yılmaz)
Cuma günü 3,68 ile kapatmıştık...
Şu anda kur 3,67...
Hayaller ve gerçekler.
Bu da 1000. mesajım.
İnsanlığa hayırlı olsun..:)
Çam sakızı çoban armağanı bir iken İKİ oldu...
Eskiler bilir,
Kötü habere iyi tepki veren piyasa gelecekte oluşabilecek muhtemel yeni bir boğa piyasası göstergesidir.
Referandumda EVET çıkması dolar için kısa vadede kötü bir haberdi ama hiç de beklenildiği gibi kötü tepki vermedi.
Dolar aksine kaya gibi sağlam durdu.
Bizim oturup strateji geliştirmemiz lazım. Taraftarlık değil bakın strateji!:yes:
Fiyat biraz daha ilerlemeli, 2 ayrı senaryo ihtimallerini belirleyebilmek için
Haklısınız sn Happy.
Şu forumda (belki) iki aydan fazladır bas bas bağırdım, duygulu yatırımcı olmayın diye..
Kimseyi de ayırt etmeden dedim bunu...
Herkesin okuyabileceği şekilde aleni olarak yazdım...
Şakaya vurdum da dedim...
Yarı şaka yarı ciddi de yazdım...
Ciddi ciddi de yazdım...
Okuyana...Anlayana... :oleyo:
./...beHappy.../.
Valla ortak aklın stratejisi daha iyi olur. Ben mesela çok teknik bilmiyorum. Bir teknikçi olsa epey ufkumuzu açardı.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...iye-isbirligi/
Bakalım sayın Cbaşkanı faizden bahsedecek mi bu aralar?
iyi vermeye başladılar ama hacim tırt.
dolar 50 kuruş olabilir, olmaz demeyin.
50 fazla
olsa olsa uganda doları kadar eder
kilo paçavra :kahkah:
tahminen
1 yila kalmaz
asgari ucret dolar kuruyla
7-8 abdliyi calistiririz..
ustunu de ceplerine harçlık koyarız :p
Evert nerede kalmıştık?
Yeniden 3,70 lere merhaba...
Birgün bile sürmedi.
Koyma suyla eğirmen dönmez.
Bunu zaten dolar başlıklarının tecavüzcüleri de biliyor ki, bugün hiç uğramadılar.
Dolar kurunun buralarda kalması tüm toplumu dolarize eder.
Bugüne kadar almayan da alır koyar.
Tek çare doların hızla yükselmesi.
Psikolojik olarak heves kırması.
https://tr.tradingview.com/x/dRwI8WLr/
şimdilik direnç çalıştı...
Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Matys, kurda kısa vadede ilk hedefin 3.55 olabileceğini belirtti.
Merkezi Hollanda'da bulunan ve dünya genelinde gıda ve tarım alanında öncü banka olma hedefiyle çalışan Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Matys referanduma piyasanın ilk tepkisinin olumlu olduğunu belirtti.Matys "Türk siyasetindeki istikrarsızlığın artık yavaş yavaş sonlandığını düşünebiliriz. Kurda 3.55 seviyesi kısa vadede ilk hedefim" dedi.
Uzun vadede ise piyasalarda hükümetin politikalarının belirleyici olacağını belirten Matys, "Hükümet yapısal reformları uygularsa bu cesaret verici işaret olur. Çünkü şu anda Türk varlıklarına spekülatif girişler var. Eğer sürdürülebilir sermaye girişi isteniyorsa o zaman yatırımcılar bir garanti isterler, bu anlamda reformlara dair garanti olmasını beklerler." diye konuştu.
Dış faktörlere bakıldığında odak noktasının Fed ve Trump'ın adımları olacağını belirten Matys, "Fed'in sıkılaşma hızını artırmayacağını düşünüyoruz, bu yıl bir artış daha olabilir. Bu nedenle Dolar/TL 'nin yılın ikinci yarısında daha düşük seviyelere gelmesi mümkün" diye konuştu.
Rabo epey iyimsermiş. Yaw yapısal reform yaw he hee. Çok beklersin rabo.
Dolar için AL tavsiyesi sona erdi
Credit Suisse ve Mizuho'nun ardından Goldman Sachs da ABD Doları için alım tavsiyesini sonlandırdı
ABD Doları için yukarı yönlü görünümü terk eden bankalar arasına Goldman Sachs da katıldı. Credit Suisse ve Mizuho Financial Group'un ardından Goldman Sachs da ABD Doları için alım yönündeki tavsiyesini sona erdirdi. Goldman Sachs, 8 Kasım'da yapılan ABD Başkanlık seçiminden sonra, Kasım ayı ortalarında yatırımcılara euro, Japon Yeni ve Çin Yuanı karşısında ABD Doları almaları tavsiyesinde bulunmuştu.Goldman Sachs, ABD Doları için alım tavsiyesini sona erdirmesine neden olarak Başkan Donald Trump'ın WSJ'ye yaptığı son açıklamasında daha zayıf bir dolar taraftarı oldruğuna işaret etmesini göstererek, "Trump yönetimi farklı kanallarla doları etkileyebilir, bunlar arasında Fed Yönetim Kurulu'na atanacak üyeler, ticaret ve maliye politikaları var" dedi.
Bununla birlikte Goldman Sachs, jeopoitik gerilimlerin tırmanmasının güvenli liman arayışı ortaya çıkarması veya Trump yönetiminin mali teşvikleri Kongre'den geçirebilmesi halinde ABD Doları'nın hala güçlenebileceğine de işaret etti.
https://tr.tradingview.com/x/FJpy3bT6/
Aynı direnci bir daha dener mi?
https://pbs.twimg.com/media/C9qtfbOUMAEcUvQ.jpg
Jackieâ€
@JackieTheTrader
$USDTRY likely fell 1000 pips after UNEXPECTEDLY close referendum but we still feel next move is higher near 3.75 as forecast in late March.
Elimde biraz dolar var..Ama yukarılar için istekli değil..
Şu aşamada bir neden de yok yukarı sürmeleri için doları..
Beklenmedik birşeyler olmazsa Yatay yatay aşşa bir trend daha olası sanki..Yukarı gidişler canlı değil..Gittiği gibi dönüyor genelde..
Şu an bile FED enflasyonun gerisinde..FED'e daha güvercin birilerini atamakla FED ancak daha fazla enflasyonun gerisinde kalabilir..buda altına yarar, tabiki enflasyon artmaya devam ederse..şu an enflasyonda bir kırılma mevcut..
Ayrıca daha önce yazmıştım..dolar %10 değersizleşse ABD'nin 500 milyar dolarlık dış ticaret açığı 40-50 milyar dolar azalır mı..yani %10 felan, mümkün değil..kurla oynayarak dış ticaretinin yeteri kadar azalmasının mümkünatı yok..Trump bu konuda samimi ise sınır vergisinden başka çaresi yok bence..oda zaten doları değerlendirir..
Hazine sekreteri Mnuchin'in 2. kez dediği gibi güçlü dolar iyidir..Hem ABD'nin hemde geri kalan dünyanın büyüyebilmesi için..kısa veya uzun fark etmez bence..örneğin Japonyada güçlü dolar sayesinde kıpırdanmalar başlamıştı ama USD/JPY bu şekilde 100'lere doğru devam ederse, Japonya deflasyonun içine daha fazla gömülür..
Dis dinamik
Ic dinamik.
Biraz ic dinamikler onemli.
Dxy dusuk
Referandum gecti.
Degil 3.4
3.5 ye gelmedi.
Mih cakilmis gibi.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Niye düşmediğini ben söyleyeyim: Millet aç gibi eline geçen her kuruş ile sanki yarın yokmuş gibi dolar alıyor da ondan. :evil:
Olur da buraları terk etmeye karar verirsek hesabı :evil: