O zaman yanılırlar, dibi sen bildin işte 5.3 la
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
O zaman yanılırlar, dibi sen bildin işte 5.3 la
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bu ellotcu arkadaşlarin dalgası hiç bitmez zaten,tam dalga bitti derken a b c diye ara dalga türetiyorlar.geçin dalganizi :)) 7.20 den 5.30 a düşüş olmuş daha nere düşsün. sn.bahceli de dollar stoku mu var bi daa vursun kafasina :he:
vermem dollarlarimi turşusunu kuracam...tekrar yukari cikarsa kafasina vuracam
reis ten özendim
Yıllar önce bana da geldiler, önceden bir mektup geldi işte şu gün gelinecek diye tam hatırlamıyorum bir numarayı aradım galiba saat için konuştuk.
Memur geldi içeri aldım yanıtladım sorularını, muhabbet falan ettik. Zengin semtten tutun en fakir semte her yere gidiyoruz dedi. Beyaz eşya alım planınız var mı, işte araç almayı/yenilemeyi düşünüyor musunuz, enflasyon beklentiniz gibi sorularla birlikte hane gelirini falan sormuştu.
Doğru düzgün gerçek cevap vermek gerekli bence bu tür anketlere.
hemen hemen dövizin düşebilmesi için tüm olumlu olay ve haberlerin sonuna gelmiş durumdayız
önümüzdeki zaman içerisinde merkezin baskısı hariç dövizin düşmesi için etken ve neden kalmadıgını düşünüyorum
5,30 dip 5,50 yatay şimdilik görünüm bu gözüküyor şahsi düşüncem
4 ay var seçim vaktine kadar hükümete yeni aksyon lazım yeni zaferler lazım yoksa şu haliyle seçim sonuçları hükümeti mutlu etmeyecektir
Bilmediğim bir alan olduğu için takip ediyorum abi. Ama sadece belirli kalıplar ve fibonacci ile teknik analiz yapmak şaşırtıcı. Teknik analizin bel kemiği doğru çekilen trend çizgileri ve hareketli ortalamalardır. Hiç biri yok. Ne bir hacim bakmak var. Mesela Ekim ayında aylık bazda tarihin en yüksek hacmi geldi. Kasım ayı ile de gözle görülür düşüş var. Heleki ağırlıklı ortalamalar. Yanıltamazsınız çünkü fiyat yani işlem ortalamasını verir.
hocam bırak elliotçıları Yurtdışı analistler yurtiçi ekonomistler haziran ayında dolar 4.50 iken 4.20 lere kadar düşüş olacak diyordu. sonuç: ben 4.20 düşecek bu kadar kişi yanılmaz herhalde deyip bekledim 2 hafta sonra dolar 5 tl oldu. 2 ay içinde de 7.20 gördü. ben elimde tl ile kalakaldım.
Muthis baski var dolar tl de gece bile
Anormal.bu
Mb ciddi ciddi fx de vob da oldugu gibi hunharca dolar shortluyor
Gunduz olan baski ayni devam ediyor.bir el geliyor blok satis yapiyor
İşte hocam tam da bu nedenle ben teknik,grafik falan pek şeetmiyorum.Öenmli olan temel.Ekonomist dergisi 2019 kapağını nasıl yapmış,simsiyah zemin üstüne 2019 yazmış çıkmış:))))))))))) Yani 2019 batık,e bu durumda ne olur borsa emlak gümler dolar artar.Gelişmekte olan ülke ekonomileri dayağı yer.Ben bu öngörülere ons artarı da ekledim ,ama onda tam da emin olamıyorum acaip bir baskı var,petrolü şeettiler,ons dipte olsa da pek yükselmesine bir müddet izin vermiyecekler gibi.Hayırlısı artık.Ha grafik işine gelince 5 den 7.20 ye 3 günde gitmiş doların olduğu bir memleketteyiz o yüzden grafikleri fazla da şeetmemek lazım.
Alıntı mahfi hocadan, 7 kasımda yazmış.. aynı fikirde olmadığımı daha önce belirtmiştim.. 5,5 altı köpük ya da köpük olmalı; Bu devirde kim kime usd bazında yıllık %40-50 kazanç verebilir bu paranın bolluğu nerede? 🙂Alıntı:
USD/TL kurunun 4,90'dan sonrası tamamen bizim yarattığımız yeni ve gereksiz risklerin ortaya çıkardığı farktı. (4,90 enflasyon + öngörülemeyenler). Bu risklerin çözülemeyeceği varsayımı üzerine kurulan tahminler kurun daha da yükseleceği beklentisi yaratmıştı. ABD ile ilişkilerin biraz olsun düzelmesiyle risklerde düşüş yaşanınca kur geri geldi. Bana sorarsanız hala yüksek. 5'e kadar gerilemesi gerekir
Bu arada petrole dikkat; hareket çok sert ama daha da sertleşebilir; İran ı boğmaya gidiyorlarsa şayet 🙂
Araştırdım abi forexte bazı merkez bankaları işlem yapıyormuş:) Ha bizimki yapıyor mu bilmiyorum. Ama yapıyorsa deli işi. Major para birimine karşı global arenada poz almak? Hemde hileli kağıtlarla. Londraya swapları kıs kendin tlden bas :) Senin senaryo doğruysa bu işin sonu karakolda biter.
Nasrettin Hoca'nın dediği gibi siz de haklısınız, Mahfi Hoca'da.
Mahfi Hoca'nın söylemek istediği piyasaların gerektirdiği doğrultuda adımlar atılırsa doların denge noktasının 4.0 civarı olduğudur. (bana göre 4.70, sormayın ince hesap :) )
Sizin haklı olduğunuz nokta, bu hükümet rahat durmayacağı için, yani devamlı bir tarafları oynayıp, piyasalarla didişeceği için Mahfi Hoca'nın rakamına bir % 10 eklenir ve 5.50 TL bulunur ve bunun altı olmaz denir. Üstü ise başımızın kıçımızın oynama şiddetinin, piyasaları tahrik etme (!) derecesine göre değişir.
Ha birde şu var. Bu iş madem swapları kısıtlama ile kendi vadeli piyasanda lira ile dolar shortlama ile başarılabiliyordu daha eskiyi geçtim dolar 4 ten 5 e giderken niye bu müdahaleyi yapmadılar da 4.93 te faiz arttırdılar. Ya da daha sonra 6 puan faiz arttırdılar. Ve ya Arjantin, Brezilya ve hatta Ruble 30 dan 80 e giderken Rusya MB si böyle bir hamle yapmadı da 200 milyar dolar rezerv yedi.
İki ihtimal var. Ya MB nin bu dolar shortlaması boşuna. Usd olağan trendinde hareket ediyor ya da MB çok riskli işlerin içerisinde.
birak memleketi dünyanın civisi cikmis, trump petrol fiyatları düşsün dedi.petrole çakıyorlar
gecenlerde de ben olmasam borsalar düşer dediydi. aldılar sonra tekrar caktilar.
ikigün sonra hiçbişey olmamis gibi petrolü tekrar alirlar
Merkez short açamaz long açar fx de viop da short açabilir elinde olmayan doları fx de satacak adamın donunu alır köpek balıkları
50 den gene geldi biri 2 kurus verdi
Gecenin bu saati hayrina yabancı yapacak degil bunu ki dolar tl de tepki cabalari olusuyorken.
Mb fx de de işlem yapıor ilerde cikar
Bu ay sonu bitecek olan stopaj indirimini piyasa faiz indirimi olarak algılar mı sizce? Sonuçta stopaj indirimi açııklandıgında da dolara etkisi olmuştu
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
fransa dan sonra abd de kaşıkcı ile ilgili ses kaydı dinlemedik dedi yine bizim donkişot ortada kaldı
bunlar nezaman dış siyaset yapmayı ögrenecek 16 yıl dile kolay mısır olayında ortada kaldılar düşman edindik ihrcat 10 da1 altında
suriyede esad a düşman oldu yine tek kaldı ceremesini cekiyoruz şimdi de ugruna milli yas ilan ettigi suudlar lada papaz olduk
libya aynı şekilde neredeyse orta doguda katar dan baska ülke kalmadı diyecek bişey bulamıyorum bukadar başarısız bir politika güdmek hakikaten kitaplarda ders olarak okutulmalı
https://www.mynet.com/bakan-pakdemir...r-110104534388
sayın bakan ya matematik bilmiyor yada yalanın daniskasını atıyor 15 kilo et yiyormuşuz aylık
3 kişilik aile desek 45 kilo eder 45 *60 2,700 tl eder demekki bu memlekette asgari ücretle çalışan hatta 3,000 tl den aşşagı maaş alan insanları vatandaştan saymıyolar helal sana sayın bakan yüzde 51 oy size az bile
iflas sinyali..
"Yörsan henüz geçmişe dönük borçların ödenmesi sürecine başlayamamaktadır"
14 Kasım Çarşamba 10:38 İDO ÜST DÜZEY YETKİLİSİ: ŞİRKET, ÖZELLEŞTİRMEDEN BU YANA ZARAR EDİYOR
14 Kasım Çarşamba 10:36 İDO ÜST DÜZEY YETKİLİSİ: İÇ HATLARIN KAPATILMASI EKONOMİK NEDENLERDEN KAYNAKLANIYOR
14 Kasım Çarşamba 10:18 İDO İÇ HATLARINI KAPATIYOR -HT
Deniz ulaşımı '' MOPUR'' lara (motor+vapur karışımı birşey) teslim !
Hadi herseyi gectim.
Iflas eden onca sirket.
Zarar ediyorum diyip kapanan onlarca sirket.
Cirolarda minimum % 30 luk dusus.
OTomotiv sektorunde % 60 oranlarinda kuculme.
Emlak satislarinin sifirlanmasi..
Tum bu durumlarda toplanamayacak olan vergi yuzunden gelecek sene butcesini devlet nasil tamamlayacak ?
14 Kasım Çarşamba 10:50 BAKAN KURUM: İMAR BARIŞINDAN 8,6 MİLYON KİŞİ FAYDALANDI, TOPLANAN BEDEL 6 MİLYAR TL
para yağıyor para :he:
gene düşüşler hızlandı :)
hadi bakalım hayırlısı.sonu nerede bitecek
115 MW kurulu gücündeki Manisa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali'nin üretim lisansının iptal edilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) başvuru yapılmıştır. Serbest piyasa koşullarında Türkiye sınırları içerisinde rekabetçi bir fiyattan elektrik üretimi gerçekleştirme imkanı gittikçe azalan santralin, yurt dışında Dolar bazlı getiri ile yüksek marj sağlayabilecek potansiyel projelerde kullanılması planlanmaktadır.
14 Kasım Çarşamba 11:13 OPEC BAŞKANI MAZROUEI: OPEC DIŞI ÜLKELER STRATEJİ DEĞİŞTİRMELİ
14 Kasım Çarşamba 11:13 OPEC BAŞKANI MAZROUEI: EĞER YENİDEN KESİNTİYE GİTMEMİZ GEREKİRSE BUNU YAPACAĞIZ
14 Kasım Çarşamba 11:12 OPEC BAŞKANI MAZROUEI: PETROL ÜRETİMİ BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE -BN