Izledim youtube dan
Uzun zamandir tv izlemdigimden eksik kalmisiz 😃😃😃😃
Birkaç ay önce altın 275 TL den 215 TL ye geri geldiğinde altın alıp bir köşeye atılabilir uzun vade getirisi iyi olur dediydik haklı ciktik altını yükseltecek etken Fed in faiz indirimlerine geçmesi ABD İran gerginliği ve 3.dunya savaşı riski dediydik Fed ve ABD İran gerginliği gerçekleşti ..ons bazında son 2 haftada müthiş yükseliş yapti TL bazında oradan alanlar %20 civarı kardalar ....savaş olmasında o zaten kötü birşey ama olursa para diye birşey kalmayacağı için dünyada tek geçerli akçe altın olacaktır ve fiyatın hem ons hem TL bazında nerelere gidebileceğini kimse bilemez.
Faizler dusecek, doviz dusecek, ulke ekonomimiz sahlanacak cok iyi durumdayiz evelallah
Faizleri dusurunde kredi cekcem heri
HSBC MT'si aradı diyor, bizim notumuz yüksek Moodys diğer bankaların notlarını kırdı bizimki kırılmadı..biz globaliz evrenseliz kredi kolay bulabiliriz vs dedi
Eurobond önerdi..USD oranını banka hazinesi yükseltmiyormuş
HSBC Moodys ile mi anlaşması var..
Bir araştır
FITCH ile olabilir..
Geçen sene burgan daki müdür de bana öyle dedi..
Sizin anlaşmanız FITCH ile tabi moddys ile 2017 de anlaşmayı sonlandırdınız dedim..
Kalakaldı..:)
Üzerine birde uluslararası notlama sistemi üzerine bilgi verince az daha şubeden kovacak idi beni..
Hiç bir bankanın notu aynı kurumun ülke genel notundan üstte olamaz..:)
2 yıllık gösterge faiz % 20.58...20.44 te görmüş...
TR 2 YILLIK TAHVİL 20,58 21,84 -5,77 21,43 20,44
TR 10 YILLIK TAHVİL 16,99 17,83 -4,71 17,13 16,99
TR 5 YILLIK TAHVİL 18,42 19,54 -5,73 19,27 18,42
Ülke ekonomisi çok iyi heralde ben kötü olduğunu sanıyordum oysa ki Dolar Düşüyor Borsa yükseliyor Enflasyon düşüyor Cari açık düşüyor gibi görünse de zorlama ile ekonomi düzelmez Ekonomiyi düzeltmek için Üretimi artıracaksın İsrafı önleyeceksin Liyakata önem vereceksin komşularla iyi geçineceksin Adalete önem vereceksin bunlar yapılmazsa acı reçete ile karşılaşırız benim düşüncem.
Size katılıyorum, Ekonominin iyi olmasının tek bir reçetesi vardır, Üretim, üretim, üretim. Betonla kalkınmazsınız, yalnız üretim’de yetmez, Gerçek bir Sosyal hukuk devleti olmalısınız, Adalet ve bağımsız yargı konusuna son derece önem vermelisiniz, ne yazık; şu anda bunları göremiyoruz. Ancak umudu kaybetmemeliyiz. Değişecek değiştireceğiz, yada yok olacağız, seçim bizlerin.
20 Haziran Perşembe 14:32 YURTİÇİ YERLEŞİKLERİN DÖVİZ MEVDUATLARI 14 HAZİRAN HAFTASINDA 633 MİLYON DOLAR AZALDI
20 Haziran Perşembe 14:30 YABANCILAR 14 HAZİRAN HAFTASINDA 79 MN $'LIK DİBS, 43 MN $'LIK HİSSE ALDI
20 Haziran Perşembe 15:05 ERDOĞAN: HİÇ ŞARTLARI ZORLAMADAN BIRAKIN DALGALI KUR REJİMİYLE SÜREÇ DEVAM ETSİN
Erdoğan: Faiz konusunda Trumpla düşüncelerimiz örtüşüyor, o da düşük faiz diyor
Erdoğan: Yüksek enflasyonun bana göre en önemli sebebi yüksek faizdir
Erdoğan: Bu faiz politikasından Türkiyenin dikkatli bir şekilde bir dönüş yapması lazım
Bugünün oranı
HSBC
USD %2
Bize benjo getirmeyin demek
Gösterge faiz % 20.33...
TR 2 YILLIK TAHVİL 20,33 21,84 -6,91 20,33 20,33
TR 10 YILLIK TAHVİL 16,52 17,83 -7,35 16,59 16,52
TR 5 YILLIK TAHVİL 18,33 19,54 -6,19 19,27 18,33
Kafası iyi çalışan yatırımcı arkadaşlara bir akıl oyunu sorusu ; Elimizde 300 bin tl. nakit var.
1. bu parayla 5,80 den 53200 dolar alsak 1 yıl içinde 7 tl. den satabilsek ,
2. Bu parayla bir daire alsak, 1400 tl. kiraya versek, 1 yıl sonra ne olur ?
3. Bugünkü % 24 ile stopajsız faize koysak 1 yıl sonra ne olur ?
4. Bu parayla demir alarak stoklasak, 1 yıl içinde %20 kazanır mı ?
5. Bu parayı özel sektör tahviline yatırsak riski % kaç olur ?
Fiba yada icbc
Hangisinde döviz alım satım makası daha düşük
180 pips altı olmalı
Ben olsam,dolar arbitraj yaparak ki geçen yaz çok yapmışlığım var.Günlük kazanırım,ama çok fazla baş ağrısı yapıyor,önceden söyleyeyim.
Mesela bugün çok dip ve tavan oranlarını yakalamadan bile 1-3 saat içerisinde 300,000÷5.742×5.763
=301,097.17868338 (TFX Target alım/satım aralığıdır). 1000 tl cepte..Bunu 365 günün 1/3 ünde yapsan 300k rahat 450k~500k arası olur,çok uğraşmadan bile..
Kişisel görüşlerimdir,Yatırım Tavsiyesi Değildir ;)
Odeabank MT bugün arayıp bilgi verdi. O/n için %24 veriyorlarmış 3 ay için. Eft için de sorun olmayacağını belirtti.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Like lari alayim...
Uzun suredir dedim...
Dolar almayin
Ons alin diye...
Alan deli kazandi...simdi cikma zamani bence...
Bu arada Teb deniz ve qnb ayni atm yi kullanacakmis iyi fikir enparanin isine yarar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ne yaptın doktor ? kolumda bir lokma lipom var diye bir yıl ömür biçtin. Yarın öleceğimi bilsem dahi, o akşam yemek yemem, su içmem, ilaç almam. kısacası masraf yapmam. Çok cimriyim dir. Kısa mesafe dolmuşa- otobüse binmem. Bisikletim var. Etrafımdakiler '' parayı mezara mı götüreceksin bir otomobil almadın '' dediklerinde , onlara '' yolda görürseniz durmayın, almayın, size ne benim mezarımdan, paramdan '' diyorum.
Şaka bir yana, Çocukluğumda çok sıkıntı çektiğim için kendime bir söz verdim. Bir ev alana kadar evlenmedim. Evlenince de kenarda çocuğa yetecek kadar nakit olmadan çocuk yapmadım. Şimdi de İngilizce tıp okuyan oğlumun yurtdışı hayalini gerçekleştirecek birikimin peşindeyim. Bu arada temel yaşantımdan kısmadım. Sadece lüzumsuz ( bana göre ) içki, sigara, lüks harcamalardan kaçındım. İş yerinde 4 çeşit nefis yemek verilirken , sırf etrafa hava olsun diye restorandan sipariş vermedim.
Bu konuda kötü anılarım var. Kiracıdan yana hiç şansım olmadı. Kardeşimin işyeri arkadaşına kiraladığım dairenin kapı ve pencereleri kışın odun niyetine yakılmıştı. Üstüne de vergi iadesi için sahte kontrat koyarak devleti dolandırmış kabak bana patladı. yıl 2009 idi.
2012 yılında Karşıyada havuzlu sitede sıfır daireye kiracı olarak giren inşaat müh. ( 62 yaşında ) ilk 2 yıl kirayı otomatik ödedi. Çok kibardı. Sonra '' amerikalı patron öldü, şirket bir kaç ay maaş veremeyecek, alınca toplu yatırırım '' dedi. Ben de samimi buldum, olur dedim. Altı ay kira yatmadı. Sonunda aradım ve daha fazla katlanamayacağımı söyledim. Özür dileyerek 15 gün içinde yatıracağını söyledi. Dediğini yaptı ve 8. gün apar topar eşyayı yükleyip izini kaybettirdi. Mutfak dolaplarını teşekkür mahiyetinde parçalamış.
Demir’i 15 Ocak’ta alırsan en azından paranı korursan, Şuan alırsan en çok zararı orda yazarsın. Diğer ikinci çok zarar muhtemelen dolarda yaşarsın, üçüncü en çok zarar faizler düşmeyeceği enflasyon 17-21 arası olacağı İçin kirada yaşarsın. En marjinal karı üçüncü madde verecektir.