Arkadaşlar,
Mübarek günlerde birbirimizi kırıp üzmeyelim lütfen.
Herkesi sükunete davet ediyorum...:wave:
Printable View
Arkadaşlar,
Mübarek günlerde birbirimizi kırıp üzmeyelim lütfen.
Herkesi sükunete davet ediyorum...:wave:
Herkese Merhabalar,
Bir iki diyeceğim var gene. İzniniz olsun lütfen.
Sn peneskertli, öncelikle bu formumda kullandığım mahlas "Çerkes". 6 harfli bir kelimenin 3 tanesin yanlış yapmak için baya bir uğraşmak lazım! Doğru yazarsanız sevinirim.
İkinci bir konu, bölgeyi çok iyi araştırdım. Dahası inşaat işini, gayrimenkul işini az-çok bilirim. Bölgede bilmem 10. bölge 16. bölge denen yerlerde, ortalama metrekare fiyatı 3000-4000 arasında yerler zibille var. Ama nasıl evler? Bu ev ile karşılaştırılabilir mi siz araştırdınız mı? Güvenliği var mı? Sosyal donatı var mı? Mesela yüzme havuzu, spor salonu vs. içerde ankastre ürünler var mı? Nasıl bir işçilikle yapılmış? Siz bunları araştırdınız mı da konuşuyorsunuz yoksa öyle işkembe-i kübradan mı atıyorsunuz. Bir ricam olacak eğer İstanbul’daysan bir taksiye bin ve Kayaşehirde in. Ardından 2 saat geçir daireler bak. O senin bahsettiğin evleri gör ve ardından Mavera III projesine git. Sonra taksiye bin ve evine git. Taksi faturası için de IBAN numaranı özelden bana gönder. Söz veriyorum ödeyeceğim. Ödemezsem yazarsın buradan, millete rezil edersin...
Not: Bilmediğim ve bilginin ötesinden emin olmadığım hiçbirşeyi yazmıyorum sayın peneskertli. Toz duman attırmak diyince; evet attırırım!
Sayın Cesar bir kaç konu var değinmem gereken. Öncelikle hisse yatırımı ayrı bu ayrı. Aynı kefeye koymayalım lütfen. Hisse yatırımındaki risk ve getiri beklentileriniz ile sertifika yatırımı aynı şeyler değildir.
ikinci konu kısmen haklısınız. Burada TOKİ ve Makro inşaatın piyasa yapıcılığı için fon ayırması gerekirdi. Ben bir kaç telfeon araası yaptım ve bazı çalışmalar yapıldığını öğrendim. Fiyat performansıyla fazlaca ilgilenmesem de buradaki gayrimemnuniyetin giderilmesi gerektiği aşikar. Ve bu konuda elbette iş ihraççı TOKİ'ye ve Proje sahibi Makro'ya düşüyor.
Piyasaya ben gibi yeni girenlere ise paniklememek gerektiğini hatırlatırım. En azından ben öyle davranıyorum. ben çok kıymetlı bir projeye ortak oldum. ve 3 sene vadeli bir yatırım yaptım.
Çok hacin ve celalli olmama gerektiği konusundaki tavsiyenize ise katılıyorum. Değmez. Eleştiriler ve iyi niyetli çabaları anlıyorum ama bilmeden yazan çizen, moral bozan, bilmişlik gösterip cehaletini kusanlara ben de kızıyorum. Diyeceği olan yazsın yoksa izlesin.
Sayın sssg, sabır öneriyorum. Allahın izniyle üzülmeyeceğiz. Sabırsız olmamızın sebebi ile igili Hz Musa kıssasında bir cümle geçiyor ki enfes bir tespit. Kuran-ı kerimde Hz Musa'nın (Hızır olduğu belirtilen genç ile) çıktığı yolculukta, genç Hz Musaya, "sen benimle sabredemezsin -içyüzünü kavrayamadığın şeye nasıl sabredeceksin" anlamında bir söz söylüyor. Evet biz içyüzünü bilmediğimiz şeylere karşı daha az dirençliyiz. Sertifikayı öğrenen birisinin ve bu modeldeki avantaj ve dezavantajları bilen birinin sabrında sorun olmayacak bence.
Hayırlısı Allahtan. Selametle
***Çerkes***
Teşekkürler Hayırlı Ramazanlar
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler Çerkes..
Çerkes bey konuyu sahiplenmişsiniz güzel olmuş ama herkese laf yetiştirmeyin bence, zamanınıza ve emeğinize yazık.
Bir bakayım neler yazılmış dedim ara ara kırıcı ve tatsız muhabbetler dönmüş. Ne yazık ki bizim her konudaki forumlar böyle, birbirimize giriyoruz hemen, yabancı forumlarda adamlar güzel güzel tartışıyor paylaşıyor. Bizde bu kültür yok.
Yani burası maç veya siyaset başlığı da değil karşı takım veya görüş de yok ki neye ortam geriliyor anlamadım.
Zararda olanların gergin olması normal, üzerlerine gitmemek lazım.
En azından fiyat oturmuş gibi görünüyor, ben artık bu hissede büyük dalgalanmalar beklemem.
Herkese merhabalar.aranıza yeni katıldım.hatalı düşünüyorsam mazur görün lütfen.gayrimenkul sertifikası ile ilgili kap 01.06.2017 tarihli bildirimde satışı yapılan benzer daire fiyatları verilmiş.şu an sertifikanın bu daire fiyatlarına göre iskontolu olduğu görünüyor.Acaba konutun 2.5 yıllık kira getirisi kaybımı (inşaat bitinceye kadarki süre) iskonto olarak fiyatı düşürüyor.
Bu park mavera kimin ??? Kim bunun sahipleri?
işlem hacmi nedir bu tahtada
6.762 Dünkü hacım..
Desteği yok bu tahtanın sanırım belli bir süre toparlanmayacak belki teslimata yakın tarihlerde yapar yukarı hareketi
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/610228
buradaki duruma göre 4 daire sertifika haricinde dışardan satılmış, bu satışın ortalama m2fiyatı 5024.
sertifikanın fiyatı bugün 36.80. bu nasıl iş...
Projenin internet sitesinde, şu anki satış fiyatları ve hangi daire kaç sertifika olduğu yayınlanmıyor.
Ya da ben mi göremiyorum?
Kapa aylik bildirim yapiyorlar
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili dostlar 42.5 den 1000 lot aldım. Keşke heyecana kapılıp almasaydım. Buralardan ne güzel alım olurdu. Bir süre buralarda kalacak diye bir his var icimde. Yani yandık
37nin altinda uzun sureli kalicilik cok zor. Emeklilik fonlari yavas yavas agirlik arttiriyor.
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnşallah dostum, ben her ay alıyorum aldıkça fiyat düşüyor ve hep hayıflanıyorum 1 hafta sonra alsaydım daha ucuza alacaktım diye. neyse ben bu projeye inanıyorum ve kimin ne düşündüğü umurumda değil ,bu sebeple alımada devam edeceğim, umarım düşündüklerim çıkar, yoksa bence dahada aşağısı var gibi. YTD.
Kıymetli arkadaşlar sanırım düşüş bitti.Sabırla bekleyip satmayanlar inşaallah kar etmeye başlayacak.Güçlü bir ikinci el piyasası için düşünülen ek satış için yeterli talep gelseydi belki sertifika bu kadar aşağları görmezdi.YTD
evi daha ucuza maletmek icin fiyatin düşmesi daha avantajli degil mi bu senette yoksa kaçırdiğım bi nokta mi var?
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kıymetli arkadaşlar ben halka arzda pahalı alım yapıldığı üzerine düşüş bitti demiştim.Malum bazılarımız halka arzdan ve yüksek fiyatlardan alım yaptık.YTD
37nin alti candir, maliyeti 40.6 yaptim,biraz daha dussede alsam ama iyi direnc gosteriyo. eylul gibi hareket bekliyorum hakkimizda hayirlisi. Yatirim tavsiyesi degildir.
Hep ne kadar düşeceği konuşuluyor.
Biraz da hayal kuralım :cool:
Sizce, proje sonuna kadar görebileceği tepe rakam ne olabilir? (serbest atış olmasın, makul ve mantıklı öngörüler lütfen)
Doğmamış cocuğa, don biçilmez......
https://invst.ly/43ma7
YTD...
Geçen ayın 14-15 inde toplamda 2 milyon tl işlem hacmi olduğunda fiyat 3 tl kadar artmıştı.(Devlet fonları alıyormuş,tekrarı olabilir). git gide işlem hacmi düşüyor. satanlar sattı. alanlar aldı. azar azar almaya devam ediliyor. toki aracılığı ile ilerleyen süreçte reklam tanıtım destek ve alımlar gelirse fiyat çok hızlı yükselir. söyle söylenebilir. 10 milyon tl alım olsun fiyat rahat 50tl.yi yakalar. onun için alım talebi gerekli. benim akrabalarım projeye yakın oturuyorlar kayaşehir'de. toki'den ev aldılar. evleri şuan 2+1 103m2, piyasa fiyatı 350bin tl.imiş. park mavera 2 evlerini biliyorlar. ve çok beğeniyorlar. kendi evlerinden çok üstün olduğunu söylüyorlar. mavera3 ise daha da iyi olacağına göre, ve şuana kadar bu projede sertifika dışından satılan 4 dairenin ortalama m2 fiyatı5024tl olduğuna göre. ekonomik siyasi ve ve jeopolitik risk olmazsa bitiminde sertifikayı bilmem ama m2fiyatı rahat 7000tl.yi yakalar. şahsi düşüncem. sonuçta piyasa oluşacak. sabırla bekleyeceğiz.
m2 fiyati olarak benimde 6.3-6.5 bin arasi bir beklentim var.belli bir sureden sonra yapan firma devreye girer bence,ofiste pahali sattigi evleri burdan ucuza toplar,tekrar pahali satar. bolge yakini yatirimlar ve evin sunduklari incelendiginde, 7bin de olabilir 3 yil sonra.ytd.
Selamlar;
beklentin bu ise,ya çok naif bir beklenti,ya ben yanlış bakıyorum, yada hiç projeyi incelememişsin,anlamadım,umarım beklentin çıkmaz,7000 olan beklentin çıkar bir nebze daha iyi :oleyo: , halka arzdan alanlara kayıovski oluvermiş, kötü çok kötü,ben dahil alanların hepsine geçmiş olsun şimdiden, zaten halka arz ettikleri fiyatlar senin beklentin olan fiyatlar, asli edinim'leri inceledinmi? mesela net 93,40mkare daire için gereken sertifika adedi,13720 adet. 1 metrekare için 146 adet. 146x42,50(arz fiyatı)= 6205tl senin beklentinde 6300-6500. üstüne 3 yıllık beklemeyi koy(faiz veya kira kaybı)= kol böreği yapar.
eğer genel beklenti bu ise, atlamamız gerekir derim. toplu alım kesinlikle almayın parça parça alın. Yatırım tavsiyesi değildir.
yanlışım var ise düzeltin, sertikadaşlar :)
Saygılar
Sayın Bilge;
teşekkür ederim, sizde detaycısınız galiba. Benim daha çok merak ettiğim konu, foruma takılanlardan acaba yüzde kaçı ev almak istiyor, yüzde kaçı sadece fiyat artışından fayda sağlamak istiyor, ve aramızda hiç sertfika adedine ulaşan varmı, evini seçtimi? belki bu sorular için çok erken ama belki vardır.
Önce ben paylaşayım, hala tam kararımı veremedim, ilk başlarda ev amaçlı idi şu an kararsızım, sertifika adedine ulaşınca almak istermiyim bilmiyorum. ama projeye inanıyorum. paylaşımda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Sayın bilge, bu arada johny brovo'yu çok izlemişliğim vardır.
saygılarımla
Arkadaşlar sakıncası yoksa, rakamlardan hiç zarar geldiğini görmedim, bu sebeple kendi istatistiğimizi şimdiden oluşturabiliriz.
ev almak isteyenler 1 yazsın
trade amaçlı 2
kararsız 3
ne dersiniz? cevaplar için şimdiden teşekkürler
saygılarımla
Ben ev almak istiyorum.1
3
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2 ole ole ole
one go..:wu:
m2 fiyatiyla kastim 1adet hisse fiyatiydi sayim isimsiz. bu arada 1 ve 2 yi isteyen 3 grubundayim:)
Merhaba arkadaşlar başlarda gaza gelip halka arzdan ve borsada işlem görmeye başladığında epey aldım sonra moral bozuldu tabi.
galiba kendi kendime küstüm 1 aydan fazla olmuştur yazmayalı dolu dolu 60sayfa olmuş geriden okumaya başlarım.
Neler olduğuna dair kafa patlatırım düşüncelerim değişmedi hala çok yükseleceğini düşünüyorum.
Buraların tarihi alım fırsatı olarak görüyorum yükselişe başladığında buralara bir daha düşmez o yüzden yarın alım yapacağım.
maliyeti düşüreceğim. Satış ofisinde m2 fiyatı nedir yada bilen varsa kap'ta açıklanmış fiyatı nedir.
Satış ofisi ile borsadaki fiyatı arasında %kaç iskonto var?
Arkadaşlar selamlar;
Cevaplardan çıkardığım sonuçlar,
a)bu sertifika ile ilgili beklenti var(ilgilenenlerde)
b)sertifikanın gidişatına göre daha çok pozisyon belirlenecek
İlgilenenlerde beklentinin olması çok iyi bir durum, nedeni ise, piyasaya çıktığı günden beri düşmesine rağmen hala alım yönünde görüşler mevcut. tüketici eğiliminin altın kuralı bence, beklenti olması.
Şöyle bir sonuç çıkarmak yanlışmı olur?
Bu fiyatlar her ne kadar çok ucuz gibi görünsede bu sertifika ile ilgilenenlerde(KY diyelim),daha aşağı salma ihtimalini ciddi şekilde düşünüyorlar. bu sebeple tüm KY'ler temkinli bir beklenti içinde, bu şu demek oluyor, KY tarafında tüm diğer kağıtlarını satıp sertifikaya varını yoğunu yatıracak bir eğilim yok. ama azar azar toplama derdindeler, ilk 2 aylık sonuç, gidişata göre çok primlenirse karı almak için sat, düşerse azar azar alıma devam et. diğer menkullerden farkı sonunda bir şey vadetmesi umudu kırmıyor.
Sonucun Özeti, yatırdığımız paranın, 3 yıllık bir sürede, Faiz'e veya kira getirisine yenilmemesi için orantısal alım yapılmalı.
Yeni alacak KY'lere bir nebze aydınlatıcı olur umarım. Farklı düşünen arkadaşlar lütfen yorumlarınızı paylaşın. bilgi paylaşınca büyür.
saygılar