Repo bir para piyasası aracı; temel olarak bankaların ve finansal kurumların önerebildiği bir ürün. Finansdışı kurumlar kendi başlarına repo öneremez, ancak aracılarla yapabilirler.
Printable View
Sayın mevduat faizcileri boşuna uğraşıyorsunuz...o banka bu banka bir iki kapik fazla alacam diye boşuna geziyorsunuz....cebimize hortum koymuşlar çekip duruyorlar....
Bugün doktora gittim, doktor muayene ve tetkik ücretleri geçen seneye göre (aynı ay, aynı gün, aynı hastane, aynı doktor !!)) 25% artmış.
Bizim yalancı TÜİK'in enflasyonu 9% civarında geziyor....TÜİK yalan söylemeye devam ediyor.
Marketlerden aldıklarınıza bir bakın..... her kalemde 20-25 zam var geçen yıla göre...
Devleti yönetmekle görevli olan seçilmiş insanlar faizleri düşük tutmak için baskı yapacaklarına ürünlerine 20-25% zam yapanların peşine düşseler ya !!!!
Benim yazdıklarımı çarpıtarak sonuç çıkaran zoraki beni suçlayan adamın zihniyeti bozuk değil de nedir?
Kendi başımdan geçen olayı anlatarak ''satılan dibsin 2. el piyasa faiz oranının altında olması gerekirken ''üstünde'' olması ve başka kuruma virman yapıp yapamayacağımı sorduğumda ''virman yapılamayacağını'' ayrıca ''vade sonuna kadar beklemek zorunda olduğumu'' söylemeleri üzerine vazgeçtiğimi belirttim.Bu koşullarda zeka seviyesi normal olan her insanın şüpheleneceği açık.
Ben hiçbir zaman ''karşılıksız hazine kağıdı bir bankadan alınıyorsa bu "yatırımcının" sorumluluğundadır ve sorunudur'' şeklinde bir ifade kullanmadım bu da sizin iftirasever bir insan olduğunuzu gösteriyor.
Zamanında devletin ilgili kurumlarının gerekli denetimleri yapıp problemi en başında çözmek yerine büyümesine göz yummaları başlı başına soruşturma konusu olmalı ve ucu kimlere dayanıyorsa çıkarılıp cezalandırılmalıdır.
İmarbankasında ''çifte kayıt tutulduğu'' açıklandı.Bu demek oluyor ki halktan topladığı paradan daha azını devlete bildirip bir bölümünü iç ettiler.Yani o sizin çok sevdiğiniz Uzanlar paraları yurtdışına çıkardılar şimdi çıtır çıtır yiyorlar.
Devlete karşı uluslararası mahkemelerde açtıkları bütün davaları kaybettiler acaba haklı olsa idiler kazanmaları gerekmez miydi?Örnek Kentbank.
Bu dolandırıcıları bu kadar iştahla savunmanı anlamıyorum.Acaba mağdur edebiyatı yapan Uzan trollü müsün?
Kur riskine karşı YBA ürünlerine yoğun talep- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Mevduata yatırımı tercih edip aynı zamanda kurlardaki iniş çıkışlardan da yararlanmak isteyen yatırımcılara yönelik tasarlanan yapılandırılmış borçlanma araçlarına (YBA) talep artarken, bu konuda müşterilerine özel çözümler sunan ÜNLÜ & Co'nun yeni YBA ihracı 2 Mart Perşembe günü gerçekleşecek.
Kurlardaki volatilitenin yüksek olması ve belirsizlikler nedeniyle bireysel ve kurumsal yatırımcıların yapılandırılmış borçlanma araçlarına (YBA) ilgisi artarken, Türkiye'nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, DCD (dövize çevrilebilir mevduat) muadili YBA ihraçlarına devam ediyor.
Piyasadaki mevcut TL mevduat faiz oranının üzerinde getiri elde etmeyi hedefleyen, bu doğrultuda kurun düşmesi durumunda döviz almayı düşünen yatırımcılar için geliştirilen bono statüsündeki yapılandırılmış borçlanma aracı, ÜNLÜ Menkul tarafından 2 Mart 2017, Perşembe günü piyasaya sunulacak.
"Bir ay sonra kur, uygulama kurunun altında olursa dolar alırım" diyen yatırımcılara uygun olarak bu ürünü hazırladıklarını belirten ÜNLÜ Portföy Genel Müdürü Murat Gülkan "DCD muadili YBA, yatırımcının Türk Lirası anaparasını, belirli bir vadede belirlenen bir kurdan (uygulama kuru) dolara çevirme hakkını karşı tarafa satarak, karşılığında ilave getiri elde ettiği bir işlem olma özelliği taşıyor. USD/TRY kurunun vade tarihinde uygulama kurunun üstünde olacağını düşünen bir TL yatırımcısı, bu YBA'yı alarak ilave gelir elde edebilir. Böylece yatırımcı hem kur riskinden hem anaparasının erimesinden kendini korumuş olur" dedi.
Bu ürünlere yatırım yapabilmek için mevduat alt limitinin 100 bin TL olduğunu belirten Murat Gülkan, talebin ağırlıklı bireysel yatırımcılardan geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Son haftalarda kurumsal yatırımcılardan da ilgi gözleniyor. Özellikle kurlardaki volatilitenin artması ve belirsizliklerin yüksek olması nedeniyle yapılandırılmış borçlanma araçlarına olan talep yükksek. Şu an kurun düşme trendinde olması nedeniyle bu tip ürünlere yatırım için en iyi zaman."
TL mevduat faizinin üzerinde getiri imkanı
ÜNLÜ Menkul'ün 35 gün vadeli örnek getiri hesaplamasına göre; mevduat sahibi TL pozisyonundaysa ve TL mevduat faiz oranının üzerinde getiri elde etmeyi düşünüyorsa, spot kur 3,6080 olarak alınıp vade sonunda da uygulama kuru olan 3,54'ün altına inmez ve bu rakamın üzerinde kalırsa, yıllık brüt % 15,54 kazanacak. Mevduat karşılığı getirisi % 16,46 olacak ve anaparası ise TL olarak ödenecek.
Kur, vade sonunda 3,54'ün altında bir kapanış yaparsa yatırımcı yıllık brüt yüzde 15,54 kazanıp orijinal yatırım tutarı 3,54 kurundan dolara, daha sonra da spot kurdan TL'ye çevrilmiş gibi ödenecek.*
Yaptıkları işlem açıkça dcd .Parasının miktarı dcd için yeterli olmayan ama riski seven için düşünülebilir fakat dcd yapabilecek olan bence başka kurum üzerinden yapmak yerine kendisi oran alsa daha iyi getiri elde edebilir.
Bu kurumun yaptığı açıklamada en son cümleyi çok tehlikeli buldum.Usd kuru örnekteki 3,54 ün altında olursa faiziyle para 3,54 ten usd ye dönecek daha sonra SPOT KURDAN TL YE DÖNECEK.Varsayalım ki 3,54 ün çok altına inerse usd yi elde tutmayı tercih edebilecek yerde spot kurdan satıp tl ye dönerek ödemeleri anaparadan bile zarar yazma sonucu ile karşı karşıya bırakabilir.
Bunu nasıl yorumlamak gerekli ?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Araba alırken baktırmadığınız usta kalmaz. Ev alırken sadece daireyi gezer görsellere bakarız. Oturma raporuna, yönetim planı olup- olmadığına ve komşulardan kaçık olup- olmadığına bakmayız.
Sokakta bir çay içer ve 25 kuruşun kavgasını yaparız ( olumlu ) ama zor biriktirdiğimiz paramızı yatıracağımız bankayı sorgulamayız. yeter ki yüksek getiri olsun deriz.
Bizim millet olarak ayarlarımızda bir bozulma var ama nerede ? Üst kattaki komşu ile kavgayı göze alamayız ama hiç tanımadığımız hatta bizimle direkt - endirekt alakası olmayan bir konuda ölümüne atlarız.
Sonuç ; İleride mağdur edebiyatı yapmamak için zamanın varken bankaları çok iyi sorgulamalıyız. faizden önce teminat garantileri önemli olmalı.
dun veya bugun oran alan var mı arkadaslar.
rodeo 12:20 teklif etti
banka MT'leri TL görünce resmen git başımdan diyor hal ve hareketleri acayip, dolar götürünce neredeyse kırmızı halı serecekler. dün ben dolar yatırırken TL getiren müşteriye resmen bugün git yarın gel yaptılar. buradan önümüzdeki süreçte ne olacağı anlaşılıyor.
Daha iyi fikirlere muhtemelen tüm forumdaşlar açıktır. en yüksek %13 veren bankaların (yıllık) bu getirisini yok sayamayacak durumdayız. TUİK in enflasyonuna göre parayı nispeten korumuş oluyoruz. sizin belirttiğiniz ve yaşadığımız gerçek enflasyona göre eriyoruz. daha iyi şartları bulmak için forum kardeşliği yapıyoruz. başta söylediğim gibi daha iyi şartları bulursak (mevcut garantiler içinde) kaçırmayacağımızdan emin olabilir herkes.
Direk dolar alamıyorlar sanırım. Açık pozisyona izin verilmiyor. Ama swap yapabiliyorlar. Benim kafamda bir çelişki var. Bir banka değer kazanacağını düşündüğü bir para birimiyle neden borçlanmak istesin. Yada diğer bir bakış açısıyla değeri artacak bir para birimini ona borç vermek isteyene kırmızı halı serip, değeri düşecek bir para birimini borç vermek isteyene niye isteksiz davransın. Ticaret hayatındaki tecrübeme göre ne zaman bir satıcı spesifik bir ürün için bir alıcıya özel ihtimam gösteriyorsa o ürünü çok iyi sorgulamak gereklidir.
Ama söylediğim gibi burada powerpc nin söylemini boşa da çıkaramıyorum , zira bende bankaların dolar mevduatı yapmak için istekli olduklarını görüyorum. Doların düşme potansiyeli barındırmadığını da biliyorum. O zaman bugünkü tecrübelerime ters gelişen ve beni çelişkiye düşüren nedir?
Neden bankalar değeri artacak bir para biriminden borçlanmak için daha istekliler?
Acaba yurtiçindeki dolar likiditesi azaldığı için taşıdıkları dolar kredileri için buna mecbur mu kalıyorlar. Eğer yurtdışı kredi imkanları not düşüşünden sonra sınırlandırıldıysa böyle bir durum oluşmuş olabilir. Sonuçta çevirmek zorunda oldukları yüklü bir döviz kredi portföyü var.
Tam aksine doların çıkacağını öngördükleri için piyasadan mümkün olduğunca çok dolar toplamaya çalışıyor olmasınlar?
Nasıl olsa değeri düşecek diye TL'ye vebalı muamelesi gösteriyor olabilirler.
Bankalar benden aldıkları doları başkalarına borç veriyorlar nihayetinde. (dolar kredisi çekmek yasaklanmıştı gerçi yanlış hatırlamıyorsam, neyse yani bir şekilde bir alıcı buluyorlardır bu dolarlara :))
Daha çok dolar çekmek için de faizler birbirleri ile yarışıyor. %4'ün altını kimse beğenmiyor mesela şu an:)
Şu an bile oldukça iyi oranlar varken bi tık daha yükselirse USD faizi, kim niye %12-13'den TL tutacak?
Swapla, doların değerini aynı cümlede kullanmayın. Birbiriyle alakasız kavramlar. Forumda herhalde bir 30 kez yazmışımdır: swap yapan kur riski almaz. Swapın döviz pozisyonlarına en ufak bir etkisi yok. Kolay hatırlamak için:
Swap = 1 adet alınan kredi + 1 adet yapılan mevduat.
ikinci söylediğin doğru,
bankaların TL çevirmesi çok kolay çünkü sınırsız MB parası var. ama çevirmek zorunda oldukları dolar borcu için sınırsız bir kaynak yok ve bu kaynak sürekli azalıyor. Yurtdışına olan yükümlülükler ne pahasına olursa olsun ödenmek zorunda. fantastik olacak ama bir gün dolar ve TL faizi eşitlenebilir. Bu yıl sonu %7 civarı dolar faizi bekliyorum.
Akbank usd 4.5% miktar 1.500.000
Para benim değil yanda telefonla konuşurken duydum.
Merkez bankası % 11den sınırsız bankalara para veriyor net rakam ..mevduatcıya banka %13 vercekki neti 11 e gelsin bir munzam karşılığı ayırmak zorunda dolayısıyla bürüt faizi 13-14 vermesi gerekir ki başabaş olsun aysıca operasyonel maliyette devar bir de müşteri kaprisi cekecek...o nedenle merkez bankasından net % 11 le borçlanıyor ...dolayısıyla mevduatcılara net % 11 veremez verirse zarareder gider merkez bankasından alır ne yapsın yüksek maliyetle tl yi...merkez bankası faizler artmasın diye sınırsız 11 den para veriyor..anacak dolar kıt ve az ayrıca kısa vadeli dolar borcumuz var bir de cari açık bu nedenle amerika dolar faizini yükselttikce dolar bulmamız zorlaşacak ve dolar faizi çok yüksek seviyeleri görecek...kısaca dolar çok yükselmeden tl mevduat faizinin arması mümkün değil..tl faizi artarsada ekenomi tamamen duracak..o nedenle tl de yüksek faiz mümkün değil....şahsi görüşümdür..yatırım tavsiyesi değildir..
Betoncuları hafife almayın, düşük TL faizi için her çılgınlığı yaparlar gerekirse MB'ye beton dökerler. çok tehlikeli milyonlarca üyesi olan bir menfaat birliği bu. 2003 ten beri akmış olan sıcak paranın çoğunluğu şimdi bunların cebinde, bu ayrıcalığı kaybetmek istemezler.
Değerli forumdaslar bankadan TL ile USD aldığımızda hesabimizdan fiziki olarak USD alabiliyormuyuz,.. yoksa TL ye çevrilip öylemi ödeme yapılıyor.
A bankasindaki USD hesabı B bankasına nasıl taşınıyor.
Bu konuda bilgilendirirseniz memnun olacağım.
Sent from my HTC Desire 816 using hisse.net mobile app
Dolar hesabınızda dolar varsa çekebilirsiniz, ama yüklü miktarda dolar çekmek isterseniz şubeyi 1-2 gün önce aramakta fayda var çünkü şubeler yüklü miktarda döviz tutmaz.
Doları A banktan B banka yollama işlemi SWift olarak adlandırılıyor ve gönderen banka hemde alıcı banka ücret kesiyor... yani swift kendi paranızı transfer etmek için çok makul bir yol değil sadece Yurtdışına para yollamak için kullanışlı o kadar..
Dün Garanti de 100 bin tl 11,80 den 32 günlük bağlandı.
Enparadaki dolarlari finansbank subesinden cekebilir miyiz?
Dolar %1 artıda 3,70 e geldi ...
Mehmet Şimşek: Tasarruf oranı yatırım ihtiyacına oranla düşük. Mevduat faiz oranları çok yüksek
Bakan biraz önce twitırdan yazdı..:(