Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
banka MT'leri TL görünce resmen git başımdan diyor hal ve hareketleri acayip, dolar götürünce neredeyse kırmızı halı serecekler. dün ben dolar yatırırken TL getiren müşteriye resmen bugün git yarın gel yaptılar. buradan önümüzdeki süreçte ne olacağı anlaşılıyor.
Daha iyi fikirlere muhtemelen tüm forumdaşlar açıktır. en yüksek %13 veren bankaların (yıllık) bu getirisini yok sayamayacak durumdayız. TUİK in enflasyonuna göre parayı nispeten korumuş oluyoruz. sizin belirttiğiniz ve yaşadığımız gerçek enflasyona göre eriyoruz. daha iyi şartları bulmak için forum kardeşliği yapıyoruz. başta söylediğim gibi daha iyi şartları bulursak (mevcut garantiler içinde) kaçırmayacağımızdan emin olabilir herkes.
Direk dolar alamıyorlar sanırım. Açık pozisyona izin verilmiyor. Ama swap yapabiliyorlar. Benim kafamda bir çelişki var. Bir banka değer kazanacağını düşündüğü bir para birimiyle neden borçlanmak istesin. Yada diğer bir bakış açısıyla değeri artacak bir para birimini ona borç vermek isteyene kırmızı halı serip, değeri düşecek bir para birimini borç vermek isteyene niye isteksiz davransın. Ticaret hayatındaki tecrübeme göre ne zaman bir satıcı spesifik bir ürün için bir alıcıya özel ihtimam gösteriyorsa o ürünü çok iyi sorgulamak gereklidir.
Ama söylediğim gibi burada powerpc nin söylemini boşa da çıkaramıyorum , zira bende bankaların dolar mevduatı yapmak için istekli olduklarını görüyorum. Doların düşme potansiyeli barındırmadığını da biliyorum. O zaman bugünkü tecrübelerime ters gelişen ve beni çelişkiye düşüren nedir?
Neden bankalar değeri artacak bir para biriminden borçlanmak için daha istekliler?
Acaba yurtiçindeki dolar likiditesi azaldığı için taşıdıkları dolar kredileri için buna mecbur mu kalıyorlar. Eğer yurtdışı kredi imkanları not düşüşünden sonra sınırlandırıldıysa böyle bir durum oluşmuş olabilir. Sonuçta çevirmek zorunda oldukları yüklü bir döviz kredi portföyü var.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Tam aksine doların çıkacağını öngördükleri için piyasadan mümkün olduğunca çok dolar toplamaya çalışıyor olmasınlar?
Nasıl olsa değeri düşecek diye TL'ye vebalı muamelesi gösteriyor olabilirler.
Bankalar benden aldıkları doları başkalarına borç veriyorlar nihayetinde. (dolar kredisi çekmek yasaklanmıştı gerçi yanlış hatırlamıyorsam, neyse yani bir şekilde bir alıcı buluyorlardır bu dolarlara)
Daha çok dolar çekmek için de faizler birbirleri ile yarışıyor. %4'ün altını kimse beğenmiyor mesela şu an
Şu an bile oldukça iyi oranlar varken bi tık daha yükselirse USD faizi, kim niye %12-13'den TL tutacak?
Swapla, doların değerini aynı cümlede kullanmayın. Birbiriyle alakasız kavramlar. Forumda herhalde bir 30 kez yazmışımdır: swap yapan kur riski almaz. Swapın döviz pozisyonlarına en ufak bir etkisi yok. Kolay hatırlamak için:
Swap = 1 adet alınan kredi + 1 adet yapılan mevduat.
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Yer İmleri