Şimdide 88 yandı cozuttu dolar
Printable View
Şimdide 88 yandı cozuttu dolar
Ya hacı dayı lar, deminden beri yazilanlara bakıyorum anladığım kadarıyla doları ipini serbest bıraktılar heralde 7 tl ye kadar soluksuz gitti dedim.
Sonra lan bi dur deyip kendi ekranımı açtım kur 6.8845 gözüküyo 0.52 primli.
Niye bu heyecan? :)
Shortçuların son umudu doların yükselmesi oda fos çıkacak pala verdi yine milletin eline yarına şenlik var borsada.
Bilmiyorum alakası var mı ama aklıma ilk gelen;Merkez Bankası zorunlu karşılıkları 3 puan arttırmıştı ve bankalar 14 günlük bloklarda ayarladıkları TCMB'ye yatırılan zorunlu karşılıkları (Cuma) günü güncelleyecekler ve bugün itibariyle piyasadan 9.2 milyar dolar çekilecekti.Bankaların önünde bu parayı merkez bankasına yatırmak için değişik seçenekleri var en akla geleni merkez bankasına swap yolu ile ödünç verdikleri dövizlerin 9.2 milyar dolarını zorunlu karşılıklara kaydırmak.Bu durumda merkez bankasının brüt rezervleri değişmiyor ama net rezervleri 9.2 milyar dolar azalıyor.Bir diğer seçenek ,kısmen piyasadan döviz toplamak,bu iç piyasada dövizin likiditesinin azalması ,bulunurluğunun zorlaşması her 2 durum da doğal olarak döviz fiyatlarına yukarı yönlü baskı yapar.Birkaç seçenek daha var ;yurt dışındaki muhabir bankalardaki hesaplardan döviz getirmek ama bankalar bu hesaplardan hem kendilerinin hem de müşterilerinin yurt dışından aldıkları vadesi borçların ödemesini yapıyorlar,bir diğer seçenek ise yurt dışına tahvil ihraç edip borçlanıp merkez bankasına vermek ama Türkiye'nin CDS'i kabaca 500 ve yurt dışından %7.5 dolar faiziyle borçlanıp merkez bankasına %0.25 swap faiziyle ödünç vermenin rasyonelliği yok,bu nedenle ilk seçenek daha mantıklı gözüküyor.
[IMG]https://i.hizliresim.com/g9ZCle.jpg[/IMG]
bu teknik görüntüden dolayı sarı oklarda hafiften shortlamaya başladım ancak
birden sert düşüşün sebebi haber vs bulamadım bilen varmı
rsı nu anırıyordu ama yinede bir sebep olmalı
Beratın bankalarla yaptığı toplantıyla mı alakalı?
gün boyunca zayıf durmuşlardı.
Bakalım resmi gazeteden bişi çıkacak mı?. :he:
bunlar salmamış daha ipini... 7'nin üstündeydi, önceki zirveyi zorlardı şimdi tamamen bıraksalar... bir denediler, baktılar gidecek barajı 6.90'da kurdular....
halkbank mevzusunda yeni bı gelisme var mı.?
Yarın dolar almayanlar, dolara mı saldıracak?
Sana diyorum savaşma ...viş benim önerdiğim hisseleri alsaydın yüzde 30 kazanmıştın ülker 25.70 önermişim 31 görülecek, ekgyo 22.58 görülecek arçelik 22.50 hedef fiyat görüldü,aselsan 41 görülecek,tcell demisim 16.40 üzeri al altı sat,vestel 17.70 de önermişim 21 hedef fiyatı takip et bakalım bilanco dönemi sonuna kadar neler olacak 98 den endeksi burda bağırdım hep yukarı diye önce 106 sonra 113 sonra 119.500 gerisi yalan demisim herşey ortada başarımın sırlarından biri pala alıyorsa al satıyorsa sat mayınlı arazide onun bastığı yerlere basacaksın patlamamak için takipte kal para kazan bi dua yeter bize bol kazançlar esen kal dostum.
Borsanın sıfır atıldığı günde dolar altın kontrol edilemiyor ve cb de çıkıp camiye gidin diye laf salatası yapıyorsa kendisinin ve yandaşlarının cepleri dolar ve altın dolu borsanın suyunu çıkaracaklardır.
Bu ne pişmişlik bu ne lahana turşusu rezil ekonomini borsa ile örtüp milleti borçlandırıp yönlendir sonrada millet borsa show beklerken cami muhabbeti yap
dur bir saniye
Al sana
...................
Layık
Çayırlarda rahat rahat otlayan öküzlerin içine kurt düştü bir kere. Huysuzluklar olabilir. Geçicidir.
https://invst.ly/rl2h- direncin altına geldi yine.Kıramadı. Yarınki cillop işi iptal:thumbdown::kmk:
Parite HAFTALIK...
Bunda da yolun sonuna gelinmiş görünüyor...
Bundan sonra ons aşağı, parite aşağı, dxy yukarı olması gerekiyor, yoksa altından çok büyük bişey çıkması lazım...
Göstergeler charta sığmıyor artık...
https://i.hizliresim.com/pJOCOS.png
Yannız avro bir haftada 7.80 den 8.10 a geldi bir defa lafı geçmedi. Dolar az kımıldayınca ortalık karıştı. :he:
Adın çıkacağına canın çıksın.
Dolar yine aynı fiyat 6,864 :wu:
Aslında bu çok kötü reel sektör için
Bizde reel sektörde hem Euro geçer
@alper
Tam öyle değil
Büyük firmayım Çin den dolarla aldım
İşledim malı sanayi sitesinde ufak firmalara gene euro ile satıyom
Onlarda Euro ile ihracat
Kar farkı mali mevzuattan devlet babaya değil
Godaman şirketlere kalıyo gene
Hesapta hata yok