--borç bitmedi... finansal borç bitmiş olabilir...ama geride daha 2 milyar civarında borç var....
Printable View
sn palmet şimdilik kul tutmaz olumlu bir sinyal vermiyor.. yeşil beyaz ayrı... turkuaz leylak eşit..
iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/ajwdj6t.png
Burada defalarca, mevcut fiyatlamalar ile şirketin finansallarının; üretim, satış vs teknik konularının bir ilgisinin olmadığını, son satışlarla yaklaşık 200 milyon lot hisseye yani halka açıklığın büyük kısmına sahip olan grubun (operasyonun başında kim olduğunu bile yazdım) SPK onayına kadar algoritmik işlemlerle tahtayı yönlendirdiğini, temel konular yerine teknik analize ağırlık verilmesi gerektiğini yazdım. Hatta kendi robot işlemlerimi dahi buraya astım. Bugün 135 bin lot işlem yapmış, 12 bin TL kâr yazmış benimkisi. Bereket versin, Allah olmayana da versin.
Gelinen noktada, enerji endeksinin yeni zirveler yaptığı bir dönemde borca batık şirketlerin bile fezaya çıktığı halde CANTE'nin buna kayıtsız kalması tüm yazdıklarımı doğrular niteliktedir. Burada beyhude bir şekilde temel konularla haşır neşir olmaya gerek yok. Süreç muhtemelen bu hafta olmaz ise bir sonraki hafta SPK bülteninde netleşecek. İşte o zaman "gerçek" yatırımcılar tahtaya gelecek ve grubun hükümranlığı sona erecek.
Para parayı döver ve para tekniği çizer. Kimse kendini hükümdar zannetmesin sayın tahtacı abilerim. Az bir gününüz kaldı, oynayın bakalım...:)
Çokta şeetmemek lazım, nihayetinde sn ft2 nin resmi santral duruş çizelgesine bile yok öyle bir şey diyen ve kendisini termik uzmanı olarak atayan bir üyenin diğer her şeye her türlü absürtlükte şeyler yazması gayet doğal geliyor insana. Tipik bir malı kafasına yiyip olumsuzlukları peşinen ret eden başını kuma gömmüş gaflet portresi.
İnsanlar aldıkları şeylerin muhteviyatını sonradan öğrendiklerinde genelde aynı tepkileri veriyorlar, bu şirketin patronlarının en sevdiği profiller bunlar. Böyle bir popülasyon olmasa yıllar boyunca elllerinde ki sattıkları hisselere nasıl müşteri bulabilirlerdi ki :)
https://i.hizliresim.com/b7tw77m.PNG
:)
Öncelikle...
Muratçığım bu piyasanın duayenidir ve kendisi yaşça benden çok küçük olmasına rağmen saygı duyduğumu net bir şekilde ifade etmek isterim. Muhtemeldir ki yanındaki ekip arkadaşları da piyasanın en tecrübeli isimleridir. Hepsinin gözlerinden öpüyorum ve kolaylıklar diliyorum. Kusuruma bakmasınlar ama benim robotuma mal yıkacak algoritma henüz anasının karnından pardon yazılımcı dostlarımın sol beyin lobundan çıkmadı.
Şimdi hazırlık yapmam lazım. Bugün çok sert bir gün olacak...Çünkü tahtada işlem yapmaya başlayan yeni oluşumlar görmekteyim. Bedavadan hallice, bonkörce dağıttıkları malları almak için sırada bekleyenler var adım gibi eminim. Tahta açığa satış ve kredili işleme açıldığında seyredin cümbüşü. 23 nde bitiyor, o zamana kadar SPK onayı gelmez diye düşünüyorum. Hepsi makro planın parçaları çünkü her yerde adamları vardır bu kadar büyük paranın.
Anlamayan anlayana sorsun.:)
Bol kazançlar dostlarım...
Termik Santral uzmanı idi, boyundan büyük laflar ederken birden algoritma uzmanına evrildi. Şimdi de yine boyundan büyük laflarla algoritma konusunda üfürmeye başladı...
Durun bakalım yarın hangi konuda uzmanlığını ilan edecek, yarın ola hayrola.
:)
Mesajların dolu dolu, cümle düşüklüğü yok; gayet net anlaşılır. Şahsen hitap etmende benim açımdan hiç bir sakınca yok, içerisinde küfür hakaret olmadığı sürece her türlü eleştiriye açıkımdır. Ne yalan söyleyim bu Ciner grubu beni termik santral manyağı yaptı. Geçen de yazdığım gibi doktora tezi yazar gibi literatür taraması yaptım hem de aylarca. Kendimce anladıklarımı da burada açıklıkla yazıyorum üstadım. Uzman muzman değilim yani.
Algoritma konusuna gelince. Ben ve ekip arkadaşlarımın hatırı sayılır bir yatırımı var borsada ve kodlamaları yapanlar kendi yazılımcılarımız. Ben değilim, yani bu konuda da uzman olduğumu söylersem yalan olur.
Bugün az bir zararla kapattık. Çok şükür. Borsa böyle bir şeydir işte; kâr zarar kardeş. Bugün maç bitti, önümüzdeki maçlara bakacağız. :)Herkese bol kazançlar diliyorum...
Satılan yaklaşık 150 milyon lot un dolar karşılığı 110 milyon usd.Bence sorulması gereken soru bu kadar malı kim aldı.
Neden aldi.Türkiyede bunu alabilecek kaç kişi vardır ki...Odaş ın hakim ortakları alsaydı KAP haberi göndermeleri gerekirdi.
Aslında normal bir piyasa satışı gibi göstermek için çok çaba göstermişler.Ama belli ki,danışıklı dövüş olmuş.Satış işleminden sonra tahtada olan bitene gelince,bu sessizlik fırtınadan önceki sessizliktir.Kusursuz fırtınaya hazır olun diyorum.
Neyse ne. Ortalama 18-19 Liradan 3-4 Milyar Lira para gömüldü bu hisseye. Bu ortamda nasıl bir hedefleri/amaçları olabilir? Hayır için yaptılarsa :oleyo: eyvallah. Para kazanmak için yapıyorlarsa ne olacağını göreceğiz...
https://i.hizliresim.com/7bkyg1r.PNG
Hukuken, yürütmenin durdurulması reddedildiğinde mezkûr borç (EPDK borcu) ödenmek zorunda. Bilançoda "İlişkili taraflara diğer borçlar kısmında (Dipnot 6) ODAS alacağı olarak gözüken 1.436.345.328 TL bu ödeme. Cari borç dedikleri yani. Kısacası EPDK cezası ödenmiş, dava kazanılırsa faizi ile birlikte bu para CANTE kasasına girecek.Alıntı:
Şirketimizin, 14.01.2023 tarihli özel durum açıklamasında da belirtildiği üzere tarafımıza EPDK tarafından iletilen 13.01.2023 tarihli yazıya müteakip olarak, Ankara 10. İdare Mahkemesinde idari işlemin iptaline yönelik dava açılmış, ilk etapta yürütmenin durdurulmasına yönelik talebimiz bugün itibariyle ulaşan bilgiye göre Ankara 8. İdari Dava Dairesinin kararı ile reddedilmiştir. Ancak davanın Ankara 10. İdare Mahkemesinde esastan görülmesine devam edilmektedir.
Söz konusu süreç şirketimiz tarafından yakından takip edilmekte olup, henüz nihai hale ulaşmış bir karar söz konusu değildir ve gelişme oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1136437
Santraldeki geçici durdurmalarla ilgili olarak da "problem yok, bunlar normal şeyler" demişler.
Bilgilerinize sayın dostlarım...
Ankara 10. İdare Mahkemesinde davanın esastan görülmesine devam edilmekte. İdari davalar: İddia, savunma, savunmaya cevap, cevaba cevap şeklinde devam eder ve nihayet bulur. Keşif vs. olmayacağı için tamamen dilekçe, yazışma vs işlemler.
Şirket açıklaması 11.04.2023 tarihli. Çok muhtemelen davada son safhada olunması lazım. Fazla sürmez, yakında bu cenahtan bir haber düşer. Şayet dava olumlu sonuçlanırsa; hem borçları kapatılmış hem de kasasında 1.5 milyar Tl den fazla nakit olan bir CANTE olacak. Olumsuz olursa da zaten para ödenmiş, hissenin 70 Tl lerden buralara düşmesi de bu yüzden...YTD
https://i.hizliresim.com/cimgnqh.PNG
Çok bariz uyumsuzluk var, az daha sabır. Şahsım adına artık almak var satmak yok...YTD
https://i.hizliresim.com/niafcby.jpghttps://i.hizliresim.com/iiymk58.jpg
Yerli kömür her şeyimizdir deyip ithal kömüre inanılmaz destekler vermek...Bu kömürü kim, nereden getirip devletin hazinesini nasıl soyuyorlar sorusunun cevabı önemli tabi. Muhtemelen Kılıçdaroğlu'nın onlarca gemiciğe sahip çocuklarıdır. Ne çekti bu memleket bunlardan. :p
Geçen de yazmıştım, özellikle GES ve RES tarafı bu sene kötü ki, küresel ısınmanın getirdiği absürt iklim değişiklikleri (kısa süreli ve ani; yoğunluğu yüksek yağışlar, akabinde uzun süreli kuraklık) gelecekte bu tür santraller için ciddi tehdit. Yıllık enerji açığımız yuvarlak hesap 2.000 GWh ve bu artarak devam ediyor. Bu açığın GES yoluyla kapatılması imkansız ki raporda da belirtildiği gibi 2030 yılına kadar 1.7 GWh kurulu güce sahip yeri ömür santrali devreye alınacak. Haliyle sektörün geleceği yönünden enseyi karartmaya gerek yok.:)
https://twitter.com/Uc5satir/status/...767336448?s=20Alıntı:
Siemens Energy zarar tablosunu çıkarıyor #Rüzgar
- Türbin problemleri 2.4 milyar avroya mal olabilir
- Bu sene net zarar öngörüsü 4.5 milyar avro
- Sorunlar türbin bıçakları ve rulman kaynaklı
- Dizayn kaynaklı olup olmadığı da endişe konusu
- Hissesi bu sabah yüzde 7 kadar düşüş gördükten sonra toparlandı, kayıp tahminleri daha yüksekti
RES (Rüzgar Enerji Santrali) tarafında asıl sıkıntı, rüzgarın yarattığı kinetik enerji sayesinde süregelen ekolojik dengenin (yağış rejimi, tozlaşma vb) bu santraller nedeniyle bozulduğuna yönelik yayımlanan bilimsel makalelerin giderek artması. Son dönemde RES tarafında yatırımlar durma noktasına gelmiş vaziyette. Mekanik tarafta sorunlar giderek artıyor ve Samsung gibi devler bile zarar yazdılar. Tek yol termik !:)
4 gün sonra ilk satışın yapıldığı günden bugüne 1 ay geçmiş olacak. Fiyat aynı yerde ve paranın taşıma maliyeti giderek artmakta. SPK onayı geciktikçe tahtayı aynı fiyatlarda tutma maliyeti de artıyor. 3-5 milyon lot kaybetmeyi umursamazlar, satış öncesi dahil yaklaşık 250 milyon lot var ellerinde. ODAS tarafında A1 Capital, BOFA ve YFS ön sırada. Bu kurumlar çok tanıdık ve daha önceki tezimi doğrular nitelikte.:rules:
https://i.hizliresim.com/aod3861.PNG
Vadeden önce ödenecek taksitlerde ana para tutarı akdi faiz oranı; uygulanacak kamusal yükümlülük ve komisyon tutarı üzerinden indirim yapıldığında bu borçta önemli miktarda indirim olacaktır. Belki de sayın Erdoğan bir kararname ile tıpkı Cengiz, Kolin, Limak, Kalyon'a yaptığı gibi komple siler, belli mi olur. Neticede şirket kurucu ortağı rahmetli Korkut bey aynı zamanda MSP kurucularından yani Erdoğan'ın okulu. Bence reisimiz bu kıyağı yapar, yapacaktır. Ben Sayın Reis'e güveniyorum şahsen. Cengiz denen dallama sayın Korkut Özal'dan kıymetli mi yaw. Rahmetli musalla taşına konulduğunda bizatihi Kur'an okuyan kendisiydi çünkü...
Konu kapanmıştır.
https://i.hizliresim.com/q47qhdr.PNG
CANTE satanlar, ODAS tarafında alıcı. Dün YFS ve A1 Capital ODAS tarafında iyi mal sattılar. Bakalım ne olacak ? :wave:
Hacim kurudu, olan da kendine işlemler. 10 kademeye trade yapmanın anlamı yok. Haftaya iyice sıkıcı olur. Ekranı kapattım, 2 haftalık tatile çıkıyorum. Herkese bol kazançlar diliyorum dostlarım..
Çatalağzı termik santrali halka açılıyor.Bu durum kıyaslama yapılmasına sebep olur.Halka açılacak olan şirketin PD ve fiyatı
mevcut şirketin fiyatlamasını da etkiler.Tahtda büyük bir alım yapıldı bunu yapanın aklından ne geçiyor yakında göreceğiz kanaatimdeyim.
Y.T.D
https://i.hizliresim.com/cw3zfnt.jpg
Son 1.5 ayda sıklıkla kritik arızalar yapmış >>>
https://rapor.epias.com.tr/rapor/xht...mListesi.xhtml
CANTE ile mukayese edilemeyecek kadar kötü durumda; hem çok eski hem de verimliliği çok düşük. Ne tesadüftür ki, tıpkı Yatağan gibi CATES de 2014 yılında, Aydem tarafından satın alınmış hem de 351 milyon dolara. Adamlarda ! iyi para varmış... Yakında Yatağan'ı da biz yatırımcılara kitlerler. Bu havada kapış kapış gider valla... Her ne hikmetse bizimkinin yüzüne bakan yok...:)
https://www.aydemenerji.com.tr/tarihce
*
Bugün kredili işlem yasağı bitiyor yani elinde hisse olmasa da CANTE alınıp satılabilecek. Haliyle volatilite artacaktır. 2 günlüğüne tatile ara verdim. Tahtacı abilerimizden 3-5 bir şeyler götürmemiz lazım. Para bitti...:)
IZENR piyasa değeri 20 milyar Tl ye dayandı. 2 .2 milyar Tl özkaynağı var. 2.8 milyar Tl hasılattan 255 milyon Tl esas faaliyet kârı üretmiş.
CANTE piyasa değeri 14.5 milyar Tl. 4.3 miyar Tl özkaynağı var. 2.2 milyar Tl hasılattan 422 milyon Tl esas faaliyet kârı üretmiş.
Şaka gibi ama gerçek...İşte buna piyasa diyoruz dostlarım...:)
https://i.hizliresim.com/a5fsjya.PNG
Bu arada, hakkımızı arayalım sayın dostlarım. Çünkü -bazen- sayın SPK, iş yoğunluğu sebebiyle bazı hususları gözden kaçırabiliyor. Bana göre tahsisli fiyatının 20.469218 Tl den aşağıda olmaması gerekiyor. Bunun için her türlü mücadeleyi vereceğiz...Vermemiz lazım.
Sanırım o ilk parti satışları,sonradan 4 tane 41mil lot sattı .Onlar düşük fiyattan.İlkini baz almışsın üstat, spk bunu ciddiye alacağını sanmam.20' den 17 ' ye düşürerek yatırımcıyı zarara uğratmış,o da ayrı bir durum.Bu durumla ilgili spk ya çok şikayet gitti,incelemeye alındı,geri dönüş yapılmadı.İnceleyeceğiz diye geçiştirdiler.
SPK kural olarak, kamuya bülten yolu ile açıklanacak olan hususlar hakkında detay bilgi vermez. Ancak, yapılan her başvuru kayıtlara girer ve makul / mantıklı; piyasa gerçekleri ile örtüşenleri muhakkak değerlendirir üstadım. Bu bakımdan, gelen müracaatlara sizin beklediğiniz şekilde bir açıklama yapmaması gayet doğal.
Bu arada, operasyon için kullanılan paranın maliyeti 4 milyar TL yi geçmiş durumda. Manyak para...Kimse babasının hayrına bu derece bir risk almaz...Hayırlısı olsun, bakalım bu işi nasıl kotaracaklar...
Şunu unutmamak lazım: tahsisli yolu ile satın alınacak lotların piyasa derinliğine bir faydası olmayacak. Yaklaşık 250 milyon lot adamların ellerinde ve bu sermaye artışı nedeniyle şirkete olan ortaklık oranında düşüş olacak. Yani oradan da bir maliyet var...
Zor bir bilmece...:)
4 milyarlık bir operasyonu çevirebilmek için en az bu kadar teminatlı kaynak lazım. Bunca yıldır bu piyasadayım, bu boyutta bir organizasyona ilk kez şahit oluyorum. Şu tahsisli olsa da önümüzü görsek. Haftaya zayıf bir ihtimal, sonraki hafta garanti gibi...
Herkes için hayırlısı...
Buradan da yeni taktikler öğreneceğiz desene üstadım. :) Bugün aldıkça verdiler resmen, hiç satış fırsatı sunmadı abilerimiz; boğazımıza kadar CANTE olmak üzereyiz. Bakalım bu verdiklerini kaçtan iade edeceğiz arkadaşlarımıza. RTALB benzeri ya herro ya merroya doğru adım adım gitmekteyiz resmen.:)
Valla sırf ne yapacaklar diye merakımdan almaya başladım dün ve bugün..
Dusersede eklerim..
Ama ne yapacaklar ne olacak gerçekten merak ediyorum...
İlgi'de kayıtlı başvurunuzda özetle, ÇAN2 Termik A.Ş. (CANTE) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi talep edilmektedir.İlgi başvurunuz Kurulumuz tarafından kayda alınmıştır. Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikâyetler, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler ve sermaye piyasası araçlarına ilişkin gelişmeler, 6362 sayılı Sermaye Piyasası (SPKn) Kanunu'nun 88 inci maddesi çerçevesinde değerlendirilerek gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi halinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçları Kurulumuz Bültenleri aracılığıyla kamuya duyurulmaktadır.Bilgilerinize sunulur.
KUZU KURT A TESLİM ...
SPK mevzuatında nasıl bir boşluk buldularsa 100 milyon dolarlık alım yaptılar. Kim yaptı belli değil.
Eğer işlemler mevzuata aykırı ise birileri sağlam kayırılıyor demektir. Mevzuatın küçük yatırımcıyı korumadığını zaten cümle alem biliyor Ancak
Kör gözüm parmağına misali olmuş,Bakalım ne zaman açıklanacak.Benimki de soru yani.ne zaman işlerine gelirse o zaman açıklanır elbette.